Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, lefstef είπε

δεν θα μπορέσεις όμως να περάσεις στην 24H2 στο core2duo

Καλά, αυτό θα το δούμε! ;)

47 λεπτά πριν, benign είπε

Τωρα να τρεχεις το 2024 core2duo χωρις παρεξηγηση το θεωρω καταντια.

Αφού έτσι το ήθελε ο φίλος... Ότι θέλει ο πελάτης.

Όταν βγει και η 24Η2 θα την ρίξω πάνω, έτσι για το γ@μώτο για να δω αν μπαίνει και πως πάει.

47 λεπτά πριν, benign είπε

Εχει γραφτει οτι με το τελευταιο επισημο update των 11 δεν θα τρεχει το μη υποστηριζομενο,παλιο hardware με τιποτε.

Αυτό που έχει γραφτεί είναι δεν θα υποστηρίζουν επεξεργαστές χωρίς npu για τις AI λειτουργίες και δεν θα μπουτάρει σε επεξεργαστές χωρίς POPCNT instruction set (Intel i-series 1ης γενιάς) όπως και γενικώς τα 11 δεν υποστηρίζουν συστήματα χωρίς tpm2.0 και νεώτερους επεξεργαστές.

Στα xda γράφουν...

Αναφορά σε κείμενο

For existing computers, though, the Windows 11 2024 Update is expected to ship around the September time frame. For threse laptops, the Copilot+ feaqtures won't be available, as no PC currently on the market has a powerful enough NPU to use all of these features.

Τελικά φάνηκε ότι ο core2duo έχει και tpm 2.0 και υποστηρίζεται από τα 11άρια :D

EDIT:

Αναθεωρώ για τον core2duo, Μάλλον δεν θα μπουτάρει στα 11 24Η2 :)

Αναφορά σε κείμενο

It requires a CPU with SSE4a (AMD Barcelona or newer) or SSE4.2 (Intel Nehalem or newer). So even later Core 2 CPUs (Penryn) won't work because they max out at SSE4.1.

Επεξ/σία από micos000
  • Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, benign είπε

Ακριβως,ουτε και σε αλλο παλιο hardware.

15 ετών hardware δηλαδή δεν είναι παλιό; Γιατί μια χαρά θα μπει και θα κάνει boot. Τώρα αν μιλάμε για ακόμα πιο αρχαίο, ε εντάξει ναι, δεν θα μπορεί να τρέξει την 24Η2. Το ίδιο και η τοστιέρα μου, τι να κάνουμε. Αχρείαστο drama είναι, πόσοι έχουν μείνει ακόμα με προ-2010 cpus? Ας μην έχουν απαιτήσεις για windows 11 και πάμε παρακάτω.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, micos000 είπε

Η παράκαμψη του ελέγχου συμβατότητας είναι μία εντολή στο cmd ή μια καταχώρηση στη registry όλη κι όλη.

Και αν η MS βγάλει μια ενημέρωση η οποία θα παρακάμπτει την παράκαμψη; Σε αυτή την περίπτωση τι θα γίνει; Ή δεν θα κατεβάσει την ενημέρωση με ότι αυτό συνεπάγεται (λειτουργικό με κενά ασφαλείας, γιατί θα σου πει να κατεβάσεις υποχρεωτικά αυτή την ενημέρωση για να κατεβούν και οι υπόλοιπες) ή θα κατεβεί και ο υπολογιστή θα σταματήσει να λειτουργεί επίσης με ότι αυτό συνεπάγεται.

Δημοσ.
1 minute ago, p4n0s86 said:

15 ετών hardware δηλαδή δεν είναι παλιό; Γιατί μια χαρά θα μπει και θα κάνει boot. Τώρα αν μιλάμε για ακόμα πιο αρχαίο, ε εντάξει ναι, δεν θα μπορεί να τρέξει την 24Η2. Το ίδιο και η τοστιέρα μου, τι να κάνουμε. Αχρείαστο drama είναι, πόσοι έχουν μείνει ακόμα με προ-2010 cpus? Ας μην έχουν απαιτήσεις για windows 11 και πάμε παρακάτω.

Η Microsoft εχει επισημα πει οτι θα υποστηριζει απο intel 8th gen και μετα και απο Ryzen 2 2XXX και μετα.Προς το παρον δεν το εχει επιβαλει,αλλα αν θελει,προγραμματιστικα,ειναι πολυ ευκολο.Θελει και επιτρεπει,προς το παρον να τρεχουν πιο παλιοι επεξεργαστες,γιατι θελει να προετοιμασει ψυχολογικα τους χρηστες και να μην το κανει αποτομα,γιατι θα φανει σαν εξαναγκασμος.Οταν καποιος εχει μια στοιχειωδη οικονομικη κατασταση,δεν καθεται να γκρινιαζει,μπορει καποιος να φτιαξει ενα φτηνο,καλο pc μεσα στις απαιτησεις της M$.

Χωρις παρεξηγηση,δεν εχω χρονο να ασχολουμαι αλλο με βαρετα θεματα.Το μονο για μενα τελευταιο και αξιολογο που μπορει κανεις να πει,ειναι οτι αν καποιος εχει εμμονη με παλιο υλικο,αξιζει να δοκιμαζει linux η αν εχει ορεξη για λιγο διαβασμα FreeBSD.Και υπαρχει και η επιλογη του GhostBSD που ερχεται ετοιμη με gui.(Αυτη τη στιγμη μονο το site κανει αναβαθμιση και δεν ειναι διαθεσιμο.)Καλη συνεχεια σε ολους.  :)

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε

Και αν η MS βγάλει μια ενημέρωση η οποία θα παρακάμπτει την παράκαμψη;

Εσύ πιστεύεις ότι αν ήθελε δεν θα το είχε κάνει μέχρι τώρα; Ακόμα και οι πέτρες το γνωρίζουν, απλά η ms για δικούς τις λόγους κάνει τα στραβά μάτια, όπως κάνει και με την αναβάθμιση του κλειδιού από 7 σε 10, που θεωρητικά έχει σταματήσει η δωρεάν αναβάθμιση από το 2016. Εδώ η ms παίζει με τις λέξεις καθώς έχει μεν σταματήσει η δωρεάν αναβάθμιση αλλά μόνο μέσω το εργαλείου gwx (get windows x (10)). Όσοι είχαν κλειδιά για windows 7 και τα έβαζαν στην ενεργοποίηση μέσα από τα windows το δεχόταν κανονικά. Εγώ πιστεύω ότι ακόμα και τώρα αν βάλει κάποιος κλειδί για 7 σε 10άρια θα το ενεργοποιήσει κανονικά.

Δημοσ.
14 ώρες πριν, micos000 είπε

Εσύ πιστεύεις ότι αν ήθελε δεν θα το είχε κάνει μέχρι τώρα;

Το πιστεύω ότι αν ήθελε θα το είχε κάνει. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι κάποια στιγμή δεν θα το κάνει.

Δημοσ.

Εντάξει. Όταν και Αν το κάνει (που δε θα το κάνει τουλάχιστον για τα επόμενα 5 χρόνια) θα αγοράσουμε ένα πανάκριβο κλειδί των 0,76€ για την Pro έκδοση

Spoiler

spacer.png

Δημοσ.

p4n0s86     micos000     ευχαριστω για τις απαντησεις  και τα λινκ  , ωραιο το produkey

Ολα πηγαν οκ , ενταξει υπηρξαν κατι μικροπροβληματα , αλλα με λιγο ψαξιμο λυθηκαν 

Alejandro ναι το λινκ δουλευει μπορεις και τωρα να κατεβασεις10αρια  απο την microsoft

Δημοσ.
Στις 27/5/2024 στις 10:32 ΜΜ, micos000 είπε

Αναθεωρώ για τον core2duo, Μάλλον δεν θα μπουτάρει στα 11 24Η2 :)

Αν έχετε Core2Duo/Quad και θέλετε να παραμείνετε σε 10άρια, μπορείτε να γυρίσετε σε Win10 enterprise IoT LTSC edition με ενημερώσεις έως το 2032.

Μπορείτε απλά να κατεβάσετε το iso στα ελληνικα από την επισημη σελίδα ή μεσω του win media creation tool, να εγκαταστήσετε την enterprise έκδοση (Non-IoT LTSC) που έχει ελληνική γλώσσα κανονικά και μετά να την εγκαταστήσετε με το IoT LTSC key QPM6N-7J2WJ-P88HH-P3YRH-YY74H για γίνει η αλλαγή σε ΙοΤ edition.

Σε περίπτωση που θέλετε (δεν χρειάζεται) απευθείας link μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ 

Win10_enterprise_x64

Win10_enterprise_x86

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Για λογους ενημερωσης,επειδη ειχα γραψει μερικες φορες οτι επειδη δεν μου αρεσουν τα Windows 11 θα μεινω με τα Windows 10 Enterprise LTSC που εχουν υποστηριξη μεχρι τον Γεναρη του 2032  και επειδη τα τρεχω στο συστημα μου απο μεσα Ιουνιου,ωφειλω να πω οτι εχουν θετικα και αρνητικα και καποιος που τρεχει μια εξιδεικευμενη εφαρμογη η τα τελευταια παιχνιδια ισως βρει ασυμβατοτητα. Ειναι picky. Ας πουμε δεν μου επετρεπαν να τρεξω μια εφαρμογη που σε περιβαλλον Windows 10 Pro η Windows 11 ετρεχε χωρις προβλημα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, benign είπε

Ας πουμε δεν μου επετρεπαν να τρεξω μια εφαρμογη που σε περιβαλλον Windows 10 Pro η Windows 11 ετρεχε χωρις προβλημα.

Επειδή σκέφτομαι και εγώ να μεταβώ σε LTSC, μήπως θα μπορούσες να αναφέρεις σε ποιά ή ποιες εφαρμογές σου βγάζει ασυμβατότητες; Να το έχουμε στα υπόψη δηλαδή. Εγώ προς το παρόν κάνω δοκιμές σε εικονικά μηχανήματα και δεν έχω συναντήσει κάποιο πρόβλημα, τουλάχιστον στις εφαρμογές που χρησιμοποιώ εγώ. Έχε υπόψη ότι αν κάτι δεν σου δουλεύει επειδή είναι "εφαρμογή" από το Microsoft Store, και το χρειάζεσαι για να την κατεβάσεις, ψάχνοντας στο Google μπορείς εύκολα να βρεις τρόπο να εγκαταστήσεις και το Store στην LTSC.

Επεξ/σία από gokuthelegend
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για παραδειγμα αυτη την εφαρμογη δεν της επετρεπαν να τρεξει κανονικα.Ολα τα iso εβγαιναν fail η αχρηστα γενικα.Σε 10 Pro με την μια επιτυχια.Το ιδιο και σε 11. 

https://etcher.balena.io/

Επισης command lines που στα 10 Pro λειτουργουν ,εδω δεν τρεχουν καν.

Οτιδηποτε,(app)εστω φαινομενικα φαινεται οτι ανακατευεται με τα εσωτερικα,ας το πουμε ετσι του λειτουργικου, το πνιγει σαν πιθανον υποπτο. Αυτη ειναι η εντυπωση μου. (Συγνωμη δεν εχω πολυ χρονο.)

Επεξ/σία από benign
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, benign είπε

Για παραδειγμα αυτη την εφαρμογη δεν της επετρεπαν να τρεξει κανονικα.Ολα τα iso εβγαιναν fail η αχρηστα γενικα.Σε 10 Pro με την μια επιτυχια.Το ιδιο και σε 11. 

https://etcher.balena.io/

Επισης command lines που στα 10 Pro λειτουργουν ,εδω δεν τρεχουν καν.

Οτιδηποτε,(app)εστω φαινομενικα φαινεται οτι ανακατευεται με τα εσωτερικα,ας το πουμε ετσι του λειτουργικου, το πνιγει σαν πιθανον υποπτο. Αυτη ειναι η εντυπωση μου. (Συγνωμη δεν εχω πολυ χρονο.)

Δοκίμασα το προγραμματάκι που αναφέρεις, στην έκδοση που παραθέτω, ενημερωμένη πλήρως από το Windows Update στην πιο τελευταία έκδοση μαζί με όλα τα updates της. Έφτιαξα ένα bootable usb με ένα Windows 10 ISO και φορτώνει κανονικά. Μήπως ήταν προβληματικό το φλασάκι που χρησιμοποιούσες; Επίσης, για την συγκεκριμένη δουλειά, αν θες δοκίμασε και το rufus να δεις αν σου κάνει, το etcher αναφέρουν σε κάποια φόρουμ ότι οι τελευταίες εκδόσεις είχαν προβλήματα.

image.png.d19350a1bdcc6aa0a043cbe74c68a2a2.png

Επεξ/σία από gokuthelegend

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...