Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξεκιναω για 1η φορα την δημιουργια ενος συστηματος και θα ηθελα την γνωμη σας για το θεμα τροφοδοτικου. Ειναι το μονο κεφαλαιο που δεν εχω ψαξει καθολου και δεν εχω ιδεα τι χρειαζομαι. Αν μπορουσατε να με βοηθησετε στο τι να κοιταξω σε θεμα χαρακτηριστικων πριν την αγορα μου. Σιγουρα θα ηθελα μια medium budget επιλογη.

Επεξ/σία από jack0
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, jack0 είπε

Ξεκιναω για 1η φορα την δημιουργια ενος συστηματος και θα ηθελα την γνωμη σας για το θεμα τροφοδοτικου. Ειναι το μονο κεφαλαιο που δεν εχω ψαξει καθολου και δεν εχω ιδεα τι χρειαζομαι. Αν μπορουσατε να με βοηθησετε στο τι να κοιταξω σε θεμα χαρακτηριστικων πριν την αγορα μου. Σιγουρα θα ηθελα μια medium budget επιλογη.

Καλησπέρα, κατ' αρχάς. Το υπόλοιπο σύστημα από ποια κομμάτια θα αποτελείται;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@jeandoumpier

CPU:  Ryzen 7 1800X 
GPU: Gigabyte Radeon RX 580 8GB 
Motherboard: Asus Rog Strix B350-F Gaming 
RAM: G.Skill Aegis 8GB DDR4-3000MHz x2
Cooling: Cryorig H7

Επεξ/σία από jack0
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, jack0 είπε

https://www.skroutz.gr/s/12518015/Seasonic-Focus-Plus-550-Gold.html

10 χρονια εγγυηση. αν θες πιο φτηνο μας λες, απλα να χεις υποψη σου οτι μετα πεφτουν και τα χρονια εγγυησης (νομιζω παλι seasonic και corsair στα 7 χρονια, αλλα για 10-20 ευρω διαφορα αμα δεν εχεις θεμα οικονομικο δεν αξιζει πιστευω)

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

https://www.skroutz.gr/s/12518015/Seasonic-Focus-Plus-550-Gold.html

10 χρονια εγγυηση. αν θες πιο φτηνο μας λες, απλα να χεις υποψη σου οτι μετα πεφτουν και τα χρονια εγγυησης (νομιζω παλι seasonic και corsair στα 7 χρονια, αλλα για 10-20 ευρω διαφορα αμα δεν εχεις θεμα οικονομικο δεν αξιζει πιστευω)

Ευχαριστω πολυ. Καλη επιλογη μου φαινεται κ η τιμη ειναι καλη.  Η Πιστοποίηση: 80 PLUS Gold τι διαφορα εχει με τις υπολοιπες? (bronze, silver)?

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, jack0 είπε

Ευχαριστω πολυ. Καλη επιλογη μου φαινεται κ η τιμη ειναι καλη.  Η Πιστοποίηση: 80 PLUS Gold τι διαφορα εχει με τις υπολοιπες? (bronze, silver)?

εχει να κανει με την αποδοτικοτητα του τροφοδοτικου. πχ εστω οτι το συστημα σου απαιτει 100w να λειτουργει, αν το τροφοδοτικο σ αυτο το φορτιο* εχει 90% αποδοτικοτητα τοτε τραβας 111w απο το τοιχο

υποψη τα τροφοδοτικα αναγραφουν ποσα w δινουν, οχι ποσα τραβανε απο το τοιχο. οποτε δε χρειαζεται να το υπολογιζεις :)

*ενα τροφοδοτικο δεν εχει την ιδια αποδοτικοτητα σ ολα τα φορτια, αν δεις διαγραμμα φαινεται σα μια καμπυλη. περα απο τις ακραιες τιμες η διαφορα ειναι στα 2-3%, οποτε δεν λεει και τιποτα

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

εχει να κανει με την αποδοτικοτητα του τροφοδοτικου. πχ εστω οτι το συστημα σου απαιτει 100w να λειτουργει, αν το τροφοδοτικο σ αυτο το φορτιο* εχει 90% αποδοτικοτητα τοτε τραβας 111w απο το τοιχο

υποψη τα τροφοδοτικα αναγραφουν ποσα w δινουν, οχι ποσα τραβανε απο το τοιχο. οποτε δε χρειαζεται να το υπολογιζεις :)

*ενα τροφοδοτικο δεν εχει την ιδια αποδοτικοτητα σ ολα τα φορτια, αν δεις διαγραμμα φαινεται σα μια καμπυλη. περα απο τις ακραιες τιμες η διαφορα ειναι στα 2-3%, οποτε δεν λεει και τιποτα

Kαταλαβα! Σ ευχαριστω πολυ για την βοηθεια φιλε :)

Δημοσ.
Στις 9/10/2018 στις 9:08 ΜΜ, jack0 είπε

@jeandoumpier

τα έχεις αγοράσει αυτά τα κομμάτια?

Δημοσ.
Στις 10/10/2018 στις 10:07 ΜΜ, LambisElef είπε

Το σύστημα το έχεις αγοράσει; Αν όχι, μην το αγοράσεις. Οι επιλογές σε CPU και MB είναι ανισόρροπες.

Τι εννοεις σε ποιο πραγμα?

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
8 ώρες πριν, timcook είπε

Τα, εχεις, αγορασει?

Ναι ολα δουλευουν κανονικα. Απλα ζήτησα bios update οταν παραγγειλα την μητρικη και δεν ειχα κανενα θεμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, jack0 είπε

Ναι ολα δουλευουν κανονικα. Απλα ζήτησα bios update οταν παραγγειλα την μητρικη και δεν ειχα κανενα θεμα

Ποτε τα αγορασες?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...