Προς το περιεχόμενο

Νέα/Συζήτηση για τα Windows 10 - Part II

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις 27/5/2024 στις 10:32 ΜΜ, micos000 είπε

Αναθεωρώ για τον core2duo, Μάλλον δεν θα μπουτάρει στα 11 24Η2 :)

Αν έχετε Core2Duo/Quad και θέλετε να παραμείνετε σε 10άρια, μπορείτε να γυρίσετε σε Win10 enterprise IoT LTSC edition με ενημερώσεις έως το 2032.

Μπορείτε απλά να κατεβάσετε το iso στα ελληνικα από την επισημη σελίδα ή μεσω του win media creation tool, να εγκαταστήσετε την enterprise έκδοση (Non-IoT LTSC) που έχει ελληνική γλώσσα κανονικά και μετά να την εγκαταστήσετε με το IoT LTSC key QPM6N-7J2WJ-P88HH-P3YRH-YY74H για γίνει η αλλαγή σε ΙοΤ edition.

Σε περίπτωση που θέλετε (δεν χρειάζεται) απευθείας link μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ 

Win10_enterprise_x64

Win10_enterprise_x86

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 3 μήνες μετά...
  • Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Για λογους ενημερωσης,επειδη ειχα γραψει μερικες φορες οτι επειδη δεν μου αρεσουν τα Windows 11 θα μεινω με τα Windows 10 Enterprise LTSC που εχουν υποστηριξη μεχρι τον Γεναρη του 2032  και επειδη τα τρεχω στο συστημα μου απο μεσα Ιουνιου,ωφειλω να πω οτι εχουν θετικα και αρνητικα και καποιος που τρεχει μια εξιδεικευμενη εφαρμογη η τα τελευταια παιχνιδια ισως βρει ασυμβατοτητα. Ειναι picky. Ας πουμε δεν μου επετρεπαν να τρεξω μια εφαρμογη που σε περιβαλλον Windows 10 Pro η Windows 11 ετρεχε χωρις προβλημα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, benign είπε

Ας πουμε δεν μου επετρεπαν να τρεξω μια εφαρμογη που σε περιβαλλον Windows 10 Pro η Windows 11 ετρεχε χωρις προβλημα.

Επειδή σκέφτομαι και εγώ να μεταβώ σε LTSC, μήπως θα μπορούσες να αναφέρεις σε ποιά ή ποιες εφαρμογές σου βγάζει ασυμβατότητες; Να το έχουμε στα υπόψη δηλαδή. Εγώ προς το παρόν κάνω δοκιμές σε εικονικά μηχανήματα και δεν έχω συναντήσει κάποιο πρόβλημα, τουλάχιστον στις εφαρμογές που χρησιμοποιώ εγώ. Έχε υπόψη ότι αν κάτι δεν σου δουλεύει επειδή είναι "εφαρμογή" από το Microsoft Store, και το χρειάζεσαι για να την κατεβάσεις, ψάχνοντας στο Google μπορείς εύκολα να βρεις τρόπο να εγκαταστήσεις και το Store στην LTSC.

Επεξ/σία από gokuthelegend

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για παραδειγμα αυτη την εφαρμογη δεν της επετρεπαν να τρεξει κανονικα.Ολα τα iso εβγαιναν fail η αχρηστα γενικα.Σε 10 Pro με την μια επιτυχια.Το ιδιο και σε 11. 

https://etcher.balena.io/

Επισης command lines που στα 10 Pro λειτουργουν ,εδω δεν τρεχουν καν.

Οτιδηποτε,(app)εστω φαινομενικα φαινεται οτι ανακατευεται με τα εσωτερικα,ας το πουμε ετσι του λειτουργικου, το πνιγει σαν πιθανον υποπτο. Αυτη ειναι η εντυπωση μου. (Συγνωμη δεν εχω πολυ χρονο.)

Επεξ/σία από benign

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, benign είπε

Για παραδειγμα αυτη την εφαρμογη δεν της επετρεπαν να τρεξει κανονικα.Ολα τα iso εβγαιναν fail η αχρηστα γενικα.Σε 10 Pro με την μια επιτυχια.Το ιδιο και σε 11. 

https://etcher.balena.io/

Επισης command lines που στα 10 Pro λειτουργουν ,εδω δεν τρεχουν καν.

Οτιδηποτε,(app)εστω φαινομενικα φαινεται οτι ανακατευεται με τα εσωτερικα,ας το πουμε ετσι του λειτουργικου, το πνιγει σαν πιθανον υποπτο. Αυτη ειναι η εντυπωση μου. (Συγνωμη δεν εχω πολυ χρονο.)

Δοκίμασα το προγραμματάκι που αναφέρεις, στην έκδοση που παραθέτω, ενημερωμένη πλήρως από το Windows Update στην πιο τελευταία έκδοση μαζί με όλα τα updates της. Έφτιαξα ένα bootable usb με ένα Windows 10 ISO και φορτώνει κανονικά. Μήπως ήταν προβληματικό το φλασάκι που χρησιμοποιούσες; Επίσης, για την συγκεκριμένη δουλειά, αν θες δοκίμασε και το rufus να δεις αν σου κάνει, το etcher αναφέρουν σε κάποια φόρουμ ότι οι τελευταίες εκδόσεις είχαν προβλήματα.

image.png.d19350a1bdcc6aa0a043cbe74c68a2a2.png

Επεξ/σία από gokuthelegend

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, gokuthelegend said:

Δοκίμασα το προγραμματάκι που αναφέρεις, στην έκδοση που παραθέτω, ενημερωμένη πλήρως από το Windows Update στην πιο τελευταία έκδοση μαζί με όλα τα updates της. Έφτιαξα ένα bootable usb με ένα Windows 10 ISO και φορτώνει κανονικά. Μήπως ήταν προβληματικό το φλασάκι που χρησιμοποιούσες; Επίσης, για την συγκεκριμένη δουλειά, αν θες δοκίμασε και το rufus να δεις αν σου κάνει, το etcher αναφέρουν σε κάποια φόρουμ ότι οι τελευταίες εκδόσεις είχαν προβλήματα.

Rufus και etcher ειχαν προβλημα. Μια χαρα τα usb. Για δοκιμασε να κανεις linux iso. Εμενα εκει ειχε προβλημα οχι για Windows. To iso το εκανες σε Windows 10 Enterprise LTSC?

Επεξ/σία από benign

14 minutes ago, BertaJourdan said:

Στο παρακατω pc, τι χρειαζεται να αλλαξω για να μπορεσει να τρεξει windows 11

Γλωσσα :) Περα απο την πλακα , ο επεξεργαστης δεν υποστηριζεται , δεν ξερουμε αν εχει tpm η μητρικη κλπ. Αλλα υπαρχουν bypasses για ολα αυτα.

3 ώρες πριν, gokuthelegend είπε

Ventoy και τέλος.

Απλά πετάς μέσα τα iso όπως τα έχεις και επιλέγεις στο boot από λίστα σε ποιο iso θέλεις να μπεις.

Στην 24h2 ξεχαστε τα bypass και τα κολπα. το πισι δε θα μπουταρει καν αν δεν εχει  secure boot, tpm, sse 4.2. 

Ολοι θα μεινουν στην 23h2, που ληγει Οκτωβριο του 25.

Οποτε μεχρι το 26 που θα εχουν βαλει ολοι linux και θα ξαναπεσει στο τραπεζι το θεμα.......... βλεπουμε και κανουμε.

• Haha 1

21 minutes ago, Gogotsa said:

Στην 24h2 ξεχαστε τα bypass και τα κολπα. το πισι δε θα μπουταρει καν αν δεν εχει  secure boot, tpm, sse 4.2. 

Οποτε μεχρι το 26 που θα εχουν βαλει ολοι linux και θα ξαναπεσει στο τραπεζι το θεμα.......... βλεπουμε και κανουμε.

Ολα τα μηχανηματα εχουν secure boot , tpm , sse 4.2 . Εκτος και αν εχει μεινει καποιος με κανα core2duo , οποτε ναι , θα χει προβλημα.

36 λεπτά πριν, Gogotsa είπε

Τα έχουμε ξαναπεί, από το 2009 περίπου και πίσω θα έχουν θέμα να bootαρουν, που έτσι κι αλλιώς θέλουν αναβάθμιση, πόσο ακόμα να έχουν απαιτήσεις; Τα υπόλοιπα δεν θα έχουν θέμα, απλά δεν θα τρέχουν τα AI features.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε λιγο θα βγαλουμε Pentium 1 απο κανα σεντουκι και θα εχουμε απαιτησεις να δουλευουν σε αυτο τα windows 11 με ολα τα Α.Ι. features ... Κανονικα θα επρεπε να ποινικοποιηθει η κατοχη και χρηση χρεπο-υπολογιστων. Μια νυχτα στην μπουζου και το πρωι αυτοφωρο και χρηματικο προστιμο.

Επεξ/σία από mphxths
  • Haha 1

Σε σύστημα όπου άλλαξα μητρική (από B150 σε H170) με Windows 10 Pro αγορασμένα από ηλεκτρονικό κατάστημα , υπάρχει τρόπος να γίνει ξανά activation ?

Μου βγάζει μήνυμα ότι άλλαξα hardware.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...