Jonny89 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2023 Στις 3/7/2023 στις 3:05 ΜΜ, basilis_k6 είπε Οι πωλητες ειναι ασχετοι γενικα. Μονο το μανουαλ αν βρεις απο το μοντελο που σε ενδιαφερει. Στο φουλ δουλευουν και τα 4 μαζι. Το boost ειναι πολυ πανω απο το φουλ και δεν εχει νοημα σε πανω απο ενα ματι ετσι και αλλιως. Μόνο για νερο ειναι βασικα. Ευχαριστώ για την πληροφορία basilis_k6. Με όσα εχω διαβάσει μέχρι στιγμής απ την αρχή του θέματος δε βλέπω κάτι αρνητικό στην αγορά επαγωγικών εστιών, δεδομένου το μεγαλύτερο κόστος κ κάποια προσαρμογή στον τρόπο μαγειρέματος (π.χ. χρόνοι μαγειρέματος και χρήση κατάλληλων σκευών- τα περισσότερα εκ των οποίων που κυκλοφορούν τα τελευταία χρόνια είναι και για επαγωγικές εστίες ουτος ή αλλος).
cabamaru4 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2023 Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι για τις επαγωγικες. Η δική μου είναι εμαγιέ και ήρθε ο καιρός μετά από 15 χρόνια να αλλάξω. Επειδή στα μισά μου κατσαρολικα κολλάει ο μαγνήτης και στα άλλα όχι.σκεφτομαι μήπως αγοράσω μια κεραμική και επαγωγική μαζί.υπαρχει; κάποια συμβουλή πριν την αγορά; δυστυχώς θέλω ελεύθερη κουζίνα και όχι εντοιχιζόμενη. Σε τιμή οχι πάνω από 1000€, και όσο το δυνατόν χαμηλότερη
AeonBeliever Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2023 31 minutes ago, cabamaru4 said: Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι για τις επαγωγικες. Η δική μου είναι εμαγιέ και ήρθε ο καιρός μετά από 15 χρόνια να αλλάξω. Επειδή στα μισά μου κατσαρολικα κολλάει ο μαγνήτης και στα άλλα όχι.σκεφτομαι μήπως αγοράσω μια κεραμική και επαγωγική μαζί.υπαρχει; κάποια συμβουλή πριν την αγορά; δυστυχώς θέλω ελεύθερη κουζίνα και όχι εντοιχιζόμενη. Σε τιμή οχι πάνω από 1000€, και όσο το δυνατόν χαμηλότερη Καλησπέρα, έχουμε αγοράσει το κάτωθι μοντέλο εδώ και 1 χρόνο κλεισμένο από Σκρουτζ, μπορείς να την δεις εκεί και είναι στο όριο τιμής που έχεις βάλει. AEG CIB6645ABM Κουζίνα 73lt με Επαγωγικές Εστίες Π59.6εκ. Inox Ούτε εμείς μπορούσαμε εντοιχιζόμενη οπότε η μόνη σοβαρή επιλογή που έχεις στην ουσία είναι AEG. Δεν υπάρχει λόγος να πάρεις κεραμική ή συνδυασμένη καθώς είναι και θα γίνει ξεπερασμένη τεχνολογικά, λόγω όλων των πλεονεκτημάτων που έχουν οι επαγωγικές και έχουν αναφερθεί ήδη σε αυτό το thread. Ότι σκεύος δεν κάνει το πετάς και παίρνεις καινούριο που να είναι συμβατό. Παίρνεις επίσης αυτόματα ένα γκαζάκι γιατί κανένα μπρίκι δεν θα λειτουργεί στις εστίες για να κάνεις ελληνικό καφέ, τσάι, αυγό κτλ και αυτό λόγω μεγέθους πάτου. Πέρα από το άνωθι, δεν υπάρχει κάτι άλλο να προσέξεις, είναι ξεκάθαρη αναβάθμιση σε όλα και με κάποιες έξτρα λειτουργίες που έχει η συγκεκριμένη που έχουμε και σου έστειλα, είμαστε ευχαριστημένοι και αξίζει η επένδυση.
csontheline Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 16 hours ago, cabamaru4 said: Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι για τις επαγωγικες. Η δική μου είναι εμαγιέ και ήρθε ο καιρός μετά από 15 χρόνια να αλλάξω. Επειδή στα μισά μου κατσαρολικα κολλάει ο μαγνήτης και στα άλλα όχι.σκεφτομαι μήπως αγοράσω μια κεραμική και επαγωγική μαζί.υπαρχει; κάποια συμβουλή πριν την αγορά; δυστυχώς θέλω ελεύθερη κουζίνα και όχι εντοιχιζόμενη. Σε τιμή οχι πάνω από 1000€, και όσο το δυνατόν χαμηλότερη Ο λόγος; Απλά αισθητική αλλαγή ή χάλασαν; Υπάρχουν μεμονωμένες εστίες (είτε κεραμικές, είτε επαγωγικές). Πάντως, βρίσκει μια χαρά εστίες και με κάτω από 500€. Προσωπικά, πήρα εκθεσιακό κομμάτι μισή τιμή με +60€ (αν θυμάμαι καλά) για την 5ετή του κότσου. Το μέλλον θα δείξει αν άξιζε. Οι κατσαρόλες που δεν κάνουν για επαγωγικές, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως λεκάνες Υπάρχουν επαγωγικές εστίες (κουζίνες ή όπως λέγεται το σύνολο των τεσσάρων εστιών) που έχουν και 1 εστία με ενδιάμεσο μέγεθος. Η δική μας παίρνει και κατσαρόλα και μπρίκι σε 1 από τις 4. Και με το αντίστοιχο μπρίκι ζεσταίνει μια χαρά.
cabamaru4 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 Χάλασε το μεγάλο μάτι από την κουζίνα. Απλά κάνω έρευνα αγοράς αν αξίζει να πάρω επαγωγική ή κεραμική. Οι μισές κατσαρόλες κάνουν αλλά τα περισσότερα τηγανιά δεν κάνουν. Και σκέφτομαι τώρα, αξίζει να δώσω χρήματα για επαγωγική+ ότι χρήματα για κατσαρολικα ή να πάω σε κεραμική; βρήκα παλιότερα μια siemens και τα δύο ... Αυτή την AEG CIB6645ABM Κουζίνα 73lt κοιτούσα κια εγώ. Αξίζει;
Ntinaras Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 18 ώρες πριν, cabamaru4 είπε Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι για τις επαγωγικες. Η δική μου είναι εμαγιέ και ήρθε ο καιρός μετά από 15 χρόνια να αλλάξω. Επειδή στα μισά μου κατσαρολικα κολλάει ο μαγνήτης και στα άλλα όχι.σκεφτομαι μήπως αγοράσω μια κεραμική και επαγωγική μαζί.υπαρχει; κάποια συμβουλή πριν την αγορά; δυστυχώς θέλω ελεύθερη κουζίνα και όχι εντοιχιζόμενη. Σε τιμή οχι πάνω από 1000€, και όσο το δυνατόν χαμηλότερη Παρε επαγωγικες Ειναι πολυ ανωτερες Επισης κανουν και οικονομια, καθως εχεις λιγοτερες παραπλευρες απωλειες θερμοτητας επειδη ζεσταινουν απ ευθειας το σκευος και οχι γυρω γυρω αλλα παραγματα που δεν θες. Επισης ειναι πιο ασφαλη και πολυ πιο γρηγορες στην θερμανση.
Mpiftekis Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Οι επαγωγικές έχουν και κάποια στοιχεία ασφαλείας, ειδικά αν έχεις παιδιά. Παράδειγμα, δεν ανάβουν αν δεν υπάρχει κάτι μεταλλικό από πάνω τους. Επίσης, αν βάλεις σκεύος μικρότερης διαμέτρου απ'το μάτι, τότε θα ζεσταθεί μόνο η επιφάνεια που κάνει επαφή με το σκεύος κι όχι ολόκληρη. Τέλος, θα εκπλαγείς με το πόσο γρήγορα θα βράζει το νερό Επεξ/σία 30 Οκτωβρίου 2023 από Mpiftekis Μαζί με το Ντινάρα γράφαμε :)
giwrgos_p Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2024 Καλησπέρα σε όλους ενδιαφέρομαι να αλλάξω την κεραμική αυτόνομη εστία σε επαγωγική. Τώρα αν και αυτόνομη η εστια η διάταξη είναι πάνω η εστια και ακριβώς από κταω ο φούρνος . Τεχνικος που ρώτησα μου είπε οτι δεν βάζουν συνήθως επαγωγικές εστίες πάνω από φούρνο γιατι λόγο των θερμοκρασιών θα καεί. Έχει κάποιος πάνω κάτω εστια με φούρνο ; Ευχαριστώ
Mpiftekis Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2024 27 λεπτά πριν, giwrgos_p είπε Καλησπέρα σε όλους ενδιαφέρομαι να αλλάξω την κεραμική αυτόνομη εστία σε επαγωγική. Τώρα αν και αυτόνομη η εστια η διάταξη είναι πάνω η εστια και ακριβώς από κταω ο φούρνος . Τεχνικος που ρώτησα μου είπε οτι δεν βάζουν συνήθως επαγωγικές εστίες πάνω από φούρνο γιατι λόγο των θερμοκρασιών θα καεί. Έχει κάποιος πάνω κάτω εστια με φούρνο ; Ευχαριστώ Εμείς τα έχουμε έτσι εδώ και >5 χρόνια. Μια χαρά είναι και ο φούρνος και οι εστίες. (Εστίες AEG, Φούρνος Siemens)
giwrgos_p Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2024 1 λεπτό πριν, Mpiftekis είπε Εμείς τα έχουμε έτσι εδώ και >5 χρόνια. Μια χαρά είναι και ο φούρνος και οι εστίες. (Εστίες AEG, Φούρνος Siemens) Έχεις κενά εξαερισμού ;
Mpiftekis Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2024 3 λεπτά πριν, giwrgos_p είπε Έχεις κενά εξαερισμού ; Ο φούρνος σπρώχνει τον αέρα προς τα μπροστά/έξω. Ο χώρος μεταξύ εστιών-φούρνου δεν έχει κενά εξαερισμού. Τα, δε, ανεμιστηράκια που έχουν οι εστίες δεν τα έχω ακούσε πολλές φορές να λειτουργούν. Παλιά είχαμε σετ φούρνο-κεραμικές εστίες στον πάγκο αλλά χάλασε και το αλλάξαμε με ανεξάρτητες συσκευές.
giwrgos_p Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες θα κοιτάξω μήπως μπορέσω να Εξοικονομήσω λίγο χώρο για εξαερισμο. Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2024 από giwrgos_p
transport_planner Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 ερώτηση προς όλους. Τι θα συμβεί σε μια επαγωγική εστία αν ο χρήστης ξεχάσει το μάτι αναμέννο και το νερό εξατμιστεί? Θα καει το φαγητο οπως πχ στις κεραμεικες η θα κλεισει η επαγωγικη εστια?
vagos789 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 Νομιζω οτι θα καει κανονικοτατα μεν αλλα πιο δυσκολα δε γιατι δεν ειναι τοσο μεγαλη η θερμοκρασια Επισης δεν ξερω ποσο ευκολο ειναι να μαθει καποιος να μαγειρευει απο την αρχη γιατι ειναι αλλο concept
zestikios Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 Οχι δεν θα κλεισει η επαγωγική, θα συνεχίσει να ζεσταίνει το σκεύος με ότι αυτό συνεπάγεται. Δεν υπαρχει άλλο concept, κουζίνες είναι όλες, απλά η επαγωγική ζεσταίνει πιο γρήγορα. Αν ήθελες π.χ 10 λεπτά να βράσουν 2 λίτρα νερό, η επαγωγική θέλει 5 λεπτά. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα