Προς το περιεχόμενο

Νέα/Συζήτηση για τα Windows 10 - Part II

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, maarinos είπε

Δοκίμασε να διαγράψεις το "πληκτρολόγια" δεξί κλικ αφαίρεση. Μετά κλικ στο εικονίδιο ανανέωση.

Τιποτα.. κουλο τελειως, και εχω κανει τα παντα απο update και απ το ιδιο το cd της μητρικης και ενημερωμενα απ το ιντερνετ μαζι με bios τελευταιο update, τα εκανα καταργηση μετα αποσυνδεσα και συνδεσα ξανα το πληκτρολογιο και εγινε το ιδιο ακριβως μου εμφανησε παλι επιπλεον 6 διαφορετικα πληκτρολογια συνδεδεμενα χωρις λογο, τι να πω, ''windows''

Επεξ/σία από giorgosmcmc
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δεν θέλει format σε κάθε update, πχ εμένα τώρα πήγε στην 1903 χωρίς κανένα πρόβλημα, αλλά καλό είναι μια στο τόσο να κάνεις και ένα, καθαρίζει το σύστημα από σαβούρα

Οταν διαγραφω αρχεια παρατηρησα οτι δεν μου βγαζει μηνυμα επιβεβαιωσης οτι θελω οντως να τα διαγραψω. Υπαρχει καποια ρυθμιση που πρεπει να κανω?

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 8/5/2019 στις 7:34 ΠΜ, jim_p είπε

Τα windows, γενικα, οχι μονο τα 10, δεν γινεται να εγκατασταθουν και να δουλεψουν απο usb, ειτε μιλαμε για usb σκληρο, ειτε για στικακι.
Το windows to go εινια αλλη περιπτωση που καλυπτει συγκεκριμενες αναγκες και μεχρι εκει.

Έχω την εντύπωση πως τα Windows, και όχι μόνο τα 10, μπορούν να "τρέξουν" από USB, Live CD/DVD, εξωτερικό δίσκο, απλά έχουν έχουν κάποιες δυσκολίες στη λειτουργία και χρειάζονται κάποιες παραμετροποιήσεις. Με λίγο ψάξιμο βρίσκονται απαντήσεις.

Το Windows 10 to Go το έχω δουλέψει σε "γρήγορο στικάκι" σε "USB 3.1 Gen1" και δουλεύει μια χαρά.

Στις 8/5/2019 στις 5:16 ΜΜ, Alex-V είπε

Πραγματι ειναι διαολος να κανεις windows να παιξουν απο usb, ειδικα να λειτουργουν τα παντα

Αυτή είναι μια πιο "σωστή" απάντηση με το "δε γίνεται" παραπάνω

Στις 12/5/2019 στις 9:24 ΠΜ, yiannis1991 είπε

Έχω έναν κωδικό για Windows 10 και όταν κάνω format δεν βάζω τον κωδικό στην αρχή και μόλις ανοίγει ενεργοποιείται μόνο του. Τώρα αν πάρω καινούργιο σύστημα θα δουλεύει ο κωδικός ή είναι συνδεδεμένος με το παλιό; Και αν πουλήσω το παλιό σύστημα, ο αγοραστής θα μπορεί να ενεργοποιήσει τα Windows με τον κωδικό μου; Θα ενεργοποιηθούν αυτόματα εννοώ μόλις κάνει format;

Εκτός απο τό thread του insomnia μπορούμε να γράψουμε στο google "oem, retail, dsp διαφορές" και να διαβάσουμε πληροφορίες και από άλλα sites.

Αυτός που θα πάρει το PC, ακόμα και αν κάνει αναβάθμιση, αλάζοντας hardware και πάλι θα έχει τα Windows ενεργοποιημένα. Αυτό εξαρτάται από το τι θα αλλάξει.

Εάν η άδεια είναι Retail μπορούμε και τη χρησημοποιούμε ξανά και ξανά (νόμιμα σε ένα και μόνο PC τη φορά)

*Εάν το επιτρέπει η Ομάδα Διαχείρησης" μπορώ να δώσω κάποια links από άλλο site στο οποίο μπορούμε να βρούμε κατανοητές αναλυτικές πληροφορίες για το πως "δουλεύει" η όλη ιστορία

Στις 12/5/2019 στις 9:54 ΠΜ, yiannis1991 είπε

Όντως; Και πρέπει να δώσω 145 ευρα τωρα;

Edit: Το κλειδί που έχω είναι retail, το είχα πάρει δωρεάν λόγω Πανεπιστημίου. Οπότε μήπως δουλέψει σε άλλο σύστημα; Γιατί τα OEM είναι συνδεδεμένα με το τωρινό σύστημα αν δεν κάνω λάθος..

Μπορούμε να αγοράσουμε Volume License με περίπου 20 ευρώ.

Βέβαια η άδεια αυτή δεν είναι νόμιμη για χρήση από ιδιώτες αλλά είναι καλύτερη λύση από το "σπάσιμο". Και πάλι όμως παραβαίνουμε τους όρους χρήσης της Microsoft χρησιμοποιώντας την εν λόγω άδεια.

Σημείωση: Είναι σχεδόν απίθανο να έρθει η εφοριά ή/και η Microsoft για έλεγχο στο σπίτι μας.

Στις 13/5/2019 στις 10:34 ΠΜ, M@dB0x είπε

Με 0 ευρω κανεις τη δουλεια σου............

Ναι, αλλά όχι νόμιμα

Στις 14/5/2019 στις 8:57 ΠΜ, giorgosmcmc είπε

Θα το δοκιμασω και θα ποσταρω εκ νεου, κατι αλλο τωρα, με τη καινουρια εκδοση η βελτιστοποιηση των παιχνιδιων γινεται αυτοματα? Γιατι στη game bar δε μου εμφανιζει να επιλεξω "λειτουργία παιχνιδιού" οπως στη πιο παλια εκδοση των windows κατα τη διαρκεια του game.

Τελος κατι αλλο που θελω να ρωτησω, εκανα φορμάτ χθες μεσω του media creation tool και εχω τη 1809. Οταν βγει επισημα η 1903 πρεπει να κανω ΠΑΛΙ καθαρη εγκατασταση αντι για απλο update μεσω των windows για να μην εχει προβλημα το συστημα μου? Ειναι τρελη ταλαιπωρια για μένα γιατι κανω χιλιαδες παραμετροποιησεις και μου παίρνει ηδη μηνες να τις ξανακανω μετα απο καθε φορματ, ποτε λενε πως θα βγει η 1903?

Εχω ηδη αγχωθει γιατι δεν υφισταται καθε 6 μηνες που βγαζει major update να κανω καθε φορα φορμάτ, δλδ ελεος! Με τα windows xp εκανα καθε 5 χρονια φορμάτ και δεν ειχα το παραμικρο θεμα.

Το φορμάτ και η νέα εγκατάσταση είναι κάτι που επιλέγω και εγώ, το οποίο είναι υπόθεση λίγων λεπτών.

Η ταλαιπωρία είναι η όλη διαδικασία μετά να περάσουμε προγράμματα και λοιπά.

Θαρρώ πως δε χρειάζται να κάνουμε νέα εγκατάσταση. Μάλιστα, επειδή είναι απολύτως απόλυτα βέβαιο, πέραν κάθε αμφιβολίας και αμφισβήτησης, οτι η Microsoft θα τα κάνει .... χμμμμ... αυτό που κάνουν τα μωρά στη πάνα τους, καλύτερα η ενημέρωση παρά η φρέσκια εγκατάσταση. Αυτό το λέω γιατί θυμάμαι το τότε πρόβλημα με το τοπικό δίκτυο. Με νεα εγκατάσταση το τοπικό δίκτυο δε λειτουργούσε και έπρεπε να αλλάξεις κάτι στη registry. Με ενημέρωση από προηγούμενη έκδοση λειτουργούσε μια χαρά. Έτσι τουλάχιστον θυμάμαι από δική μου εμπειρία.

Μια άλλη λύση είναι να "παίρνουμε" "system image" μετά την εγκατάσταση των Windows των προγραμμάτων και όποιων άλλων ρυθμίσεων κάνουμε.

ΠΡΟΣΟΧΗ:  Το system recovery είναι διαφορετικό

Μήπως αυτές οι παραμετροποιήσεις μπορούν να αποθκευτούν με κάποιας μορφής αρχείο, να γίνουν "εξαγωγή" και μετά να μπορουν να περαστούν με ένα απλό "διπλό κλικ" ή/και κάποια κλικ παραπάνω;

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ειμαι σιγουρος αν ειναι το σωστο τοπικ για να το ποσταρω αλλα αν δεν ειναι μπορει να το μεταφερει παρακαλω καπου αλλου η διαχειρηση, εχουμε και λεμε, οπως διαβασαμε σε αυτο το αρθρο αλλο ενα bug βγηκε στην επιφανεια για τους επεξεργαστες της intel, αυτες τις ενημερωσεις λογισμικου, υλικολογισμικου και microcodes updates οπως τα αναφερει θα τις παρουμε αυτοματα μεσω windows update και αν οχι απο που μπορω να τις κατεβασω?

Ρωταω γιατι πιθανων να ημουν παθων πριν ενα μεγαλο διαστημα με τα spectre και meltdown και τωρα θελω να προφυλαχτω. Η εκδοση των windows που εχω τωρα ειναι η 1809 με clean install.

Υπαρχει περιπτωση να εχω θεμα με τα συγκεκριμενα update ασφαλειας επειδη εχω απενεργοποιησει τα hardware updates μεσω DDU και απ τα windows οπως στις παρακατω εικονες? (τα windows update τα εχω ενεργοποιημενα)

DDU.png

windows.png

Επεξ/σία από giorgosmcmc

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Balantakos είπε

@giorgosmcmc οχι δεν παιζει κανενα ρολο, και να ενεργοποιησης την ασφαλη λειτουργια στο DDU.

safe mode παντα.

Α ωραια τοτε απο οτι καταλαβα δε θα επηρεασει σε κατι και θα τα παρω αυτοματα τα τοιχον update ασφαλειας, ναι ενοειται παντα οταν βαζω drivers σε safe mode το τρεχω το DDU.

Επεξ/σία από giorgosmcmc
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...