EuphangeL Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 14 λεπτά πριν, jackess είπε Συν ότι κόβει πολλά φτερά το iOS ακόμα και σήμερα. Μου λείπουν κάποια πράγματα αλλά το Android έχει ωριμάσει καλά για να με κρατήσει προς το παρόν. Όπως; Υ.Γ. Inb4 μεταφορά αρχείων μέσω bluetooth αντί για AirDrop?
Tsakalos! Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 21 λεπτά πριν, NorgeMan είπε Αλλά οταν πουλάς τηλέφωνο 1800 ευρώ θα πρέπει να το δώσεις τουλάχιστον σε 2 εργαζομένους σου να το έχουν για καθημερινό τηλέφωνο και να σου πουν εντυπώσεις, για να μη ξεφτιλίζεσαι με τέτοιου είδος χαζά προβλήματα. Δηλαδη υπαρχει καποιος που πιστευει οτι πχ η apple δεν εδωσε σε δυο η δε ξερω εγω σε ποσους , να δοκιμασουν την συσκευη? ετσι απλα μολις βγηκε απο το assembly line τα πακεταρησε και δρομο?.. 2
NorgeMan Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 6 λεπτά πριν, Tsakalos! είπε Δηλαδη υπαρχει καποιος που πιστευει οτι πχ η apple δεν εδωσε σε δυο η δε ξερω εγω σε ποσους , να δοκιμασουν την συσκευη? ετσι απλα μολις βγηκε απο το assembly line τα πακεταρησε και δρομο?.. Εγώ και είμαι πεπεισμένος για αυτό με βάση την ποιότητα του προβλήματος που εμφανίσθη. Εκτός και αν αυτοί που υπόγραψαν οτι έκαναν το τεστ καθημερινής χρήσης είπαν ψέματα και δεν έκαναν τα τεστ όπου και είναι άλλο θέμα αυτό.
Tsakalos! Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 1 λεπτό πριν, NorgeMan είπε Εγώ και είμαι πεπεισμένος για αυτό με βάση την ποιότητα του προβλήματος που εμφανίσθη. Εκτός και αν αυτοί που υπόγραψαν οτι έκαναν το τεστ καθημερινής χρήσης είπαν ψέματα και δεν έκαναν τα τεστ όπου και είναι άλλο θέμα αυτό. μαλιστα...
jackess Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 6 λεπτά πριν, EuphangeL είπε Όπως; Υ.Γ. Inb4 μεταφορά αρχείων μέσω bluetooth αντί για AirDrop? Δεν είναι μόνο τι αλλάζει στο ίδιο το λειτουργικό το οποίο έχει γίνει lag free πια αλλά τι σου επιτρέπει να κάνεις. VPN με tethering, substratum full black σε AMOLED οθόνη που αυξάνει την αυτονομία κατακόρυφα και δε πονάνε τα ματάκια μου (ποτέ δε κατάφερα κάτι τέτοιο σε iOS), το ότι με αφήνει να βγάλω όλες τις εφαρμογές που δε γουστάρω και να τις αντικαταστήσω με άλλες δικές μου για προεπιλεγμένες. (Gallery -> Google photos κ.ο.κ.) επίσης η ελεύθερη χρήση του nfc που ειδικά σε πληρωμές μου έχει αλλάξει τη ζωή. Έχω την εντύπωση πως απελευθερώθηκε και η χρήση του στα τελευταία iPhone όμως. Μπορείς αν θες να μου στείλεις μήνυμα και να σου γράψω άλλους 1000 λογους γιατί είναι αρκετά off topic. Επίσης όλα τα iPhone για κάποιο λόγο έχουν παρά πολύ κακη αυτονομία με 4g+ ενεργοποιημένο. Πράγμα που δε συνάντησα σε τελευταία android (Also dashcharge 😍😍)
Super Moderators billdanos Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 5 minutes ago, NorgeMan said: Εγώ και είμαι πεπεισμένος για αυτό με βάση την ποιότητα του προβλήματος που εμφανίσθη. Εκτός και αν αυτοί που υπόγραψαν οτι έκαναν το τεστ καθημερινής χρήσης είπαν ψέματα και δεν έκαναν τα τεστ όπου και είναι άλλο θέμα αυτό. Οτι και καλά ας πούμε οι συσκευές δίνονται σε ανθρώπινα χέρια για έλεγχο... 😂 Η γραμμή παραγωγής περιλαμβάνει εκατομμύρια συσκευές που ελέγχονται αυτόματα μέσα από συγκεκριμένα tests. Οι έλεγχοι αυτοί προφανώς δεν μπορούν να εντοπίσουν προβλήματα που δεν υπάρχουν σε όλες τις συσκευές και έχουν να κάνουν με το software και όχι με το hardware. Και μάλιστα έχουν να κάνουν με το software κάτω από πολύ συγκεκριμένες συνθήκες γιατί διαφορετικά θα είχαν πρόβλημα όλα τα τηλέφωνα.
jackess Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 2 λεπτά πριν, billdanos είπε Οτι και καλά ας πούμε οι συσκευές δίνονται σε ανθρώπινα χέρια για έλεγχο... 😂 Η γραμμή παραγωγής περιλαμβάνει εκατομμύρια συσκευές που ελέγχονται αυτόματα μέσα από συγκεκριμένα tests. Οι έλεγχοι αυτοί προφανώς δεν μπορούν να εντοπίσουν προβλήματα που δεν υπάρχουν σε όλες τις συσκευές και έχουν να κάνουν με το software και όχι με το hardware. Και μάλιστα έχουν να κάνουν με το software κάτω από πολύ συγκεκριμένες συνθήκες γιατί διαφορετικά θα είχαν πρόβλημα όλα τα τηλέφωνα. Ούτε καν. Όλες οι συσκευές περνάνε από ανθρώπινα χέρια και υπάρχει υπεύθυνος που υπογράφει για κάθε γραμμή παραγωγής. Όλα τα κουτιά έχουν ένα κωδικό που αναφέρει ποιος έχει κάνει το (Q)uality (C)ontrol (+κωδικός). Το πρόβλημα ήταν στο software γι'αυτό και διορθώθηκε με update. Το θέμα είναι γιατί έφυγε μια συσκευή με τέτοιο πρόβλημα σε software. Εκτός και αν υπήρχε θέμα με συγκεκριμένες γραμμές παραγωγής όπου εν τέλη δεν έγινε ο απαραίτητος έλεγχος .
Super Moderators billdanos Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 4 minutes ago, jackess said: Ούτε καν. Όλες οι συσκευές περνάνε από ανθρώπινα χέρια και υπάρχει υπεύθυνος που υπογράφει για κάθε γραμμή παραγωγής. Όλα τα κουτιά έχουν ένα κωδικό που αναφέρει ποιος έχει κάνει το (Q)uality (C)ontrol (+κωδικός). Το πρόβλημα ήταν στο software γι'αυτό και διορθώθηκε με update. Το θέμα είναι γιατί έφυγε μια συσκευή με τέτοιο πρόβλημα σε software. Εκτός και αν υπήρχε θέμα με συγκεκριμένες γραμμές παραγωγής όπου εν τέλη δεν έγινε ο απαραίτητος έλεγχος . Το ανθρώπινο χέρι δεν κάνει έλεγχο ...παίζοντας με τη συσκευή σε λειτουργία...
D.Luffy Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 1 λεπτό πριν, billdanos είπε Οτι και καλά ας πούμε οι συσκευές δίνονται σε ανθρώπινα χέρια για έλεγχο... 😂 Η γραμμή παραγωγής περιλαμβάνει εκατομμύρια συσκευές που ελέγχονται αυτόματα μέσα από συγκεκριμένα tests. Οι έλεγχοι αυτοί προφανώς δεν μπορούν να εντοπίσουν προβλήματα που δεν υπάρχουν σε όλες τις συσκευές και έχουν να κάνουν με το software και όχι με το hardware. Και μάλιστα έχουν να κάνουν με το software κάτω από πολύ συγκεκριμένες συνθήκες γιατί διαφορετικά θα είχαν πρόβλημα όλα τα τηλέφωνα. Κάποιοι προτιμούν τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Η πραγματικότητα είναι μάλλον πολύ βαρετή. Πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει δράμα, συνομωσίες, διαπλοκή, σκάνδαλο και τα σχετικά. 2
Snolly Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 12 hours ago, billdanos said: Οοοοολα αυτά επειδή διαφωνείς που κάποιος θα δώσει 1000+ ευρώ για να πάρει ένα smartphone? Άρα ανεκδιήγητοι και όσοι πετάνε λεφτά για τσιγάρα, για στοίχημα, για επώνυμα ρούχα, για εισιτήρια διαρκείας, για καλό φαγητό, κλπ κλπ κλπ? Για ποιο λόγο ακριβώς πρέπει να κρίνουμε τις επιλογές των άλλων; Επηρεάζουν σε κάτι τη ζωή μας; Δεν ζητάει κανείς το σεβασμό κανενός για τέτοια άσχετα θέματα. Τι γενναιότητα χρειάζεται για να διαβάσει κάποιος αυτό το wall of text. Εύγε.
Hetfield Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 29 minutes ago, NorgeMan said: Εγώ και είμαι πεπεισμένος για αυτό με βάση την ποιότητα του προβλήματος που εμφανίσθη. Εκτός και αν αυτοί που υπόγραψαν οτι έκαναν το τεστ καθημερινής χρήσης είπαν ψέματα και δεν έκαναν τα τεστ όπου και είναι άλλο θέμα αυτό. Σε γραμμες παραγωγης εφαρμοζονται μεθοδολογιες οπως lean, six sigma ή συνδυασμος lean six sigma που μειωνουν δραστικα τα defects ανα εκατομμυριο συσκευων (καπου στις 3 ανα εκατομμυριο αν θυμαμαι καλα). Οπως καταλαβαινεις, για να βρεις τα 3 defects πρεπει να δωσεις 1.000.000 συσκευες κι οχι απλα να δωσεις 2-3 συσκευες σε εργαζομενους. Βεβαια μπορουν να εφαρμοστουν ακομα πιο αυστηρες μεθολογιες που συνηθως εφαρμοζονται στην αεροναυπηγικη (7 sigma για παραδειγμα) που μειωνουν τα defects σε απειροελαχιστα ποσοστα. Ομως ειναι τοσο ακριβες αυτες οι μεθοδολογιες στην παραγωγη κι επισης πρεπει να σου υπενθυμισω οτι δεν αγοραζουμε αεροπλανα αλλα κινητα. Ολα αυτα που σου ανεφερα επιγραμματικα, ειναι πολυ αυτονοητες εννοιες σε γραμμες παραγωγης και σε business processes. Χωρις να θελω να γινομαι κακος, καλο ειναι να μιλατε μονο αν γνωριζετε κατι καλα. Η ημιμαθεια ειναι χειροτερη της αμαθειας. Επεξ/σία 10 Οκτωβρίου 2018 από Hetfield 4
jackess Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 11 λεπτά πριν, billdanos είπε Το ανθρώπινο χέρι δεν κάνει έλεγχο ...παίζοντας με τη συσκευή σε λειτουργία... Προφανώς και δεν έχεις ιδέα πως γίνεται ποιοτικός έλεγχος σε γραμμές μαζικής παραγωγής οπότε θα σε διευκολύνω ευγενικά φιλτατε με ένα, "ψαξτο".
Super Moderators billdanos Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 2 minutes ago, jackess said: Προφανώς και δεν έχεις ιδέα πως γίνεται ποιοτικός έλεγχος σε γραμμές μαζικής παραγωγής οπότε θα σε διευκολύνω ευγενικά φιλτατε με ένα, "ψαξτο". Αν νομίζεις πως στη γραμμή παραγωγής, ανθρώπινα χέρια πιάνουν όλες τις συσκευές και παίζουν μαζί τους (πόσο μάλλον δοκιμάζοντας σε αυτές αν φορτίζουν βάζοντας το καλώδιο ενώ είναι κλειδωμένες...), μάλλον κάπου ψάχνεις λάθος! 1
Hetfield Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 6 minutes ago, jackess said: Προφανώς και δεν έχεις ιδέα πως γίνεται ποιοτικός έλεγχος σε γραμμές μαζικής παραγωγής οπότε θα σε διευκολύνω ευγενικά φιλτατε με ένα, "ψαξτο". Ψαξτο κι εσυ λιγο καλυτερα. Μιλαω καθαρα εκ πειρας μιας και ασχολουμαι με γραμμες παραγωγης και business processes
atheatos Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Όσοι ασχολούνται με τις public beta έχουν εντοπίσει από καιρό τα προβλήματα που δήμιουργουν τα iOS updates.Η Apple έχει το feedback και ενώ έχει ήδη διορθώσει στα καινούργια μοντέλα το πρόβλημα, προτιμάει να δώσει σταδιακά τα release περιμένοντας και το feedback από παλαιότερες συσκευές. Έπρεπε να είχε κάνει πιο νωρίς release την iOS 12 και όχι την ίδια περίοδο με την παρουσίαση Καινούργιου μοντέλου. Τελος πάντων , επειδή το προγραμμα του officially beta testing πιστεύω ότι είναι κάτι το μοναδικό σε ότι αφορά την υποστήριξη του και του τρόπου που γίνονται τα feedbacks , εύχομαι και υπόλοιπες εταιρείες να αναπτύξουν κάτι παρόμοιο ωστε να βελτιωθεί η εμπειρία χρήσης κάποιων Android συσκευών που δυστυχώς είναι στο έλεος του εκάστοτε κατασκευαστή. Δεν δικαιολογώ την υψηλή τιμή των iPhones με αυτό τον τρόπο, αλλά είναι μεγάλο συν για την Apple να δίνει τέτοια δυνατότητα υποστήριξης των χρηστών της , developers ή μη. Επαναλαμβάνω δεν δικαιολογώ τις τιμές της Apple σε ορισμένα προϊόντα αλλά δεν έχω συναντήσει τέτοια δυνατότητα και μάλιστα σε τέτοιο επίπεδο σε συσκευές άλλων εταιρειών. Το official beta testing της Apple είναι παράδειγμα προς μίμηση. Επεξ/σία 10 Οκτωβρίου 2018 από atheatos 4 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα