Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να βάλω δίσκο στερεάς κατάστασης και αλλαγή σε WIn 10 σε παλιό φορητό με Win 7 φίλου.

Μπορώ να το κάνω κατευθείαν με το mediacreationtool της Microsoft στον ssd αυτό το γνωρίζω. Έβαλα ένα ssd ξεχασμένο δικό μου από το 2017 με Win 10 pro από hp για να βεβαιωθώ αν μπορεί να λειτουργήσει το λειτουργικό κανονικά στο παλιό hardware, πήρε κάμποσες αναβαθμίσεις και νέους οδηγούς για acer αλλά είχα θέμα με εκκίνηση μπλε οθόνες και μη αναγνώρισης από μεριάς της Microsoft ήθελε εισαγωγή κλειδιού όποτε αναγκάστηκα να κάνω καθαρή εγκατάσταση όπου εκτός της απαλλαγής από το πρόβλημα στην εκκίνηση έκανε και αυτόματη ηλεκτρονική ενεργοποίηση του λειτουργικού όπως έπρεπε, άρα είναι καλυμμένος για αναβάθμιση δίσκου πλέον.

Παιδιά τώρα στο νέο ssd η εγκατάσταση θα γίνει καθαρή και θα πάρει το κλειδί από τα 7αρια ή θα πρέπει να το κάνω πρώτα στον σκληρό δίσκο και κατόπιν η καθαρή εγκατάσταση στον ssd γνωρίζει κάποιος;

• Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν έχεις κάνει ήδη ενεργοποίηση τότε δεν χρειάζεται να ξανακάνεις, απλώς όταν κάνεις καθαρή εγκατάσταση θα φροντίσεις να επιλέξεις την σωστή έκδοση (Home ή Pro) και η ενεργοποίηση θα γίνει αυτόματα με το που θα συνδεθεί στο ίντερνετ. Φυσικά αν θέλεις μπορείς να ξαναβάλεις το κλειδί κατά την καθαρή εγκατάσταση (σε αυτή την περίπτωση δεν θα σε ρωτήσει ποια έκδοση θες να εγκαταστήσεις διότι την αντιλαμβάνεται αυτόματα από το κλειδί που θα δώσεις) και όταν συνδεθεί στο ίντερνετ πάλι θα ενεργοποιηθεί αυτόματα η άδεια.

Πάρε και ένα τιπ, κατά την καθαρή εγκατάσταση δεν θα συνδεθείς καθόλου στο ίντερνετ μέχρι να τελειώσει, για να σου ζητήσει να κάνεις τοπικό λογαριασμό. Διότι αν έχεις την Home έκδοση και είσαι συνδεδεμένος στο ίντερνετ θα σε υποχρεώσει να συνδεθείς με λογαριασμό microsoft αλλιώς δεν θα σε αφήσει να ολοκληρώσεις την εγκατάσταση. Όταν τελειώσει η εγκατάσταση και φτάσεις στην επιφάνεια εργασίας τότε να συνδεθείς στο ίντερνετ για να ολοκληρωθεί η ενεργοποίηση και να κατεβάσεις ενημερώσεις και drivers.

Επεξ/σία από gokuthelegend
  • Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε

Αν έχεις κάνει ήδη ενεργοποίηση τότε δεν χρειάζεται να ξανακάνεις, απλώς όταν κάνεις καθαρή εγκατάσταση θα φροντίσεις να επιλέξεις την σωστή έκδοση (Home ή Pro) και η ενεργοποίηση θα γίνει αυτόματα με το που θα συνδεθεί στο ίντερνετ. Φυσικά αν θέλεις μπορείς να ξαναβάλεις το κλειδί κατά την καθαρή εγκατάσταση (σε αυτή την περίπτωση δεν θα σε ρωτήσει ποια έκδοση θες να εγκαταστήσεις διότι την αντιλαμβάνεται αυτόματα από το κλειδί που θα δώσεις) και όταν συνδεθεί στο ίντερνετ πάλι θα ενεργοποιηθεί αυτόματα η άδεια.

Πάρε και ένα τιπ, κατά την καθαρή εγκατάσταση δεν θα συνδεθείς καθόλου στο ίντερνετ μέχρι να τελειώσει, για να σου ζητήσει να κάνεις τοπικό λογαριασμό. Διότι αν έχεις την Home έκδοση και είσαι συνδεδεμένος στο ίντερνετ θα σε υποχρεώσει να συνδεθείς με λογαριασμό microsoft αλλιώς δεν θα σε αφήσει να ολοκληρώσεις την εγκατάσταση. Όταν τελειώσει η εγκατάσταση και φτάσεις στην επιφάνεια εργασίας τότε να συνδεθείς στο ίντερνετ για να ολοκληρωθεί η ενεργοποίηση και να κατεβάσεις ενημερώσεις και drivers.

Κατάλαβα αφού βγει η επιφάνεια εργασίας σύνδεση σε διαδίκτυο με home.

Ενεργοποίηση έχει κάνει μία πενταετία πριν κατά την αγορά του φορητού όποτε δεν υπάρχει θέμα.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πως η Microsoft καταλαβαίνει ότι ο νέος ssd δίσκος καθαρή εγκατάσταση με Win 10 είναι συνέχεια από τα 7αρια (από μητρική;) και όλα καλά, θέλω να πω με συμφέρει να πάω σε καθαρή στο νέο δίσκο κατευθείαν ή δεν έχω γίνει κατανοητός.

Ευχαριστώ για την απάντησή σου.

Για ssd ρωτάω σε άλλη ενότητα;

Δημοσ.
12 ώρες πριν, summerhot είπε

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πως η Microsoft καταλαβαίνει ότι ο νέος ssd δίσκος καθαρή εγκατάσταση με Win 10 είναι συνέχεια από τα 7αρια (από μητρική;) και όλα καλά, θέλω να πω με συμφέρει να πάω σε καθαρή στο νέο δίσκο κατευθείαν ή δεν έχω γίνει κατανοητός.

Αν όντως είχε κάνει ενεργοποίηση σε Windows 10, τότε με αλλαγή δίσκου θα γίνει πάλι ενεργοποίηση χωρίς κανένα πρόβλημα, το αντιλαμβάνεται από την μητρική όπως σωστά κατάλαβες. Όσον αφορά το άλλο ερώτημα, το να κάνεις καθαρή εγκατάσταση στον νέο δίσκο σίγουρα είναι ότι καλύτερο μπορείς να κάνεις, αν και φυσικά θα πρέπει να περάσεις από την αρχή ότι προγράμματα και αρχεία χρειάζεσαι.

• Like 1
  • 1 μήνα μετά...
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Άλλαξα πρόσφατα cpu-mobo-ram και απλά πέρασα νέο κλειδί στα win, δεν έκανα format.

Όλα καλά, όλα φαίνεται πως δουλεύουν όπως πρέπει, αλλά έχω μια κουλαμάρα με το SafeMode. Είναι κλειδωμένο σε 800χ600 (ίδια gpu, ίδιο καλώδιο, ίδιοι οδηγοί και ρυθμίσεις με πριν) και μου δημιουργεί προβλήματα σε κάποια πράγματα που θέλω να τρέξω, αφού δεν εμφανίζονται καν στην οθόνη.

Έχουμε κάποια ιδέα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1 ώρα πριν, Πέτρος είπε

Άλλαξα πρόσφατα cpu-mobo-ram και απλά πέρασα νέο κλειδί στα win, δεν έκανα format.

Όλα καλά, όλα φαίνεται πως δουλεύουν όπως πρέπει, αλλά έχω μια κουλαμάρα με το SafeMode. Είναι κλειδωμένο σε 800χ600 (ίδια gpu, ίδιο καλώδιο, ίδιοι οδηγοί και ρυθμίσεις με πριν) και μου δημιουργεί προβλήματα σε κάποια πράγματα που θέλω να τρέξω, αφού δεν εμφανίζονται καν στην οθόνη.

Έχουμε κάποια ιδέα?

Το Safe Mode νομίζω δεν φορτώνει κάποιους drivers, μεταξύ των οποίων και αυτούς της οθόνης, οπότε σε ρίχνει σε μικρότερη ανάλυση. Εγώ όσες φορές το έχω δοκιμάσει σε διάφορους υπολογιστές πάντα με βγάζει σε 800Χ600, εσένα σου έβγαζε άλλη ανάλυση πριν την αλλαγή;

Επεξ/σία από gokuthelegend
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε

Το Safe Mode νομίζω δεν φορτώνει κάποιους drivers, μεταξύ των οποίων και αυτούς της οθόνης, οπότε σε ρίχνει σε μικρότερη ανάλυση. Εγώ όσες φορές το έχω δοκιμάσει σε διάφορους υπολογιστές πάντα με βγάζει σε 800Χ600, εσένα σου έβγαζε άλλη ανάλυση πριν την αλλαγή;

Ναι, ατελείωτα χρόνια τώρα.

Δημοσ.
2 hours ago, Πέτρος said:

Ναι, ατελείωτα χρόνια τώρα.

Ψάξε στο google το registry key που βάζει την ανάλυση στο safe mode και άλλαξε το

• Thanks 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδια σε desktop συγγενικου μου προαωπου με windows 10 home μου παραπονιεται οτι αμα ξεχασει το πισι ανοικυο 1 2 μερες ή πολλες ωρες οταν κατσει να δουλεψει σερνεται...και επανερχεται μονο με ρεσταρτ, τι μπορει να φταιει λετε; ειναι 1 χρονο και 3 μηνων Intel Core i3-12100 , Gigabyte H610M H DDR4 , CMK16GX4M2Z3200C16 , SSD SAMSUNG MZ-V8V1T0BW 980 1TB

Επεξ/σία από Titos301
Δημοσ.
3 hours ago, Titos301 said:

Παιδια σε desktop συγγενικου μου προαωπου με windows 10 home μου παραπονιεται οτι αμα ξεχασει το πισι ανοικυο 1 2 μερες ή πολλες ωρες οταν κατσει να δουλεψει σερνεται...και επανερχεται μονο με ρεσταρτ, τι μπορει να φταιει λετε; ειναι 1 χρονο και 3 μηνων Intel Core i3-12100 , Gigabyte H610M H DDR4 , CMK16GX4M2Z3200C16 , SSD SAMSUNG MZ-V8V1T0BW 980 1TB

πες να δει πιο process στο task-manager του παει την cpu 100% και να το κλείσει 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...