BuckRodgers Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Καλησπέρα σας, θα ήθελα τη βοήθειά σας για ένα νέο σύστημα Ποσό που διαθέτουμε : έως 500 ευρώ, παραπάνω μόνο αν αξίζει τον κόπο Χρήση υπολογιστή : εφαρμογές γραφείου, internet, ερασιτεχνικό video editing (cut, paste, mp4 recoding για powerpoint presentation), αν γίνεται καλό 4k playback Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Office Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Υπάρχει μια Dell U2415, μπορεί στο μέλλον να μπει επιπλέον δεύτερη Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? όχι υπάρχουν ενσύρματα Logitech (K200, M518) Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Αθήνα Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Ότι είναι οικονομικότερο Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? ότι είναι πιο οικονομικό, αλλά για 5-10 ευρώ δεν έχω πρόβλημα να το κάνει το κατάστημα. Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο υπάρχει windows 10. το σύστημα που αντικαθιστώ είναι ένα laptop HP με intel i7 720qm, 4 gb RAM, ATI mobility Radeon 5850 1gb που παρέδωσε το πνεύμα μετά από 8 χρόνια σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω τους σκληρούς που υπάρχουν έναν intel ssd 120gb (SATA 1 ? μοντέλο 320) και 2 Seagate Hdds (0.5+2TB) 5400rpm και ένα εξωτερικό DVD writer. Θα ήθελα το σύστημα να με καλύψει για πάνω από 5 χρόνια, ιδανικά 8-10, και να έχει τη δυνατότητα σε κάποιο σημείο αν αλλάξω γνώμη να γίνει HTPC που να παίζει άνετα 4k (είτε από την αρχή ή με κάποια μικρή αναβάθμιση) Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σας
jeandoumpier Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 18 λεπτά πριν, BuckRodgers είπε Όλα τα κομμάτια από priveshop.gr, κάνουν δωρεάν συναρμολόγηση και στέλνουν με δωρεάν μεταφορικά. Σου έβαλα σύγχρονο και ταχύτατο ssd στον οποίο θα περάσεις τα windows/προγράμματα, καθώς ο ssd που έχεις είναι παλαιό μοντέλο και πιάνει χαμηλές ταχύτητες. Κράτησέ τον για δεύτερο, όπως και τους hdd που έχεις φυσικά, για αποθήκη. 1
what_if Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 μηπως ειναι υπερβολη τα 16gb ram σε τετοιο μηχανημα; 1
jeandoumpier Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Μόλις τώρα, what_if είπε μηπως ειναι υπερβολη τα 16gb ram σε τετοιο μηχανημα; Ανέφερε και (ερασιτεχνικό μεν) video editing, και σε συνδιασμό με την επιθυμία του για όσο το δυνατόν μακροπρόθεσμη χρήση θεώρησα καλό να μπουν από τώρα 16gb ram μνήμης, χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι απαραίτητα. 1
what_if Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Μόλις τώρα, jeandoumpier είπε Ανέφερε και (ερασιτεχνικό μεν) video editing, και σε συνδιασμό με την επιθυμία του για όσο το δυνατόν μακροπρόθεσμη χρήση θεώρησα καλό να μπουν από τώρα 16gb ram μνήμης, χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι απαραίτητα. επειδη ψαχνομαι κ εγω για παρομοιας λογικης μηχανημα αν βαλουμε ενα ντιμ 8gb με δυνατοτητα προσθηκης επιπλεον μνημης στο μελλον θα μπορουσαμε να βαλουμε καλυτερο apu?
iddqdiddqd Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Διαφωνώ με το να πας από έναν 128 σε έναν λίγο καλύτερο επίσης 128. Θα αρχίσεις να "στενεύεσαι" με το καλημέρα, και θα βρεθείς να έχεις ξερωγώ 10 + 10 free σε ένα δίσκο αλλά να χρειάζεσαι 12 ενιαία. Επιπλέον έχε στο νου σου, ότι οι μικροί SSDs είναι σημαντικά πιο αργοί από τα μεγάλα μοντέλα. https://www.anandtech.com/show/11085/the-adata-ultimate-su800-ssd-review-128gb-256gb-512gb/4 Στο μοντέλο που προτείνεις, ο 480 ρίχνει ως και τετραπλοταρίφα στον 128. Οπότε ούτε quality of life αγοράζεις, ούτε μεγάλη βελτίωση στις επιδόσεις. Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου 2018 από iddqdiddqd
BuckRodgers Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ για τη σύνθεση. Και εγώ αναρωτιέμαι εάν 16gb είναι απαραίτητα. Όπως είπα το video editing είναι πολύ βασικό, μιλάμε για video των 5-6gb που κόβονται και ράβονται σε μικρά κλιπ του ενός δυο λεπτών για παρουσιάσεις. Όσο για το ssd τα 120gb φτάνουν και περισσεύουν για τα προγράμματα που έχω (περίπου 80gb). Όλα τα άλλα αρχεία , κυρίως video και μουσική που είναι περίπου 1gb είναι στους hdd. Ερώτηση είναι οι adata αρκετά αξιόπιστοι (η αξιοπιστία είναι για μένα πιο σημαντική από την ταχύτητα για αυτό και είχα πάρει τότε intel ssd). Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου 2018 από BuckRodgers
Sheogorath Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Για μνήμες πάρε αυτές https://www.bestprice.gr/item/2155311526/gskill-sniper-x-16gb-ddr4-3200mhz-urban-camo.html Είναι νεότερες και πιο φιλικές προς Ryzen.
jeandoumpier Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, iddqdiddqd είπε Ανέκαθεν οι 120-128άρηδες ssd είχαν χαμηλότερες ταχύτητες από τους αντίστοιχους μεγαλύτερης χωρητικότητας. Αυτό τι σημαίνει, να μην ξαναπροτείνουμε 128άρη; Μην ξεχνάς και τον παράγοντα budget. Παρόλα αυτά, επειδή τυγχάνει να έχω στην κατοχή μου τον συγκεκριμένο adata, μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι δεν είναι ''του κιλού'' σαν κάτι άλλους 120άρηδες που οι ταχύτητές τους είναι αρκετά χαμηλές. Δίνει 560 write και 490 read, κάποιες φορές και λίγο περισσότερο. Μετρημένα, όχι λόγια του αέρα. Ναι, αυτό το μοντέλο των 128gb. Του τον πρότεινα όπως εξήγησα για να έχει έναν πραγματικό ssd ως προς τις ταχύτητες διότι ο παλιός intel που έχει είναι αρκετά αργός. Για να καταλάβεις (νούμερα της intel - 270 ανάγνωση και 130 εγγραφή). Συνεπώς μιλάμε για διπλάσιες και περισσότερο ταχύτητες σε ανάγνωση, και τριπλάσιες και περισσότερο ταχύτητες σε εγγραφή υπέρ του adata. Φυσικά ιδανικό θα ήταν να πάει σε έναν 256, αλλά για τη χρήση που κάνει του αρκεί αυτός με τους hdd και ας έχει και τον intel ως δεύτερο αν θελήσει. Βέβαια, ο ts αποφασίζει. 3 ώρες πριν, what_if είπε επειδη ψαχνομαι κ εγω για παρομοιας λογικης μηχανημα αν βαλουμε ενα ντιμ 8gb με δυνατοτητα προσθηκης επιπλεον μνημης στο μελλον θα μπορουσαμε να βαλουμε καλυτερο apu? Δεν υπάρχει καλύτερος apu από τον 2400g. 2 ώρες πριν, BuckRodgers είπε Ερώτηση είναι οι adata αρκετά αξιόπιστοι (η αξιοπιστία είναι για μένα πιο σημαντική από την ταχύτητα για αυτό και είχα πάρει τότε intel ssd). Σε αυτή τη χωρητικότητα ναι, οι adata είναι από τις καλές επιλογές, καλοί επίσης είναι και οι pny (link), τον adata στον προτείνω όπως έγραψα πιο πάνω και επειδή τον έχω και είναι σταθερός και γρήγορος (μνήμες 3d nand). Από εκεί και πέρα, αν εννοείς ''μετρημένη'' αξιοπιστία- οι πιο αξιόπιστοι είναι μάλλον οι samsung (5 χρόνια εγγύησης άλλωστε) που όμως είναι σε μεγαλύτερες χωρητικότερες (250gb) και ακριβότεροι. Ο adata (όπως οι περισσότεροι 120-128) δίνει 3 χρόνια εγγύηση. Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2018 από jeandoumpier 1
iddqdiddqd Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 Δεν αμφισβητώ ότι είναι καλύτερος από τον άλλο δίσκο, αλλά 128 προσωπικά δε θα αγόραζα εκτός αν μιλάγαμε για chromebox η 100% officebox. Σε κάθε περίπτωση, οπως λες ο TS ξέρει τις ανάγκες του οπότε αφού του φτάνει εμένα μου περισσεύει. 1
cabdik Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) ρε παιδια.... το μπατζετ ειναι €500. αν δωσει κι ενα 20ρικο παραπανω για να παρει τον ADATA 256GB, θα ειναι τοσο προβλημα? δεν νομιζω...! στο κατω κατω, ας βαλει τωρα ενα ντιμμακι 8gb RAM, για να παρει μεγαλυτερο SSD, και βαζει τα αλλα 8 αργοτερα..., δεν χανεται ο κοσμος...! αλλα SSD δεν αλλαζεις καθε μερα..!! και 500αρη αν γινεται εξ αρχης, θα το προτεινα...!! αν και σε αυτη την περιπτωση, θα κοιταζα να βαλω κατευθειαν NVMe M.2... https://www.skroutz.gr/s/14857816/Samsung-970-Evo-NVMe-M-2-250GB.html Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2018 από cabdik
timcook Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 Αναφορά σε κείμενο Θα ήθελα το σύστημα να με καλύψει για πάνω από 5 χρόνια, ιδανικά 8-10 θα ηθελα να φτιαξω ενα PC με 800-1000 ευρώ αλλα ιδανικα θα ηθελα να ξοδεψω γυρο στα 500 ευρώ.
BuckRodgers Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 ευχαριστώ και πάλι για τα σχόλια. είμαι διατεθειμένος να δώσω κάτι παραπάνω όπως είπα στην αρχή εφόσον θεωρείτε ότι είναι vfm. αν ένας δίσκος 256gb έχει σημαντική διαφορά σε απόδοση δεν έχω θέμα να το κάνω. Το ίδιο ισχύει και για τον κατασκευαστή του δίσκου.( δεν με νοιάζει τόσο η διάρκεια της εγγύησης, όσο η φασαρία της απώλειας δεδομένων και ξαναστησίματος, αν και κάνω συνέχεια backup) σκοπεύω να παραγγείλω μέχρι την Κυριακή για να παραλάβω την άλλη εβδομάδα, καθώς έχω μείνει πίσω σε κάποια projects. Η βάση μου θα είναι το σύστημα του jeandoumpier, Τελικά να πάω σε 8 ή 16gb και ποια από τις δύο μνήμες που προτάθηκαν; αν προταθεί τελικά 8gb ένα ή δυο dimm;
narta Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 Οτι και να παρεις dual channel. Αν μπορεις αυτες που προταθηκαν στα 16gb 3200
jeandoumpier Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 2 ώρες πριν, BuckRodgers είπε Πήγαινε στην σύνθεση που σου πρότεινα από priveshop.gr. Όσον αφορά στον ssd, μόνο αν το θέμα σου είναι ο χωρος-τοτε πήγαινε σε 250αρη -- https://www.priveshop.gr/product/11005765/EKSARTHMATA/SKLHROI-DISKOI/CRUCIAL-MX500-250GB-CT250MX500SSD1 αλλιώς μείνε στον adata, σαν απόδοση θα έχεις εφάμιλλη. Αυτά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα