Προς το περιεχόμενο

Η Intel παρουσίασε τους 9ης γενιάς επεξεργαστές Core που φτάνουν μέχρι και τα 5,0GHz

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

6c/6t 8600K αποδίδει πολύ καλύτερα από τον 8c/16t 2700x. ΝΟΤ

Σε όλα τα fora, ΟΛΟΙ ΛΙΒΑΝΙΖΟΥΝ ΤΗΝ amd. ΝΟΤ

Όλοι παίρνουν intel που την βρίζουν οι πάντες ΝΟΤ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 168
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Στις 9/10/2018 στις 4:30 ΜΜ, Razgriz είπε

Έχω πολύ καιρό να ασχοληθώ με τα νέα και πέρα από ότι η AMD έχει κάνει μερικές πολύ καλές κινήσεις δεν γνωρίζω κάτι άλλο.

Τι αξίζει αυτή την εποχή για αγορά με τη λογική ότι θα το κρατήσεις για 5+ χρόνια ?

για 5 χρόνια θές μινιμουμ 8 πυρήνες 16 threads. Τώρα είναι μπερδεμένη όχι ξεκάθαρη η κατάσταση και οι μνήμες ακριβές. Η ιντελ σαφώς δεν απάντησε θέλοντας να τσακίσει την AMD ίσως και δεν θέλει για λόγους μονοπωλίου. Θα πρότεινα αναμονή αρχές 2019 για να δούμε τι θα βγάλει η AMD στη νέα γενιά Zen 2. Αν βγάλει 8c16threads 7nm με εφάμιλλη απόδοση σε τιμή i5 σίγουρα θα είναι καλύτερη value επιλογή. Αν δεν υπάρχει χρηματικό και θέλεις άμεση αγορά ο i7 9900K φαίνεται μια χαρά σίγουρα θα βγάλει την πενταετία και βάλε. Οι 9700 δεν μπορώ να καταλαβω γιατί του έβαλαν 8 threads.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, dimitridegrecia είπε

Ρε μάγκες, για δώστε τα φώτα σας, λόγω δουλειάς δουλεύω σουίτα Adobe (Premiere, Photoshop, Lightroom, Illustrator) και ArcGIS, και μου είπανε οτι έχω budget κοντά στα 2000 να φτιάξω ένα PC για να δουλεύω, να δοκιμάσω σε Ryzen ή να μείνω με i7; O tech support μας μου πε δαγκωτό i7 (που έχω και τώρα απλά είναι ο 7800) αλλά με NVidia GT240 που μου πρήζει τα ούμπαλα στο rendering. Δεν μου λένε κάτι τα benchmark σε games, τα θεωρώ λίγο παπάτζες, θέλω σε real world καταστάσεις να ξέρω τι παίζει. Αν είμαι off-topic να διαγραφεί! 

https://www.guru3d.com/articles-pages/amd-ryzen-7-2700x-review,9.html

δες αυτο μηπως σε βοηθησει 

εχει πολλα τεστ bencmarks τους περισσοτερους ιντελ-amd

Επεξ/σία από hondakkias31

17 ώρες πριν, Ouranium είπε

Αδελφέ συγγνώμη έχεις δει ότι σε αυτό που ανέβασες 2700χ+1080ti υπερέχει 2% από 2700χ+2080ti. Το ποστάρεις κιόλας θεωρώντας το αξιοπιστο και ότι όλα είναι μέλι γάλα. Ήμαρτον που λέει και ο Γεωργίου.

Φαντάζομαι θα ξέρεις για τη διακύμανση που έχουν τα benchmarks. Ειδικά όταν μιλάμε για 1% min(Performancerating-Frametimes) όπου ένα αναπάντεχο stutter μπορεί να επηρεάσει αρκετά τα αποτελέσματα. Δες και τις μετρήσεις με τα average frame rates(Performancerating-FPS) όπου η εικόνα είναι διαφορετική:

https://www.computerbase.de/2018-09/ryzen-7-2700x-core-i7-8700k-geforce-rtx-2080-ti/#diagramm-performancerating-frametimes

Το ύποπτο θα ήταν να βλέπεις τα ίδια ακριβώς καρέ με τον 2700Χ και τις τρεις κάρτες(1080Τι, 2080, 2080Τι) όταν ο πρώτος είναι η μπουκάλα. Αυτό θα έδειχνε φτιαχτά νούμερα. Κανένα run δεν είναι 100% ίδιο με τα προηγoύμενα.

Η πραγματικότητα λοιπόν είναι ότι κάθε επεξεργαστής τιμολογείται με βάση τις gaming επιδόσεις του, που αφορούν το 98% των home users και μετά όλα τα άλλα. Δεν χαρίζει λεφτά ούτε η AMD ούτε η intel.

On topic: Η απάντηση της Principled Technologies για την κριτική που δέχτηκε:

https://wccftech.com/principled-technologies-replies-controversy/

Αναφορά σε κείμενο

For almost 16 years, we have tested products for our clients because they trust our integrity. We have worked not just for any one company but for dozens of the leading technology firms, including rivals such as Intel and AMD, Microsoft and Google, Dell and HP, and many others.

Αναφορά σε κείμενο

Use of “Game Mode” on the AMD Ryzen™ 7 2700X: Some inquiries we have received concern the use of the Ryzen utility and the number of active cores in the AMD-based systems. Based on AMD’s recommendations and our initial testing on the Threadripper processors, we found installing the AMD Ryzen Master utility and enabling the Game Mode increased most results. For consistency purposes, we did that for all AMD systems across Threadripper™ and Ryzen™. We are now doing additional testing with the AMD systems in Creator Mode. We will update the report with the new results.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παίδες εχω μείνει εδώ και 10 χρόνια με ένα custom i7 720qm με μια gtx 770  external μέσω riser και ακόμα αντέχω ......για να δω επεξεργαστή της AMD 10 ετίας να δω τι ψάρια πουλαει.η μήπως δεν πουλάει;;;......🤣🤣🤣

Επεξ/σία από Menelegr
  • Like 1

30 λεπτά πριν, Menelegr είπε

Παίδες εχω μείνει εδώ και 10 χρόνια με ένα custom i7 720qm με μια gtx 770  external μέσω riser και ακόμα αντέχω ......για να δω επεξεργαστή της AMD 10 ετίας να δω τι ψάρια πουλαει.η μήπως δεν πουλάει;;;......🤣🤣🤣

Ελα να δεις έναν 1090T και έναν 975BE που έχω εγώ.

Μια χαρά κρατάνε .:P

• Like 2

• Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 minutes ago, google pixel said:

Άδειο, πιάσε και σε μένα 5...

Επεξ/σία από ThReSh

3 ώρες πριν, Dorian είπε

για 5 χρόνια θές μινιμουμ 8 πυρήνες 16 threads. Τώρα είναι μπερδεμένη όχι ξεκάθαρη η κατάσταση και οι μνήμες ακριβές. Η ιντελ σαφώς δεν απάντησε θέλοντας να τσακίσει την AMD ίσως και δεν θέλει για λόγους μονοπωλίου. Θα πρότεινα αναμονή αρχές 2019 για να δούμε τι θα βγάλει η AMD στη νέα γενιά Zen 2. Αν βγάλει 8c16threads 7nm με εφάμιλλη απόδοση σε τιμή i5 σίγουρα θα είναι καλύτερη value επιλογή. Αν δεν υπάρχει χρηματικό και θέλεις άμεση αγορά ο i7 9900K φαίνεται μια χαρά σίγουρα θα βγάλει την πενταετία και βάλε. Οι 9700 δεν μπορώ να καταλαβω γιατί του έβαλαν 8 threads.

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

Χρηματικό θέμα δεν είναι αλλά ούτε άμεση αγορά θέλω να κάνω.

Τρέχω ακόμα 2700κ με 16γ μνήμες στα 2 κάτι χρονισμένες μαζί με μια 1080τι και δεν έχω κάποιο θέμα..

Απλά ξεκινάω να ψάχνω για το τι υπάρχει και τι αναμένετε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 9/10/2018 στις 4:30 ΜΜ, Razgriz είπε

Έχω πολύ καιρό να ασχοληθώ με τα νέα και πέρα από ότι η AMD έχει κάνει μερικές πολύ καλές κινήσεις δεν γνωρίζω κάτι άλλο.

Τι αξίζει αυτή την εποχή για αγορά με τη λογική ότι θα το κρατήσεις για 5+ χρόνια ?

Εγω  εχω εναν i5 3570k και τον εχω ηδη 5+ χρόνια , ο υπολογιστής δουλεύει αψογα και κάνω τα πάντα. Δεν κυνηγάω τα δευτερόλεπτα ουτε τα benchmark , αυτο που βλέπω είναι μια απόλυτα smooth λειτουργία ως και σήμερα. Αν αύριο έπρεπε να φτιάξω καινούργιο σύστημα το σίγουρο είναι οτι θα πήγαινα σε AMD γιατι οι ryzen 1600/2600 και πάνω είναι τέρατακια σε τιμές ευκαιρίας. Επίσης το γεγονός οτι η intel αλλάζει socket σαν τα πουκάμισα αν σου κάτσει μια στραβή με το σύστημα μετά απο εναν χρόνο κυκλοφορίας του επεξεργαστή που αγόρασες και πρέπει να αλλάξεις μητρική ή επεξεργαστή να ξέρεις οτι θα βρεις πολύ δύσκολα κάτι κούτα σε κατάστημα , αναγκαστικά θα πρέπει να ψάξεις σε μεταχειρισμένο. 

Επεξ/σία από panoskatos

15 λεπτά πριν, Razgriz είπε

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

Χρηματικό θέμα δεν είναι αλλά ούτε άμεση αγορά θέλω να κάνω.

Τρέχω ακόμα 2700κ με 16γ μνήμες στα 2 κάτι χρονισμένες μαζί με μια 1080τι και δεν έχω κάποιο θέμα..

Απλά ξεκινάω να ψάχνω για το τι υπάρχει και τι αναμένετε.

Και γω σε παρόμοια φάση είμαι αρχίζω να ψάχνομαι αλλά με 3570κ, που ήδη έχει αρχίσει εδώ και λίγο καιρό να βγάζει την έλλειψη 8 threads που δεν πήγα τότε σε i7. Τώρα το αντίστοιχο του τότε 4 core 8 threads ,είναι 8/16. Oι μνήμες είναι πανάκριβες σχεδόν διπλή τιμή από όσο είχα πάρει τα 16giga DDR3, για να ξαναέχεις πάλι 16giga. Νέες τεχνολογίες ακόμα τα ίδια είναι sata III, pcie 3.0 16X, usb3, μόνο νέο το NVMe, που ζεις και χωρίς αυτό με "απλό" SSD.

Στις 9/10/2018 στις 7:03 ΜΜ, kostas7837aek είπε

που το αναφέρει αυτό που λες? 

Στο κείμενο που παρέθεσα. Η ενεργοποίηση του "game mode" στο Ryzen master είναι για τους Threadripper όπου κλείνει το ένα chip. Αν το ενεργοποιήσεις αυτό τους Ryzen 7/5 κλείνει το 1 CCX. 

Κάνωντας τον  8core 2700 έναν 2400G (4 core) και τον 2600 (6 core) έναν tricore. 

Επίσης όταν το ενεργοποιήσεις σε προειδοποιεί και απαιτεί επανεκίννηση ο υπολογιστής. Ορίστε ένας 1900Χ. (8 core) που γίνεται quad core 

gamemode.jpg

Ορίστε και ένας 1600 (6 core) που γίνεται tricore με την ενεργοποίηση 

hEU4bYu.png

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...