Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα

θέλω να βάλω στο οικιακό μου δίκτυο με subnet 192.168.χ.χ μια συσκευή με static απο άλλο δίκτυο (143.65.100.105) 
Επειδή δεν θέλω να της αλλάξω ip σκέφτηκα να βάλω ένα router στο router μου και δίνοντας τις κατάλληλες ρυθμίσεις να δημιουργηθεί ένα VLAN στο 2ο με δίκτυο 143.65.χ.χ ωστε να συνδεθεί σε αυτο η εν λόγω συσκευή και να βγει έξω.
Ωστόσο δεν έχω router με θυρα WAN και έλεγα μηπως μπορεί να γίνει με το ZTE H108N που έχω απο forthnet.
Αυτο δεν έχει θύρα WAN...υπάρχει δυνατότητα να ανοίξει κάποια;

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Το σκεπτικό σου είναι λάθος σε πολλά σημεία... εφόσον το μηχάνημα βρίσκεται σε δικό σου χώρο (πχ σπίτι) και απλά θες να του "δώσεις" πρόσβαση στο internet μέσα από το δικό σου lan τότε απλά:

- βάλε του  μια ip από το lan σου (με ότι τρόπο θες, μέσω network profiles application, μέσω του native network settings κλπ κλπ).

Ή

Αν το θες σε άλλο subnet στο lan σου, δες αν το υποστηρίζει το zte σε πρώτη φάση και από εκεί και μετά δώσε μια νέα ip από αυτό το νέο subnet (όπως παραπάνω). 

Μην μπλέκεις ,public με private ip's...

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, koftis650 είπε

Το σκεπτικό σου είναι λάθος σε πολλά σημεία... εφόσον το μηχάνημα βρίσκεται σε δικό σου χώρο (πχ σπίτι) και απλά θες να του "δώσεις" πρόσβαση στο internet μέσα από το δικό σου lan τότε απλά:

- βάλε του  μια ip από το lan σου (με ότι τρόπο θες, μέσω network profiles application, μέσω του native network settings κλπ κλπ).

Ή

Αν το θες σε άλλο subnet στο lan σου, δες αν το υποστηρίζει το zte σε πρώτη φάση και από εκεί και μετά δώσε μια νέα ip από αυτό το νέο subnet (όπως παραπάνω). 

Μην μπλέκεις ,public με private ip's...

δεν το θελω για μονιμα. ειναι ενας nas και θελω να μπει δοκιμαστικα στο LAN Μου ωστε να δω αν λειτουργει σωστα αλλα δεν θελω να πειραξω τις network settings του.

βασικα ρωταω και για εγκυκλοπαιδικους λογους αν θα ηταν κατι τετοιο εφικτο...

Δημοσ.

Αν θες να μάθεις (βασικές) αρχές δικτύων, πληροφορίες υπάρχουν πάρα πολλές (και) στο internet.

Σε τεχνικό επίπεδο τώρα, μπορείς να πάρεις μια public IP, να κάνεις Nat σε Private και μετά σε άλλη public IP? Ναί.

Σε λογικό επίπεδο ή αν θες πραγματικό σενάριο δεν έχει νόημα το παραπάνω.

Δημοσ.

Αυτο που σου λεει ο κοφτης. Βαζεις στη καρτα σου μια δευτερη ip ή αν το υποστηριζει το ρουτερ σου κανεις το αναλογο routing και ξεχνας τα vlan κ.λ.π. ορολογιες που δε καταλαβαινεις τι κανουν.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, M@dB0x είπε

και ξεχνας τα vlan κ.λ.π. ορολογιες που δε καταλαβαινεις τι κανουν.

Καταρχας ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

δεν σε/σας καταλαβαινω...ισως εχω δωσει την εντυπωση οτι δεν γνωριζω τα βασικα...

Τέλος πάντων. 

Αν έβαζα πχ αυτο: TP-LINK TL-WR841N θα μπορούσα κάλιστα να δωσω στη wan του απο το router px 192.168.1.2 Και αυτο να δινει απο τις lan του με dhcp 143.65.100.100 δημιουργωντας έτσι ένα αλλο vlan στο οποιο μπορω να συνδεσω τη δικτυακη συσκευη μου με τη static 143.65.100.105 ωστε να "βγει εξω" χωρις περαιτερω διαδικασιες.

Ελεγα μηπως υπαρχει καποια διαδικασια-πατεντα που να μπορει να το κανει αυτο ενα ρουτερ παροχων. 

Δημοσ.

Πάμε λοιπόν σε κάποια από τα βασικά (τεχνικά):

- Είσαι κάτοχος κάποιου public prefix ? Ποιος σου το έδωσε; 

- Είσαι xDSL συνδρομητής και εχεις public ipv4 (/32) (static or dynamic) σε WAN ? Από ποιόν πάροχο;

- Το public prefix 143.65.x.x, σε ποιον ανήκει; Για δες με ένα whois querry.

Πώς θα πάρεις ένα public prefix που δεν σου ανήκει και θα το βγάλεις (και με private addressing κιόλας....) χύμα στο internet? Ποιος θα το δρομολογήσει και πως;

Σκέψου πρώτα αυτά (δεν χρειάζεται να μπλέξουμε τα υπόλοιπα ταλιμπανίστικα)....

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, koftis650 είπε

Πάμε λοιπόν σε κάποια από τα βασικά (τεχνικά):

- Είσαι κάτοχος κάποιου public prefix ? Ποιος σου το έδωσε; 

- Είσαι xDSL συνδρομητής και εχεις public ipv4 (/32) (static or dynamic) σε WAN ? Από ποιόν πάροχο;

- Το public prefix 143.65.x.x, σε ποιον ανήκει; Για δες με ένα whois querry.

Πώς θα πάρεις ένα public prefix που δεν σου ανήκει και θα το βγάλεις (και με private addressing κιόλας....) χύμα στο internet? Ποιος θα το δρομολογήσει και πως;

Σκέψου πρώτα αυτά (δεν χρειάζεται να μπλέξουμε τα υπόλοιπα ταλιμπανίστικα)....

όπως έγραψα παραπάνω: δεν το θελω για μονιμα. ειναι ενας nas απο άλλο χώρο και δίκτυο που προφανώς του δωσανε κάποια Public ip (δεν ξέρω το δίκτυο τους ουτε το λόγο) και θελω να μπει δοκιμαστικα στο LAN Μου ωστε να δω αν λειτουργει σωστα αλλα δεν θελω να πειραξω τις network settings του.

εγω εχω μια απλη adsl forthnet αν και δεν καταλαβαίνω το λόγο της ερώτησης.

αυτή τη στιγμή δεν τον έχω μαζί μου για να σιγουρευτώ για την Ip.

Τέλος δεν θα βγει έξω με την public με τον τρόπο που σου περιέγραψα παραπάνω αφού περνάει απο 2πλο NAT. το 2ο router θα βλέπει μονο την 142.65.χ.χ αφου θα ειναι μεσα στο lan του.

αν θεωρείς οτι είμαι κάπου λάθος το συζητάμε.

Δημοσ.

Καταρχάς δεν το περιέγραψες εσύ.

Στην πρώτη απάντηση μου, ανέφερα γιατί δεν χρειάζεται επίσης επιπλέον συσκευή.

Επιπρόσθετα ανέφερα ότι δεν έχει λογική ένα τέτοιο σενάριο (του στυλ δεν πάει ο Γιάννης στο βουνό...θα έρθει το βουνό στον Γιάννη).

Κάνε ότι νομίζεις και ότι καταλαβαίνεις τεχνικά/λογικά, δεν έχω να πω κάτι παραπέρα.

Δημοσ.

Φιλε εν ολιγοις δε μπορεις να το κανεις αυτο που σκεφτεσαι........... μιας και το εχεις σκεφτει ομως πως θα το υλοποιησεις κιολας, καντο να σου φυγει η απορια.

Δημοσ.

Ο ανθρωπος ένα proof of concept θέλει να κανει, και έτσι οπως το έχει περιγράψει περίπου με το tp-link, το διπλό Nat κλπ θεωρώ πως θα  δουλέψει. Ίσως χρειαστεί και διπλό port forwarding εάν απαιτείται management από το ίντερνετ, εκτος αν γίνεται και cloud management. 

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, eliasbats είπε

Ο ανθρωπος ένα proof of concept θέλει να κανει, και έτσι οπως το έχει περιγράψει περίπου με το tp-link, το διπλό Nat κλπ θεωρώ πως θα  δουλέψει. Ίσως χρειαστεί και διπλό port forwarding εάν απαιτείται management από το ίντερνετ, εκτος αν γίνεται και cloud management. 

Ακριβώς... ο δίσκος είναι Synology Και θελω να δω πως λειτουργεί remote  και ενδεχομένως να μπουν απο Synology remote ωστε να δουν logs...

Δημοσ.

@eliasbats

Είπε κανείς ότι δεν γίνεται τεχνικά;

Δεν έχω καμιά διάθεση αντιπαράθεσης όπως είπα, ας κάνει/δοκιμάσει ο καθένας ότι θέλει, ελεύθερος είναι ουτοσιάλλως.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 14/10/2018 στις 1:47 ΜΜ, madrivermadonus είπε

Ακριβώς... ο δίσκος είναι Synology Και θελω να δω πως λειτουργεί remote  και ενδεχομένως να μπουν απο Synology remote ωστε να δουν logs...

Αρχικά, εφόσον είναι Synology, έχει admin panel για να μπεις να δείς τα πάντα, logs notifs etc. Στο οποίο έχεις και πρόσβαση απο Public δίκτυο.

Δεν θα ήταν πιο απλό να στήσεις ενα VPN, και να μπείς εσύ στο δίκτυο τους;

Επεξ/σία από donblunts
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, donblunts είπε

Αρχικά, εφόσον είναι Synology, έχει admin panel για να μπεις να δείς τα πάντα, logs notifs etc. Στο οποίο έχεις και πρόσβαση απο Public δίκτυο.

Δεν θα ήταν πιο απλό να στήσεις ενα VPN, και να μπείς εσύ στο δίκτυο τους;

πιο απλο δεν μου φάινεται. την υλοποίηση με VLAN μεσω αλλου ρουτερ εχω δει οτι γίνεται αλλα αυτη τη στιγμη δεν εχω ρουτερ αλλα μονο modem router.

Θα παρω ενα να μου βρίσκεται και μολις το δοκιμάσω θα ενημερώσω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...