Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στο Forum. Χρειάζομαι τη βοήθεια σας, έχω πρόβλημα με τα καλώδια της πολυκατοικίας.

Θα ήθελα να συμαζευτούν και να μπουν σε ένα κανάλι (τοίχο - τοίχο) και όχι διαγώνια προς τα κάτω που πάνε (και περνάνε πάνω από την πόρτα μου).
Νόμιζα ήταν της ΔΕΗ και τελικά έμαθα πως είναι του ΟΤΕ.

Ο ΟΤΕ , μου είπε έχει την ευθύνη να τα φέρει μέχρι το κουτί (υπάρχει φώτο). Από το κουτί και μετά είναι ευθύνη της πολυκατοικίας. Έλαβα την συγκατάθεση της πολυκατοικίας να το φτιάξω (περνάνε τα καλώδια πάνω από την πόρτα μου) ενώ σε μια άλλη κυρία περνάνε πάνω από την πόρτα της αποθήκης της (που ανοίγει προς τα έξω) και δεν μπορεί να την χρησιμοποιήσει!
Έφερα έναν ηλεκτρολόγο να πάρω προσφορά και μου είπε είναι μπλέξιμο, μίλα με τον ΟΤΕ κλπ.

Ξαναμίλησα με τον ΟΤΕ και μου πρότειναν να μου στείλουν ειδικό Ηλεκτρολόγο που συνεργάζεται με τον ΟΤΕ (έχει περάσει ειδικά σεμινάρια κλπ) αλλά ως προς την χρέωση για να έρθει να το δει και να μου κάνει προσφορά θέλει 25 ευρώ (!).

Υπάρχει κανείς εδώ στο Forum που μπορεί να μου προτείνει κάτι;

Ευχαριστώ!

40769441_1060911884059657_3985339096426872832_n.jpg

40685029_293434921252318_8993544123482898432_n.jpg

41118260_2154554568165863_5085616495396913152_n.jpg

Δημοσ.

Ρε φίλε που μένεις σε μηχανουργείο 🙂

Τι να σου προτείνουμε; Εκεί κανείς οτι γουστάρεις, κόψε οτι σε ενοχλεί, ενδιάμεσες επεκτάσεις και τα τοποθετείς εκεί που θελεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

χώρο έχεις κάτω παράλληλα με το δοκάρι από ότι βλέπω. λογικότερο είναι να κλείσεις την κολώνα με γυψοσανίδα αφού περάσουν σωστά οι γραμμές και στηριχτούν στον τοίχο. μην μπεις σε λογική να κάνεις σκαψίματα, δε νομίζω να αξίζει τον κόπο και την ιστορία. οποιονδήποτε ηλεκτρολόγο να φέρεις θα στο φτιάξει και θα έρθουν και δωρεάν να σου δώσουν προσφορές. το πόσο θα σου κοστίσει δεν το ξέρω. ο ΟΤΕ δεν έχει καμία ευθύνη  για το τι γίνεται μετά το κουτί. πάντως ο ηλεκτρολόγος που έφτιαξε αυτές τις συνδέσεις είναι μεγάλο αλάνι. τσιγκουνεύτηκε να βάλει 3 μέτρα παραπάνω καλώδιο και σωλήνα 

Επεξ/σία από james01gr
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, panoc είπε

Εισαι σιγουρος οτι ολα αυτα ειναι μονο τηλεφωνία ?

Ναι μόνο τηλεφωνία.

8 λεπτά πριν, james01gr είπε

χώρο έχεις κάτω παράλληλα με το δοκάρι από ότι βλέπω. λογικότερο είναι να κλείσεις την κολώνα με γυψοσανίδα αφού περάσουν σωστά οι γραμμές και στηριχτούν στον τοίχο. μην μπεις σε λογική να κάνεις σκαψίματα, δε νομίζω να αξίζει τον κόπο και την ιστορία. οποιονδήποτε ηλεκτρολόγο να φέρεις θα στο φτιάξει και θα έρθουν και δωρεάν να σου δώσουν προσφορές. το πόσο θα σου κοστίσει δεν το ξέρω. ο ΟΤΕ δεν έχει καμία ευθύνη  για το τι γίνεται μετά το κουτί. πάντως ο ηλεκτρολόγος που έφτιαξε αυτές τις συνδέσεις είναι μεγάλο αλάνι. τσιγκουνεύτηκε να βάλει 3 μέτρα παραπάνω καλώδιο και σωλήνα 

Έφερα ηλεκτρολόγο και με το που το είδε έφυγε. Φοβήθηκε μη μπλέξει τις γραμμές τηλεφώνων με τα διαμερίσματα (;), φοβήθηκε μήπως κάνει καμιά ζημιά και άντε να βγάλεις άκρη με το καλωδιομάνι (;) δεν ξέρω ...
Αυτό που θέλω είναι να φέρω κάποιον να το αναλάβει ώστε να συμαζευτούν τα καλώδια και να πάνει τοίχο-τοίχο και όχι διαγώνια. Αν γίνει αυτό (να είναι δηλαδή μαζεμένα σε ένα κανάλι) τότε είτε το καλύπτω με γυψοσανίδα, είτε το αφήνω το κανάλι ως έχει (χίλιες φορές από το να βλέπεις χύμα τα καλώδια).
Έχετε κάποιον ηλεκτρολόγο που να έχει ξανακάνει κάτι ανάλογο να μου συστήσετε;

19 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Ρε φίλε που μένεις σε μηχανουργείο 🙂

Τι να σου προτείνουμε; Εκεί κανείς οτι γουστάρεις, κόψε οτι σε ενοχλεί, ενδιάμεσες επεκτάσεις και τα τοποθετείς εκεί που θελεις.

Πρέπει να γίνει σωστά γιατί αν μπλέξεις με τα τόσα καλώδια, θα καλείς το διαμέρισμα του 5ου και θα απαντά ο άλλος από τον 2ο 
:D

Ξέρει κανείς κάποιον Ηλεκτρολόγο που να έχει κάνει κάτι αντίστοιχο ή που να μπορεί να το αναλάβει;

Δημοσ.
7 ώρες πριν, divo είπε

προσωπικα ενα πραγμα θα εκανα χωρις να κοψω τιποτα, γιατι το πιθανότερο ειναι οποιος το κανει να μπλεξει. Ασε που θα σου ζητησει τη μαμα του και το μπαμπα του. 

Λοιπόν, μεταλλικό κανάλι στο ταβάνι ή στο κουτελο, οσο πιο φαρδύ τοσο πιο καλα, πιάσιμο όλα μέσα σε αυτό και κάλυψη με γυψοσανίδα. 

έτσι θα φυγουν από τη πόρτα σου

Συμφωνώ κανάλι στο ταβάνι. Στη σκάλα όμως που πάνε διαγώνια θα ήθελα να πάνε ψηλά τοίχο - τοίχο και να μπουν σε κανάλι.

Δημοσ.

Ναι, αλλά πρώτα πρέπει να έρθει ο Ηλεκτρολόγος να κάνει επεκτάσεις των καλωδίων για να πάνε τα καλώδια τοίχο - τοίχο ( και όχι διαγώνια να περνάνε μέσα από το διάδρομο) και μετά να μπει το κανάλι και η γυψοσανίδα.

Δημοσ.

Μεγαλος καλλιτεχνης οποιος το εκανε αυτο το πραμα.

Η ιδεα της ηλεκτρολογικης σχαρας-καναλιου απο το ταβανι που ειπε ο φιλος παραπανω ειναι κατα τη γνωμη μου η ιδανικη.

Αν φτανουν να μπουν εκει καλως,αν οχι τοτε κοψιμο ενα ενα και επεκταση τους. Δεν ειναι και τοσο τραγικη δουλεια για οποιονδηποτε ηλεκτρολογο.

• Like 1
Δημοσ.

Ειναι πολυ πιθανο παντως μετα την επεμβαση κοψε-ραψε να αρχισουν να εχουν προβληματα στις xdsl συνδεσεις τους.

Δημοσ.

Το οριζόντιο λευκό «δοκάρι» επάνω από την καφέ πόρτα πάντως φαίνεται σαν να είναι ήδη παλαιότερη γυψοσανίδα και όχι μπετό, ίσως εκεί να μπορούσαν να μεταφερθούν κάποια από τα καλώδια.

Μου φαίνονται υπερβολικά πολλά για καλώδια τηλεφώνου αλλά από τον όγκο και μόνο μην περιμένεις να «καθαρίσεις» με λιγότερα από 200-300 ευρώ όποιον και αν φωνάξεις.
Και προσπάθησε να αποφύγεις οποιαδήποτε κοπτοραπτική γιατί αν περνάνε και data θα τα μαμήσεται όλα.

Δημοσ.

πρέπει η πολυκατοικία να χτίστηκε πριν εφευρεθεί το τηλέφωνο.

Πραγματικά έγκλημα όλο αυτό.

Δύσκολο να βγάλει εύκολα και φθηνά κάποιος άκρη με αυτό, και αν βρεις κάποιον το πιθανότερο είναι να υπάρχουν προβλήματα.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, georgekz750 είπε

Μεγαλος καλλιτεχνης οποιος το εκανε αυτο το πραμα.

Η ιδεα της ηλεκτρολογικης σχαρας-καναλιου απο το ταβανι που ειπε ο φιλος παραπανω ειναι κατα τη γνωμη μου η ιδανικη.

Αν φτανουν να μπουν εκει καλως,αν οχι τοτε κοψιμο ενα ενα και επεκταση τους. Δεν ειναι και τοσο τραγικη δουλεια για οποιονδηποτε ηλεκτρολογο.

Συμφωνώ, απλά δεν φτάνουν.
Για μένα το ιδανικό θα ήταν να ταξίδευαν τα καλωδια σύριζα με τον τοίχο και όχι διαγώνια.

2 ώρες πριν, dpolal είπε

Το οριζόντιο λευκό «δοκάρι» επάνω από την καφέ πόρτα πάντως φαίνεται σαν να είναι ήδη παλαιότερη γυψοσανίδα και όχι μπετό, ίσως εκεί να μπορούσαν να μεταφερθούν κάποια από τα καλώδια.

Μου φαίνονται υπερβολικά πολλά για καλώδια τηλεφώνου αλλά από τον όγκο και μόνο μην περιμένεις να «καθαρίσεις» με λιγότερα από 200-300 ευρώ όποιον και αν φωνάξεις.
Και προσπάθησε να αποφύγεις οποιαδήποτε κοπτοραπτική γιατί αν περνάνε και data θα τα μαμήσεται όλα.

2 ώρες πριν, Dinoel είπε

Δύσκολο να βγάλει εύκολα και φθηνά κάποιος άκρη με αυτό, και αν βρεις κάποιον το πιθανότερο είναι να υπάρχουν προβλήματα.

Με τον ΟΤΕ που μίλησα δεν μου είπε κάτι τέτοιο.
Ευχαριστώ πάντως για την επισήμανση.

2 ώρες πριν, Dinoel είπε

Για αυτό και θέλω να κάνω κάτι προσεκτικά και σίγουρο.
Ιδανικά θα ήθελα να έρθει ο Τεχνικός του ΟΤΕ και να το αναλάβει, αλλά δεν θέλω να δώσω 25 ευρώ μόνο και μόνο να έρθει για να μου δώσει προσφορά.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Elpanetidio είπε

Με τον ΟΤΕ που μίλησα δεν μου είπε κάτι τέτοιο.
Ευχαριστώ πάντως για την επισήμανση.

Κτύπησε το με το κότσι του δακτύλου σου, σαν να κτυπάς πόρτα και από τον ήχο θα καταλάβεις τί είναι. :)
Πάντως στην φωτό φαίνονται κάποιοι σωλήνες σαν να ανεβαίνουν μέσα σε αυτό.
Αν δεν με ξεγελά η εικόνα και αυτό όντως ισχύει τότε μάλλον είναι ψεύτικο το δοκάρι.
Τσέκαρε το.

Δημοσ.
21 ώρες πριν, dpolal είπε

Κτύπησε το με το κότσι του δακτύλου σου, σαν να κτυπάς πόρτα και από τον ήχο θα καταλάβεις τί είναι. :)
Πάντως στην φωτό φαίνονται κάποιοι σωλήνες σαν να ανεβαίνουν μέσα σε αυτό.
Αν δεν με ξεγελά η εικόνα και αυτό όντως ισχύει τότε μάλλον είναι ψεύτικο το δοκάρι.
Τσέκαρε το.

Ευχαριστώ.

Ξέρει κανείς κάποιον Ηλεκτρολόγο που να μπορεί να το αναλάβει;

Δημοσ.
Στις 13/10/2018 στις 3:41 ΠΜ, divo είπε

Εαν εχεις τηλεφωνο οτε υπαρχει υπηρεσια που μπορει να το αναλαβει ολο αυτο. cosmote@ur service.

Εαν οχι βρίσκεις ιδιώτη.

Σε ποια περιοχη εισαι?

Αθήνα Κέντρο.
Δεν έχω τηλέφωνο ΟΤΕ (αλλά και ΟΤΕ να είχα πάλι με χρέωση είναι). Κάλεσα να έρθουν για προσφορά και μου είπαν μόνο για να έρθουν εκεί και να το δουν για να μου πουν προσφορά θέλουν 25 ευρώ. 
Αν πάλι απευθυνθώ σε ιδιώτη, θέλω να είναι κάποιος που να ξέρει από αντίστοιχη περίπτωση.
Ο ΟΤΕ μου είπε πως οι δικοί του ηλεκτρολόγοι έχουν περάσει σεμινάρια και ξέρουν για καλώδια ΟΤΕ και αντίστοιχες περιπτώσεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...