Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σας :)

έχω ένα MacBook pro retina mid 2015 το οποίο στα καλά καθούμενα οτσν το άναψα έβγαλε μαύρη οθόνη με φάκελο κ ερωτηματικό στη μέση που έγραφε cannot find startup disk . Μετά από ένα restart σε recovery mode πάλι δεν τον έβρισκε για να κάνει εκκίνηση. 

το πηγα λοιπόν στο irepair όπου μου λένε κάηκε ο σκληρός θέτει αλλαγή, μπορούμε να σας βάλουμε καινούργιο του 2015  με τιμή για 512μνημη : 700ε. 256:500ευρω. Και με αυτό θα τρέχει πιο γρήγορα καθώς πιο καινούργιο κλπ....Οκ λέω θα το σκεφτώ, το πήρα πίσω κ πήγα στην i-homeservice όπου τελικά μου λένε ναι κάηκε ένα τσιπακι στο σκληρό και θέλει ολόκληρο αλλαγή. Οι προσφορές εκεί ήταν για μεταχειρισμένο σκληρό, ίδιο με αυτό που είχα, γνήσιο λέει, με μνήμη 512 στα 300ευρω. Του λέω θα είναι πιο καινούργιο από το δικό μου, θα είναι του 2015 ας πούμε? Όχι μου λένε δεν μπαίνει λέει άλλο τσιπ επάνω εκτός από  εκείνου του 2013, δεν εφαρμόζει. 

και ρωτώ εγώ, τί να πιστέψω, τί να κάνω? Να πάω και στην επίσημη αντιπροσωπεία νά ρωτήσω? ( Δεν πήγα σου την αρχή γιατί ξέρω ότι οι τιμές θα είναι στο Θεό όπως καταλαβαίνετε 😋)

ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας. 

Επεξ/σία από vany186
Δημοσ.
20 minutes ago, vany186 said:

Να πάω και στην επίσημη αντιπροσωπεία να ρωτήσω?

Ναι, να πας στην iSystem ή στη Document, τουλάχιστον για τη διάγνωση. Να ξέρεις τι γίνεται και βλέπεις.

• Like 2
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, vany186 είπε

έχω ένα MacBook pro retina mid 2015 το οποίο στα καλά καθούμενα οτσν το άναψα έβγαλε μαύρη οθόνη με φάκελο κ ερωτηματικό στη μέση που έγραφε cannot find startup disk . Μετά από ένα restart σε recovery mode πάλι δεν τον έβρισκε για να κάνει εκκίνηση. 

το πηγα λοιπόν στο irepair όπου μου λένε κάηκε ο σκληρός θέτει αλλαγή, μπορούμε να σας βάλουμε καινούργιο του 2015  με τιμή για 512μνημη : 700ε. 256:500ευρω. Και με αυτό θα τρέχει πιο γρήγορα καθώς πιο καινούργιο κλπ....Οκ λέω θα το σκεφτώ, το πήρα πίσω κ πήγα στην i-homeservice όπου τελικά μου λένε ναι κάηκε ένα τσιπακι στο σκληρό και θέλει ολόκληρο αλλαγή. Οι προσφορές εκεί ήταν για μεταχειρισμένο σκληρό, ίδιο με αυτό που είχα, γνήσιο λέει, με μνήμη 512 στα 300ευρω. Του λέω θα είναι πιο καινούργιο από το δικό μου, θα είναι του 2015 ας πούμε? Όχι μου λένε δεν μπαίνει λέει άλλο τσιπ επάνω εκτός από  εκείνου του 2013, δεν εφαρμόζει. 

και ρωτώ εγώ, τί να πιστέψω, τί να κάνω? Να πάω και στην επίσημη αντιπροσωπεία νά ρωτήσω? ( Δεν πήγα σου την αρχή γιατί ξέρω ότι οι τιμές θα είναι στο Θεό όπως καταλαβαίνετε 😋)

Μην μπλέκεις άνευ λόγου...

Οπως αναφέρθηκε ήδη, πάρε γνωμάτευση από επίσημο σέρβις και μετά βλέπεις...

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, vany186 είπε

Πήγαινε το στο επίσημο service να σου βγάλουν διάγνωση αλλά να ξέρεις ότι ο SSD μπορεί αν αλλαχτεί σχετικά ευκολα.

Ένα ενδεικτικό video με έναν συμβατό SSD (245 ευρώ για 480gb) για το retina mid 2015 που έχεις εσύ.

Δημοσ.

Τα MacBook Pro late 2013- Mid 2014 υποστηρίζουν SSD 3ης γενιάς  PCIe 2.0 x2 όπως και τα MacBook Air.
Υποστηρίζουν επίσης το πρωτόκολλο NVMe όπως και το Mac Pro.

Με την κυκλοφορία των πρώτων MacBook Air και MacBook Pro early 2015, η Apple έβαλε την 4ης γενιάς  SSD.

Ο 4ης γενιάς  SSD συμπεριλάμβανε μερικές παραλλαγές,αλλά το σλότ έμεινε ίδιο με της 3ης γενιάς  12 + 16 Pin (2013-2014).

Οπότε τα 2013 και 2014 μοντέλα μπορούν να φορέσουν SSD 4ης γενίας  και είναι εξαιρετική επιλογή για την αναβάθμιση

μιας και μπορούν να υποστιρίξουν ταχύτητες PCIe 2.0 x4.

Οι SSD 4ης γενιάς χρησιμοποιούν πρωτόκολλο PCIe 3.0 x4

Η 4η γενιά  SSD οδήγησε σε τεράστιες αυξήσεις στις ταχύτητες σε σύγκριση με τις αντίστοιχες της γενιάς 3,
με ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής περίπου διπλάσιες από την προηγούμενη γενιά.

Ο ποιο έυκολος τρόπος για να ξεχωρίσεις τους 4ης γενιάς  SSD απο τους 3ης γενιάς ειναι απο το αναγνωριστικό στο αυτοκόλλητο

που εχουν επάνω.

SSUBX για 4ης γενιας
SSUAX για 3ης γενιάς

Οπότε θες SSD SSUBX 4ης γενιας και ο 3ης δουλέυει αλλά......

SSUBX για 4ης γενιας
SSUAX για 3ης γενιάς

SSUBX για 4ης γενιας
SSUAX για 3ης γενιάς

SSUBX για 4ης γενιας
SSUAX για 3ης γενιάς

s-l1603.jpg

s-l1604.jpg

• Like 3
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...