Devastor Δημοσ. 24 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2020 35 minutes ago, _Theo_ said: Κανένα πρόβλημα σε εμένα με καθαρή εγκατάσταση εκτός από το κλασσικό (γεμίζει η stand-by memory). Πάνω απο 1909 θα την περάσω ΑΜΑ αποφασίσω να την περάσω, η standby-memory δεν θα φτιαχτεί ποτέ. 1
jim_p Δημοσ. 25 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2020 A bug in Windows Defender Makes it Skip Files from Scan https://winaero.com/blog/a-bug-in-windows-defender-makes-it-skip-files-from-scan/ Κατα τα αλλα "μια χαρα ειναι το defender για τον απλο χρηστη"... Κυκλοφορει ηδη ενα fix που εχει να κανει με τη registry, αλλα για ακομα μια φορα ειναι λυση που σκεφτηκε/βρηκε καποιος απλος χρηστης για να μπαλωσει τα χαλια που αφηνει πισω του το καθε update της ms.
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2020 Βασικά δεν χρειάζεται καν antivirus. Το καλύτερο antivirus είναι να προσέχεις που μπαίνεις και να μην βάζεις προσωπικά στοιχεία δεξιά και αριστερά..
Devastor Δημοσ. 25 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2020 Το θέμα δεν είναι το αν χρειάζεσαι ή οχι antivirus, το θέμα είναι οτι η βλέπεις update και κάνεις τον σταυρό σου
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2020 Ε καλά υπερβολικός είσαι. Δεν θυμάμαι να έκανα ποτέ update και να μου χάλασε κάτι κρίσιμο. Χωρίς καμία διάθεση υπεράσπισης της MS, κυρίως linux χρησιμοποιώ έτσι και αλλιώς, αλλά οι περισσότεροι που έχουν προβλήματα είτε έχουν υπολογιστή που βρέθηκε σε κάποιον τάφο στην Αρχαία Ελλάδα, είτε αυτά τα laptop-σκουπίδια των 200 ευρώ, είτε έχουν εγκατεστημένη ότι βλακεία βρουν ή διαγράφουν σημαντικές διεργασίες του λειτουργικού γιατί "τρώνε μνήμη ram". Προβλήματα πάντα θα εμφανίζονται στα λειτουργικά αλλά δεν θυμάμαι πουθενά, ούτε στα linux, κάτι τρομερό τελευταία..
Devastor Δημοσ. 25 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Δεν έχει σημασία το σύστημα στο αν θα φάς BSOD ή όχι, σε PC καλύτερο απο το δικό σου πριν 2 μήνες το Update με έκανε να κάνω format Edit: Σε Vanilla Windows10 μπορώ να προσθέσω επίσης, οτιδήποτε ήτανε "κλειστό" δεν ήτανε τίποτα παραπάνω απο τις επιλογές που σου δίνει στο setup (telemetry στο basic Κλπ κλπ) Επεξ/σία 25 Μαρτίου 2020 από Devastor
p4n0s86 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, yiannis1991 είπε Βασικά δεν χρειάζεται καν antivirus. Το καλύτερο antivirus είναι να προσέχεις που μπαίνεις και να μην βάζεις προσωπικά στοιχεία δεξιά και αριστερά.. Δεν υπάρχει αυτό που λες και έχουμε άπειρα παραδείγματα του πως μπορείς να την πάθεις χωρίς να φταις. Πχ στο παρελθόν υπήρξαν γνωστές και ασφαλείς σελίδες που είχαν μολυνθεί μέσω διαφημιστικού banner και μια απλή επίσκεψη ήταν αρκετή για να φάει ένα ωραιότατο malware ο χρήστης. Το να μην έχεις AV είναι σαν να κοιμάσαι με ανοιχτά παράθυρα βασιζόμενος στην εντιμότητα των γειτόνων. Επεξ/σία 25 Μαρτίου 2020 από p4n0s86 1
pigeon Δημοσ. 25 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Λίγη προσοχή σ'αυτό εδώ. Microsoft warns of Windows zero-day exploited in the wild https://www.zdnet.com/article/microsoft-warns-of-windows-zero-day-exploited-in-the-wild/ ---------------------------------------------------------- 12 ώρες πριν, jim_p είπε A bug in Windows Defender Makes it Skip Files from Scan Κατα τα αλλα "μια χαρα ειναι το defender για τον απλο χρηστη"... Κυκλοφορει ηδη ενα fix που εχει να κανει με τη registry, αλλα για ακομα μια φορα ειναι λυση που σκεφτηκε/βρηκε καποιος απλος χρηστης για να μπαλωσει τα χαλια που αφηνει πισω του το καθε update της ms. Ελα Jim! Οχι αλλο κάρβουνο. Μας διαβάζει κόσμος που δεν ξέρει και πιστεύει όποιον φωνάζει. 🙄 Πρόκειται για UI bug, το σκανάρισμα γίνεται και τελειώνει φυσιολογικά, εμφανίζει για κάποιο λόγο στο τέλος αυτό το μήνυμα στο action center. Προφανώςτο bug δεν έχει σχέση με windows update, είναι ενημέρωση στην εφαρμογή Defender. Θα διορθωθεί κάποια στιγμή, το αγνοείς και πας παρακάτω. Επιπλέον δεν ξέρω σε ποιά συνθήκη εμφανίζεται, προσωπικα δεν το είδα σε κανένα μηχάνημά μου , ούτε όσους ρώτησα. Τεχνικά, το πρόβλημα δημιουργήθηκε γιατι η Microsoft έκοψε το default να σκανάρει τα mapped αρχεια δικτύου, δλδ αν εχεις κάποιο mapped δίσκο, ο defender ηλιθιωδώς σκαναρε και όλο το δίκτυο. Αυτό κάποια στιγμή κόπηκε. Οποιος σεβόταν τον εαυτό του και λέγεται power user το έχει αυτό κλεισει απο το group policy εδω και 2-3 χρόνια. Σε οποιους παρουσιάζεται το notification, η λύση/workaround είναι εδώ: https://borncity.com/win/2020/03/24/windows-10-fix-for-skipped-defender-scans/ Επεξ/σία 25 Μαρτίου 2020 από pigeon
jim_p Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Legacy Control Panel on Windows 10 could soon be hidden in favor of new Settings app https://www.onmsft.com/news/legacy-control-panel-on-windows-10-could-soon-be-hidden-in-favor-of-new-settings-app
logvphys Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Και τωρα κρυμμενο και ειναι κατι που θα επρεπε να ειναι φατσα καρτα οπως παλαιοτερα.
pigeon Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Θα μας λείψει. 😫 Χρησιμοποιείται πλέον σε ιδιάζουσες περιπτώσεις κ οι τεχνικοί ξέρουν πως το βρούν, κι από 10-20 βαρεμένους πόποτες που αναπολούν τα windows-1821-κολοκοτρώνης edition, ενώ η πλειοψηφία των χρηστών δεν ξέρει καν τι ειναι αυτό το "κοντροπανε" . 1
Alex-V Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 19 ώρες πριν, pigeon είπε Θα μας λείψει. 😫 Χρησιμοποιείται πλέον σε ιδιάζουσες περιπτώσεις κ οι τεχνικοί ξέρουν πως το βρούν, κι από 10-20 βαρεμένους πόποτες που αναπολούν τα windows-1821-κολοκοτρώνης edition, ενώ η πλειοψηφία των χρηστών δεν ξέρει καν τι ειναι αυτό το "κοντροπανε" . εγω παντως εχω την windows 7 ultra gigabyte asus super lite edition που την εφτιαξε ο sergei χακερακιας απο την ρωσια και ειμαι μια χαρα. εχω απενεργοποιησει και τις ενημερωσεις και ολα ρολοι. τα 10 αιχουνε προβλιματα σαν τα 7 δεν εχι λεμε. δηαδοστε το!!!!!1111
jim_p Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 Σε μια εγκατασταση 1903 ενος φιλου μου συμβαινουν τα εξης κουλα. Σε καθε εκκινηση των windows τις τελευταιες 15-20 μερες, ανοιγει μαζι και ο ff και μονο αυτος. Εχω διαβασει στο reddit παραπονα απο χρηστες που εχουν αυτη τη συμπεριφορα τελευταια, το λειτουργικο δηλαδη να θυμαται τι ετρεχε πριν τον τερματισμο και να το ξανανοιγει μετα, αλλα αυτος κλεινει τα παντα πριν καθε τερματισμο. Σκεφτηκα οτι μπορει να ειναι καμια παρενεργεια απο το fast startup, το οποιο του εχω κλεισει εγω απο την πρωτη μερα, αλλα οταν πηγα να το τσεκαρω στη διαχειρηση ενεργεις, δεν υπηρχε καν η επιλογη (εικονα)! Το δευτερο κουλο σχετιζεται με τον εκτυπωτη. Μεχρι πριν 4-5 μερες εκτυπωνε κανονικα και ειχε βαλει καινουρια μελανια πριν 2-3 μηνες. Πλεον δεν μπορει να εκτυπωσει επειδη του λεει οτι δεν εχει μελανι και στα 2 δοχεια του εκτυπωτη! Δεν μπορει να αγορασει καινουρια λογω της καταστασης. Για πειτε καμια ιδεα...
makfil Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 Έχω γράψει παραπάνω ότι είχα παρόμοιο πρόβλημα με άλλες εφαρμογές και το έλυσα με έξοδο (και όχι απλό κλείσιμο με το Χ) όλων εφαρμογών που δεν ήθελα να εμφανιστούν στο επόμενο ξεκίνημα. Δοκίμασέ το.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα