Ronnie1985 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 Γειας σας. Οπως λεει κ ο τιτλος, χρειαζομαι τη γνωμη σας για την επιλογη μητρικης αναμεσα σε δυο μιας και απο αρκετο ψαξιμο για τα δικα μου θελω κατεληξα σε αυτες τις δυο. 1. Asus prime x470 pro 2. Asrock x470 taichi Εχω ξεκινησει ηδη να μαζευω τα κομματια για νεο build. Ξερω οτι εχουν αρκετη διαφορα στη τιμη αλλα και στη ποιοτητα κυριως στα VRM, (ειδικα στην asus prime ζεστενονται πολυ τα vrm διαβασα) αλλα για τη χρηση που θελω ειμαι σε δειλημα. Καταρχην απο Cpu εχω τον 2600X με τη stock ψυκτρα κ αργοτερα θα μπει μια corsair AIO για καλυτερες θερμοκρασιες. OC δε νομιζω να ασχοληθω, μιας και στο διαδυκτιο διαβασα απο πολλους να υποστηριζουν οτι το XFR2 + PBO απο μονα τους κανουν πολυ καλη δουλεια σε σταθεροτητα κ επιδωσεις κατι που κ οι δυο μητρικες το υποστηριζουν. Το μονο αρνητικο για την taichi που λενε ειναι το bios αν κ δε καταλαβα κ πολυ τι εννοουσαν... Θελω απλα να φτιαξω κατι καλο αξιοπιστο που θα κρατησει χρονια κ να ειναι futureproof στην 3 γενια ryzen σε περιπτωση που θελω να κανω upgrade. Επισης απο μνημες ηθελα απο corsair lpx white 16gb λογω του οτι αισθητικα θα ειναι black and white ολο το κουτι, αλλα ειδα ψιλοασυμβατοτητες στο διαδυκτιο απο αλλους κ παντου προτεινουν τις flare x με cas 14 3200mhz οπου ειναι κ samung b-die chip οποτε λεω να παω σε αυτες η στις trident τις αντιστοιχες που υπαρχουν στο qvl της asus. Απο την αλλη στη taichi σε 3200 ταχυτητα δεν εχει πολλες επιλογες γενικα ειναι μπερδεμενα οποιος εχει δει το qvl της... Θα περιμενω τις γνωμες σας... Ευχαριστω εκ των προτερων.
leros2004 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2018 2 ώρες πριν, Ronnie1985 είπε Γειας σας. Οπως λεει κ ο τιτλος, χρειαζομαι τη γνωμη σας για την επιλογη μητρικης αναμεσα σε δυο μιας και απο αρκετο ψαξιμο για τα δικα μου θελω κατεληξα σε αυτες τις δυο. 1. Asus prime x470 pro 2. Asrock x470 taichi Εχω ξεκινησει ηδη να μαζευω τα κομματια για νεο build. Ξερω οτι εχουν αρκετη διαφορα στη τιμη αλλα και στη ποιοτητα κυριως στα VRM, (ειδικα στην asus prime ζεστενονται πολυ τα vrm διαβασα) αλλα για τη χρηση που θελω ειμαι σε δειλημα. Καταρχην απο Cpu εχω τον 2600X με τη stock ψυκτρα κ αργοτερα θα μπει μια corsair AIO για καλυτερες θερμοκρασιες. OC δε νομιζω να ασχοληθω, μιας και στο διαδυκτιο διαβασα απο πολλους να υποστηριζουν οτι το XFR2 + PBO απο μονα τους κανουν πολυ καλη δουλεια σε σταθεροτητα κ επιδωσεις κατι που κ οι δυο μητρικες το υποστηριζουν. Το μονο αρνητικο για την taichi που λενε ειναι το bios αν κ δε καταλαβα κ πολυ τι εννοουσαν... Θελω απλα να φτιαξω κατι καλο αξιοπιστο που θα κρατησει χρονια κ να ειναι futureproof στην 3 γενια ryzen σε περιπτωση που θελω να κανω upgrade. Επισης απο μνημες ηθελα απο corsair lpx white 16gb λογω του οτι αισθητικα θα ειναι black and white ολο το κουτι, αλλα ειδα ψιλοασυμβατοτητες στο διαδυκτιο απο αλλους κ παντου προτεινουν τις flare x με cas 14 3200mhz οπου ειναι κ samung b-die chip οποτε λεω να παω σε αυτες η στις trident τις αντιστοιχες που υπαρχουν στο qvl της asus. Απο την αλλη στη taichi σε 3200 ταχυτητα δεν εχει πολλες επιλογες γενικα ειναι μπερδεμενα οποιος εχει δει το qvl της... Θα περιμενω τις γνωμες σας... Ευχαριστω εκ των προτερων. Asus prime έχω... με 2600/2600Χ η μητρική δεν ιδρώνει ..... Να μου έλεγες θέλω 2700x με oc στα όρια και δεν έχω airflow στο κουτί μου, τότε ναι οι ψύκτρες της είναι ανεπαρκής... 1) Δεν έχεις γράψει τη χρήση θέλεις να κάνεις και τα υπόλοιπα κομμάτια που σχεδιάζεις να πάρεις. 2) Δεν έχει νόημα να αγοράσεις ακριβή μητρική και να χρειαστεί να συμβιβαστείς σε κάποιο άλλο κομμάτι του συστήματος...
Ronnie1985 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Σε ευχαριστω για την απαντηση. Απο κουτι εχω corsair carbide 400c με ανεμιστηρες σε ολες τις θεσεις που δεχεται, ssd samsung δισκο m.2, gpu 1070ti κ τροφοδοτικο corsair 750rmx white. Θεωρω πως τροφοδοτικο κ μητρικη ειναι η καρδια του υπολογιστη για αυτο κ προτιμω σε αυτα να δωσω κατι παραπανω κ να μου κρατησουν. Αλλα αν καταλαβα ακομα κ oc να κανω στον 2600x (που δε χρειαζεται οπως εγραψα κ πριν με XFR2 K PBO εχει ιδιες επιδωσεις σχεδον) με την asus prime θα μαι μια χαρα απο θερμοκρασιες κ ρευματα σωστα; Απλα επειδη οπως εγραψα πιο πανω καποια στιγμη θα βαλω υδροψυξη κ σκεφτομαι το rafiator να ναι μπροστα κ οχι πανω, αν θα εχω τοτε θεμα με τις θερμοκρασιες στα vrm. Για αυτο κ σκεφτηκα για taichi. Ξερω πηγα αλλου αλλα για να μην ανοιγω αλλο θεμα απλα το ανεφερα κ αυτο εδω κ ευχαριστως να ακουσω οποιαδηποτε γνωμη. * Τι θερμοκρασιες εχεις στα VRM κ μεχρι ποσο ειναι ενταξει; Επεξ/σία 13 Οκτωβρίου 2018 από Ronnie1985
akoinonitos Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2018 https://www.skroutz.gr/s/14721945/Asus-Prime-X470-Pro.html https://www.skroutz.gr/s/15373233/G-Skill-Sniper-X-16GB-DDR4-3400MHz-F4-3400C16D-16GSXW.html?keyphrase=sniperx+3400cl16
Luciddream Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2018 14 hours ago, Ronnie1985 said: Το μονο αρνητικο για την taichi που λενε ειναι το bios αν κ δε καταλαβα κ πολυ τι εννοουσαν... Επειδή ψάχνω και εγώ τελευταία μητρική και μνήμες για να πάρω έναν 2700x, εννοούσαν για τις επιλογές του BIOS και το τι δυνατοτητες δίνει για OC. Αλλά θα σου πω και το άλλο χειρότερο που όσο το έχω ψάξει νομίζω οτι ισχύει, αν κάνεις bios upgrade και πάει στραβά, τότε η μητρική γίνεται brick.
Ronnie1985 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ενοεις bios update? Το γνωριζω αυτο... Μαλλον θα καταληξω στην asus prime, απλα επειδη ειχα σταματησει για αρκετα χρονια με το "αθλημα" αυτο (να φανταστειτε το πρωτο build που ειχα φτιαξει ηταν με τον πρωτο διπυρινο athlon x2 4800 + DFI LANPARTY + OCZ DUAL CHANNEL PLATINUM, ο απολυτος συνδιασμος τοτε) οι γνωσεις μου πλεον ειναι ελαχιστες και τα XFR2 και PBO τα διαβασα το τελευταιο καιρο στο διαδυκτιο. Δε γνωριζω καν πως τα ενεργοποιουν κ αν χρειαζεται η ειναι απο μονα τους enabled, αν δουλευουν κ τα δυο ταυτοχρονα και φυσικα αν οντως η asus x470 pro που με ενδιαφερει τα υποστηριζει κ τα δυο... Ελπιζω μη γινομαι κουραστικος απλα εχω χασει πολλαααα επεισοδια πανω σε αυτα. Ευχαριστω εκ των προτερων Επεξ/σία 13 Οκτωβρίου 2018 από Ronnie1985
akoinonitos Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, Ronnie1985 είπε Ενοεις bios update? Το γνωριζω αυτο... Μαλλον θα καταληξω στην asus prime, απλα επειδη ειχα σταματησει για αρκετα χρονια με το "αθλημα" αυτο (να φανταστειτε το πρωτο build που ειχα φτιαξει ηταν με τον πρωτο διπυρινο athlon x2 4800 + DFI LANPARTY + OCZ DUAL CHANNEL PLATINUM, ο απολυτος συνδιασμος τοτε) οι γνωσεις μου πλεον ειναι ελαχιστες και τα XFR2 και PBO τα διαβασα το τελευταιο καιρο στο διαδυκτιο. Δε γνωριζω καν πως τα ενεργοποιουν κ αν χρειαζεται η ειναι απο μονα τους enabled, αν δουλευουν κ τα δυο ταυτοχρονα και φυσικα αν οντως η asus x470 pro που με ενδιαφερει τα υποστηριζει κ τα δυο... Ελπιζω μη γινομαι κουραστικος απλα εχω χασει πολλαααα επεισοδια πανω σε αυτα. Ευχαριστω εκ των προτερων Eπειδη εχω το συνδιασμο που κοιτας θα σου απλα οτι δουλευουν ολα ρολοι και χωρις θεματα. Το xfr δουλευει απο μονο του δεν χρειαζεται να κανεις κατι. Το pbo αν εχεις καποια καλη ψυκτρα απλα απο auto το βαζεις x10 ,απο bios οι asus εχουν το πιο ευκολο σε χειρισμο. Το σιγουρο ειναι οτι η στοκ ψυκτρα δεν κανει , ανεβοκατεβαζει στροφες λογω pbo και ειναι ενοχλητικη. Επεξ/σία 13 Οκτωβρίου 2018 από akoinonitos
Ronnie1985 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Σε ευχαριστω για την απαντηση! Οποτε με τη μαμα ψυκτρα δε πειραζω τπτ στο bios, το PBO disabled, μονο το DOCP για να ενεργοποιηθει το xmp2 στις μνημες κ απο κει και περα το xfr2 ειναι απο μονο του ενεργοποιημενο. Μελλοντικα οταν παρω after market ψυκτρα (γλυκοιταζω corsair AIO, το ειχα παντα απωθημενο για υδροψυξη) τοτε κ μονο τοτε θα ενεργοποιησω το PBO με τον τροπο που μου ειπες κ θα ειναι και τα δυο ταυτοχρονα ενεργοποιημενα σωστα; αν κανω καπου λαθος διορθωστε με. Κατι τελευταιο που το χω απορια. Αν με XFR2 + PBO ενεργοποιημενα, κ ο 2600x πιανει πχ 4.2 ταχυτητα, θα ειναι μονιμως στη ταχυτητα αυτη; Η μονο οταν χρειαστει θα πηγαινει απο μονο του κ θα δουλευει εκει οσο χρειαζεται; Εννοω πως αυτο θα ηταν το ιδανικο, αν απλα σερφαρω στο ιντερνετ , facebook youtube κλπ να δουλευει χαλαρα κ μολις ανοιξω καποια βαρια εφαρμογη η παιχνιδι τοτε να παει στο maximum για επιδωσεις. Επεξ/σία 13 Οκτωβρίου 2018 από Ronnie1985
leros2004 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 44 λεπτά πριν, Ronnie1985 είπε Σε ευχαριστω για την απαντηση! Οποτε με τη μαμα ψυκτρα δε πειραζω τπτ στο bios, το PBO disabled, μονο το DOCP για να ενεργοποιηθει το xmp2 στις μνημες κ απο κει και περα το xfr2 ειναι απο μονο του ενεργοποιημενο. Μελλοντικα οταν παρω after market ψυκτρα (γλυκοιταζω corsair AIO, το ειχα παντα απωθημενο για υδροψυξη) τοτε κ μονο τοτε θα ενεργοποιησω το PBO με τον τροπο που μου ειπες κ θα ειναι και τα δυο ταυτοχρονα ενεργοποιημενα σωστα; αν κανω καπου λαθος διορθωστε με. Κατι τελευταιο που το χω απορια. Αν με XFR2 + PBO ενεργοποιημενα, κ ο 2600x πιανει πχ 4.2 ταχυτητα, θα ειναι μονιμως στη ταχυτητα αυτη; Η μονο οταν χρειαστει θα πηγαινει απο μονο του κ θα δουλευει εκει οσο χρειαζεται; Εννοω πως αυτο θα ηταν το ιδανικο, αν απλα σερφαρω στο ιντερνετ , facebook youtube κλπ να δουλευει χαλαρα κ μολις ανοιξω καποια βαρια εφαρμογη η παιχνιδι τοτε να παει στο maximum για επιδωσεις. H ταχύτητα αυξομειώνεται ανάλογα με το φόρτο του επεξεργαστή. Ακόμα και στον δικό μου (2600 non X με oc) γίνεται αυτό. XFR2 + PBO θα τα ενεργοποιήσεις και τα 2. Αφού ήσουν διατεθειμένος να διαθέσεις τόσα χρήματα για μητρική (170€+ για την Asus ή 220€+ για την Asrock) χωράει άνετα μια ψήκτρα που θα σου προσφέρει και μεγαλύτερα Speed λόγο χαμηλότερων θερμοκρασιών αλλά και ήσυχο σύστημα.. Ακόμα και η tomahawk σε συνδυασμό με μια καλή ψήκτρα είναι άριστος και οικονομικός συνδυασμός.. (Η έλλειψη offset voltage ρύθμισης αντισταθμίζεται απο την ύπαρξη aftermarket ψήκτρας). Με μια τέτοια https://www.skroutz.gr/s/2794870/Deepcool-GAMMAXX400.html?from=drop έχεις άριστα αποτελέσματα Επεξ/σία 13 Οκτωβρίου 2018 από leros2004
akoinonitos Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2018 3 ώρες πριν, Ronnie1985 είπε Σε ευχαριστω για την απαντηση! Οποτε με τη μαμα ψυκτρα δε πειραζω τπτ στο bios, το PBO disabled, μονο το DOCP για να ενεργοποιηθει το xmp2 στις μνημες κ απο κει και περα το xfr2 ειναι απο μονο του ενεργοποιημενο. Μελλοντικα οταν παρω after market ψυκτρα (γλυκοιταζω corsair AIO, το ειχα παντα απωθημενο για υδροψυξη) τοτε κ μονο τοτε θα ενεργοποιησω το PBO με τον τροπο που μου ειπες κ θα ειναι και τα δυο ταυτοχρονα ενεργοποιημενα σωστα; αν κανω καπου λαθος διορθωστε με. Κατι τελευταιο που το χω απορια. Αν με XFR2 + PBO ενεργοποιημενα, κ ο 2600x πιανει πχ 4.2 ταχυτητα, θα ειναι μονιμως στη ταχυτητα αυτη; Η μονο οταν χρειαστει θα πηγαινει απο μονο του κ θα δουλευει εκει οσο χρειαζεται; Εννοω πως αυτο θα ηταν το ιδανικο, αν απλα σερφαρω στο ιντερνετ , facebook youtube κλπ να δουλευει χαλαρα κ μολις ανοιξω καποια βαρια εφαρμογη η παιχνιδι τοτε να παει στο maximum για επιδωσεις. Δεν το βαζεις disabled απλα το αφηνεις στο auto ,βασικα δεν κανεις τπτ στο Bios μονο το xmp, αν αργοτερα παρεις ψυκτρα απλα θα βαλεις το pbo απο auto σε x10 και θα χαμηλώσεις λιγο την ταση ωστε να κραταει ψηλοτερα ρολογια all core (τα ξαναλεμε οταν ειναι η ωρα αυτα) ,τωρα αναλογα την εφαρμογη και το load του επεξεργαστη σε δυο πυρηνες ανεβαινει στα 4250Mhz με καλη ψυξη και σε ολους σε gaming κυμαίνεται απο 4175-4250mhz
Ronnie1985 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2018 2 ώρες πριν, akoinonitos είπε Δεν το βαζεις disabled απλα το αφηνεις στο auto ,βασικα δεν κανεις τπτ στο Bios μονο το xmp, αν αργοτερα παρεις ψυκτρα απλα θα βαλεις το pbo απο auto σε x10 και θα χαμηλώσεις λιγο την ταση ωστε να κραταει ψηλοτερα ρολογια all core (τα ξαναλεμε οταν ειναι η ωρα αυτα) ,τωρα αναλογα την εφαρμογη και το load του επεξεργαστη σε δυο πυρηνες ανεβαινει στα 4250Mhz με καλη ψυξη και σε ολους σε gaming κυμαίνεται απο 4175-4250mhz Τελεια! Σε ευχαριστω πολυ φιλε μου! Απο μνημες φορας τις 3400 snyper x με 16 cas που μου στειλες το λινκ πιο πανω; Ειναι καλυτερες απο τις 3200 που σκεφτομουν με 14 cas κ τσιπακι samsung b-die? Εννοω τις flare x. Ειναι στα ιδια λεφτα περιπου πανω κατω σε 16GB κ οι δυο επιλογες κ με βαλες σε σκεψη τωρα.. Με το xmp στις διαβασε κατευθειαν 3400? Στρεσαρισμα, memtest κλπ τα περασε ολα ; Τι να προτιμησω... Καπου ειχα διαβασει οι ryzen τους αρεσουν τα χαμηλα timmings....
akoinonitos Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, Ronnie1985 είπε Τελεια! Σε ευχαριστω πολυ φιλε μου! Απο μνημες φορας τις 3400 snyper x με 16 cas που μου στειλες το λινκ πιο πανω; Ειναι καλυτερες απο τις 3200 που σκεφτομουν με 14 cas κ τσιπακι samsung b-die? Εννοω τις flare x. Ειναι στα ιδια λεφτα περιπου πανω κατω σε 16GB κ οι δυο επιλογες κ με βαλες σε σκεψη τωρα.. Με το xmp στις διαβασε κατευθειαν 3400? Στρεσαρισμα, memtest κλπ τα περασε ολα ; Τι να προτιμησω... Καπου ειχα διαβασει οι ryzen τους αρεσουν τα χαμηλα timmings.... Oχι εγω εχω tridentz F4-4000C18D τρεχουν στα 3600Mhz , και οι sniperX που σου προτεινα b-dies ειναι απλα δεν χρειαζεται να ασχοληθεις ενεργοποιείς το xmp (στις asus ονομαζεται DOCP) και θα τρεχουν στα 3400 χωρις να κανεις τπτ αλλο. Και αν θελεις ανεβαινουν και παραπανω με σφιχτα timings. Βασικα οποιες και απο τις δυο να παρεις ικανοποιημενος θα μεινεις Επεξ/σία 13 Οκτωβρίου 2018 από akoinonitos
bebius Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Έχω πάρει και γω στα χέρια μου τον 2600 και περιμένω τα υπόλοιπα αυτές τις μέρες. Απο μητρική πήρα τη x470 gaming pro carbon. Φαίνεται πολύ καλη ποιοτικά και με καλές θερμοκρασίες vrm. Και η gaming plus πρέπει να είναι πολύ vfm. Δες ένα σχετικό συγκριτικό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα