Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
18 ώρες πριν, dollyyy19 είπε

κατα συμπτωση προ εβδομαδας εκανα σε 7χρονο.δωρεαν το πελματογραφημα ,με καρτα υγειας και μπαρουφες.δωρεαν το γραφημα,και 80 με 120 οι πατοι.αναρωτιεμαι,παιζει να βγαλουν καποιο παιδι ,χωρις θεμα?και τι σκατα?εμεις που δεν ειχαμε πελματογραφηματα και μαντολες,πως ζουμε ακομη,και χωρις κουσουρια?(περα απο το οτι σερφαρουμε στο ινσο....)

Δεν ξέρω από πότε άρχισαν να εφαρμόζονται τα πελματογραφήματα, πάντως αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπήρχαν τέτοια προβλήματα και παλιά, μπορεί να μην έτυχαν σε εσένα ή σε άτομα του κύκλου σου. Η μητέρα μου ας πούμε είναι 56 και μικρή άλλαζε κάθε λίγο παπούτσια με κάτι πάτους γιατί είχε πρόβλημα.

Ωραία να τα κρίνεις όλα από τον καναπέ σου και να λες "και εμείς πως μεγαλώσαμε χωρίς το ένα και το άλλο και ζούμε ακόμα χωρίς πελματογραφήματα και μάντολες", αν καταλάβει όμως οτι μπορεί το παιδί σου να έχει πρόβλημα και να του μείνει κουσούρι και όταν μεγαλώσει, τότε και ένα κάρο πελματογραφήματα θα κάνεις και παπούτσια με πάτους θα πάρεις και θα λες και ευχαριστώ. Εκτός κι αν έχεις ήδη παιδί, τότε την στάση σου την θεωρώ απαράδεκτη, αν παρουσιαστεί κάτι στο παιδί σου εσύ πες του αυτά που λες παραπάνω, κάποια στιγμή θα το εκτιμήσει πολύ.

13 ώρες πριν, dollyyy19 είπε

το εκανα στο doctor care,σαλονικα λιμανι.εχει συμβαση με την καρτα μου.δεν το συστηνω.το μηχανημα βγαζει καρφακια κατω απο τα πελματα,και μετραει δεν ξερω τι.αλλα αν κλασεις,ή αναπνευσεις διαφορετικα,θα δειξει διαφορετικα αποτελεσματα.γιαυτο και δεν το εμπιστευομαι.περιμενα κανα μηχανημα τυπου διαδρομου,αλλα .....παντως η εξεταστρια ,παιζει να ειχε γυρισει απο μπουζικλερι,ή μαλλον να ηταν ετοιμη για μπουζικλερι.τετοιο στοκαρισμα,τετοια βλεφαριδα,ουτε σε καρτουν να δω..........

Δεν φταίει το πελματογράφημα αν αυτός που εξετάζει είναι αλλού δεν έχεις τις γνώσεις ή αν το μηχάνημα είναι αναξιόπιστο. Ψάξε να βρεις καλύτερη και ακριβότερη εξέταση με καταρτισμένο και έμπειρο χειριστή. Αποκλίσεις από εξέταση σε εξέταση οι οποίες έχουν να κάνουν με το μηχάνημα, τον χειριστή και διάφορα δομικά στοιχεία του σώματος ή άλλους παράγοτες υπάρχει και στο τρίπλεξ καρδιάς, εσύ αν βρεθείς με κάποια ανεπάρκεια ή πάθηση μην ξανακάνεις και μην λάβεις αγωγή γιατί δεν εμπιστεύεσαι το τρίπλεξ.

• Like 1
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Δεν ξέρω από πότε άρχισαν να εφαρμόζονται τα πελματογραφήματα, πάντως αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπήρχαν τέτοια προβλήματα και παλιά, μπορεί να μην έτυχαν σε εσένα ή σε άτομα του κύκλου σου. Η μητέρα μου ας πούμε είναι 56 και μικρή άλλαζε κάθε λίγο παπούτσια με κάτι πάτους γιατί είχε πρόβλημα.

[...]

Έτσι ακριβώς,
άτομο της δικής μου οικογένειας με την ίδια ηλικία, φορούσε στα παιδικά του χρόνια ειδικά διαμορφωμένα παπούτσια.

Αυτό του προτάθηκε μετά από εξετάσεις σε ειδικό γιατρό (του ΠΙΚΠΑ) στον οποίο τους έστειλε ο παιδίατρος του ΙΚΑ σε λαϊκή συνοικία της Αθήνας.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, dollyyy19 είπε

ελα,βρηκαμε τον πρωτευουσιανο.στα 80ς ποσο μαλλον στα 70ς,δεν ειχες την πολυτελεια να κανεις πελματογραφημα.Παρειγγειλε  καρνέΪσον για το σχολειο.......

Αλλάζουν μόνο τα μηχανήματα και οι τεχνικές διάγνωσης,

για τα προβλήματα αυτά υπήρχαν ειδικευμένοι γιατροί (ελάχιστοι) και καταστήματα παπουτσιών πριν το 1970. Το πρώτο από από αυτά (κατάστημα πώλησης) το γνωρίζει σήμερα που είναι μεγάλη αλυσίδα, το 95% των Ελλήνων.

Δημοσ.

δεν πιστευω να ειχε προσβαση στο καταστημα που εννοεις ,η μιση ελλαδα των 70ς,ακα θρακη μανεδονια ηπειρο και θεσσαλια.εκτος και αν νομιζεις οτι οι ανθρωποι σε αυτα τα μερη,μπορουσαν να ταξιδευουν και να πληρωνουν για τετοιες υπηρεσιες.αν εσυ εχεις εναν γνωστο που εκανε δουλεια,εγω εχω 10 που δεν μπορουσαν οχι να κανουν δουλεια,αλλα ουτε καν να διαγνωσουν το προβλημα.αλλα για να πιασετε το νοημα,πρεπει να καταλαβετε οτι "ελλαδα δεν ειναι μονο η αθηνα"....ειδικα στους συγχρονους καιρους(το γνωστο ρητο μπορει να παραφραστει χωρις να ειναι ψευδες,σε "η αθηνα δεν ειναι πλεον ελλαδα"...αλλα αυτο ειναι αλλενου παπα.............)

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Δε βρίσκω πουθενά πληροφορίες πρόσφατες αν γράφονται οι  πάτοι (και πελματογράφημα) για τα παιδιά (11 ετών)  και τι ποσό παίρνουμε πίσω... 

Έχει κάποιος εμπειρία? Αν είναι να πάρω πίσω 20 ευρώ δεν νομίω ότι έχει νόημα να πάω στον ορθπεδικό να μου τα γράψει. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...