Musicfanatic Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Ενημερωτικά για όποιον κατέχει το συγκεκριμένο laptop ή άλλο της ίδιας σειράς και σκέφτεται να κάνει αναβάθμιση RAM. Λόγω της δυσκολίας στην πρόσβαση της υποδοχής της μνήμης (πρέπει να αφαιρεθεί το πληκτρολόγιο και ακολούθως να αφαιρεθεί και η μητρική πλακέτα γιατί η υποδοχή της μνήμης είναι στην οπίσθια επιφάνεια της μητρικής) και για να μην παιδευτείτε αδίκως σας ενημερώνω ότι το συγκεκριμένο laptop (και προφανώς και όλα της ίδιας σειράς) έχει μόνο ένα ελεύθερο slot όπου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Το δικό μου είχε 6GB RAM. Τα 4GB είναι με την μορφή chips ενσωματωμένων στην μητρική και είχε και μια RAM 2GB στο slot. Άρα μην ξοδευτείτε να αγοράσετε διπλή RAM. Εγώ τοποθέτησα μια 4GB Gskill Ripjaws DDR-3 1600MHz CL 9 και επιπλέον αφαίρεσα τον 1TB HDD που είχε και τοποθέτησα τον Samsung 860 evo 500GB και το λαπτοπ έχει απογειωθεί. Δεν το πίστευα ότι θα μπουτάρει στα win10 σε 10sec (ναι δεν διαβάσατε λάθος...10sec) εκεί που πριν ήθελε περίπου 30sec (με επεξεργαστή i5 5200-U).
mrvaggos Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) @Musicfanatic Καλησπέρα φίλε. 'Εχω κι εγω το ίδιο λάπτοπ και πριν κανένα χρόνο του έβαλα ssd. Άν βάλω νέα ραμ θα δω διαφορά πιστεύεις; Δηλαδή μεταξύ 6gb που είναι τώρα και σε 8gb που θα γίνει. Επεξ/σία 11 Ιουνίου 2019 από mrvaggos
Musicfanatic Δημοσ. 23 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2019 Καλημέρα. Συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση, αλλά δεν συνδέομαι συχνά στο φόρουμ. Δεν μπορώ να σου απαντήσω για το αν υπάρχει διαφορά μεταξύ 6 και 8 GB RAM, γιατί όταν τοποθέτησα τον SSD αύξησα ταυτόχρονα και την RAM οπότε δεν έχω μέτρο σύγκρισης μεταξύ 6 και 8. Φαντάζομαι την μεγαλύτερη αύξηση στην ταχύτητα την έδωσε ο SSD. Πιθανά η διαφορά από τα 6 στα 8 να είναι πολύ μικρή. Αλλά γιατί δεν δοκιμάζεις; Μια μνήμη 4GB χρειάζεσαι μόνο και από ό,τι βλέπω έχουν πέσει οι τιμές.
christosx13 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 11/6/2019 στις 4:57 ΜΜ, mrvaggos είπε @Musicfanatic Καλησπέρα φίλε. 'Εχω κι εγω το ίδιο λάπτοπ και πριν κανένα χρόνο του έβαλα ssd. Άν βάλω νέα ραμ θα δω διαφορά πιστεύεις; Δηλαδή μεταξύ 6gb που είναι τώρα και σε 8gb που θα γίνει. Σε ενα παλιο λαπτοπ που ειχε 2+1 gb ram αντικατεστησα το 1 gb με 2 και το εκανα 2+2=4 gb και η διαφορα ειναι κατι παραπανω απο αισθητη αν αυτο σε βοηθαει. Οπωσδηποτε κι εσυ θα δεις διαφορα ισως λιγοτερο ευδιακριτη σε νορμαλ χρηση αλλα σε σημεια που εχεις περισσοτερες απαιτησεις θα το καταλαβεις. Επεξ/σία 2 Ιουλίου 2019 από christosx13
mrvaggos Δημοσ. 14 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2019 Στις 2/7/2019 στις 10:38 ΠΜ, christosx13 είπε Σε ενα παλιο λαπτοπ που ειχε 2+1 gb ram αντικατεστησα το 1 gb με 2 και το εκανα 2+2=4 gb και η διαφορα ειναι κατι παραπανω απο αισθητη αν αυτο σε βοηθαει. Οπωσδηποτε κι εσυ θα δεις διαφορα ισως λιγοτερο ευδιακριτη σε νορμαλ χρηση αλλα σε σημεια που εχεις περισσοτερες απαιτησεις θα το καταλαβεις. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα