Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους.

Εχω σύνδεση Vodafone, στην απλή μορφή της, που δίνει έως 24 mbps. Για το κατέβασμε torrents, κυρίως ταινιών, χρησιμοποιώ το πρόγραμμα Vuze.

Κατά την διάρκεια του κατεβάσματος, εκεί που μου δίνει ταχύτητα 1.1 mb/sec, ξαφνικά αρχίζει η πτώση της ταχύτητας μέχρι τον μηδενισμό της. Ενα κατέβασμα των 1Gb που θα μπορούσε να γίνει σε 15-20 λεπτά, μου κρατάει πάνω από ώρα. Να αναφέρω σε αυτό το σημείο, πως υπάρχουν πάνω από 50-60 διανεμητές που είναι μάλλον αδύνατον να κολλούν όλοι....

Είναι αυτό λογικό..? Ετσι κατεβάζετε όλοι, ή υπάρχει σταθερή ροή...?

Σε ερώτησή μου στην Vodafone, μου απάντησαν πως οφείλεται στους διανεμητές....

Ευχαριστώ, εκ των προτέρων, για την βοήθειά σας.

Παρακάτω σας δίνω στα screenshots, τα οποία μοιάζουν σαν καρδιογράφημα......!

Screen Shot 2018-10-09 at 17.26.22.png

Screen Shot 2018-10-09 at 17.32.44.png

Επεξ/σία από xjps
  • Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

δεν νομιζω να φταιει η vodafone.

εχω vodafone και δεν εχω δει ποτε να κοβει σε τορρεντ.

μηπως ειναι κατι αλλο ?

γιατι να εκοβε λιγο λογικο αλλα να μηδενιζει πολυ δυσκολο.

αλλα προγραμματα εχεις δοκιμασει?

Δημοσ.

Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με Wind.

Πιάνει περίπου 4mb/sec στην αρχή, μηδενίζει μετά από λίγα δευτερόλεπτα και μετά φτάνει στο μαξ που είναι περίπου τα 5,5mb/sec.

Το περίεργο ότι ακολουθεί το ίδιο pattern πάντα.

Δημοσ.

Παιδιά ΔΕΝ φταίει ο πάροχος ή η γραμμή. Είναι 100% θέμα εξοπλισμού. Τα μοντεμάκια που δίνουν, δεν σηκώνουν πολλά πολλά και μόλις φορτώσει το torrent πολλές συνδέσεις, τρώνε φρίκη, μπλοκάρουν, πέφτει η γραμμή σιγά σιγά ως το μηδέν, ουσιαστικά κόβεται, γίνεται reset από το modem, ξαναφορτώνουν και μετά από λίγο τα ίδια. Το είχα και με την 24άρα όταν ήμουν με εξοπλισμού παρόχου, και στης δουλειάς.

Πάρτε κανένα σοβαρότερο μοντεμάκι και θα στρώσει. Εναλλακτικά, από τις ρυθμίσεις του utorrent (ή του οποιοδήποτε torrent manager), μειώστε τον αριθμό ταυτόχρονων συνδέσεων... αν και παίζει και πάλι να έχετε τα ίδια έστω και με χαμηλότερη συχνότητα.

• Thanks 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, tyf είπε

δεν νομιζω να φταιει η vodafone.

εχω vodafone και δεν εχω δει ποτε να κοβει σε τορρεντ.

μηπως ειναι κατι αλλο ?

γιατι να εκοβε λιγο λογικο αλλα να μηδενιζει πολυ δυσκολο.

αλλα προγραμματα εχεις δοκιμασει?

Όχι, δεν έχω δοκιμάσει, αλλά θα το κάνω τώρα..

Ευχαριστώ

13 ώρες πριν, yositosi είπε

Παιδιά ΔΕΝ φταίει ο πάροχος ή η γραμμή. Είναι 100% θέμα εξοπλισμού. Τα μοντεμάκια που δίνουν, δεν σηκώνουν πολλά πολλά και μόλις φορτώσει το torrent πολλές συνδέσεις, τρώνε φρίκη, μπλοκάρουν, πέφτει η γραμμή σιγά σιγά ως το μηδέν, ουσιαστικά κόβεται, γίνεται reset από το modem, ξαναφορτώνουν και μετά από λίγο τα ίδια. Το είχα και με την 24άρα όταν ήμουν με εξοπλισμού παρόχου, και στης δουλειάς.

Πάρτε κανένα σοβαρότερο μοντεμάκι και θα στρώσει. Εναλλακτικά, από τις ρυθμίσεις του utorrent (ή του οποιοδήποτε torrent manager), μειώστε τον αριθμό ταυτόχρονων συνδέσεων... αν και παίζει και πάλι να έχετε τα ίδια έστω και με χαμηλότερη συχνότητα.

Θα συμφωνήσω πως ο εξοπλισμός που δίνουν αυτές οι εταιρίες είναι ότι φθηνότερο κυκλοφορεί.

Εχω ένα AirTies, μόντεμ, 10ετίας, θα το βάλω επάνω και θα δω.. Θα σας κρατήσω ενήμερους.

Ευχαριστώ

14 ώρες πριν, Lanike71 είπε

Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με Wind.

Πιάνει περίπου 4mb/sec στην αρχή, μηδενίζει μετά από λίγα δευτερόλεπτα και μετά φτάνει στο μαξ που είναι περίπου τα 5,5mb/sec.

Το περίεργο ότι ακολουθεί το ίδιο pattern πάντα.

Εχεις και εσύ μόντεμ της εταιρίας ή δικό σου...?

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, xjps είπε

Όχι, δεν έχω δοκιμάσει, αλλά θα το κάνω τώρα..

Ευχαριστώ

Θα συμφωνήσω πως ο εξοπλισμός που δίνουν αυτές οι εταιρίες είναι ότι φθηνότερο κυκλοφορεί.

Εχω ένα AirTies, μόντεμ, 10ετίας, θα το βάλω επάνω και θα δω.. Θα σας κρατήσω ενήμερους.

Ευχαριστώ

Εχεις και εσύ μόντεμ της εταιρίας ή δικό σου...?

Άσχετο, το μοντεμάκι πέφτει σε πριζα απευθείας η σε πολύπριζο;

Δημοσ.

Δοκίμασε να βάλεις στον client του τορρεντ περιορισμο στην ταχύτητα ανεβάσματος και κατεβάσματος. Πχ αν upload κλειδώνεις στα 0,9 βάλε περιορισμό στον client στα 0,6. Είναι συχνό φαινόμενο οταν μπουκωνει το upload να εμφανίζεται αυτό το πρόβλημα. Καντο πρώτα στο upload και δες πως πηγαίνει. Μπορεί να μη χρειαστεί να το κάνεις στο download. Δωσε και feedback αν είχε αποτέλεσμα.

• Like 1
Δημοσ.

θα πω ένα ακραίο σενάριο αλλά να υπάρχει στο τραπέζι.

Ακόμα και ο σκληρός σου μπορεί να φταίει. Αυτό φυσικά σαν έσχατη λύση μπορείς να το έχεις στο μυαλό σου.

Επίσης η πόρτα του torrent είναι οκ? Δεν ξέρω από vuse αλλά στο μτορρεντ έχει πράσινο  όταν είσαι οκ.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dinoel είπε

θα πω ένα ακραίο σενάριο αλλά να υπάρχει στο τραπέζι.

Ακόμα και ο σκληρός σου μπορεί να φταίει. Αυτό φυσικά σαν έσχατη λύση μπορείς να το έχεις στο μυαλό σου.

Επίσης η πόρτα του torrent είναι οκ? Δεν ξέρω από vuse αλλά στο μτορρεντ έχει πράσινο  όταν είσαι οκ.

Μηπως οντως γραφει disk usage 100% ?

Δημοσ.

σίγουρα φταίει το modem. εάν έχει 100 ταυτόχρονες συνδέσεις και κατεβάζει 4 τόρρεντ ενώ είναι και κανα δυο συσκευές συνδεδεμένες με wifi τότε μπουκώνει το ρούτερ.

δοκίμασε με κάποιο άλλο ρούτερ αν μπορείς να βρεις από κανέναν γνωστό που να μην είναι όμως παρόχου για να δοκιμάσεις. κόψε ταυτόχρονες συνδέσεις, μην έχεις 5 τόρρεντ να κατεβαίνουν παράλληλα και ανεβαίνουν και κόψε ταχύτητες και στο κατέβασμα και στο ανέβασμα. το vuze γενικά δεν είναι και το πιο ελαφρύ για τόρρεντ ειδικά εάν έχεις λίγο παλιό μηχάνημα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Ntinaras είπε

Μηπως οντως γραφει disk usage 100% ?

Σπάνια περίπτωση αλλά όντως πρέπει να ανοίξει task manager και να τσεκάρει τον δίσκο του.

Παιδιά όσο σαπάκι και να είναι ένα modem της κάθε εταιρείας άνετα σηκώνει ένα νορμάλ σπίτι.

Τώρα αν στο σπίτι του έχει 3 υπολογιστές 2 smart tv και 4 τηλέφωνα κανα δυο λαπτοπ αυτό δεν είναι νορμαλ.

Τέσπα μόνο εικασίες κάνουμε. Ας δει τι γράψαμε και θα απαντήσει.

Επεξ/σία από Dinoel
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 10/10/2018 στις 12:06 ΜΜ, donblunts είπε

Άσχετο, το μοντεμάκι πέφτει σε πριζα απευθείας η σε πολύπριζο;

Tο μόντεμ πάει σε πολύπριζο, διότι ενώνεται με το τηλέφωνο.

Να σημειώσω πως η γραμμή μου απο εκεί που ενώνει ο ΟΤΕ είναι ανεξάρτητο καλώδιο, χωρίς στροφές κλπ. και έρχεται μέσα και συνδέω μότεμ κατ' ευθείαν.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, xjps είπε

Tο μόντεμ πάει σε πολύπριζο, διότι ενώνεται με το τηλέφωνο.

Να σημειώσω πως η γραμμή μου απο εκεί που ενώνει ο ΟΤΕ είναι ανεξάρτητο καλώδιο, χωρίς στροφές κλπ. και έρχεται μέσα και συνδέω μότεμ κατ' ευθείαν.

Κάνε ένα κόπο και ρίχτο μόνο του σε πρίζα (και προσπάθησε να αναπαράγεις το πρόβλημα) καθώς παρεμβάλονται σίγουρα άλλες συχνότητες, ειδικά αν έχεις ασύρματο τηλ.

Δημοσ.
Στις 10/10/2018 στις 12:17 ΜΜ, jaguar13 είπε

Δοκίμασε να βάλεις στον client του τορρεντ περιορισμο στην ταχύτητα ανεβάσματος και κατεβάσματος. Πχ αν upload κλειδώνεις στα 0,9 βάλε περιορισμό στον client στα 0,6. Είναι συχνό φαινόμενο οταν μπουκωνει το upload να εμφανίζεται αυτό το πρόβλημα. Καντο πρώτα στο upload και δες πως πηγαίνει. Μπορεί να μη χρειαστεί να το κάνεις στο download. Δωσε και feedback αν είχε αποτέλεσμα.

Αφαίρεσα το Vuze, και κατέβασα το Folx.

Την πρώτη ημέρα πήγε σφεντόνα, από την δεύτερη, άρχισε τα "τρελά" σκαμπανεβάσματα....!

Μόλις τώρα, donblunts είπε

Κάνε ένα κόπο και ρίχτο μόνο του σε πρίζα (και προσπάθησε να αναπαράγεις το πρόβλημα) καθώς παρεμβάλονται σίγουρα άλλες συχνότητες, ειδικά αν έχεις ασύρματο τηλ.

Ασύρματο τηλέφωνο έχω....!

Να καταργήσω το τηλέφωνο, δεν μπορώ...!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...