bilya Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 ts ολα τα εστιατόρια πλέον αλλάζουν απο γκάζι σε επαγωγικες. Οι λογοι έχουν εξηγηθεί παραπάνω αλλά να στους γραψω επιγραμματικά: *πιο ασφαλής *γρήγορο κ εύκολο καθάρισμα *οικονομία στο ρεύμα *μέγιστη θερμοκρασία ακαριαία
Fubar.gr Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2018 20 ώρες πριν, nvel είπε η μαγνητοσυστολή δεν θερμαίνει ιδιαίτερα (σε σχέση με τα δινορεύματα) τα υλικά αλλά τους αλλάζει ελάχιστα τις διαστάσεις (πχ προκαλώντας ακουστικό θόρυβο 100Hz από τα ελάσματα των μετασχηματιστών που πάλλονται) Το εξωτερικό μαγνητικό πεδίο προκαλεί κυριολεκτικά μετακίνηση των μορίων σε ένα φερρομαγνητικό μέταλλο. Το ένα αποτέλεσμα είναι η μεταβολή των εξωτερικών διαστάσεων, όμως δέν είναι αυτός ο μηχανισμός που παράγει θερμότητα. Η θερμότητα παράγεται απο τις τριβές μεταξύ των μορίων https://en.wikipedia.org/wiki/Magnetostriction This effect causes energy loss due to frictional heating in susceptible ferromagnetic cores. Αυτό αλλιώς λέγεται και hysterisis losses. Αυτός είναι και ο λόγος που παρουσιάζεται το φαινόμενο της μαγνητικής υστέρησης. Όταν αφαιρεθεί το εξωτ. μαγν. πεδίο, λόγω τριβών τα μαγνητικά domains δέν επιστρέφουν στις αρχικές τους θέσεις και το μέταλλο παραμένει ελαφρώς μαγνητισμένο. Στους μετασχηματιστές των 50/60Hz είναι πολύ χαμηλή η συχνότητα οπότε δέν υπάρχει σημαντική θέρμανση λόγω του φαινομένου. Οι μετασχηματιστές υψηλών συχνοτήτων έχουν για πυρήνα φερρίτες οι οποίοι έχουν πολύ μικρή περιεκτικότητα σε σίδηρο. Εδώ ένα ενδιαφέρον άρθρο σχετικά με το πώς λειτουργούν τα επαγωγικά μάτια: https://www.electronicdesign.com/power/induction-cooking-how-do-coilpan-characteristics-affect-heating-ability Στο τέλος του άρθρου έχει ένα διάγραμμα με την ισοδύναμη αντίσταση μεταξύ μή μαγνητικών σκευών, οπου η θέρμανση γίνεται αποκλειστικά με δινορεύματα, και μαγνητικών οπου γίνεται με δινορεύματα + απώλειες υστέρησης Φαίνεται ξεκάθαρα οτι το μεγαλύτερο τμήμα της θέρμανσης προέρχεται απο τις απώλειες υστέρησης και όχι απο τα δινορεύματα. 1
nvel Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2018 53 λεπτά πριν, Fubar.gr είπε Αυτό αλλιώς λέγεται και hysterisis losses. αυτό που το έχεις δίνει γραμμένο; επειδή η μαγνητική υστέρηση έχει μορφή βρόχου και προκαλεί απώλειες και η μαγνητοσυστολή έχει μορφή βρόχου προκαλεί απώλειες είναι το ίδιο; η μαγνητοσυστολή είναι μακροσκοπικό μηχανικό φαινόμενο που μπορεί να μετρηθεί με αισθητήρια απόστασης τα υπόλοιπα που γράφεις είναι γνωστά σε όλους όσους ασχολούνται επαγγελματικά με το αντικείμενο
defacer Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2018 On 12/10/2018 at 11:46, louben said: Ρωταω γιατι εχω φαει το ιδιο φαγητο μαγειρεμενο σε γκαζι και κεραμικη και στο γκαζι ηταν πολυ πιο νοστιμο Το γκάζι είναι μεν το χειρότερο από άποψη βολέματος, αλλά το καλύτερο όσον αφορά άμεση ανταπόκριση του σκεύους (και άρα του μαγειρέματος) στους χειρισμούς του μάγειρα. Γενικά αν δεις έμπειρο σεφ κλπ, μόνο γκάζι. Για άλλους που είναι πιο πληβείοι (όπως εγώ) απλά πας με αυτό που βολεύει καλύτερα.
Zerg13 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 12 ώρες πριν, nvel είπε αυτό που το έχεις δίνει γραμμένο; επειδή η μαγνητική υστέρηση έχει μορφή βρόχου και προκαλεί απώλειες και η μαγνητοσυστολή έχει μορφή βρόχου προκαλεί απώλειες είναι το ίδιο; η μαγνητοσυστολή είναι μακροσκοπικό μηχανικό φαινόμενο που μπορεί να μετρηθεί με αισθητήρια απόστασης τα υπόλοιπα που γράφεις είναι γνωστά σε όλους όσους ασχολούνται επαγγελματικά με το αντικείμενο Μας επηρεαζουν ολα αυτα εμας καπου; Για οσους εχουν επαγωγικες
ELTASSOS Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 Αμα εχεις βηματοδοτη η επαγωγικη μπορει να τον απορρυθμισει και να αναστατωσει τον καρδιακο ρυθμο λογω υπερθερμανσης...και 5 βαθμοι αυξηση θερμοκρασιας ειναι ισως μοιραιο.Εχει εμβελεια 10μ περιπου με εκθετικα μειουμενη ισχυ φυσικα λογω αποστασης. Προσοχη λοιπον αν τετοια ατομα ενδεχεται να κυκλοφορουν στην κουζινα σας. Επισης υπαρχουν και συνεργειες με καποια φαρμακα αλλα πολυ σπανια...Ρωτηστε τον γιατρο σας αν συντρεχει λογος.
dazed Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Καλημέρα σε όλους! Έτυχε να δω στην πράξη μια κουζίνα με επαγωγικές εστίες και πραγματικά εντυπωσιάστικα με τη δύναμη και την ευκολία. Έχω μπει στη διαδικασία να αλλάξω και εγώ τις εστίες τις κουζίνας μου (Korting εντοιχισμενη) αλλά προκύπτει το εξής: Γίνεται να αντικαταστίσω μόνο τις εστίες του σετ που έχω και να αφήσω τον φούρνο? Τα χειριστηρια βέβαια για τις τωρινές εστίες ειναι πάνω στο φούρνο και προφανώς θα πρεπει να μείνουν στον "αέρα" τα καλώδια, δηλαδη τα χειριστηρια θα ειναι αχρηστα, αλλα δεν με απασχολει αυτο. Το έχει κανει κάποιος, ή ασχολειται κάποιος αρκετα ώστε να το ξέρει αν γίνεται?
gdask Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Χαιρετώ και εγώ. Είμαι σε αναζήτηση νέας ελεύθερης (δλδ μη εντοιχισμένης) κουζίνας. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τα μοντέλα με επαγωγικές εστίες είναι ελάχιστα με την συντριπτική πλειοψηφία να έχει κεραμικά. Υπάρχει κάποιος τεχνικός λόγος πέρα από τον οικονομικό?
palawiaris Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 3 ώρες πριν, dazed είπε Καλημέρα σε όλους! Έτυχε να δω στην πράξη μια κουζίνα με επαγωγικές εστίες και πραγματικά εντυπωσιάστικα με τη δύναμη και την ευκολία. Έχω μπει στη διαδικασία να αλλάξω και εγώ τις εστίες τις κουζίνας μου (Korting εντοιχισμενη) αλλά προκύπτει το εξής: Γίνεται να αντικαταστίσω μόνο τις εστίες του σετ που έχω και να αφήσω τον φούρνο? Τα χειριστηρια βέβαια για τις τωρινές εστίες ειναι πάνω στο φούρνο και προφανώς θα πρεπει να μείνουν στον "αέρα" τα καλώδια, δηλαδη τα χειριστηρια θα ειναι αχρηστα, αλλα δεν με απασχολει αυτο. Το έχει κανει κάποιος, ή ασχολειται κάποιος αρκετα ώστε να το ξέρει αν γίνεται? Ίσως η μάρκα της κουζίνας σου να βγάζει και επαγωγικές που να είναι συμβατές με το βύσμα και τον χειρισμό. Αλλά και να μην είναι δεν υπάρχει πρόβλημα.Πάρε μία που να έχει τα κουμπιά -συνήθως αφής είναι- επάνω στην επαγωγική.Θα δουλεύει ανεξάρτητα από την κουζίνα. Πάρε καλή μάρκα μόνο.
Zerg13 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 2 λεπτά πριν, palawiaris είπε Ίσως η μάρκα της κουζίνας σου να βγάζει και επαγωγικές που να είναι συμβατές με το βύσμα και τον χειρισμό. Αλλά και να μην είναι δεν υπάρχει πρόβλημα.Πάρε μία που να έχει τα κουμπιά -συνήθως αφής είναι- επάνω στην επαγωγική.Θα δουλεύει ανεξάρτητα από την κουζίνα. Πάρε καλή μάρκα μόνο. Αν δεν εχει αγορασει φουρνο με ανεξαρτητες εστιες πως θα βαλει; Ειναι αλλοι οι φουρνοι με τις ανεξαρτητες εστιες. 3 ώρες πριν, dazed είπε Καλημέρα σε όλους! Έτυχε να δω στην πράξη μια κουζίνα με επαγωγικές εστίες και πραγματικά εντυπωσιάστικα με τη δύναμη και την ευκολία. Έχω μπει στη διαδικασία να αλλάξω και εγώ τις εστίες τις κουζίνας μου (Korting εντοιχισμενη) αλλά προκύπτει το εξής: Γίνεται να αντικαταστίσω μόνο τις εστίες του σετ που έχω και να αφήσω τον φούρνο? Τα χειριστηρια βέβαια για τις τωρινές εστίες ειναι πάνω στο φούρνο και προφανώς θα πρεπει να μείνουν στον "αέρα" τα καλώδια, δηλαδη τα χειριστηρια θα ειναι αχρηστα, αλλα δεν με απασχολει αυτο. Το έχει κανει κάποιος, ή ασχολειται κάποιος αρκετα ώστε να το ξέρει αν γίνεται? Εχεις αγορασει σετ φουρνο με εστιες. Χρειαζεσαι ενα αριθμο μοντελου που υπαρχει καπου στον φουρνο. Παρε τηλ την korting, κατα 90% δεν γινεται.
dazed Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Το προβλημα που θα δημιουργηθει? Ο φουρνος δεν θα δουλευει αν ξηλώσω τις εστίες? Οι επαγωγικές που σκοπευω να πάρω ειναι αυτόνομες και λογικα δεν θα εχουν προβλημα.
RedPriest Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Στις 12/10/2018 στις 2:24 ΜΜ, bilya είπε ts ολα τα εστιατόρια πλέον αλλάζουν απο γκάζι σε επαγωγικες. Οι λογοι έχουν εξηγηθεί παραπάνω αλλά να στους γραψω επιγραμματικά: *πιο ασφαλής *γρήγορο κ εύκολο καθάρισμα *οικονομία στο ρεύμα *μέγιστη θερμοκρασία ακαριαία Τώρα το ειδα και δεν λεω πως δεν ισχύουν αυτά που λες κτλπ αλλα κανεις λαθος πως στις επαγγελματικές κουζίνες αλλάζουν απο γκάζι σε επαγωγικες. 1
bilya Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 27 λεπτά πριν, RedPriest είπε Τώρα το ειδα και δεν λεω πως δεν ισχύουν αυτά που λες κτλπ αλλα κανεις λαθος πως στις επαγγελματικές κουζίνες αλλάζουν απο γκάζι σε επαγωγικες. Μιλάω για καλά εστιατόρια κτλπ. Μόνο όσοι καινούριες σχετικά εγκαταστάσεις δεν χώνουν χρήμα.
Zerg13 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 2 ώρες πριν, dazed είπε Το προβλημα που θα δημιουργηθει? Ο φουρνος δεν θα δουλευει αν ξηλώσω τις εστίες? Οι επαγωγικές που σκοπευω να πάρω ειναι αυτόνομες και λογικα δεν θα εχουν προβλημα. Καταλαβαινω τι λες. Δεν εχω ιδεα τι μπορει να γινει. Δεν το εχω ξανακουσει παντως. Την Korting γιατι δεν ρωτας ισως εχουν επαγωγικες ειδικες για σενα. Καποιος αλλος εδω ισως το εχει κανει μαλλον θες νεο thread. Ποια εστια λες να βαλεις;
palawiaris Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Aν είναι όπως της εικόνας κάτω θα πρέπει να στηρίξει κάπου την εστία,έτσι; Αν είναι τέτοια βγάζεις βάζεις. Θα χρειαστείς μονάχα ένα τέτοιο. Για να μοιράσει το ρεύμα στις 2 συσκευές. Έτσι είναι συνδεμένο και σε μένα.Δουλεύουν ανεξάρτητα αν και είναι ίδια μάρκα και το αγόρασα σετ. Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου 2019 από palawiaris 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα