Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια σε Quiz με Java

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Άντε να δεχτώ ότι μπορεί να γράψει σε ένα notepad++.

Μόλις φτάσει όμως σε λογικό λάθος, όπως εδώ τώρα, θα έχει πέσει σε βράχο, αφού δε μπορεί να κάνει debugging.

Σε notepad γράφουν κάποιοι οπαδοί του μινιμάλ, χρήστες linux κλπ. Δε νομίζω να έγραφα ποτέ.

Δημοσ.

Δεν είπα ότι είναι λύση ο κειμενογράφος. Αναφέρομαι στους αρχάριους. Το προτείνω ως μια μέθοδο καλύτερης (σε βάθος) εξοικείωσης με τη γλώσσα. Συγκεκριμένα για τη Java (αλλά και για τη C). Δε θα το κάνει για πάντα εννοείται. 

Όντως για τα λογικά λάθη ο αρχάριος θα χρειαστεί να παιδευτεί και να τα βρει μόνος του (λες και θα ξέρει τι είναι το debugging).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, marios28 είπε

Δεν είπα ότι είναι λύση ο κειμενογράφος. Αναφέρομαι στους αρχάριους. Το προτείνω ως μια μέθοδο καλύτερης (σε βάθος) εξοικείωσης με τη γλώσσα. Συγκεκριμένα για τη Java (αλλά και για τη C). Δε θα το κάνει για πάντα εννοείται. 

Όντως για τα λογικά λάθη ο αρχάριος θα χρειαστεί να παιδευτεί και να τα βρει μόνος του (λες και θα ξέρει τι είναι το debugging).

Δεν υπαρχει ουτε ΕΝΑΣ λογος καποιος να χρησιμοποισει κειμενογραφο, σε καμμια γλωσσα, ποτέ.

Ισως το ‘95 που δεν ειχαν ide να τα εγραφαν εκει.

Το debugging ειναι απαραιτητο να το μαθει και αυτο, ειναι κομματι της γλωσσας, γιατι να χανει χρονο στην εκμαθηση ψαχνωντας το λαθος με το ματι;

Ts (και οποιος αλλος) μην λαμβανεις υποψη τις μαλακιες που γραφουν και χρησιμοποιησε το IDE που γουσταρεις.

Επεξ/σία από Predatorkill
Δημοσ.

Πρότεινα στον άνθρωπο πριν 2-3 μηνύματα πώς θα μάθει καλύτερα τη Java και εσείς κολλήσατε στον κειμενογράφο.

1 ώρα πριν, Predatorkill είπε

Δεν υπαρχει ουτε ΕΝΑΣ λογος καποιος να χρησιμοποισει κειμενογραφο, σε καμμια γλωσσα, ποτέ.

Την είπες τη γνώμη σου. Δε χρειάζεται να φωνάζεις, ούτε να βρίζεις.

Οι λόγοι είναι οι εξής:

1. Ο αρχάριος και debugging να χρησιμοποιεί, στα λογικά λάθη θα κολλήσει. Ούτως ή άλλως οι αρχάριοι debugging αργούν να μάθουν να χρησιμοποιούν.

2. Τα λογικά λάθη θα σταματήσει να τα ψάχνει με το μάτι και θα χρησιμοποιεί το μυαλό. Θα «αναγκαστεί» να μάθει πιο γρήγορα να σκέφτεται όπως λειτουργεί ο επεξεργαστής.

3. Μαθαίνει κάποιος σε βάθος το πώς χρησιμοποιούνται τα αρχεία και η σύνδεσή τους από τα εργαλεία της γλώσσας. Αν χρειαστεί να γίνουν οποιεσδήποτε αλλαγές χειροκίνητα (σε ονομασίες αρχείων, φακέλων ή κλάσεων), όλα θα είναι εύκολα. 

4. Διατηρείται πολύ πιο καθαρός ο κώδικας. Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το γραφικό περιβάλλον ενώ μαθαίνει και πώς το ide μετατρέπει τη γλώσσα σχεδίασης σε κώδικα.

Αφού παρέθεσα τους λόγους να επαναλάβω ότι δεν είπα να γράφεις κανείς κώδικα σε κειμενογράφο. Το προτείνω (όπως το έγραψα 2-3 φορές) κατά την αρχική εξάσκηση.

Από 'κει και πέρα θα σε συμβούλευα να αλλάξεις το ύφος σου και ας επιστρέψουμε στο topic.

Ο άνθρωπος έχει κολλήσει σε λογικό λάθος και του γράφουν ότι η συνθήκη είναι πάντα false. Σωστά. Αλλά αυτό το ξέρει και φάνηκε από το πρώτο μήνυμά του.

Αυτό που ζήτησε να μάθει, είναι γιατί συμβαίνει αυτό. Καλύτερα εστίασε σε αυτό το σημείο. Τη διαφωνία σου για τον κειμενογράφο την κατάλαβα και σεβαστή.

Δημοσ.

@marios28

H αναφορά στη χρήση κειμενογράφου, νομίζω ότι απλά γίνεται για να δείξει κάποιος την απλότητα του αρχείου της γλώσσας ("κοίτα, δε χρειάζεσαι κάποιο ιδιαίτερο πρόγραμμα για να γράψεις, απλά η κατάληξη μετράει").

Επίσης, ακόμα και σε IDE να γράφει χωρίς να χρησιμοποιεί τις ευκολίες του, όπως το debugging, μόνο και μόνο που θα βλέπει κώδικα με χρωματισμένες εντολές, strings, integers, functions, βοηθά πολύ περισσότερο καθώς το μάτι συνηθίζει πολύ πιο γρήγορα και εντοπίζει το τι είναι το καθένα.

Τέλος πάντων, αυτά είναι γούστα και ο καθένας επιλέγει.

Όσο για το πρόβλημα, είπαμε ότι 1 από τα 2 ή και τα 2 είναι false στην if το οποίο δεν το ξέρει. Λέει "είναι κάπου στην if". Δε λέει "γιατί μου βγαίνει false η πρώτη σύγκριση", ας πούμε.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, marios28 είπε

Πρότεινα στον άνθρωπο πριν 2-3 μηνύματα πώς θα μάθει καλύτερα τη Java και εσείς κολλήσατε στον κειμενογράφο.

Την είπες τη γνώμη σου. Δε χρειάζεται να φωνάζεις, ούτε να βρίζεις.

Οι λόγοι είναι οι εξής:

1. Ο αρχάριος και debugging να χρησιμοποιεί, στα λογικά λάθη θα κολλήσει. Ούτως ή άλλως οι αρχάριοι debugging αργούν να μάθουν να χρησιμοποιούν.

2. Τα λογικά λάθη θα σταματήσει να τα ψάχνει με το μάτι και θα χρησιμοποιεί το μυαλό. Θα «αναγκαστεί» να μάθει πιο γρήγορα να σκέφτεται όπως λειτουργεί ο επεξεργαστής.

3. Μαθαίνει κάποιος σε βάθος το πώς χρησιμοποιούνται τα αρχεία και η σύνδεσή τους από τα εργαλεία της γλώσσας. Αν χρειαστεί να γίνουν οποιεσδήποτε αλλαγές χειροκίνητα (σε ονομασίες αρχείων, φακέλων ή κλάσεων), όλα θα είναι εύκολα. 

4. Διατηρείται πολύ πιο καθαρός ο κώδικας. Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το γραφικό περιβάλλον ενώ μαθαίνει και πώς το ide μετατρέπει τη γλώσσα σχεδίασης σε κώδικα.

Αφού παρέθεσα τους λόγους να επαναλάβω ότι δεν είπα να γράφεις κανείς κώδικα σε κειμενογράφο. Το προτείνω (όπως το έγραψα 2-3 φορές) κατά την αρχική εξάσκηση.

Από 'κει και πέρα θα σε συμβούλευα να αλλάξεις το ύφος σου και ας επιστρέψουμε στο topic.

Ο άνθρωπος έχει κολλήσει σε λογικό λάθος και του γράφουν ότι η συνθήκη είναι πάντα false. Σωστά. Αλλά αυτό το ξέρει και φάνηκε από το πρώτο μήνυμά του.

Αυτό που ζήτησε να μάθει, είναι γιατί συμβαίνει αυτό. Καλύτερα εστίασε σε αυτό το σημείο. Τη διαφωνία σου για τον κειμενογράφο την κατάλαβα και σεβαστή.

Μ2000;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Lanike71

Όχι ακριβώς. Το ολοκληρωμένο περιβάλλον υπεραπλουστεύει τα πράγματα και καλώς τα κάνει. Αυτός είναι ο σκοπός του. Αρχείο->Δημιουργία->Νέο Project και είσαι έτοιμος. Αυτό θέλουμε.

Και δεν είναι θέμα γούστου. Ούτε προτιμώ τον κειμενογράφο και είμαι μαζοχιστής να ταλαιπωρούμαι. Προφανώς και συμφωνώ. Και απορώ πώς δεν έχει γίνει κατανοητό. 

Αυτό που είπα και το ξανά γράφω είναι ότι αν κάποιος αρχάριος ξεκινήσει με κειμενογράφο, δημιουργήσει μόνος του τους φακέλους, τα αρχεία, μόνος του τις κλάσεις κ.τ.λ. πάντα κατά την αρχική εξάσκηση και προφανώς κατά τη γνώμη μου, τελικά θα έχει κατανοήσει καλύτερα τα πράγματα. Εννοείται θα παιδευτεί περισσότερο στην αρχή. Αυτός είναι και ο σκοπός της εξάσκησης όμως.

Όταν όμως θα χρειαστεί να προσθέσει πηγαίο κώδικο από τρίτες πηγές στο δικό του project ή να κάνει οποιεσδήποτε αλλαγές χειροκίνητα (όταν θα αρχίσει να χρησιμοποιεί IDE) θα του είναι εύκολα. Τους υπόλοιπους λόγους τους αναφέρω παραπάνω. Τελωσπάντων αυτή είναι η δική μου γνώμη. Δε χάλασε και ο κόσμος.

@Predatorkill

Επειδή συνεχίζεις (πέρασες σε ειρωνεία) σε συμβουλεύω (χωρίς εισαγωγικά) να μην ξανά-χρησιμοποιήσεις την παρακάτω φράση. Την έχω ξαναδιαβάσει εδώ. Ταιριάζει σε 15χρονα. Εμένα θα ακούς και όχι άλλους. Δεν έχω και πρόβλημα να ακούσουν εσένα ή τον οποιονδήποτε άλλον. Μακάρι να μπορούσα να καταλάβω τον εγωισμό σας.

4 ώρες πριν, Predatorkill είπε

Ts (και οποιος αλλος) μην λαμβανεις υποψη τις μαλακιες που γραφουν και χρησιμοποιησε το IDE που γουσταρεις. 

Επεξ/σία από marios28
Δημοσ.
11 ώρες πριν, marios28 είπε

Επειδή συνεχίζεις (πέρασες σε ειρωνεία) σε συμβουλεύω (χωρίς εισαγωγικά) να μην ξανά-χρησιμοποιήσεις την παρακάτω φράση. Την έχω ξαναδιαβάσει εδώ. Ταιριάζει σε 15χρονα. Εμένα θα ακούς και όχι άλλους. Δεν έχω και πρόβλημα να ακούσουν εσένα ή τον οποιονδήποτε άλλον. Μακάρι να μπορούσα να καταλάβω τον εγωισμό σας.

giphy.gif?cid=4bf119fc5bc3a968326b6c5636

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...