accipio Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Σε σύστημα φίλου βάλαμε μητρική την Asrock B450M Pro4 και τον Samsung MZ-N6E250BW 860 250GB M.2 2280. Όμως ο ssd δεν αναγνωρίζεται, δεν τον βλέπουμε στο BIOS και φυσικά δεν τον βρίσκουν τα Windows 10 στην εγκατάσταση. Καμιά ιδέα τι μπορούμε να κάνουμε; Απ' ό,τι είδα, ο δίσκος αυτός δεν αναφέρεται στο site της Asrock (εδώ) στους υποστηριζόμενους δίσκους, μήπως αυτό σημαίνει ότι δεν είναι συμβατός; Μου φαίνεται παράξενο και δεν σκέφτηκα καν ότι θα αντιμετωπίζαμε τέτοιο πρόβλημα. Βρήκα και μια συζήτηση εδώ για παρόμοιο πρόβλημα αλλά δεν με βοήθησε. EDIT: Τελικά άκυρο, τον έβαλα στην Μ2_2 θύρα και αναγνωρίστηκε. Οι "έξυπνοι" που τον συναρμολόγησαν στο κατάστημα τον είχαν βάλει στην Μ2_1 και εκεί δεν αναγνωριζόταν. Ευτυχώς που είδα ότι έχει και άλλη θύρα Μ2 η μητρική... Επεξ/σία 10 Οκτωβρίου 2018 από accipio
Mr_Terror Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Δυσκολο να ειναι θεμα ασυμβατοτητας.Βγαλε τον δισκο και ξαναβαλτον μηπως δεν εκατσε καλα. Περνα και το τελευταιο bios στην μητρικη.
accipio Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Αναγνωρίστηκε τελικά στην Μ2_2 θύρα. Έκανα edit το πρώτο ποστ...
BlueBlood7 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Μήπως ήταν κατελειμένη η θύρα sata3_3 και γι αυτό δεν στον αναγνώριζε? Έχεις δηλ. σε αυτή τη θύρα κάπιον άλλο δίσκο ή DVD Drive? Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου 2018 από BlueBlood7
accipio Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Στο μηχάνημα έχουμε και έναν μηχανικό δίσκο, αλλά τον αποσύνδεσα όταν επιχειρούσα να κάνω τη μητρική να αναγνωρίσει τον M.2. Καμία δηλ. άλλη SATA συσκευή δεν υπήρχε πάνω. Απλώς στη θύρα Μ2_1 (που είναι προφανώς για NVME) δεν αναγνωριζόταν.
BlueBlood7 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Δεν μπορεί νσ μην αναγνωρίζεται. Τότε θα έχει πρόβλημα το η Μ.2 θύρα. Δεν αναγνωρίζεται μόνο στην περίπτωση που στην θύρα sata3_3 υπάρχει δίσκος ή dvd_drive.
accipio Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Δεν ξέρω αν έχει πρόβλημα η θύρα, ίσως και να έχει. Πάντως δεν τον έβλεπε με τίποτα στη θύρα αυτή. Όσο για τον αν υπήρχε άλλος δίσκος, τώρα που το σκέφτομαι, δεν αποσύνδεσα τον μηχανικό σκληρό από το sata καλώδιο (ήταν δηλ. συνδεδεμένος σε μία sata της μητρικής, δεν ξέρω σε ποια) αλλά από το ρεύμα μόνο. Λες αυτό να έφταιγε για την αδυναμία αναγνώρισης του SSD; Δεν αποκλείεται, τι να πω. Τώρα πια το θέμα λύθηκε, και δεν νομίζω να χρησιμοποιηθεί ποτέ η Μ2_1 στο μέλλον από τον χρήστη του συγκεκριμένου PC.
mindtrapper Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 24 λεπτά πριν, accipio είπε Όσο για τον αν υπήρχε άλλος δίσκος, τώρα που το σκέφτομαι, δεν αποσύνδεσα τον μηχανικό σκληρό από το sata καλώδιο (ήταν δηλ. συνδεδεμένος σε μία sata της μητρικής, δεν ξέρω σε ποια) αλλά από το ρεύμα μόνο. Λες αυτό να έφταιγε για την αδυναμία αναγνώρισης του SSD; Πολύ πιθανό.
BlueBlood7 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 31 λεπτά πριν, accipio είπε Δεν ξέρω αν έχει πρόβλημα η θύρα, ίσως και να έχει. Πάντως δεν τον έβλεπε με τίποτα στη θύρα αυτή. Όσο για τον αν υπήρχε άλλος δίσκος, τώρα που το σκέφτομαι, δεν αποσύνδεσα τον μηχανικό σκληρό από το sata καλώδιο (ήταν δηλ. συνδεδεμένος σε μία sata της μητρικής, δεν ξέρω σε ποια) αλλά από το ρεύμα μόνο. Λες αυτό να έφταιγε για την αδυναμία αναγνώρισης του SSD; Δεν αποκλείεται, τι να πω. Τώρα πια το θέμα λύθηκε, και δεν νομίζω να χρησιμοποιηθεί ποτέ η Μ2_1 στο μέλλον από τον χρήστη του συγκεκριμένου PC. Από ρεύμα και μόνο δύσκολο. Αυτό έχει να κάνει μόνο με το τροφοδοτικό. Το πρόβλημα μπορεί να λύθηκε αλλά αν έχει πρόβλημα η συγκεκριμένη Μ.2 Θύρα? Έτσι θα το αφήσει. Λογικά πρέπει να είναι στην εγγύηση ακόμα. Αν και πιθαναλογώ να μην φταίει η θύρα αλλά κάτι να μην έχετε κάνει σωστά στο BIOS .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα