Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δηλαδη ειναι θεμα διαχειρισεις τις καθε εταιρειας αλλα ιδιες οι θονες οτι κατι λιγοτερο ουτε περισοτερο στην μια εταιρεια

• Απαντ. 99
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, d4ydr33m3r είπε

Σχετικα με το θεμα των τιμων απο εναν απο τους πιο τιμιους και αγαπητους προσωπικα ytber.. 

Αν και σπανια βλεπω videakia apo  you tube  που ποσταρουν αλλοι διοτι 9 στις 10 ειναι χασιμο χρονου και κυριως αφορουν την μαζα που ειναι επιπεδου θεασης Σεφερλη ,το συγκεκριμενο το ειδα γιατι το εβαλες εσυ που δειχνεις σοβαρος οπως σοβαρος δειχνει και ο συγκεκριμενος youtuber  που δεν γνωριζα πριν .

Πολυ αναλυτικος ,σαφης  και εμπεριστατωμενα τα οσα λεει .Τα εχουμε πει και εμεις αυτα πολλες φορες κυριως σε οσους η μονο επαφη  που εχουν με την αγορα  ειναι μεχρι το  μαναβικο  της γειτονιας τους ,οποτε αθροιζοντας τα υλικα βγαζουν κοστολογιο . Συγκρινουν  ανομοια με τελειως διαφορετικα specs  και υλικα προιοντα ακομα και της ιδιας εταιρειας αγνοωντας αλλες παραμετρους .

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 2
Δημοσ.
51 λεπτά πριν, Fotis13 είπε

Αν και σπανια βλεπω videakia apo  you tube  που ποσταρουν αλλοι διοτι 9 στις 10 ειναι χασιμο χρονου και κυριως αφορουν την μαζα που ειναι επιπεδου θεασης Σεφερλη ,το συγκεκριμενο το ειδα γιατι το εβαλες εσυ που δειχνεις σοβαρος οπως σοβαρος δειχνει και ο συγκεκριμενος youtuber  που δεν γνωριζα πριν .

Πολυ αναλυτικος ,σαφης  και εμπεριστατωμενα τα οσα λεει .Τα εχουμε πει και εμεις αυτα πολλες φορες κυριως σε οσους η μονο επαφη  που εχουν με την αγορα  ειναι μεχρι το  μαναβικο  της γειτονιας τους ,οποτε αθροιζοντας τα υλικα βγαζουν κοστολογιο . Συγκρινουν  ανομοια με τελειως διαφορετικα specs  και υλικα προιοντα ακομα και της ιδιας εταιρειας αγνοωντας αλλες παραμετρους .

Κανε subscribe και ψαξε τα βιντεο του εχει παρα πολλα που αξιζουν, ειναι απιστευτα αντικειμενικος με τεχνογνωσια και μιλαει απλα και κατανοητα. Απο τους λιγους στην οαση των μπλαμπλαδων που μιλαει και δεν αναμασαει τα ιδια και τα ιδια..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 10/10/2018 στις 2:15 ΜΜ, kajwbtfe είπε

Πολυ ομορφο τηλεφωνο!

Εμένα πάλι όλα μα όλα τα "smartphones" από όλες της εταιρείες ίδια μου φαίνονται.

Είναι σαν να συγκρίνω τα παρακάτω...😁

bricks.jpg

Επεξ/σία από Todoras
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, d4ydr33m3r είπε

Η Samsung σαφως και συνειδητα επιλεγει την εντονη χρωματικη αντιθεση για να κανει πιο ζωντανες τις οθονες της, η Apple εχει μια πιο συντηρητικη και φυσικη προσεγγιση των χρωματων. Η καθεμια ειναι θεμα γουστου και εχει τα πλεονεκτηματα και τα μειονεκτηματα της αναλογα το περιεχομενο που βλεπουμε στην οθονη. Ενα καλο που παρατηρησα στο XS Max σε σχεση με το S9+ μου ειναι οτι κατω απο εντονη ηλιοφανεια ειναι λιγο καλυτερο σε θεμα ευκρινειας αλλα οι διαφορες δεν ειναι και τοσο αισθητες. 

Τοσο το Galaxy S9 οσο και το Note 9 εχουν πιο πιστες χρωματικα οθονες("πιο φυσικα" χρωματα) απο το iphone XS που τα χρωματα του δεν ειναι τοσο πιστα. (τα samsung απλα πρεπει να τα ρυθμισεις στο cinema mode):
http://www.displaymate.com/Galaxy_S9_ShootOut_1s.htm
http://www.displaymate.com/Galaxy_Note9_ShootOut_44N9.htm
http://www.displaymate.com/iPhoneXS_ShootOut_1s.htm

Galaxy S9: Absolute Color Accuracy (0.7 JNCD)
Note 9: Absolute Color Accuracy (0.5 JNCD)
iphone XS Absolute Color Accuracy (0.8 JNCD)

Επισης,  τοσο το galaxy s9 οσο και το note9 αισθητα καλυτερη θεαση υπο εντονη ηλιοφανεια απο το iphone xs, λογω αισθητα υψηλοτερης φωτεινοτητας(τεραστια διαφορα, ~40% πιο πανω τα samsung αν ειναι ρυθμισμενα σε auto brightness):
Galaxy S9: Peak Display Brightness (1,130 nits)
Note 9: Peak Display Brightness (1,050 nits)
iphone XS Peak Display Brightness (769 nits)

και λογω Contrast Rating for High Ambient Light:

Galaxy S9: Contrast Rating in Ambient Light (257)
Note 9: Contrast Rating in Ambient Light (239)
iphone XS Contrast Rating in Ambient Light (164)

Ειδικα το θεμα με την φωτεινοτητα και την θεαση υπο τον ηλιο κανει μπαμ ποσο πιο ευδιακριτη ειναι η οθονη των samsung.

Επεξ/σία από haHa
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, haHa είπε

Τοσο το Galaxy S9 οσο και το Note 9 εχουν πιο πιστες χρωματικα οθονες("πιο φυσικα" χρωματα) απο το iphone XS που τα χρωματα του δεν ειναι τοσο πιστα. (τα samsung απλα πρεπει να τα ρυθμισεις στο cinema mode):
http://www.displaymate.com/Galaxy_S9_ShootOut_1s.htm
http://www.displaymate.com/Galaxy_Note9_ShootOut_44N9.htm
http://www.displaymate.com/iPhoneXS_ShootOut_1s.htm

Galaxy S9: Absolute Color Accuracy (0.7 JNCD)
Note 9: Absolute Color Accuracy (0.5 JNCD)
iphone XS Absolute Color Accuracy (0.8 JNCD)

Επισης,  τοσο το galaxy s9 οσο και το note9 αισθητα καλυτερη θεαση υπο εντονη ηλιοφανεια απο το iphone xs, λογω αισθητα υψηλοτερης φωτεινοτητας(τεραστια διφορα, ~40% πιο πανω τα samsung αν ειναι ρυθμισμενα σε auto brightness):
Galaxy S9: Peak Display Brightness (1,130 nits)
Note 9: Peak Display Brightness (1,050 nits)
iphone XS Peak Display Brightness (769 nits)

και λογω Contrast Rating for High Ambient Light:

Galaxy S9: Contrast Rating in Ambient Light (257)
Note 9: Contrast Rating in Ambient Light (239)
iphone XS Contrast Rating in Ambient Light (164)

Ειδικα το θεμα με την φωτεινοτητα και την θεαση υπο τον ηλιο κανει μπαμ ποσο πιο ευδιακριτη ειναι η οθονη των samsung.

I stand corrected η αλήθεια είναι ότι δεν ειχα κάτσει να δω του Note και του xs τα reviews.. Ειδικα σε χρωματική πιστοτητα ειναι εντυπωσιακο. Παντως αρχιζω να πιστευω ότι κατι ειναι buggy στη φωτεινότητα του S9+ μου δεν εξηγείται οτι παρα την ποιοτικη του οθονη εχω θεματα ευκρινειας.. Θα του περασω ενα fresh installation να δω..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, d4ydr33m3r είπε

I stand corrected η αλήθεια είναι ότι δεν ειχα κάτσει να δω του Note και του xs τα reviews.. Ειδικα σε χρωματική πιστοτητα ειναι εντυπωσιακο. Παντως αρχιζω να πιστευω ότι κατι ειναι buggy στη φωτεινότητα του S9+ μου δεν εξηγείται οτι παρα την ποιοτικη του οθονη εχω θεματα ευκρινειας.. Θα του περασω ενα fresh installation να δω..

Γενικοτερα, εδω και 5+ χρονια, τα samsung εχουν τις πιο πιστες χρωματικα οθονες. Τα iphone δεν τις φθανουν, υπολειπονται σε αυτον τον τομεα(πιστοτητα και ακριβεια χρωματων) εδω και χρονια. To ιδιο ισχυει εδω και χρονια για την φωτεινοτητα.

Το εχεις στο auto brightness το s9+?

Y.Γ.: Δεν εχει κανενα νοημα να κανεις fresh installation.

Επεξ/σία από haHa
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, haHa είπε

Γενικοτερα, εδω και 5+ χρονια, τα samsung εχουν τις πιο πιστες χρωματικα οθονες. Τα iphone δεν τις φθανουν, υπολειπονται σε αυτον τον τομεα(πιστοτητα και ακριβεια χρωματων) εδω και χρονια. To ιδιο ισχυει εδω και χρονια για την φωτεινοτητα.

Καλα πριν το x σιγουρα δεν υπήρχε θεμα συγκρισης ..

Οχι φυσικά δεν το εχω σε auto brightness για αυτο το λεω μηπως εχει buggarei και κατεβάζει μονο του.. Ειναι αισθητή η διαφορά σε ηλιοφανεια με το xsmax μου.

Επεξ/σία από d4ydr33m3r
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, haHa είπε

Το περσινό X δεν είχε ελαφρώς καλύτερο calibration από το S8; Βέβαια, με το Note 9 η Samsung ξεπέρασε τον εαυτό της (την οθόνη του οποίου ομολογώ ότι δεν χορταίνω -και να σημειώσω εδώ ότι είναι κατά τη γνώμη μου η πιο όμορφη συσκευή που κυκλοφορεί αυτή την περίοδο), αλλά αυτό που διαπιστώνω είναι ότι, στην πλειονότητα των κατηγοριών, παρατηρούμε απειροελάχιστες διαφορές, μη αντιληπτές από το ανθρώπινο μάτι και μετρήσιμες μόνο με όργανα, σε τέτοιο βαθμό που οποιαδήποτε σύγκριση να έχει πλέον φιλολογική αξία και μόνο. Τόσο το iPhone Xs Max όσο και το Note 9 (και σε λίγο και το Pixel 3) αναγνωρίζονται από το site ως κορυφαίες υλοποιήσεις σε ό,τι αφορά στις οθόνες τους και νομίζω ότι η οθόνη έχει πάψει να είναι κριτήριο επιλογής σε αυτή την κατηγορία. Όπου και να καταλήξεις, θα πάρεις κορυφαία οθόνη.

Επεξ/σία από kirileman
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, kirileman είπε

Το περσινό X δεν είχε ελαφρώς καλύτερο calibration από το S8;

Ωχ σωστος, αλλα δεν θυμαμαι τι εγινε με το note 8 και το iphone x. Αν και παιζει και απο αυτο να ηταν καλυτερα καλυμπραρισμενο το iphone x.

39 λεπτά πριν, kirileman είπε

αλλά αυτό που διαπιστώνω είναι ότι, στην πλειονότητα των κατηγοριών, παρατηρούμε απειροελάχιστες διαφορές, μη αντιληπτές από το ανθρώπινο μάτι και μετρήσιμες μόνο με όργανα, σε τέτοιο βαθμό που οποιαδήποτε σύγκριση να έχει πλέον φιλολογική αξία και μόνο. Τόσο το iPhone Xs Max όσο και το Note 9 (και σε λίγο και το Pixel 3) αναγνωρίζονται από το site ως κορυφαίες υλοποιήσεις σε ό,τι αφορά στις οθόνες τους και νομίζω ότι η οθόνη έχει πάψει να είναι κριτήριο επιλογής σε αυτή την κατηγορία. Όπου και να καταλήξεις, θα πάρεις κορυφαία οθόνη.

Ισχυει. Το μονο σημειο που εχει μεγαλη διαφορα, που μαλιστα φαινεται ευκολα και με το ματι, ειναι η μεγιστη φωτεινοτητα και η θεαση υπο τον ηλιο, που τα samsung υπερτερουν ξεκαθαρα.

1 ώρα πριν, d4ydr33m3r είπε

Καλα πριν το x σιγουρα δεν υπήρχε θεμα συγκρισης ..

Οχι φυσικά δεν το εχω σε auto brightness για αυτο το λεω μηπως εχει buggarei και κατεβάζει μονο του.. Ειναι αισθητή η διαφορά σε ηλιοφανεια με το xsmax μου.

Κακως δεν το εχεις σε auto brightness. Τα samsung σε auto brightness φθανουν σε αισθητα μεγαλυτερη φωτεινοτητα απο οτι σε manual.

Επεξ/σία από haHa
  • Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, haHa είπε

Κακως δεν το εχεις σε auto brightness. Τα samsung σε auto brightness φθανουν σε αισθητα μεγαλυτερη φωτεινοτητα απο οτι σε manual.

Χμμ ειχα s6 edge, s8+ και τωρα S9+ απο τα συγχρονα της.. Never in my life δεν μπορουσα να κανω δουλεια με το auto brightness, ηταν αργο, δεν πετυχαινε σχεδον ποτε την φωτεινοτητα που ηθελα αναλογα τον χωρο και γενικα παρατηρουσα οτι μου ετρωγε και περισσοτερη μπαταρια.. Θα ξαναπερασω την official με ενα fresh install και θα ξανατεσταρω να δω και με auto.. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, d4ydr33m3r είπε

Χμμ ειχα s6 edge, s8+ και τωρα S9+ απο τα συγχρονα της.. Never in my life δεν μπορουσα να κανω δουλεια με το auto brightness, ηταν αργο, δεν πετυχαινε σχεδον ποτε την φωτεινοτητα που ηθελα αναλογα τον χωρο και γενικα παρατηρουσα οτι μου ετρωγε και περισσοτερη μπαταρια.. Θα ξαναπερασω την official με ενα fresh install και θα ξανατεσταρω να δω και με auto.. 

Μα και στο auto brightness, την ρυθμιζεις στο επιπεδο που θελεις. Απλα οταν ειναι υπο τον ηλιο, τοτε δεν μπορεις να την ρυθμισεις, γιατι ανεβαινει αυτοματα στο maximum(το οποιο maximum σε auto ειναι πιο υψηλο απο το maximum σε manual. Οποτε ναι, οταν ειναι υπο τον ηλιο σε auto brightness, τρωει περισσοτερη μπαταρια λογω υψηλοτερης φωτεινοτητας) .

Τελος, στα τελευταια μοντελα η samsung εχει personalized automatic brightness Control:

Αναφορά σε κείμενο

· Interactive Personalized Automatic Brightness Control that Works Well

The Galaxy S9 has an Interactive Personalized Automatic Brightness Control that learns and stores the display brightness settings that you make for varying ambient light levels, so from then on you get your own customized personal visual brightness preferences instead of some pre-programmed manufacturer settings found in other Smartphones, Tablets, and TVs. I proposed this back in 2010, with an article that described “How Automatic Brightness Should Work.” The Galaxy S9 and Galaxy S8 are the first Smartphones, Tablets, or TVs to do Automatic Brightness correctly.

When Automatic Brightness is turned On (under Display Settings), if you adjust the Brightness Slider, the Galaxy S9 will remember your setting along with the current Ambient Light level that is measured by its Ambient Light Sensors (ALS). From then on the Galaxy S9 will automatically adjust the screen Brightness by measuring the current ambient light level and then adjusting the display Brightness based on the settings that you have previously made, so you’ll get a customized screen Brightness setting that you’ve previously trained it to produce for the current level of ambient light – and you can continue to tweak and adjust it as needed. Other smartphones operate using the antiquated opposite approach based on factory defaults that works backwards and poorly, which often results in users disabling Automatic Brightness.

Επισης, εχει αισθητηρα φωτεινοτητας τοσο στο μπροστα μερος οσο και στο πισω, για να υπολογιζει με μεγαλυτερη ακριβεια και ταχυτητα την σωστη φωτεινοτητα του auto brightness.

Αναφορά σε κείμενο

· Front and Back Dual Ambient Light Sensors for Improved Automatic Brightness Settings

Other Smartphones and Tablets have just a single Ambient Light Sensor on the front of the screen that measures the amount of light falling on the front of the screen. When Automatic Brightness is turned On, the display Brightness is adjusted based on this single measured value. But that is only part of the story because the phone is often in the shadow of your head, so the front ambient light level is often reduced there. However, your eyes are generally more adapted to the surrounding ambient light level that is behind and around the phone, which needs to be taken into account in setting the proper screen Brightness, particularly with the most common back lighting situations that exist when holding the phone.

I proposed dual Ambient Light Sensors back in 2010, with an article that described “How Automatic Brightness Should Work.” The Galaxy S9 is the first Smartphone (together with the Galaxy S8) to have a second Ambient Light Sensor on the back that also measures the surrounding ambient light behind the phone and then uses both measured values to adjust the display Brightness based on the front and back lighting. The Galaxy S9 Automatic Brightness Control has also been enhanced to provide improved response and transition times with changing ambient light levels to give your eyes the proper amount of time to adjust to the new levels.

Ειδικα οι διπλοι αισθητηρες φωτεινοτητας(μπρος και πισω) ειναι πολυ σημαντικο και μακαρι και αλλες εταιρειες(apple, google pixel κλπ) να ακολουθησουν το παραδειγμα της samsung και να προσφερουν τοσο καλο auto brightness control.

Επεξ/σία από haHa
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, haHa είπε

Μα και στο auto brightness, την ρυθμιζεις στο επιπεδο που θελεις. Απλα οταν ειναι υπο τον ηλιο, τοτε δεν μπορεις να την ρυθμισεις, γιατι ανεβαινει αυτοματα στο μαξιμουμ(το οποιο μαξιμου σε auto ειναι πιο υψηλο απο οτ maximum σε manual) .

Τελος, στα τελευταια μοντελα η samsung εχει personalized automatic brightness Control:

Επισης, εχει αισθητηρα φωτεινοτητας τοσο στο μπροστα μερος οσο και στο πισω, για να υπολογιζει με μεγαλυτερη ακριβεια την σωστη φωτεινοτητα του auto brightness.

Ειδικα οι διπλοι αισθητηρες φωτεινοτηας(μπρος και πισω) ειναι πολυ σημαντικο και μακαρι και αλλες εταιρειες(apple, google pixel κλπ) να ακολουθησουν το παραδειγμα της samsung και να προσφερουν τοσο καλο auto brightness control.

Μα για τον ηλιο με ενδιαφερει και το ξερω οτι εκει δεν ρυθμιζεται και επισης δεν υπαρχει λογος για auto brightness αν με ρωτας αν πρεπει να καθομαι να ρυθμιζω καθε τρεις και λιγο εγω την φωτεινοτητα που βγαινει εντελως off.. Δεν μπορει να ειμαι σε σκοτεινο δωματιο και να ανοιγω την οθονη του κινητου και να τυφλωνομαι αν δεν εχω ανοιξει το night mode.. Με το S8+ η κατασταση ηταν βεβαια σαφως καλυτερη για αυτο μπαινω σε σκεψεις οτι ισως κατι να εχει buggarei..

Eπισης στο xda εχω διαβασει για το ιδιο bug με το δικο μου απο αρκετους χρηστες , απλα δεν ετυχε να κατσω να το ψαξω περαιτερω.. 

Επεξ/σία από d4ydr33m3r

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...