Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλισπερα εχω εδω και 3 μηνες χωρις η/υ καθως δεν εχω μητιρκη. οτι και να εχω ψαξει ειναι παρα πολυ ακριβω και δεν καταλαβαινω τον λογο. να ρωτησω τωρα μηπως ξερει κανεις σας, ανακατασκευασμενη μητρικη ειναι λυση ? ενα site to alfanet το οποιο εχει ανακατασκευασμενες και εγκυηση 1 χρονο το γνωριζει κανεις ? 

και ας υποθεσουμε το εμπιστευομαι το σιτε αυτο, πως ειναι δυνατον να αλλαξω οτι ξερω τοσα χρονια για την αρχιτεκτονικη μιας μητρικης...? που ειναι το 24 pin της μητρικης ? σχεδον καμια απο αυτες δεν εχει μαζι το 24πιν ολες το εχουν σκορπια παντου. 

θα εχω καποιο προβλημα αν αγωρασω καποιο απο αυτα και ενω εχω 3770κ που θελει 8 pin τροφοδοσιας να το δεινω μονο 4 ?? 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, iMistik είπε

εχω και εγω ηδη ειναι πολυ ακριβες

Τι εννοεις πολυ ακριβες; Ειναι hardware που δεν κατασκευαζετε πλεον λογικο ειναι να εχει υψηλη σχετικα τιμη.

Δημοσ.

Οπως ειπες. Υψηλη σχετικα. Εδω βλεπεις μεταχειρισμενο hardware 7 ετιας με τιμες καινουγιου, και πολλες φορες και παραπανω. Εγω ενδιαφερομαι για z77 kai z68 τιποτα αλλο. Ολα πουλιουνται σε πακετα.! 

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, iMistik είπε

Οπως ειπες. Υψηλη σχετικα. Εδω βλεπεις μεταχειρισμενο hardware 7 ετιας με τιμες καινουγιου, και πολλες φορες και παραπανω. Εγω ενδιαφερομαι για z77 kai z68 τιποτα αλλο. Ολα πουλιουνται σε πακετα.! 

Λογικο ειναι να θελει ο αλλος να τα σπρωξει πακετο, αλλιως θα του μεινει επεξεργαστης στο χερι να τον κοιταει. Οι μνημες φευγουν αλλα μητρικη/επεξεργαστης μαζι αλλιως τον κορνιζαρεις ή τον σκοτωνεις

Δημοσ.
6 ώρες πριν, iMistik είπε

Τέτοιες μητρικές θα βρεις πολύ δύσκολα και θα τις πληρώσεις πολύ ακριβά... 

Οι μητρικές είναι τα εξαρτήματα εκείνα με τη μεγαλύτερη ευαισθησία, συχνότητα σε ζημιές και μικρότερο χρόνο ζωής.

Αντίθετα, οι επεξεργαστές είναι το εξάρτημα ενος pc με τις λιγότερες βλάβες και το μεγαλύτερο προσδόκιμο επιβίωσης, που θα έλεγε και ο Τσακαλώτος.🤣

Απλά σκέψου πόσο συχνά ακούμε για μητρικές DOA, που πάνε κατευθείαν για RΜΑ και πόσο σπάνια για επεξεργαστές.

Άρα, μετά από κάποια χρόνια, σε ένα παλαιό socket που δεν είναι πιά στη παραγωγή, υπάρχουν διαθέσιμοι πολλοί περισσότεροι επεξεργαστές από ότι μητρικές, και όσο περνάει ο καιρός οι μητρικές λιγοστεύουν ολοένα και περισσότερο, ενώ βρίσκεις πλήθος από αντίστοιχους επεξεργαστές...

Από εκεί και πέρα, λειτουργεί ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης.

Γιαυτό αν ξεμείνεις από μητρική σε παλαιά πλατφόρμα, ιδιαίτερα αν πρόκειται για καλή μητρική, συνήθως η καλύτερη λύση είναι να πας σε καινούργιο σύστημα.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ναι νομιζω τα ειπες τωρα οσα καλυτερα γινοταν.! Eυχαριστω πολυ παντως για τις γνωμες παιδια. Και εγω σκευτομαι για καινουργιο απλα ειναι λιγο το budget. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...