Προς το περιεχόμενο

Νεο μικρό εως 13.000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, karaLRS είπε

είδες τελικά μπορεί να μην ήθελε αλλά σε γαλλικό σασί πήγε 😄

Και μοτέρ .. τουλάχιστον φαίνεται από τα αξιόπιστα.

• Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 ώρες πριν, totalius είπε

Εντελώς λάθος λογική που ειχαν οι παππούδες μας κ οι πατεράδες μας κ που πλεον δεν υπαρχει πουθενά στην Ευρώπη εκτος της Ελλάδας κ μερικών ίσως ακομα Βαλκανικών χωρών . 

Πες μου λοιπόν τη δική σου σωστή λογική, να μάθω κι εγώ.

Δημοσ.

Η δίκη μου λογική είναι ότι δε μπορεί στη σημερινή εποχή να αγοράζεις προϊόν τεχνολογίας  έχοντας στο μυαλό ότι θα το κρατήσεις 10-15 χρόνια.

Το αυτοκίνητο συγκεκριμένα έχει κ άλλες παραμέτρους εκτός την εξέλιξη της τεχνολογίας . Όταν πάρεις πχ τι πρώτο σου αμάξι ως εργένης μπορεί πάνω σπο όλα να σε ενδιαφέρουν οι επιδόσεις η εμφάνιση κ λιγότερο η ασφαλεια κ οι χώροι . Μέσα σε 5 χρόνια όπως καταλαβαίνεις μπορεί ολα αυτά να έρθουν τούμπα κ να κοιτάς για παιδικά καθισματάκια χωρους για το καρότσι και αριθμό αερόσακων . 

Ή μπορεί οι δουλειές σου να έχουν πάει πολύ καλύτερα και σε 5 χρόνια να μπορείς να πάρεις ένα πολύ καλύτερο αμάξι . 

Ή μπορεί επειδή είσαι γκάτζετακιας όπως είμαστε οι περισσότεροι εδώ στο Insomnia να μη μπορείς χωρίς φωνητικές εντολές κ οθόνη αφής . 

Ή χίλια δυο μπορεί που αλλάζουν μέσα σα μια 5ετια που για μένα είναι ο χρονικός ορίζοντας που πρέπει να έχεις όταν αγοράζεις αυτοκίνητο . Δε καταλαβαίνω γιατι να μην πουλήσεις το παλιό όταν μπορείς να πάρεις πίσω κάποια σοβαρά λεφτά  και μαζί με κάποιες οικονομίες που θα έχεις κάνει να πάρεις ένα καινούριο ή μεταχειρισμένο ανάλογα τα οικονομικά σου που θα καλύπτει τις ανάγκες σου ; Γιατί να πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι αυτό το αμάξι που αγοράζω σήμερα θα το έχω μέχρι να είναι για απόσυρση . 

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, totalius είπε

Η δίκη μου λογική είναι ότι δε μπορεί στη σημερινή εποχή να αγοράζεις προϊόν τεχνολογίας  έχοντας στο μυαλό ότι θα το κρατήσεις 10-15 χρόνια.

Το αυτοκίνητο συγκεκριμένα έχει κ άλλες παραμέτρους εκτός την εξέλιξη της τεχνολογίας . Όταν πάρεις πχ τι πρώτο σου αμάξι ως εργένης μπορεί πάνω σπο όλα να σε ενδιαφέρουν οι επιδόσεις η εμφάνιση κ λιγότερο η ασφαλεια κ οι χώροι . Μέσα σε 5 χρόνια όπως καταλαβαίνεις μπορεί ολα αυτά να έρθουν τούμπα κ να κοιτάς για παιδικά καθισματάκια χωρους για το καρότσι και αριθμό αερόσακων . 

Ή μπορεί οι δουλειές σου να έχουν πάει πολύ καλύτερα και σε 5 χρόνια να μπορείς να πάρεις ένα πολύ καλύτερο αμάξι . 

Ή μπορεί επειδή είσαι γκάτζετακιας όπως είμαστε οι περισσότεροι εδώ στο Insomnia να μη μπορείς χωρίς φωνητικές εντολές κ οθόνη αφής . 

Ή χίλια δυο μπορεί που αλλάζουν μέσα σα μια 5ετια που για μένα είναι ο χρονικός ορίζοντας που πρέπει να έχεις όταν αγοράζεις αυτοκίνητο . Δε καταλαβαίνω γιατι να μην πουλήσεις το παλιό όταν μπορείς να πάρεις πίσω κάποια σοβαρά λεφτά  και μαζί με κάποιες οικονομίες που θα έχεις κάνει να πάρεις ένα καινούριο ή μεταχειρισμένο ανάλογα τα οικονομικά σου που θα καλύπτει τις ανάγκες σου ; Γιατί να πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι αυτό το αμάξι που αγοράζω σήμερα θα το έχω μέχρι να είναι για απόσυρση . 

Αυτό που λες η πλειοψηφία δεν μπορεί να το κάνει , κάθε 5 χρόνια να χρεώνεται για ένα αυτοκίνητο προσπαθεί να βολευτεί μ΄αυτό που έχει μέχρι να φτάσει στο σημείο να μη συμφέρει η επισκευή του και τότε να το αλλάξει (αν μπορεί και πάλι) 

• Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, totalius είπε

5 χρόνια είναι λίγο για μένα. Πρέπει να είσαι πολύ άνετος οικονομικά ή να αλλάξουν πολύ οι ανάγκες σου. Αλλιώς δεν υπάρχει λόγος για 1-2 έξτρα παραπάνω.

• Like 4
Δημοσ.

Ενοειται οτι μπορει στα 5 χρονια να μη χρειαζεται να αλλαξεις αυτοκινητο . Αυτο με το οποιο διαφωνώ ειναι να το παντρευεσαι για πανω απο 10 . Απο εκει κ περα ο καθενας κοιταει κ τα οικονομικα του κ το τι μπορει να παρει πισω σε λεφτα πουλώντας αυτο που εχει .Απλα μετα τα 4-5 χρονια δυσκολευει αρκετα να το πουλησεις εκτος και ριξεις τη τιμη πολυ χαμηλα .

• Like 1
Δημοσ.

Στην Ελλαδα του σημερα, ποιος εχει την δυνατοτητα να αλλαζει αυτοκινητο καθε 5 χρονια; Αυτο που λετε νομιζω πως ταιριαζει περισσοτερο στις υπολοιπες ευρωπαικες χωρες και οχι στην Ελλαδα πλεον, οπου ο κοσμος απλα προσπαθει να εχει ενα αυτοκινητο για να μπορει να μετακινειται και να κανει την δουλεια του.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, totalius είπε

Ενοειται οτι μπορει στα 5 χρονια να μη χρειαζεται να αλλαξεις αυτοκινητο . Αυτο με το οποιο διαφωνώ ειναι να το παντρευεσαι για πανω απο 10 . Απο εκει κ περα ο καθενας κοιταει κ τα οικονομικα του κ το τι μπορει να παρει πισω σε λεφτα πουλώντας αυτο που εχει .Απλα μετα τα 4-5 χρονια δυσκολευει αρκετα να το πουλησεις εκτος και ριξεις τη τιμη πολυ χαμηλα .

προφανώς ζεις σε έναν αλλον κοσμο. Μαγκιά σου εφόσον εχεις λεφτά.

για να αλλάξεις αμάξι κάθε 5 χρόνια πρέπει να εχεις πολλά $$$

Δεν εχω μια για αμαξι, εχω nissan almera του 98 με 270k χιλιομετρα και ακομη πηγαινει.

Να δεις αν δεν ειχες λεφτα, πως θα αλλαζε η λογικη σου αρδην

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Μη το γενικεύετε λές και όλοι έχουμε την ίδια οικονομική δυνατότητα. Κάποιοι έχουν και αλλάζουν αμάξι και στην 4ετία και άλλοι δεν έχουν λεφτά για αμάξι και όχι μόνο.

Δημοσ.

Ναι ρε παίδες οκ , υπάρχει και η χρυσή τομή ( νομίζω 7ετία είναι) του να δώσεις το αμάξι σου , να πάρεις κάποια λεφτά πίσω , να βάλεις και κάτι παραπάνω για να πας στο επόμενο.

Προφανώς στα 10 - 15 χρόνια έχεις κάνει απόσβεση και πληρώνεις μόνο τα λειτουργικά έξοδα , αλλά αν πάς για καινούριο ή μεταχειρισμένο ξεκινάς με 0 .

Στα 7 χρόνια θα σου μείνει κάτι απο την πώληση και θα βάλεις τα υπόλοιπα

Στα 5 χρόνια θα σου μείνει και περισσότερο αλλά δεν θα έχει κάτσει αρκετό καιρό χωρίς να πληρώνεις για αμάξι και θα ξαναμπείς στο ίδιο τρυπάκι

κ.ο..κ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν κάποιος είναι μισθωτός και δεν έχει καβατζα περιουσία από μαμά, μπαμπά ή πεθερικά και ανήκει στην μεσαία τάξη, αν αλλάζει αυτοκίνητο κάθε 5-7 χρόνια έχει γίνει καταναλωτικό θύμα. Στην ουσία όλα αυτά τα χρόνια θα δουλεύει για ένα αυτοκίνητο. 

Το γεγονός ότι κάποιοι Ευρωπαίοι αλλάζουν αυτοκίνητο πολύ συχνά εγώ πιο πολύ κακό το βλέπω και ότι έχει αντιγράψει αυτός ο τόπος από τους ξένους μόνο για καλό μας δεν είναι. 

Τι είναι το αυτοκίνητο να το αλλάζει κάποιος κάθε πέντε χρόνια και γιατί πρέπει να το αλλάξει?  

Καλύτερα να το κρατήσει μέχρι να χαλάσει, να μην αξίζει η επισκευή του και να πηγαίνει για ανακύκλωση, όπως κάνουμε ας πούμε με ένα ψυγείο και το θεωρούμε φυσιολογικό. 

Ένα μεταφορικό μέσον είναι το αυτοκίνητο και όσοι μιλάνε για ασφάλεια είναι τρίχες κατσαρές και δικαιολογουν τα πάθη τους ή το φαίνεσθαι απτά αγαθά. 

Επεξ/σία από panoskatos
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και από τα στοιχεία που μπήκαν νωρίτερα πάντως δε φαίνεται και στο εξωτερικό να αλλάζει η πλειοψηφία αμάξι κάθε 5 χρόνια. Κάποιοι οκ το κάνουν, αλλά κάποιοι το κάνουν κι εδώ, δεν λέει κάτι.

Επεξ/σία από zio10
Δημοσ.
Στις 14/4/2019 στις 8:08 ΜΜ, totalius είπε

Εντελώς λάθος λογική που ειχαν οι παππούδες μας κ οι πατεράδες μας κ που πλεον δεν υπαρχει πουθενά στην Ευρώπη εκτος της Ελλάδας κ μερικών ίσως ακομα Βαλκανικών χωρών . 

συγκρίνει ανόμοια πράγματα

στην Ελλάδα πόσα  χλμ κάνει ?και ποσα στην ευρωπη ?

λόγω αποστάσεων δεν συγκρίνεται

δύσκολα θα δεις δλδ 7 ετών αμάξι με 200κ 250κ χλμ 

βάλε και την κρίση μέσα..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...