Προς το περιεχόμενο

Η Sony μηνύει ιδιώτη για την πώληση PS4 που είχαν γίνει jailbreak

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, ELMastas είπε

Ναι αυτό τους πείραξε,οι "κακοί" οι πειρατές και οι modders..τόσα έχουν κάνει τόσα χρόνια οι ίδιοι με τα Playstasion και τα Xbox κλπ και δεν έχουν κάνει ως τώρα παρόμοιο,όπως λέει το άρθρο στο τέλος...

Οταν όμως κλέβουν εκμεταλεύονται και κάνουν λαμογίές,αυτές οι μεγάλες εταιρίες κολοσσοί,όπως ακούμε κάθε τόσο,είτε η μία απο την άλλη είτε σε software,ιδέες,παιχνίδια λειτουργίες η και ακόμα και Hardware και έχουν κάνει επί χρόνια,τα χίλια μύρια για το κέρδος,εκμεταλευόμενοι τούς "πάντες",απο καλιτέχνες (νεκρούς και ζωντανούς) μέχρι εργαζόμενους εκεί,ενώ υπάρχουν ακόμη ολόκληρα κράτη με τα οποία φαίνεται να κάνουν λαμογιές,(όπως είδαμε πρόσφατα με την ιρλανδία και τα 13 δίς πρόστιμο στήν Apple)εκεί είναι ολα καλά και εμφανίζονται και κάποιοι δικηγόροι/πρόβατα/φανς να τους υπερασπιστούνε <_<

Δηλαδή επειδή οι μεγάλες εταιρίες παρανομούν με κάποιους τρόπους, αυτό μας δίνει το δικαίωμα να παρανομούμε κι εμείς?

Εάν είναι έτσι, να πάω να χτυπήσω μια τράπεζα στην Ιρλανδία και να πω στο δικαστή "εγώ ο κακός σας πείραξα? εδώ η Apple σας χρωστούσε 13 δις τόσα χρόνια".

Επεξ/σία από D.Luffy
  • Like 13
  • Thanks 2
  • Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 89
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ο φουκαράς θα πούλησε ξέρω γω 100-200 κομμάτια όλα κι όλα και η Sony φαντάζομαι θα ζητήσει κανα 10 εκατομμύρια αποζημίωση 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, D.Luffy είπε

Δηλαδή επειδή οι μεγάλες εταιρίες παρανομούν με κάποιους τρόπους, αυτό μας δίνει το δικαίωμα να παρανομούμε κι εμείς?

Εάν είναι έτσι, να πάω να χτυπήσω μια τράπεζα στην Ιρλανδία και να πω στο δικαστή "εγώ ο κακός σας πείραξα? εδώ η Apple σας χρωστούσε 13 δις τόσα χρόνια".

Δεν είπα οτι είναι σωστό να παρανομεί κάποιος,όμως ακόμα περισσότερο με νευριάζουν η υποκρισία και το δήθεν και τα 2 μέτρα και 2 σταθμά για τα πράγματα,μια  γνωστή παροιμία λέει στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί και αυτό ακριβώς συμβαίνει πολλές φορές με τις εταιρίες,Σκέψου Λίγο αν υπάρχει άνθρωπος στόν κόσμο που να μην έχει κατεβάσει "παράνομα" κάποια τραγούδια η το οτιδήποτε άλλο...όμως αυτό είναι ενα άλλο μεγάλο και ιδιαίτερο θέμα για κουβέντα,όπως το όλο αυτό για το modification και την πειρατεία και το κατα πόσο έχει δικαίωμα ο καθένας,εφόσον αγοράζει ενα μηχάνημα να το "πειράζει" το μηχάνημα που είναι ουσιαστικά δικό του,όμως στο software είναι το όλο θέμα,τώρα και αν πεί κάποιος οτι ανήκει στήν Sony το μηχάνημα και δεν είναι "δικό μου"το όποιο PC Xbox,Playstation κλπ τότε να τα νοικιάζαμε τα μηχανήματα,να μην τα αγοράζαμε ...

Επεξ/σία από ELMastas
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, ELMastas είπε

Ναι αυτό τους πείραξε,οι "κακοί" οι πειρατές και οι modders..τόσα έχουν κάνει τόσα χρόνια οι ίδιοι με τα Playstasion και τα Xbox κλπ και δεν έχουν κάνει ως τώρα παρόμοιο,όπως λέει το άρθρο στο τέλος...

Οταν όμως κλέβουν εκμεταλεύονται και κάνουν λαμογίές,αυτές οι μεγάλες εταιρίες κολοσσοί,όπως ακούμε κάθε τόσο,είτε η μία απο την άλλη είτε σε software,ιδέες,παιχνίδια λειτουργίες η και ακόμα και Hardware και έχουν κάνει επί χρόνια,τα χίλια μύρια για το κέρδος,εκμεταλευόμενοι τούς "πάντες",απο καλιτέχνες (νεκρούς και ζωντανούς) μέχρι εργαζόμενους εκεί,ενώ υπάρχουν ακόμη ολόκληρα κράτη με τα οποία φαίνεται να κάνουν λαμογιές,(όπως είδαμε πρόσφατα με την ιρλανδία και τα 13 δίς πρόστιμο στήν Apple)εκεί είναι ολα καλά και εμφανίζονται και κάποιοι δικηγόροι/πρόβατα/φανς να τους υπερασπιστούνε <_<

Καλά το τερμάτισες εσύ. Τόση προσπάθεια για να δικαιολογήσεις ότι παίρνεις πειρατικά; Οι εργαζόμενοι οι καλλιτέχνες τα κράτη οι πολυεθνικές τα Νεφελίμ κοκ. Απλώς πες ότι παίρνω πειρατικά λχ. γιατί γουστάρω να κλέβω. Ειλικρίνεια προς τον εαυτό μας πάνω απ' όλα.

Επεξ/σία από panathatube
  • Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, ELMastas είπε

Δεν είπα οτι είναι σωστό να παρανομεί κάποιος όμως ακόμα περισσότερο με νευριάζει η υποκρισία και το δήθεν,μια  γνωστή παροιμία λέει στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί και αυτό ακριβώς συμβαίνει πολλές φορές με τις εταιρίες,ασε που είναι μεγάλο ιδιαίτερο θέμα για κουβέντα,όλο αυτό για το modification την πειρατεία και το κατα πόσο έχει δικαίωμα ο καθένας,εφόσον αγοράζει ενα μηχάνημα να το "πειράζει" το μηχάνημα είναι ουσιαστικά δικό μας,όμως στο software είναι το όλο θέμα,τώρα και αν πεί κάποιος οτι ανήκει στήν Sony το μηχάνημα και δεν είναι "δικό μου"το όποιο PC Xbox,Playstation κλπ τότε να τα νοικιάζαμε τα μηχανήματα,να μην τα αγοράζαμε ...

Α δηλαδή αν εγώ κάνω μια παρανομία και κάποια στιγμή στο μέλλον κάποιος με κλέψει, καλύτερα να μη πω τίποτα επειδή στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί... 

Υπάρχει και μια άλλη παροιμία παρόλα αυτά. No honor among thieves.

Φυσικά και σου ανήκει το μηχάνημα και μπορείς να το κάνεις ό,τι θέλεις. Για δική σου προσωπική χρήση. 

Αυτό που δεν σου ανήκει σίγουρα όμως είναι τα πνευματικά δικαιώματα. Εάν είναι έτσι, να αγοράσω κι εγώ ταινίες και να στήσω videoclub χωρίς καν να πάρω άδεια από τα στούντιο εφόσον έχω αγοράσει ήδη νόμιμα τα blu-ray και μου ανήκουν.

Ο τύπος εκτός από μονταρισμένες κονσόλες έδινε και πακέτο παιχνίδια όπως το God of War το οποίο είναι πνευματικό δικαίωμα της Sony. Άρα πουλούσε πολλαπλές κόπιες του παιχνιδιού για έξτρα κέρδος.

Επεξ/σία από D.Luffy
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, panathatube είπε

Καλά το τερμάτισες εσύ. Τόση προσπάθεια για να δικαιολογήσεις ότι παίρνεις πειρατικά; Οι εργαζόμενοι οι καλλιτέχνες τα κράτη οι πολυεθνικές τα Νεφελίμ κοκ. Απλώς πες ότι παίρνω πειρατικάν λχ. γιατί γουστάρω να κλέβω. Ειλικρίνεια προς τον εαυτό μας πάνω απ' όλα. 

Αν αυτό μόνο κατάλαβες εσυ οκ δυστυχώς βλέπεις το δέντρο και δεν βλέπεις το δάσος και το νόημα των παραπάνω. 

Τώρα αν εσύ δεν έχεις πάρει ποτέ κάτι πειρατικό,τότε ας μας κρίνεις και εμάς τους "παρανόμους"

Και εάν σε ενδιαφέρει να μάθεις,πειρατικά έπαιρνα πιο παλιά πρίν κάτι δεκαετίες όταν είμουνα μικρότερος,από τόν καιρό της Amiga και των 386 PC τότε τα πούλαγαν στήν Στουρνάρη και τους παράδρομους και τα ανταλάζαμε με τους φίλους μας η απο Αγγελίες !

Τώρα η αλήθεια είναι πως έχω να πάρω κάτι αρκετό καιρό γιατί τα αγοράζω κανονικά αφού και μπορώ να τα αγοράσω αλλά και παίρνω σχετικά λίγα παιχνίδια που να αξίζουν και που με ενδιαφέρουν,(μόνο καμμιά σειρούλα η μουσική κατεβαίνει που και που -_-)

Επεξ/σία από ELMastas
  • Like 1

Δηλαδή εγώ στο αμάξι μου αν το πείραξω που το έχω κάνει πρέπει η εταιρία να μου κάνει μήνυση?Τι βλακείες είναι αυτές?Αν μπορεί μα το αποτρέψει ας το κάνει.

• Like 1

2 λεπτά πριν, Johnefst είπε

Δηλαδή εγώ στο αμάξι μου αν το πείραξω που το έχω κάνει πρέπει η εταιρία να μου κάνει μήνυση?Τι βλακείες είναι αυτές?Αν μπορεί μα το αποτρέψει ας το κάνει.

Δεν ξερω αν διαβασες το θεμα, αλλα η μυνηση δεν γινεται επειδη καποιος εκανε jb στην κονσολα του. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή είχα δει την ιστορία από πως ξεκίνησε και ως συνήθως οι περισσότερες ειδήσεις εδώ είναι άπλα μεταφρασμένα (ελλειπή σε πάρα πάλες περιπτώσεις) άρθρα απο μεγάλες ξένες σελίδες. Άπλα θέλω να αναφέρω οτι το πρόβλημα δεν ήταν το jailbreak, το πρόβλημα ήταν ότι γέμιζε τις κονσόλες με παιχνίδια και το διαφήμιζε κιόλας. Το να πουλήσεις μια κονσόλα που μπορεί να πάρει cfw η κάποιο άλλο τρόπο για να τρέξει home brew δεν ειναι αρκετό για να σε κυνηγήσει κάποιος, αν όμως γράφεις  ένα "σας περνάω μέσα και ότι game θέλετε". τότε μιλάμε για παράνομη διακίνηση λογισμικού και εκεί αλλάζει το πράγμα.

"an agent of SIE bought the console in April 2018 found that the harddrive was filled with 60+ pirated games"

Πηγή  :https://playstationhax.xyz/forums/topic/5149-sony-sue-idiot-for-selling-jailbroken-ps4-with-pirated-games-on-ebay/

Επεξ/σία από animedono
  • Like 1
  • Thanks 2

9 λεπτά πριν, ELMastas είπε

Αν αυτό μόνο κατάλαβες εσυ οκ δυστυχώς βλέπεις το δέντρο και δεν βλέπεις το δάσος και το νόημα των παραπάνω. 

Τώρα αν εσύ δεν έχεις πάρει ποτέ κάτι πειρατικό,τότε ας μας κρίνεις και εμάς τους "παρανόμους"

Και εάν σε ενδιαφέρει να μάθεις,πειρατικά έπαιρνα πιο παλιά πρίν κάτι δεκαετίες όταν είμουνα μικρότερος,από τόν καιρό της Amiga και των 386 PC τότε τα πούλαγαν στήν Στουρνάρη και τους παράδρομους και τα ανταλάζαμε με τους φίλους μας η απο Αγγελίες !

Τώρα η αλήθεια είναι πως έχω να πάρω κάτι αρκετό καιρό γιατί τα αγοράζω κανονικά αφού και μπορώ να τα αγοράσω αλλά και παίρνω σχετικά λίγα παιχνίδια που να αξίζουν και που με ενδιαφέρουν,(μόνο καμμιά σειρούλα η μουσική κατεβαίνει που και που -_-)

Εφόσον λοιπόν εσύ ELMastas αγόραζες πειρατικά στο παρελθόν (καλά έκανες δεν μου πέφτει λόγος) υποθέτω ότι αν αύριο έβγαζες μόνος ένα δικό σου παιχνίδι και το πουλούσες, δεν θα σε πείραζε καθόλου αν κάποιος άλλος το μοίραζε ελεύθερα εις βάρος σου. Και μάλιστα με προκλητικό τρόπο όπως ο τύπος "σταματήστε να αγοράζετε το παιχνίδι του ELMasta, πάρτε το από δω free" :P

Ή μπορεί και να σε πείραζε αλλά μιας και στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί... ;) καταλαβαίνεις.

Επίσης ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι είτε μιλάμε για την Sony των δισεκατομμυρίων είτε για εμένα κι εσένα, δεν έχει σημασία εφόσον όλοι πρέπει να είναι ίσοι απέναντι στο νόμο.

• Like 4

1 ώρα πριν, Hal9000 είπε

ο οποίος πουλούσε μέσω eBay κονσόλες PlayStation 4 οι οποίες είχαν γίνει jailbreak προκειμένου να παρακάμπτεται ο έλεγχος ασφαλείας της κονσόλας και να είναι είναι εφικτή η εκτέλεση πειρατικού λογισμικού. Σε αυτό περιλαμβάνονται αρκετά παιχνίδια όπως το Call of Duty: WWII καθώς και το God of War.

Μαθετε επιτελους να διαβαζετε το αρθρο πρωτα πριν σχολιασετε αυτα που ειναι να σχολιασετε ορισμενοι.

Ο ανθρωπος δεν πουλαγε μονο jailbreak μηχανηματα αλλα ειχε και παιχνιδια κιολας περασμενα μεσα που προφανως και ειναι παρανομο και σε αυτην συγκεκριμενα την περιπτωση η Sony και η καθε Sony καλα εκανε που εκανε οτι εκανε γιατι παραβιαζει το copyright των εταιρειων.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...