Προς το περιεχόμενο

Η Sony μηνύει ιδιώτη για την πώληση PS4 που είχαν γίνει jailbreak

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Jimmy08 είπε

Μάστορα, το παιχνιδάκι βγήκε στα 32,47€.

Να τ'αφήσω..;

Τζαμπα

11 λεπτά πριν, Jimmy08 είπε

Μάστορα, το παιχνιδάκι βγήκε στα 32,47€.

Να τ'αφήσω..;

Αυτά πόσο θα μου τα αφήσεις?

https://www.plaisio.gr/games/playstation4/ps4-paixnidia-games/Square-Enix-Shadow-Of-The-Tomb-Raider-Ps4-CD00-02658.htm

https://www.plaisio.gr/games/playstation4/ps4-paixnidia-games/Take2-Interactive-NBA-2k19-PS4-PS4X-0441.htm

https://www.plaisio.gr/games/playstation4/ps4-paixnidia-games/Ubisoft-Assassins-Creed-Standard-Edition-PS4.htm

Επεξ/σία από Istros
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 89
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

μιλαμε για την ιδια που πουλησε χιλιαδες κοσνσολες καποτε οτι τρεχουν λινουξ και μετα που ειδε ποσο καλη δουλεια ειχε κανει σε ενα απντειτ με ενα νομο ενα συμβολαιο ακυρωσε αυτο που πουλησε σε εκατομυρια αγοραστες?

μαλλον πολλα ρεπο ειχε το νομικο της τμημα κινητα δεν πουλαει πλεον οποτε ειπαν να δικαιολογησουν τα λεφτα τους

λογικο αλλωστε και ο καρχαριας οταν εχει νευρα τη γαριδα πλακωνει και του περνανε ...

παντως που και που καλο ειναι να κραταει και τα προσχηματα πολυεθνικη ειναι οχι οτι ναναι...

• Like 3

Δεν έχω δώσει ποτέ και ούτε πρόκειται πάνω απο 40 ευρώ για game, περιμένω να πέσει η τιμή τους σε μερικούς μήνες και το τσιμπάω τότε, δεν θα πάθουμε και τίποτα αν περιμένουμε λιγάκι πχ αγοράζω το FIFA κάθε Δεκέμβρη στα 35 ευρώ δλδ μισή τιμή από τον Σεπτέμβριο..υπάρχει επίσης και η αγορά του εξωτερικού στην οποία η πτώση στις τιμές των παιχνιδιών είναι γρηγορότερη και μεγαλύτερη πχ το base έχει κατά καιρούς πολύ καλές τιμές. Στα 40 ευρώ τρώγονται, στα 70 ευρώ ας τα αγοράσουν τα golden boys.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 10/10/2018 στις 4:22 ΜΜ, pikoriko είπε

Εγώ στην θέση της θα τον είχα κάνει πρόσληψη. 

Ως τί? Δεν ήταν modder ο υπαίτιος. Πουλούσε κονσόλες έτοιμες με το mod με κέρδος. Κανονικά και το βρακί πρέπει να του πάρουν. Άλλο να κάνεις jailbreak στην δικιά σου συσκευή  ή σε κάποιου άλλου δωρεάν και άλλο να κάνεις σε άλλους με κέρδος. Μέχρι στιγμής κανένας  προγραμματιστής δεν ζήτησε € για mod που έφτιαξε, μόνο κάτι  επιτήδειοι που κοιτάζουν να βγάλουν λεφτά λόγω μη οικονομικής επάρκειας του κόσμου. Οι εταιρείες πληρώνουν αδρά όποιον καταφέρει να κάνει hack σε λογισμικό και υλικό, για να τους πουν που ήταν η τρύπα και να την μπαλωσουν. Τύποι σαν αυτόν είναι ο λόγος που πλέον πολλοί χομπίστες-hackers προτιμούν να δίνουν το αποτέλεσμα στις εταιρείες και να πάρουν οι ίδιοι τουλάχιστον τα λεφτά.

Στις 11/10/2018 στις 12:33 ΠΜ, BILL5 είπε

Δεν φταίει ο άνθρωπος που βρήκε τα κενά ασφαλείας στο λογισμικό της Sony που είναι με τρύπες σουρωτήρι Αφού η Sony δεν μαθαίνει από τα λάθη της και πάλι τα ξανακάνει ο κόσμος φταίει

Πίστεψε με αν ήθελε δεν θα έβλεπε κανείς jailbreak στην συσκευή του. Το αφήνουν να περάσει απλά γιατί έχουν μεγαλύτερο κέρδος από το να χάσουν στην πώληση συσκευής και πιθανότατα και κάποιου παιχνιδιού στο μέλλον. Πχ βλέπε Xbox one το οποίο κατάφερε να επιβιώσει γιατί έκανε την διαφορά η Microsoft στο μάρκετινγκ.

Επεξ/σία από odiseas46

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, music_lover είπε

Δεν έχω δώσει ποτέ και ούτε πρόκειται πάνω απο 40 ευρώ για game, περιμένω να πέσει η τιμή τους σε μερικούς μήνες και το τσιμπάω τότε, δεν θα πάθουμε και τίποτα αν περιμένουμε λιγάκι πχ αγοράζω το FIFA κάθε Δεκέμβρη στα 35 ευρώ δλδ μισή τιμή από τον Σεπτέμβριο..υπάρχει επίσης και η αγορά του εξωτερικού στην οποία η πτώση στις τιμές των παιχνιδιών είναι γρηγορότερη και μεγαλύτερη πχ το base έχει κατά καιρούς πολύ καλές τιμές. Στα 40 ευρώ τρώγονται, στα 70 ευρώ ας τα αγοράσουν τα golden boys.

Σωστή τακτική μιας και τα πάντα μετά από μερικούς μήνες έχουν σημαντικές εκπτώσεις, έστω για λίγες μέρες. Και πάντα θα υπάρχει backlog με παλιότερες παιχνιδάρες που μπορούν να μας απασχολήσουν μέχρι να πέσει η τιμή του τάδε ΑΑΑ τίτλου.

Φανατικός χρήστης του psprice.com, έχω βάλει υπενθύμιση σε πάμπολλα παιχνίδια ώστε να τα τσιμπήσω μόλις η τιμή τους πέσει στα 20-30 ευρώ. Τελευταίο κελεπούρι το MLB The Show 18 όταν έπεσε στα $20 (από $40) για τρεις μέρες μόνο.

Εξαίρεση θα κάνω μόνο για το Red Dead Redemption 2 το οποίο και έχω ήδη προπαραγγείλει στα $60 (πρακτικά μου βγήκε κάπου 48 ευρώ με τις ισοτιμίες και τις US gift cards που αγοράζονται σε τιμές χαμηλότερες από την ονομαστική τους αξία και θα μπορούσε να πάει περίπου 45 αν είχα πάρει εξαρχής $100 gift card).

ps: Mιλάμε πάντα για digital αγορές, καθώς δισκάκια σιχαίνομαι να πιάσω στα χέρια μου.

pps: Aν δεν κάνω λάθος, εδώ και χρόνια έχει καταρριφθεί ο μύθος ότι οι ίδιες οι εταιρίες δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα αν "σπάσουν" οι κονσόλες τους ή ότι το κάνουν επίτηδες. Τα λεφτά τα βγάζουν από τα παιχνίδια ή γενικά από το οικοσύστημα (microtransactions, royalties, συνδρομές online κλπ) και όχι από το hardware. Τα λεφτά αυτά βασίζονται σε πωλήσεις ασύμβατες με πειρατικές πρακτικές. Το να πουλήσουν πολλές κονσόλες στις οποίες ο κόσμος θα παίζει κυρίως σπασμένα παιχνίδια προκαλεί χασούρα και μόνο. Στα όρια των θεωριών συνωμοσίας πιθανώς να υπάρχουν εξαιρέσεις για νεοεισερχόμενους στο χώρο (πχ. PS1, Xbox original) αλλά στην πράξη φαίνεται πως όσο περισσότερο στεριώνει μια κονσόλα, τόσο μεγαλύτερη βαρύτητα δίνει η εκάστοτε εταιρία στην προστασία του hardware και τόσο σπανιότερο γίνεται το σπάσιμo.

Επεξ/σία από nzeppos
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμένα πάλι μου φαίνεται "φτιαχτή" η ιστορία....

Ποιος καραμήτρος θα ανέβαζε κάτι τέτοιο στο internet. Οι περισσότεροι θα έλεγαν πουλάω PS4 jailbroken. Στο μιλητό θα έλεγαν του έχω φορτώσει και παιχνίδια μάγκα μου και σε έχω φτιάξει τούμπανο... 

Και η Sony "στα πλαίσια της έρευνάς της, αγόρασε δύο κονσόλες από τον Scales, για να διαπιστώσει ότι αυτές ερχόντουσαν με οδηγίες για το πως να εγκαταστήσει ο αγοραστής πειρατικά παιχνίδια αλλά και να προτρέπει τον χρήστη να «απολαμβάνει όλα τα παιχνίδια δωρεάν»." 

ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ???? Άσε ρε.... Άλλη δουλειά δεν έχει η πολυεθνική να ελέγχει όλα τα site για το ποιος πουλάει τις κονσόλες τις μεταχειρισμένες...

Πιο πιθανό είναι ο ίδιος ο Scales να τους έστειλε και mail μπας και τους πιάσει πελάτες (την sony εννοώ)

Πιο πολύ για διαφήμιση μου κάνει.... μπας και πουλήσει καμιά κονσόλα παραπάνω.. (αν και οι πωλήσεις της ανεβαίνουν). Αν και για το 2018 δείχνουν ελάχιστη άνοδο η στασιμότητα σε σχέση με το 2017.

Επεξ/σία από Todoras

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 11/10/2018 στις 9:43 ΠΜ, Fotis13 είπε

Πολυ καλα εκανε η Sony ,αυτα ειναι τριτοκοσμικα πραγματα .

Τa games ειναι πιο φτηνα απο ποτε ,η βιομηχανια επενδυει τεραστια ποσα για να εχουμε καλυτερη gaming εμπειρια και αυτοι περισσοτερα κερδη και ειναι ανεπιτρεπτες τετοιες  μεθοδοι απο κοινους απατεωνες  και ως τετοιοι  θα πρεπει να αντιμετωπισουν την δικαιοσυνη και το νομικο συστημα της εκαστοτε χωρας.

Μην προσπαθείτε άλλο.

Το βραβείο για το πιο τραγικό σχόλιο του νήματος πάει στον φίλο μας τον Fotis13. 🙏

Επεξ/σία από mozzfan

Στις 10/10/2018 στις 4:22 ΜΜ, pikoriko είπε

Εγώ στην θέση της θα τον είχα κάνει πρόσληψη. 

Είμαι σίγουρος ότι διαπραγματεύεται τα λεφτά του μισθού του :)

Στις 11/10/2018 στις 8:34 ΠΜ, teri23 είπε

δηλαδη αν καποιος βρει κενα ασφαλειας στο σπιτι σου και σε κλεβει δεν θα εχεις προβλημα ετσι; εξαλλου εσυ θα φταις γι αυτα τα κενα. 

Ακριβώς δεν φταίει ο κλέφτης αν του αφήσεις το παιδιο ελεύθερο 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...