Thanasis Kon Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Γεια σας παιδια. Εδω και ενα χρονο φοιτητης και δεν εχω καποιο δικο μου ιντερνετ διοτι μου ειχε πει ο σπιτονοικοκυρης μου (που μενει ακριβως στο διπλα διαμερισμα) οτι δε χρειαζεται να βαλω ιντερνετ γιατι θα μου εδινε αυτος τον κωδικο. Πρωτη μερα δεν εκατσα πολυ στο ιντερνετ ουτε απο το κινητο ουτε απο λαπτοπ. Δευτερη μερα που καθισα λιγη παραπανω ωρα διαπιστωσα οτι το ιντερνετ σερνεται! Και οταν λεμε σερνεται εννοουμε οτι η ταχυτητα ειναι 1mbps με το ζορι. Αφου μιλησα μαζι του καπως διστακτικα διοτι τι με αφορα εμενα; μπορει να μου πει ''και τζαμπα και παραπονο'' το προβλημα δε λυθηκε. Εψαξα διαφορες λυσεις με τους dns κτλ και καπως εφτιαξε το πραγμα. Αλλα σε 24αρα γραμμη αν επιανα 7 mbps ημουν τυχερος. Μιλαμε για cosmote τωρα. Διακοπες Χριστουγεννων γυρναω απο την πολη μου στην πολη που σπουδαζω και ο σπιτονοικοκυρης μου ειχε αλλαξει παροχο και εβαλε vodafone. Οι πρωτες μερες μια χαρα οι υπολοιπες μεχρι και σημερα μαρτυριο! Βιντεο στο youtube σε 240p .. Και για να μην πειτε τιποτα για σημα κτλ πιανω φουλ σημα και εχω τεσταρει ποσες συσκευες ειναι μεσα και ειναι μονο 2 δικες μου και 3 δικες του. Επισης να αναφερω οτι δεν υπαρχει η οικονομικη δυνατοτητα για δικο μου ιντερνετ και ο επομενος φοιτητης για να μοιραστουμε τα εξοδα μενει 2 οροφους πιο πανω...Για να καταληξω καπου. Αν φταινε τα καλωδια της πολυκατοικιας ή οποιαδηποτε καλωδια οτε πως σκατα θα του ζητησω να το δει αυτο;
isay Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Καταρχήν δεν ξέρεις ποια ειναι η πραγματική του ταχυτητα. Μπορει να εχει εως 24 αλλά η πραγματική του να ειναι 8. Αυτό θα μπορουσες έμμεσα να το μάθεις αν ρωτήσεις αλλους στην πολυκατοικία (ή στις διπλανές) πόσο πιάνουν, με διευκρίνηση όμως οτι εχους adsl και οχι vdsl. Ετσι θα εχεις μια εικονα πόσο περιπου πιάνει ο γειτονας. ΕΣΤΩ οτι πιάνει 8. Απο εκει και πέρα δεν ξέρεις τι χρήση κάνει στα δικά του μηχανήματα (ηθελημένα ή ακουσια) και πόσο αυτά "στερεύουν" τη γραμμή. Αν πχ κάνει full torrenting (down και up) χωρίς κοφτες, τοτε γονατίζει η γραμμή (ειδικά απο το upload). Παρόμοιο φαινομενο θα εχεις αν κάνει full download (πχ κατεβαζει αρχεία) ή κάνει βαρυ streaming (πχ youtube, kodi, vodafonetv) Μπορεί το δικό σας wifi να εχει το ιδιο καναλι εκπομπής με αλλα διπλανα και εξισου δυνατά wifi, οποτε το ενα κάνει παρεμβολές στο αλλο και το wifi αναγκάζεται να ρίξει την ταχύτητα ώστε να μην πεφτει η ασυρματη επικοινωνία. Τέλος μπορει να εχει διαφορετικό wifi για σένα, στο οποιο να εχει βάλει "κοφτη" για να μην του ρουφάς εσυ ολο το internet (ακουσια ή εκουσια). Αν βεβαια βλέπεις τις συσκευές του, ειτε δεν εχει ξεχωριστό wifi ή σου εχει ξεχωριστό wifi και δεν εχει ενεργοποιήσει το isolation μεταξύ των clients.Εχω φιλο που δινει internet σε γειτονα και του βάλαμε ξεχωριστό wifi ssid με κοφτη στα 8 (απο τα 15 που πιάνει η γραμμή του), ωστε να μην του γονατίζει τη γραμμή. Συνοπτικά δεν μπορεις να κάνεις τίποτα γιατί δεν ελέγχεις εσύ, ουτε επιβλέπεις το δικτυο. Μάθε απο τους γειτονες ποσο πιάνει η περιοχή σας και βλέπεις μεγάλα νουμερα τοτε το μονο που μπορεις να κάνεις ειναι να τον ενημερώσεις οτι θες να τον βοηθήσεις να ανεβάσει την ταχυτητα του και να εμπλακείς ενεργά κοιτάζοντας τα πάντα, απο καλώδια και πριζες, μεχρι δικτυο και καναλια ασυρματου. Αν εχεις τις γνώσεις, προχώρα το, αλλιώς το να τους πεις (ακομα και όμορφα) η γραμμή σου ειναι χάλια και θέλει φτιάξιμο, ίσως απλά να χάσεις και αυτό που εχεις. 2
Thanasis Kon Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 11 ώρες πριν, isay είπε Καταρχήν δεν ξέρεις ποια ειναι η πραγματική του ταχυτητα. Μπορει να εχει εως 24 αλλά η πραγματική του να ειναι 8. Αυτό θα μπορουσες έμμεσα να το μάθεις αν ρωτήσεις αλλους στην πολυκατοικία (ή στις διπλανές) πόσο πιάνουν, με διευκρίνηση όμως οτι εχους adsl και οχι vdsl. Ετσι θα εχεις μια εικονα πόσο περιπου πιάνει ο γειτονας. ΕΣΤΩ οτι πιάνει 8. Απο εκει και πέρα δεν ξέρεις τι χρήση κάνει στα δικά του μηχανήματα (ηθελημένα ή ακουσια) και πόσο αυτά "στερεύουν" τη γραμμή. Αν πχ κάνει full torrenting (down και up) χωρίς κοφτες, τοτε γονατίζει η γραμμή (ειδικά απο το upload). Παρόμοιο φαινομενο θα εχεις αν κάνει full download (πχ κατεβαζει αρχεία) ή κάνει βαρυ streaming (πχ youtube, kodi, vodafonetv) Μπορεί το δικό σας wifi να εχει το ιδιο καναλι εκπομπής με αλλα διπλανα και εξισου δυνατά wifi, οποτε το ενα κάνει παρεμβολές στο αλλο και το wifi αναγκάζεται να ρίξει την ταχύτητα ώστε να μην πεφτει η ασυρματη επικοινωνία. Τέλος μπορει να εχει διαφορετικό wifi για σένα, στο οποιο να εχει βάλει "κοφτη" για να μην του ρουφάς εσυ ολο το internet (ακουσια ή εκουσια). Αν βεβαια βλέπεις τις συσκευές του, ειτε δεν εχει ξεχωριστό wifi ή σου εχει ξεχωριστό wifi και δεν εχει ενεργοποιήσει το isolation μεταξύ των clients.Εχω φιλο που δινει internet σε γειτονα και του βάλαμε ξεχωριστό wifi ssid με κοφτη στα 8 (απο τα 15 που πιάνει η γραμμή του), ωστε να μην του γονατίζει τη γραμμή. Συνοπτικά δεν μπορεις να κάνεις τίποτα γιατί δεν ελέγχεις εσύ, ουτε επιβλέπεις το δικτυο. Μάθε απο τους γειτονες ποσο πιάνει η περιοχή σας και βλέπεις μεγάλα νουμερα τοτε το μονο που μπορεις να κάνεις ειναι να τον ενημερώσεις οτι θες να τον βοηθήσεις να ανεβάσει την ταχυτητα του και να εμπλακείς ενεργά κοιτάζοντας τα πάντα, απο καλώδια και πριζες, μεχρι δικτυο και καναλια ασυρματου. Αν εχεις τις γνώσεις, προχώρα το, αλλιώς το να τους πεις (ακομα και όμορφα) η γραμμή σου ειναι χάλια και θέλει φτιάξιμο, ίσως απλά να χάσεις και αυτό που εχεις. Έκατσα λίγο και σκέφτηκα όσα είπες. Η αλήθεια είναι ότι δε τον είχα για τοσο έξυπνο 😅 Βασικά δεν περίμενα να ασχοληθεί τόσο. Συνειδητοποιησα ότι αυτό το ίντερνετ το χρησιμοποιούμε 2 διαμερίσματα και όχι αυτός! Οπότε μάλλον έχεις δίκιο. Επίσης ρώτησα και με 24 άρα γραμμή κάποιοι πιάνουν 12-13mbps και κάποιοι έως 15-16.. Χίλια ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα