Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κατα αρχην εχω vdsl 50 και
Θα ηθελα εαν μπορει καποιος να μου πως μπορω καλυτερα να εχω ασυρματο internet με μεγαλες ταχυτητες σε pc poy που ειναι σε αλλο δωματιο στο σπιτι.

Δημοσ.

Επειδη δεν αναφέρεις αν ήδη εχεις ασυρματο με προβληματα, ουτε αποστάσεις/εμποδια και γενικά ελάχιστες πληροφορίες, εγω θα σου προτείνω να ρίξεις καλώδιο ethernet ή να πάρεις ενα kit powerlines.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, isay είπε

Επειδη δεν αναφέρεις αν ήδη εχεις ασυρματο με προβληματα, ουτε αποστάσεις/εμποδια και γενικά ελάχιστες πληροφορίες, εγω θα σου προτείνω να ρίξεις καλώδιο ethernet ή να πάρεις ενα kit powerlines.
Καλα αυτη την λυση την εχω σκεφτει και powerline με ποσα Mbps θα προτεινες εσυ ,για με 200 εχω δοκιμασει αλλα τιποτα...

Μόλις τώρα, BIGJOHN είπε
9 λεπτά πριν, isay είπε

Καλα αυτη την λυση την εχω σκεφτει και powerline με ποσα Mbps θα προτεινες εσυ ,για με 200 εχω δοκιμασει αλλα τιποτα...

η αποσταση ειναι γυρω στα 7-8 μετρα και μεσολαβουν 2 τοιχωματα....

Δημοσ.

Για 8 μετρα με 2 ενδιάμεσους τοιχους μην περιμενεις καλες ταχυτητες wifi. 

Οταν λες "τιποτα" τι εννοεις; Τι ταχυτητες επιαναν μεταξύ τους; Τι ταχυτητες επιανες στο διαδικτυο; Τα εβαλες σε τοιχο (ή εστω σε απλο πολύπριζο) ή τα εβαλες σε ups/πολυπριζο ασφαλειας;

Για 8μετρα αποσταση αποκλείεται με powerlines να ειναι τιποτα.

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, isay είπε

Για 8 μετρα με 2 ενδιάμεσους τοιχους μην περιμενεις καλες ταχυτητες wifi. 

Οταν λες "τιποτα" τι εννοεις; Τι ταχυτητες επιαναν μεταξύ τους; Τι ταχυτητες επιανες στο διαδικτυο; Τα εβαλες σε τοιχο (ή εστω σε απλο πολύπριζο) ή τα εβαλες σε ups/πολυπριζο ασφαλειας;

Για 8μετρα αποσταση αποκλείεται με powerlines να ειναι τιποτα.

εννοω 3Mbps κανει downloading σε speed test

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

bighohn ειναι η τελευταία μου προσπάθεια να βοηθήσω, οποτε σε παρακαλώ φρόντισε να δώσεις αρκετά στοιχεία. 

(χωρις να βαλω κεφαλαια γραμματα στις μοναδες) το mbps ειναι ταχυτητα συνδεσης και οχι ταχυτητα download. Πχ τα 200αρια powerlines εχουν μεγιστη ταχυτητα συνδεσης μεταξυ τους 200mbps αλλά αναλογα με την αποσταση και το ηλεκτρολογικό δικτυο μπορει να βλέπεις οτιδηποτε απο 50mbps μεχρι να βλέπεις 150mbps.

Αν τώρα κατέβαζες με 3mb/s δηλαδη περιπου 3MB ανα δευτερολεπτο, αυτό μπακαλιστικα σημαίνει σύνδεση με το νετ κάπου 30mbps, νουμερο λογικό (αν υπολογισουμε τα σφαλματα μετρησης) για 50αρα συνδεση, για την οποια δεν λες ποια ειναι η πραγματική σου συνδεση. Με δυο λογια ΑΝ με τα powerlines κατεβαζες σε download speed περιπου 3mb/sec οχι μονο δεν ήταν τιποτα αλλά ήταν πολύ καλα. 

Αν ακομα μπερδευεσαι, με μια 50αρα vdsl που πιάνει 40mbps (φαινεται στο router σου) η μεγιστη ταχυτητα download θα ειναι περιπου 4mb/sec και αν το βλέπεις απο site με download speeds, θα διαβάζεις νουμερο ακομα χαμηλότερο (π.χ. 3,5mb/sec)

Αν τώρα στην απαντηση σου εννοουσες οτι σε download speed site επιανες ταχυτητες συνδεσης 3MBps με powerlines, τοτε κατι δώσε πιο αναλυτικά στοιχεια για το πως ειχες κανει τις συνδεσεις (τοιχο, πολυπριζο, ασυρματα, ενσυρματα, αλλη πριζα, κλπ)

Αν ο υπολογιστης ήταν στο ιδιο δωμάτιο με το router, θα'ήταν καλα, αλλά για 2 δωμάτια παραπέρα και 2 ενδιάμεσους τοιχους (υπάρχουν και αλλοι παραγοντες) κανενα wifi δεν θα σου ειναι καλυτερο απο καλωδιο ή powerlines που εχεις συνδεσει σωστα. Δηλαδη η σειρά ειναι

1. Καλωδιο utp απο router μεχρι υπολογιστη που εχεις το βελτιστο αποτελεσμα
  2. powerlines με σωστή συνδεση
  3. wifi

Αν τώρα ολα αυτα σου φαινονται κινεζικα, το θεωρητικά καλό wifi που μπορεις να αγοράσεις ειναι το asus usb n14 που εχει εξωτερικες κεραίες -> https://www.skroutz.gr/s/4761587/Asus-USB-N14.html

Επεξ/σία από isay
Δημοσ.

Eυχαριστω παρα πολυ για τον χρονο σου!!!
Δεν ειμαι expert για αυτο ρωταω....Να εισαι καλα μου εδωσες αρκετες πληροφοριες!!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...