RedPriest Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 2 ώρες πριν, bilya είπε Μιλάω για καλά εστιατόρια κτλπ. Μόνο όσοι καινούριες σχετικά εγκαταστάσεις δεν χώνουν χρήμα. Υποθέτω πως ηθελες να πεις όσοι κάνουν καινούριες εγκαταστάσεις. Αλλά και πάλι δεν καταλαβαίνω γιατί το λες πως αλλάζουν σε επαγωγικες. Δεν ξέρω καν αν υπάρχουν επαγωγικες για αρκετά απο τα σκεύη που χρησιμοποιούν σε τέτοιες κουζίνες λογο μεγέθους. Επίσης ο έλεγχος που έχεις πανω στην φωτιά νομιζω πως ειναι αρκετα πιο ακριβής απο αυτον της επαγωγικης εστίας. Έχεις οντως δει κάποια επαγγελματική κουζίνα να αλλάζει ΠΛΗΡΩΣ σε επαγωγικες εστίες και να καταργεί ολα τα μάτια γκαζιου; Τι σχέση εχεις με τον χώρο αυτο; Απο περιέργεια και μονο
bilya Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 53 λεπτά πριν, RedPriest είπε Υποθέτω πως ηθελες να πεις όσοι κάνουν καινούριες εγκαταστάσεις. Αλλά και πάλι δεν καταλαβαίνω γιατί το λες πως αλλάζουν σε επαγωγικες. Δεν ξέρω καν αν υπάρχουν επαγωγικες για αρκετά απο τα σκεύη που χρησιμοποιούν σε τέτοιες κουζίνες λογο μεγέθους. Επίσης ο έλεγχος που έχεις πανω στην φωτιά νομιζω πως ειναι αρκετα πιο ακριβής απο αυτον της επαγωγικης εστίας. Έχεις οντως δει κάποια επαγγελματική κουζίνα να αλλάζει ΠΛΗΡΩΣ σε επαγωγικες εστίες και να καταργεί ολα τα μάτια γκαζιου; Τι σχέση εχεις με τον χώρο αυτο; Απο περιέργεια και μονο Ελλάδα fine dining catering* 6 χρόνια πτιν σχεδόν uk 5στερο με Μισέλ εστιατόριο + αλλά 2 καλά εστιατόρια. Στα πιο ακριβά εστιατόρια όπου η κουζίνα πρέπει να αστράφτει γλιτώνουν αρκετά απο το καθάρισμα κ μόνο. κ γω δεν ήξερα καν οτι υπάρχουν μέχρι που δούλεψα. Στο τελευταίο εστιατόριο σεφ/ιδιοκτήτης μου χε πει οτι σε 3 χρόνια περίπου κάνανε απόσβεση. *το catering φυσικά ειχε κ εστίες γκαζιού ειδικά για ριζότο 1
dazed Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 2 ώρες πριν, Zerg13 είπε Καταλαβαινω τι λες. Δεν εχω ιδεα τι μπορει να γινει. Δεν το εχω ξανακουσει παντως. Την Korting γιατι δεν ρωτας ισως εχουν επαγωγικες ειδικες για σενα. Καποιος αλλος εδω ισως το εχει κανει μαλλον θες νεο thread. Ποια εστια λες να βαλεις; H Korting δεν εχει καν επαγωγικες εστιες, τουλαχιστον με μια γρηγορη αναζητηση αυτο προκυπτει, αλλα δεν θα ηθελα να δεσμευτω να διαλεξω απο μια συγκεκριμενη μαρκα μονο. Δεν θελω να χαλασω μια περιουσια, οποτε εχω καταληξει στην Bosch PUE611BB1E προς το παρον. 2 ώρες πριν, palawiaris είπε Aν είναι όπως της εικόνας κάτω θα πρέπει να στηρίξει κάπου την εστία,έτσι; Αν είναι τέτοια βγάζεις βάζεις. Θα χρειαστείς μονάχα ένα τέτοιο. Για να μοιράσει το ρεύμα στις 2 συσκευές. Έτσι είναι συνδεμένο και σε μένα.Δουλεύουν ανεξάρτητα αν και είναι ίδια μάρκα και το αγόρασα σετ. Ναι, φυσικα και εχω την δευτερη περιπτωση, διαιρουμενο σετ. Αυτο που λες για το ρευμα το ειχα φανταστει, ευχαριστω που το επιβεβαιωσες! Θα ανοιξω καινουργιο θεμα μαλλον, οταν το παρω οντως αποφαση να κανω την αλλαγη (οικονομικα και μονο) μηπως και ξερει καποιος κατι παραπανω, ή αν υπαρχει εμπειρια θετικη ή οχι. Ευχαριστώ και παλι.
Zerg13 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) @dazed αν εισαι στην δευτερη περιπτωση τα χειριστηρια για τις εστιες ΔΕΝ ειναι στο φουρνο, οπως εγραψες. Ειναι πανω στις εστιες. Περιεγραψες την πρωτη περιπτωση. αυτο με το ρευμα δεν το καταλαβα...αν και εχω την δευτερη περιπτωση. Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου 2019 από Zerg13
dazed Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 12 ώρες πριν, Zerg13 είπε @dazed αν εισαι στην δευτερη περιπτωση τα χειριστηρια για τις εστιες ΔΕΝ ειναι στο φουρνο, οπως εγραψες. Ειναι πανω στις εστιες. Περιεγραψες την πρωτη περιπτωση. αυτο με το ρευμα δεν το καταλαβα...αν και εχω την δευτερη περιπτωση. @Zerg13 οχι φιλε, εχω εντοιχισμενο σετ με τα χειριστηρια πανω στο φουρνο. Οι εστιες δεν εχουν κανενα χειριστηριο πανω τους. Προφανως και οι νεες, οι επαγωγικες θα ειναι αυτονομες και θα εχουν το χειρισμο τους πανω στο πανελ, και το ρευμα χρειαζεται γιατι τωρα οι εστιες και ο φουρνος εχουν κοινη τροφοδοσια, αλλα αν μπουν αυτονομες εστιες θα πρεπει να τροφοδοτηθουν και αυτες.
divnt Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Παιδια οποιος ξέρει, θα ήθελα μια βοήθεια. Εχω αγοράσει ενα επαγωγικό μάτι της Tefal, και το προβλημα το οποιο αντιμετωπίζω ειναι πως ενώ ολα καλα στην αρχή βάζω την κατσαρόλα και αρχιζει να βράζει, μετά απο λίγη ώρα σταματάει μόνη της την λειτουργεία και εμφανίζει στην οθόνη αφής την ένδειξη "H", πως δηλαδή εχει υπερθερμανθεί. Ειναι φυσιολογικο αυτο; Διότι το κανει περιπου στα 20 με 30 λεπτά. Ετσι δε φάω μπορέσω να μαγειρέψω ποτε τιποτα... έχετε καποια ιδέα; Edit: Η κατσαρόλα που χρησιμοποιώ μου είπαν πως ειναι επαγωγική και εχει και το αντίστοιχο σηματάκι στον πάτο της. Βέβαια ειναι μια μάρκα της πλάκας. Λέτε να ευθύνεται αυτο; Επεξ/σία 21 Οκτωβρίου 2019 από divnt
SB_1957 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 12 ώρες πριν, divnt είπε Παιδια οποιος ξέρει, θα ήθελα μια βοήθεια. Εχω αγοράσει ενα επαγωγικό μάτι της Tefal, και το προβλημα το οποιο αντιμετωπίζω ειναι πως ενώ ολα καλα στην αρχή βάζω την κατσαρόλα και αρχιζει να βράζει, μετά απο λίγη ώρα σταματάει μόνη της την λειτουργεία και εμφανίζει στην οθόνη αφής την ένδειξη "H", πως δηλαδή εχει υπερθερμανθεί. Ειναι φυσιολογικο αυτο; Διότι το κανει περιπου στα 20 με 30 λεπτά. Ετσι δε φάω μπορέσω να μαγειρέψω ποτε τιποτα... έχετε καποια ιδέα; Edit: Η κατσαρόλα που χρησιμοποιώ μου είπαν πως ειναι επαγωγική και εχει και το αντίστοιχο σηματάκι στον πάτο της. Βέβαια ειναι μια μάρκα της πλάκας. Λέτε να ευθύνεται αυτο; Δοκιμασες με αλλη κατσαρολα;
mezger Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 13 ώρες πριν, divnt είπε Παιδια οποιος ξέρει, θα ήθελα μια βοήθεια. Εχω αγοράσει ενα επαγωγικό μάτι της Tefal, και το προβλημα το οποιο αντιμετωπίζω ειναι πως ενώ ολα καλα στην αρχή βάζω την κατσαρόλα και αρχιζει να βράζει, μετά απο λίγη ώρα σταματάει μόνη της την λειτουργεία και εμφανίζει στην οθόνη αφής την ένδειξη "H", πως δηλαδή εχει υπερθερμανθεί. Ειναι φυσιολογικο αυτο; Διότι το κανει περιπου στα 20 με 30 λεπτά. Ετσι δε φάω μπορέσω να μαγειρέψω ποτε τιποτα... έχετε καποια ιδέα; Edit: Η κατσαρόλα που χρησιμοποιώ μου είπαν πως ειναι επαγωγική και εχει και το αντίστοιχο σηματάκι στον πάτο της. Βέβαια ειναι μια μάρκα της πλάκας. Λέτε να ευθύνεται αυτο; Το Η συνήθως δεν είναι σφάλμα, απλά ένδειξη ότι η εστία είναι καυτή για να μην την ακουμπήσεις. Κάποια μάτια έχουν αυτόματα προγραμματα που κλείνουν όταν θεωρήσουν ότι τελείωσε το μαγείρεμα, έχεις κοιτάξει το manual?
divnt Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 Παιδια ολα καλα τελικά. Υπήρχε ενεργοποιημένο χρονόμετρο που δεν το ειχα δει. Ευχαριστώ πολυ για το ενδιαφέρον σας!
Moderators Spect~ Δημοσ. 9 Μαΐου 2022 Moderators Δημοσ. 9 Μαΐου 2022 Για να μην ανοιξω νεω θεμα ξεθαβω αυτο. Αυτες οι εστιες ειναι επαγωγικες ή οχι; Whirlpool WLB5860AL Εχει καμια σχεση το κεραμικη επαγωγικη με το σκετο επαγωγικη ή απλα εννοουν οτι ειναι κεραμικο υλικο αλλα δουλευει με επαγωγη; Η αυτονομη επαγωγικη αναφέρεται στο οτι δουλευει ξεχωριστα με τον φουρνο σωστα; ρωταω γιατι στα φιλτρα του κωτσου αν επιλεξω επαγωγικη δεν μου την εμφανιζει
Super Moderators billdanos Δημοσ. 9 Μαΐου 2022 Super Moderators Δημοσ. 9 Μαΐου 2022 1 hour ago, Spect~ said: Για να μην ανοιξω νεω θεμα ξεθαβω αυτο. Αυτες οι εστιες ειναι επαγωγικες ή οχι; Whirlpool WLB5860AL Εχει καμια σχεση το κεραμικη επαγωγικη με το σκετο επαγωγικη ή απλα εννοουν οτι ειναι κεραμικο υλικο αλλα δουλευει με επαγωγη; Η αυτονομη επαγωγικη αναφέρεται στο οτι δουλευει ξεχωριστα με τον φουρνο σωστα; ρωταω γιατι στα φιλτρα του κωτσου αν επιλεξω επαγωγικη δεν μου την εμφανιζει Επαγωγικές ειναι. 1
alkistismenelaos Δημοσ. 14 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2022 παιδιά τι να προτιμήσω κεραμικές ή επαγωγικές????
lyda94 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2022 οταν εψαχνα κουζινα, ειχα ακουσει καλα πραγματα για τις επαγωγικες...μου ειχαν πει, βεβαια, οτι χρειαζεται να αλλαξεις και τις κατσαρολες σου αν παρεις επαγωγικη. από πλαισιο, νομιζω, μου το ειχαν πει, δεν ξερω κατα ποσο ισχυει.
Moderators Spect~ Δημοσ. 14 Ιουλίου 2022 Moderators Δημοσ. 14 Ιουλίου 2022 Επαγωγικες.. Πιο γρηγορες, πιο αμεση ανταποκριση στις αλλαγες, λιγοτερο καθαρισμα, δεν εχουν τοσο υψηλες θερμοκρασιες στο ματι για να δημιουργηθει σοβαρο εγκαυμα μετα το μαγειρεμα. Μειονεκτημα η αλλαγη σκευων
MariaLog Δημοσ. 14 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2022 δλδ γιατι να αλλαξεις τις κατσαρολες σου. θελει καποιες ειδικες?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα