Προς το περιεχόμενο

Interlaced ή Progressive scan βίντεο;

udroxoos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Περνώ βίντεο στον υπολογιστή (σε μορφή DV) από βιντεοκάμερα Sony DCR-TRV460E μέσω firewire.

Το πρόγραμμα που χρησιμοποιώ είναι το STOIK Capturer και όλα καλά με την εγγραφή βίντεο.

Τα DV βγαίνουν λίγο... τεράστια (!) αλλά δεν πειράζει μιας και πρόκειται για οικογενειακά βίντεο και θέλω την max ποιότητα.

Εκείνο που δεν ξέρω είναι όπως λέει και ο τίτλος αν τα αρχεία βγαίνουν interlaced ή progressive scan. Υπάρχει κάποιος τρόπος να το ανακαλύψω αυτό;

Εκ πρώτης όψεος δεν εμφανίζονται γραμμές στο βίντεο (interlaced).

Ρωτάω ώστε σε περαιτέρω επεξεργασία να ενεργοποιώ την επιλογή Deinterlace εφόσον χρειάζεται.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το υλικό σου είναι Interlace και έτσι θα το περάσεις.
Λογικά σου βγαίνει γύρω στα 12GB/ώρα και έτσι να τα κρατήσεις ως Masters.
Μετά μπορείς να φτιάξεις μικρότερα, κάνοντας και το κατάλληλο De-Interlace. To Handbrake κάνει καλή δουλειά στο De-Interlace.

ΥΓ. Πρόσεχε την κάμερα! Παίζει και τις αναλογικές Hi-8 και τις μεταφέρει κι αυτές μέσω FireWire με την ελάχιστη δυνατή απώλεια. Ξέρω κάποιους που έχουν φάει τον κόσμο να βρουν μια τέτοια! 

Επεξ/σία από CheOnWeb

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

12GB/ώρα;; Δεν ξέρω τι γίνεται αλλά σε μένα μου βγαίνουν 18.1GB τα 15:30!

Τα χαρακτηριστικά των βίντεο:

Video: RGB (0x00000000) 166 Mbps, 25.000 fps

Audio: PCM, 1411.2 kbps (CBR), 44.1 KHz, 2 channels, 1 stream

Επεξ/σία από udroxoos

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρέπει να βρεις επιλογή να στα περνάει ως έχουν, DV PAL δηλαδή. (720χ576 @25Mbps)
Αυτό είναι το νόημα του DV Transfer. Η κάμερα στέλνει data στο PC, όχι video. Το μέγεθος που λες (166 Mbps), σημαίνει ότι το STOIK κάνει νέα κωδικοποίηση σε codec με ψηλότερο bitrate. Η εικόνα θα είναι οκ (όχι πανομοιότυπο αντίγραφο) αλλά με πολλά χαμένα GB.
Αν δεν βρεις επιλογή, ψάξε για άλλο πρόγραμμα για capture. Έχω καιρό να ασχοληθώ και δεν ξέρω ποια τρέχουν σε Windows 10 και τι παίζει γενικά.

Επεξ/σία από CheOnWeb
add
  • Like 1

Ευτυχώς φίλε CheOnWeb με πρόλαβες και δεν έκανα το μέγα λάθος να κωδικοποιήσω όλες τις κασέτες σε uncompressed format νομίζοντας αρχικά πως αυτό είναι το DV.

Τελικά βρήκα στις ρυθμίσεις του STOIK Capturer το DV encoder όπως το ονομάζει και παράγει βίντεο 24.4 Mbps έναντι 166 Mbps που έδινε σε uncompressed μορφή!

Ιδού και το αποτέλεσμα

mediainfo3466d4.jpg.b6ffa87eb2a2256ae81068d679d5c51c.jpg

Το DV είναι όντως interlace και αυτό φαίνεται κυρίως στις γρήγορες σκηνές, αλλά σε κωδικοποίηση με το Format Factory και με την επιλογή Deinterlace, το αποτέλεσμα είναι μια χαρά.

Ανεβάζω και τις φωτο του STOIK Capturer σε περίπτωση που κάποιος άλλος θελήσει να ασχοληθεί με το σπορ (κάνει και το WinDV την ίδια δουλειά αλλά δεν έχει χειρισμό κάμερας μέσα από το ίδιο το πρόγραμμα).

STOIK1.jpg.8b9085bfe0284c27dc48990e43ec3e3e.jpg

STOIK2.jpg.2ee9c76cbeca627cc661f7c0e43b2cc0.jpg

STOIK3.jpg.5fb3608674c0ae96387071bcbe66ef17.jpg

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...