Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εχω ενα λαπτοπ lenovo g780 με 8 γιγα μνημη και επεξεργαστη i5-3360.

λεω να βαλω εναν ssd για να το βελτιωσω λιγο.

σκεφτομαι να βγαλω το dvd και να βαλω στην θεση του τον ssd , για να μην βγαλω τον σκληρο που εχει μεσα και να εχω δυο .

ειναι σωστο να τοποθετησω τον ssd στην θυρα που ειναι το dvd ή ειναι λαθος και θα χανει σε ταχυτητα ??

απο μια ματια που εριξα υπαρχουν ssd με ταχυτητα 300 , 500 , 3000 mb/sec ... ποιος ειναι καταλληλος για την περιπτωση μου και θα αξιοποιησει το λαπτοπ την ταχυτητα του ?

επισης βλεπω και ενα αλλο χαρακτηριστικο οπως αυτο Maximum 4KB Random Write 90000 IOPS . τι σημαινει αυτη η τιμη ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, emoytoyidioy είπε

Τα IOPS είναι ο αριθμός αναγνώσεων/εγγραφών ανά δευτερόλεπτο σε έναν δίσκο. Συνεπώς, όσο περισσότερα τόσο καλύτερο. Από 90000 είναι πολύ καλά.

Όσον αφορά στην ταχύτητα, θα πας σε έναν 2.5άρη ssd sata III έτσι κι αλλιώς, που οι ταχύτητές του δηλαδή κυμαίνονται στα 550/500.

Απ' ότι διαβάζω εδώ : https://ark.intel.com/products/64345/Mobile-Intel-HM76-Express-Chipset το chipset του laptop σου δέχεται sata 3 (δηλαδή 6.0gb/s), συνεπώς μπορείς να βάλεις ssd και να τρέχει στις μέγιστες αναγραφόμενες ταχύτητες.

Συγκεκριμένα, ανάλογα με τη χωρητικότητα που θέλεις - δες κάποιον εξ αυτών : https://www.skroutz.gr/comparelists/88?compare=13867031%2C13787241%2C10144395%2C10170879

Επεξ/σία από jeandoumpier
  • Thanks 1
Δημοσ.

τον μηχανικό δισκο που φοράει τώρα θα βάλεις στην θέση του dvd rom (με την αντίστοιχη θήκη) και οχι τον ssd.

πολλά λάπτοπ δεν εκκινούν απο τη δευτερη θέση ακόμα κ αν υπάρχει δίσκος πάνω.

Επίσης σε πολλές περιπτώσεις, η θύρα για το dvd rom είναι sata 2 (3Gbps/s) οπότε θα χάσεις και ταχύτητα.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...