stako Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2004 Share Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2004 Γεια χαρά σε όλους! Η ερώτηση αφορά DSL σύνδεση 384. Έχω το JetSpeed 500i. Αυτό είναι πάνω σε ένα switch και εκεί πάνω είναι 2 PC και ένα.......XBox..... :wink: Χρησιμοποιώ DSL εδώ και 3 μήνες αλλά μέχρι τώρα δεν είχα ασχοληθεί καθόλου με ΝΑΤ και το hardware firewall του Jetspeed. Το software του JetSpeed είναι το 7.2.6.1 (Sep 18 2003, 10:13:31). Harware revision JETBOARD 2.0.1.1. ADSL Firmware revision R4_10_4. Ανοίγοντας τη config "σελίδα" του JetSpeed και πηγαίνοντας στο Configuration/Security τα default settings είναι: Security: Enabled Firewall: Disabled Intrusion detection: Disabled Security level: None Με αυτές τις ρυθμίσεις φυσικά βλέπω τα πάντα έξω κανονικά. (Αν και αναρωτιέμαι τι κάνει αυτό το "Enabled" security........ anyway όμως....) Με firewall και Intrusion detection enabled και Security level στο high βλέπω πάλι έξω με όλα (Kazaa included) εκτός από MSN. Είναι λογικό αυτό? Κανονικά μάλλον όχι οπότε σκέφτηκα ότι το JetSpeed έχει κάποιες πόρτες ανοιχτες (ακόμα και με High security level). Ψάχνοντας στο adsl.gr βρήκα κάποιες αναφορές σχετικά με το πώς ανοίγουν πόρτες, οπότε πήγα Configuration/Security/Advanced NAT configuration/Add Reserved Mapping και βλέπω ότι εκεί δεν υπάρχει τίποτα! Παρατήρησα ότι στο Configuration/Security έχει τρεις ακόμα επιλογές: Security Policy Configuration Security Trigger Configuration Configure Intrusion Detection Στο πρώτο έχει κάποια Security Policies (external-internal, external-dmz, dmz-internal). Σε κάθε ένα από αυτά έχει “port filters” και “host validators”. Στα port filters έχει αρκέτά entries. Η ερώτηση μου είναι τελικά από πού ανοιγοκλείνουν τα ports στο JetSpeed 500i??? Είναι ασφαλές να κάνω delete όλα αυτά τα entries και να βάλω αυτά που θέλω εγώ? Και τέλος, ΓΙΑΤΙ Η ΙΝTRACOM ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΑ MANUAL ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ!!!???!!! (Εντάξει ρητορικό το τελευταίο ερώτημα….) Επίσης αν κάποιος έχει τη καλή διάθεση (και τον χρόνο βέβαια), ας εξηγήσει ή ας μας παραπέμψει κάπου σχετικά με το τι κάνουν όλες αυτές οι ρυθμίσεις. Ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
boredmind Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2004 Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2004 giati i intracom den einai etairia Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.