Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μιας και μάθαμε και βλέπουμε πλέον τις τιμές του νέου 9900κ ήρθε η ώρα για να αναζωογονίσω το pc μου.
Περίμενα τόσο καιρο για τους νέους Ίντελ και φάγαμε το στραπάτσο με τιμές +80% λόγο μη "διαθεσιμότητας"

Anyway μιας και μάλλον τζάμπα περίμενα τόσο καιρο και δεν πήγα στον 2700χ αυτές νομίζω είναι οι 2 επιλογές μου.

Κουτί κρατάω το παλιό το οποίο είναι ένα ΧΑΒ EVO της Coolermaster με άριστο airflow.
GPU έχω την GTX 1080 και προς το παρών θα την κρατήσω. 

Τι θέλω να αγοράσω λοιπόν. Έχω 2 λίστες. Ryzen ή Intel.

(Οι τιμές χοντρικά από Σκρουτζομάγαζα)

Ξεκινάω με το Ryzen σύστημα:

• Motherboard:             x470 Asrock Taichi ή Asus Crosshair VII Hero     230 ή 280 
  • RAM:                           G.Skill TridentZ 16GB DDR4-3600MHz  cas:15     250 ή 32GB αντίστοιχο κιτ κάπου στα 500
  • CPU:                            AMD Ryzen 7 2700X                                                  320
  • PSU:                            Corsair RMx Series RM850x                                     125
  • Cooler:                        Be Quiet Dark Rock Pro 4                                          75

ΣΥΝΟΛΟ: 1000 με 1300 αν πάω για overkill τις RAM και futureproofing.

Τώρα το Intel σύστημα:

• Motherboard:         ASUS ή Asrock γύρω στα 200-300
  • RAM:                       Την ίδια με πριν 250-500 ανάλογα πόσα περισέψουν
  • CPU:                        Intel Core i9-9900K                                                    600+
  • PSU:                        Corsair RMx Series RM850x                                     125
  • Cooler:                    Be Quiet Dark Rock Pro 4                                          75

ΣΥΝΟΛΟ: 1300 με 1600 ανάλογα πόσο RAM θα πάρω.

Στο σύνολο πάντως δεν βγαίνω έξω σε καμία περίπτωση, απλά στην δεύτερη περίπτωση κάτι δίσκους που ήθελα  (SSD και εξωτερικούς) θα τους πάρω πιο μετά (2019)

Τι λέτε?

Δημοσ.

Πηγαινε στο 1ο και παρε φθηνοτερες μνημες 3200 cl14 μην σου πω 3000 cl15. Δεν θα δεις τραγικη διαφορα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι να πούμε? Παίρνεις ότι πιο ακριβό υπάρχει, ακυρώνεις τους δίσκους και δεν ξέρουμε καν τι χρήση κάνεις.

Future proof είναι ηλίθιο concept. Σε μερικά χρόνια θα βγουν DDR5 μνήμες.

Επεξ/σία από timcook
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, LJordanakos είπε

Ξεκινάω με το Ryzen σύστημα:

734€ και έχεις το ΙΔΙΟ πράγμα !!!

Αν γουστάρεις βάλε και έναν NVME 970 EVO   .

Τα υπόλοιπα χρήματα κράτησέ τα για να κάνεις καμιά αναβάθμιση στο μέλλον σε οθόνη ή φάτα σουβλάκια ....

Επεξ/σία από adtakhs

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...