Προς το περιεχόμενο

Thunderbolt 3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω κάποιες ερωτήσεις σχετικά με την θύρα αυτή. (Εχει το λαπτοπ μου)

καταρχην είναι ίδια με την type c? 

Μπορω σε σκληρό δίσκο εξωτερικό να τον συνδέσω για να χρησιμοποιήσω την μεγαλύτερη του ταχύτητα;

δεν το έχω ξανακούσει, δεν υλοποιήθηκε σαν σκέψη η εγώ δεν έτυχε να το ξαναδώ;

Δημοσ.

Εχουν το ιδιο βυσμα, αλλα μια συσκευη που χρειαζεται thunderbolt δεν θα παιξει σε απλη USB Type C θυρα. Συνηθως οι thunderbolt θυρες εχουν και ενα σηματακι κεραυνου για να τις ξεχωριζεις.

• Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, txcellas είπε

Έχω κάποιες ερωτήσεις σχετικά με την θύρα αυτή. (Εχει το λαπτοπ μου)

καταρχην είναι ίδια με την type c? 

Μπορω σε σκληρό δίσκο εξωτερικό να τον συνδέσω για να χρησιμοποιήσω την μεγαλύτερη του ταχύτητα;

δεν το έχω ξανακούσει, δεν υλοποιήθηκε σαν σκέψη η εγώ δεν έτυχε να το ξαναδώ;

Tο Thunderbolt ειναι κυριως για επαγγελματιες γιαυτο δεν ειναι πολυ γνωστο (το κοστος επισης ειναι αρκετα μεγαλυτερο απο το USB 3.1 Gen 2 που πανω κατω δινει τις ιδιες επιδοσεις).

Δημοσ.
2 ώρες πριν, txcellas είπε

Όποτε αχρείαστη θα μείνει. Υποθέτω φορτιση στο λαπτοπ μέσω thunder δεν θα υποστηρίζεται με κάποιο powerbank?

Δεν νομιζω πως παιζει κατι τετοιο, γενικα δεν νομιζω πως μπορεις να φορτισεις κατι με Thunderbolt ποσο μαλλον το αντιθετο.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, txcellas είπε

ότι και να γίνει η ταχύτητες καθορίζονται από το tb3 και ότι άλλο συνδέσεις πάνω. 

Αν βάλεις έναν εξωτερικό hdd , θα τρέξει όπως τρέχει ο hdd. Αν μπει ssd θα τρέξει ως ssd. Αν βάλεις pcie ssd ως εξωτερικό σκληρό , τότε θα παίξει ως pcie ssd. Δεν πρόκειται να επιταχύνει κάτι ήδη αργό.  

Αν βάλεις όμως κάτι , οποιοδήποτε enclosure που ξεπερνάει το bandwith της tb3 ή των pci-e lanes που είναι αφιερωμένα σε αυτή , τότε θα μπει "κόφτης" το bandwith. Όπως συμβαίνει αν βάλεις πάνω κάρτα μεγαλύτερη από μία 1070-1080 , χωρίς εξωτερική οθόνη. 

Επιβεβαίωσε για αρχή πως είναι καθαρό tb3 με x4 pci-e lanes , γιατί πέρα από κάποια laptop των 2000+ είναι x2 ή x4 shared. 

48 λεπτά πριν, Salvation81 είπε

Δεν νομιζω πως παιζει κατι τετοιο, γενικα δεν νομιζω πως μπορεις να φορτισεις κατι με Thunderbolt ποσο μαλλον το αντιθετο.

Δεν νομίζω πως αξίζει να δώσεις 100-200 ευρώ για τέτοιο powerbank...

Η συμβατότητα είναι ακόμα πολύ περιορισμένη γιατί οι κατασκευαστές δεν θέλουν να ανοίξουν την επιλογή σε κάθε κακό 3rd party powerbank. 

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, Dr.Tesla είπε

Επιβεβαίωσε για αρχή πως είναι καθαρό tb3 με x4 pci-e lanes , γιατί πέρα από κάποια laptop των 2000+ είναι x2 ή x4 shared. 

Πως να το επιβεβαιώσω; Το λαπτοπ είναι αυτό https://www.unimax.gr/dell-g5-5587-i7-8750h-16gb-1tb-256gb-geforce-gtx-1060-fhd-w10.html

Δημοσ.

έχει x4 lanes. 

https://www.dell.com/support/article/uk/en/ukdhs1/qna44089/thunderbolt-3-40gbps-data-transfer-rate?lang=en 

η σελίδα δεν έχει γίνει update ακόμα , για να περαστεί επίσημα. 

Η καλύτερη δουλειά του tb3 είναι είτε eGPU με το αντίστοιχα μεγάλο κόστος , για να κάνεις laptop - desktop στο σπίτι . 

Ή σε ultrabook τύπου razer blade 15 - aero 15X να βάλεις ένα μεγάλο dock για να απελευθερώσεις όλες τις θύρες του Laptop και να δουλέψεις πιο εύκολα σε μετακινήσεις. 

Το κόστος από οτιδήποτε μπαίνει σε tb3 είναι πραγματικά τεράστιο , για αυτό μένει αχρησιμοποίητη. Μελλοντικά όμως μπορεί να δώσει πολλά extra λόγω bandwith. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...