Lside Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Καλησπέρα, Έχω vdls 50Mbps εδώ και 13 μήνες. Την πρώτη μέρα που συνδέθηκα έπιανα 46Mbps και για να μην τα πολυλογώ έφτασα σήμερα (13 μήνες μετά) να έχω 27,5Mpbs αλλά upload 4,45Mpbs (!). Είχε έρθει τεχνικός πριν 3 μήνες που έπιανα 37Mpbs αλλά δεν κατάφερε τίποτα και η γραμμή συνέχισε να πέφτει κι άλλο... Στην εσωτερική μου εγκατάσταση δεν έχω πειράξει τίποτα. Έχει αντιμετωπίσει κανείς κάτι παρόμοιο? Η cosmote μου λέει να με πάει σε πρόγραμμα με 30 Mpbs με την τιμή που είχε τότε που ενεργοποίησα την σύνδεση (36 ευρώ), δηλ. να μου μειώσουν 1,5 Ευρώ το λογαριασμό.
Lside Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Παραθέτω ολόκληρο το info από το router Στο attainable rate το up είναι 15373(??) Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2018 από Lside
bill2015 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Λογικό να έχεις τέτοια ταχύτητα αφού τα μέγιστα στη γραμμή σου είναι 30590 λέω να δεχτείς τη προσφορά αφού δεν γίνεται κάτι
Dinoel Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 πότε ληγει το συμβόλαιο σου καταρχήν. Γιατί 36 ευρώ για 30 άρα είναι πολλά σήμερα.
Bourdoulas Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Ο τεχνικός του ΟΤΕ σου είπε αν το πρόβλημα είναι στον χώρο σου ή στο δίκτυο;
poulinos Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf για σωστη καλωδιωση
Lside Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, Bourdoulas είπε Ο τεχνικός του ΟΤΕ σου είπε αν το πρόβλημα είναι στον χώρο σου ή στο δίκτυο; Μου είπε ότι έχει αυξηθεί το πλήθος των γραμμών στη περιοχή και γι' αυτό τότε είχα 38Mbps έναντι 46Mbps που είχα όταν πρώτο έκανα την σύνδεση. Δεν έχω πειράξει κάτι στο σπίτι. Επίσης όταν ήρθε ο τεχνικός μου συνέδεσε το τηλ. πάνω στο ρούτερ, μια αναβάθμιση που κάνει γενικά ο ΟΤΕ αλλά όταν έφυγε είχα 38Mbps με την αλλαγή στο τηλ. 14 ώρες πριν, Dinoel είπε πότε ληγει το συμβόλαιο σου καταρχήν. Γιατί 36 ευρώ για 30 άρα είναι πολλά σήμερα. σε 10 μήνες... -- Το περίεργο είναι πως έχω σχεδόν 5Mbps upload που αντιστοιχεί σε 50άρα γραμμή 10 ώρες πριν, poulinos είπε https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf για σωστη καλωδιωση Έχω μόνο μια πρίζα τηλεφώνου (master) οπότε η καλωδίωση του διαμερίσματος είναι κομπλέ. Τώρα στην πολυκατοικίας δεν ξέρω τι παίζει.... Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2018 από Lside
emperor4her Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 Το upload ειναι ασχετο με το download. στο σπιτι μου, πχ στη σελιδα του router μου δειχνει μεγιστο οτι μπορω να πιασω 31 down, και 8 upload.. μαλιστα τους ρωτησα καποτε αν μπορω να μεταφερθω σε vdsl50 για να κερδισω τα 2.5+ του upload, αλλα δεν το δεχτηκαν.. ουτε δεχτηκαν να κανω καποια συνδιαστικη και να πληρωνω κατι παραπανω..
poulinos Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 On 12/10/2018 at 00:13, Lside said: Μου είπε ότι έχει αυξηθεί το πλήθος των γραμμών στη περιοχή και γι' αυτό τότε είχα 38Mbps έναντι 46Mbps που είχα όταν πρώτο έκανα την σύνδεση. Δεν έχω πειράξει κάτι στο σπίτι. Επίσης όταν ήρθε ο τεχνικός μου συνέδεσε το τηλ. πάνω στο ρούτερ, μια αναβάθμιση που κάνει γενικά ο ΟΤΕ αλλά όταν έφυγε είχα 38Mbps με την αλλαγή στο τηλ. σε 10 μήνες... -- Το περίεργο είναι πως έχω σχεδόν 5Mbps upload που αντιστοιχεί σε 50άρα γραμμή Έχω μόνο μια πρίζα τηλεφώνου (master) οπότε η καλωδίωση του διαμερίσματος είναι κομπλέ. Τώρα στην πολυκατοικίας δεν ξέρω τι παίζει.... οσο ενεργοποιουνται πιο πολλα ατομα σε vdsl τοσο πιο πολυ Crosstalk υπαρχει.το vectoring αν εχει ενεργοποιηθει στο Kv βοηθαει την κατασταση αλλα ως καποιο οριο. β.παιρνεις vdsl απο το αστικο κεντρο ή απο Kv?γιατι αν εισαι απο το αστικο κεντρο ουτε vectoring θα δεις αλλα ναι ειναι ολα πιο δυσκολα λογω πιο μεγαλης αποστασης.εκει περιμενεις να φτιαχτουν τα Kv και να παρεις απο εκει. γ.οτι εχεις 5mbit upload δεν ειναι παραξενο.το upload ειναι πολυ πιο μικρο και ειναι πιο ευκολο να πετυχεις το μεγιστο απο οτι ειναι το download.οποτε δεν ειναι περιεργο. το βασικο θα ηταν να δεις και κατω ποσο συγχρονιζεις.μπορει να ειναι και καποιο θεμα στην καλωδιωση εκτος αν πραγματι ειχε κατω και ο τεχνικος τα ιδια νουμερα που ειχε και πανω. απο εκει και περα αν πας σε 3 πακετο θα χασεις και στο Upload δηλαδη απο 5 mbit Θα σε πανε 3 που δεν ξερω αν το θες.και παροχο να αλλαξεις παλι τον ιδιο χαλκο θα παρεις οποτε πανω κατω τα ιδια.επισης δεν ξερω αν θα σε αφησουν να σπασεις το συμβολαιο χωρις προστιμο.εφοσον ειχες 50 και τωρα δεν τα εχεις ναι ισως να σε αφησουν να το σπασεις αλλα οπως εγραψα πιο πανω δεν εχει νοημα. ο οτε θα μπορουσε να δοκιμασει να σου δωσει αλλο απερχομενο μηπως παιξεις πιο καλα.μπορει να εχει θεμα το συγκεκριμενο απερχομενο.απο την αλλη μπορει και να μην εχει κανενα θεμα και απλα να ειναι λογω crosstalk.επισης ο οτε δεν θα κατσει να αλλαξει στον καθενα ζευγαρι μεχρι να βρει το καλυτερο.μπορει πχ και τα υπολοιπα ζευγαρια να ειναι το ιδιο.θελει δοκιμη αυτο. On 12/10/2018 at 09:50, emperor4her said: Το upload ειναι ασχετο με το download. στο σπιτι μου, πχ στη σελιδα του router μου δειχνει μεγιστο οτι μπορω να πιασω 31 down, και 8 upload.. μαλιστα τους ρωτησα καποτε αν μπορω να μεταφερθω σε vdsl50 για να κερδισω τα 2.5+ του upload, αλλα δεν το δεχτηκαν.. ουτε δεχτηκαν να κανω καποια συνδιαστικη και να πληρωνω κατι παραπανω.. Λογικα για να μην δινουν 50αρι σημαινει οτι παιρνεις απο το αστικο κεντρο.υπομονη να παρεις απο καμπινα.εκει θα δωσουν 50 αρι και λογικα θα κερδισεις και στο Upload αλλα θα πιασεις και του download. κατα τα αλλα επειδη ξερουν οτι δεν θα πιασει ο κοσμος 50 για αυτο και δεν δινουν πακετο 50αρι.εσυ ναι μεν το θες για το upload αλλα φαντασου οτι πολλα ατομα μπορει να ζητησουν 50αρα για το Download και οταν δεν θα το πιασουν θα φωναζουν κτλ και θα τους ριξουν και αυτους στα 30.οποτε υποχρεωτικα σε παιρνει και σενα η μπαλα που θες μονο το Upload.εκτος αν πας σε αλλο παροχο που δινει μονο 50/5 (αρκετοι παροχοι δινουν vdsl απο το αστικο κεντρο) ωστε να πιασεις το παραπανω Upload. επισης δες και την καλωδιωση σου https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf για να παρεις τα μεγιστα. Η wind πιο παλια αν θυμαμαι σωστα εδινε 50/10 απο το αστικο κεντρο.οποτε εκει ναι μεν θα ειχες 31 down αλλα θα επιανες και τα 8 στο Up. Απο καφαο τωρα δεν ξερω αν υπάρχει περίπτωση να μην δίνουν 50αρι. Οπως δεν ξερω αν ισχυει το παραπανω τοτε τι γινεται με τους εναλλακτικους που εχουν πακετο μονο 50/5.
emperor4her Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Καλα ναι, τα μεγιστα παιρνω, δηλαδη με 30αρα που ειμαι συνδεομαι με 29998down & 2498up. απλα σχολιασα το γεγονος οτι το ρουτερ μου δειχνει οτι μπορω να φτασω 8 Up. δυστυχως δεν μπορω να παω σε αλλη εταιρεια, γιατι χρησιμοποιει και το τηλεφωνο η γιαγια (μεγαλη σε ηλικια) και λογω γενικων προιβληματων που μπορει να τυχουν το εχω αναγκαστικα στον οτε...
poulinos Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 6 minutes ago, emperor4her said: Καλα ναι, τα μεγιστα παιρνω, δηλαδη με 30αρα που ειμαι συνδεομαι με 29998down & 2498up. απλα σχολιασα το γεγονος οτι το ρουτερ μου δειχνει οτι μπορω να φτασω 8 Up. δυστυχως δεν μπορω να παω σε αλλη εταιρεια, γιατι χρησιμοποιει και το τηλεφωνο η γιαγια (μεγαλη σε ηλικια) και λογω γενικων προιβληματων που μπορει να τυχουν το εχω αναγκαστικα στον οτε... φαντασου και εγω attainable σπιτι εχω κανα 115 down και πανω απο 30 στο Up.καλα και στον οτε που εμεναν παρα πολλοι μετα οταν τους γυρισαν με το ζορι σε voip φρικαραν:P
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα