Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ με i5 4590 και μια rx480 κάνω ότι μα ότι θέλω είτε σε gaming είτε σε αναπαραγωγή ταινιών και θα τα κάνω ακόμα για καιρό.φιλος με ryzen 1600 και ίδια κάρτα με μένα,υπερευχαριστημενος και αυτός.προς τι οι αναβαθμίσεις και ο σκοτωμος για το ποιος την έχει 2 πόντους μεγαλύτερη δεν μπορώ να καταλάβω...τα λεφτά μας θέλουν και οι δύο εταιρείες.τι διαολο πια δεν μένετε ευχαριστημένοι με τίποτα;;; 

• Like 2
  • Thanks 1
  • Απαντ. 168
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Η πραγματικότητα είναι ότι το μονοπώλιο της intel τουλάχιστον στο gaming τελειώνει. Το ξέρουν και οι ίδιοι και για αυτό έχουν ξεκινήσει να διαφοροποιούνται σε άλλες κατευθύνσεις (A.I., gpu's κτλ). Προφανώς και τα κέρδη από το gaming δεν είναι η σημαντικότερη πηγή εσόδων και γενικά θεωρώ ότι σκοτίστηκαν για το τι καταφέρνει η AMD στο gaming. Περισσότερο είναι θέμα γοήτρου.

Υποθέτω ότι την έχουν ακούσει σε τέτοιο βαθμό που αναγκάστηκαν να προσλάβουν τον Jim Keller.... Αυτό τα λέει όλα.

Από την άλλη πλευρά για την AMD οι gamers αποτελούν σημαντικό τμήμα των εσόδων επομένως θα το παλέψουν όσο μπορούν. Θεωρώ ότι θα δούμε ευχάριστες εκπλήξεις μεταξύ ryzen 3700 vs i9 9900.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, malakudi είπε

Αυτό κατάλαβες εσύ; Ότι είχα ανάγκη παραπάνω ισχύ και γι' αυτό άλλαξα τον 1700X με 2700Χ; Όχι, το έκανα για να στηρίξω την AMD και φυσικά αφού βρήκα να δώσω μεταχειρισμένο τον 1700Χ, γιατί να μη το κάνω; Δεν αναβάθμιζα από 2600Κ γιατί η βελτίωση που θα έπαιρνα σε αυτά που κάνω ήταν της τάξης του 30% με ίδιους πυρήνες. Και πήρα AMD και πήγα +130% σε σχέση με τον 2600K. Δε παίζουμε όλοι μπλίκι μπλίκι ξέρεις, κάνουμε και δουλειές με τους Η/Υ. Όταν μου έριξε το full build ενός project ο Ryzen από τα 10 λεπτά στα 4, αυτά τα 6 λεπτά είναι κέρδος.

Όσο για τα παιχνίδια, σε ρεαλιστικά σενάρια, δηλαδή είτε κάρτες normal (1070/ RTX 580) σε 1080p είτε κάρτες τέρατα (1080 ti/2080 κτλ) σε 1440p/4K, οι διαφορές του 2700X από τον 8700Κ είναι ελάχιστες. Καθίστε εσείς να τεστάρετε στα 1080 medium settings με 2080 ti για να δείτε διαφορά 30% (που ούτε καν αυτό δεν υπάρχει).

με έκανες και γέλασα βραδιάτικα, το έκανα λέει για να στηρίξω την AMD , ρε ψιλέ χέστηκα εγώ να στηρίξω είτε την AMD είτε την Intel , εγώ θέλω να κάνω τι δουλειά μου όσο πιο πολύ μπορώ , θα φτιάξω ένα pc κάθε 4-5 χρονια τούμπανο και τέλος , αποκεί και πέρα δεν με ενδιαφέρει τι θα βγει στο ενδιάμεσο , και αυτό που λέω δεν μπορεί να μου το προσφέρει η AMD σε καμια περίπτωση , ήδη ο 2700x δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τον 4790k που έχω τώρα , όσο για τι μικρή διαφορα στην απόδοση από τον κορυφαίο τις μιας γενιάς στην άλλη που σου βγάζει η intel και το θεωρείς απάτη επειδή δεν ξεπερνάει ούτε το 10% , δεν σου είπε κανένας να κανεις κάθε χρόνο αναβάθμιση , πρέπει να είναι κανεις χαζός για να το κάνει αυτό , όταν περάσουνε 4-5 γενιές και αυτό το 10% γίνει 40-50% τότε ίσος αξίζει να το κανεις και μονο , 

δεν ξανά περνώ AMD ούτε να μου τον χαρίσουνε , τα έζησα στον προσωπικό μου pc με τον FX8370 τα έζησα στο net καφέ μου , έχω αρκετή εμπειρία πλέον για να ξέρω τι μου γίνετε , καθίστε και πληρώσετε την AMD μην μας τα σκοτίζεται με το να λέτε στους άλλους να αγοράσουνε και αυτοί , σας έχει και ίδιο socket έτοιμο να μην χρειαστεί να αλλάξετε μητρική για την επομενη γενιά , μονο επεξεργαστή θα αλλάξετε σε ένα χρόνο είναι το μονο σίγουρο , και μόλις τον πάρετε πάλι χειρότερος θα είναι από intel δυο γενιές πίσω , και θα σκυλιάζετε που ένας εξαπυρινος intel παίζει καλύτερα από έναν με 16 πυρήνες amd , και μετά θα λέτε φταίνε η προγραμματιστές το κάνουνε επίτηδες για να χτυπήσουνε την AMD , και άλλες τέτοιες παπαριές που ακούω , εγώ ένα ξέρω οποιος ασχολείται με gaming και στώς εκατό εδώ μέσα οι 95 αυτό κάνετε ,  άσχετα που μας βγήκατε τώρα όλοι με τι πιπίλα σχεδιαστές και επαγγελματίες και τάχα μου για αυτό πήγατε σε AMD λόγο εργασίας γιατί δεν σας φτάνουνε 6 πυρήνες θέλετε 35 , κάνετε δύσκολες δουλειές φαίνεται  , ο συνδυασμός είναι ένας για gaming , intel cpu και nvidia gpu  , αυτή είναι η πραγματικότητα που δεν μπορείτε να χωνέψετε  ΤΈΛΟΣ,, τώρα για debate πείτε ότι θέλετε ελευθερα τα ακούω βερεσέ 

*40 pc έχω στο μαγαζί έχω κάνει όλους τους πιθανούς συνδυασμούς και με τις δυο εταιρίες , δεν έχω παρωπίδες και άλλες τέτοιες μπούρδες που λένε μερικοί , έχω δει πολλά και από κατανάλωση και από βλάβες και από επίδοσης , πλέον μπορώ να πω ότι κάτι ξέρω από πρώτο χέρι δεν περιμένω να δω τα fake benchmark του internet , που ποτε τα περνούνε από τι μια ποτε από την άλλη εταιρία

Επεξ/σία από MTX
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, pirmen56 είπε

Φαντάζομαι θα ξέρεις για τη διακύμανση που έχουν τα benchmarks. Ειδικά όταν μιλάμε για 1% min(Performancerating-Frametimes) όπου ένα αναπάντεχο stutter μπορεί να επηρεάσει αρκετά τα αποτελέσματα. Δες και τις μετρήσεις με τα average frame rates(Performancerating-FPS) όπου η εικόνα είναι διαφορετική:

https://www.computerbase.de/2018-09/ryzen-7-2700x-core-i7-8700k-geforce-rtx-2080-ti/#diagramm-performancerating-frametimes

Το ύποπτο θα ήταν να βλέπεις τα ίδια ακριβώς καρέ με τον 2700Χ και τις τρεις κάρτες(1080Τι, 2080, 2080Τι) όταν ο πρώτος είναι η μπουκάλα. Αυτό θα έδειχνε φτιαχτά νούμερα. Κανένα run δεν είναι 100% ίδιο με τα προηγoύμενα.

Η πραγματικότητα λοιπόν είναι ότι κάθε επεξεργαστής τιμολογείται με βάση τις gaming επιδόσεις του, που αφορούν το 98% των home users και μετά όλα τα άλλα. Δεν χαρίζει λεφτά ούτε η AMD ούτε η intel.

On topic: Η απάντηση της Principled Technologies για την κριτική που δέχτηκε:

https://wccftech.com/principled-technologies-replies-controversy/

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα 5 μήλα κοστίζουν €10.

Τα 8 μήλα κοστίζουν €20.

Τα 10 μήλα κοστίζουν €30.

...

(Λογική της Intel 😁)

Επεξ/σία από SolidSnakeGr
Δημοσ.
Αναφορά σε κείμενο

Όσο για τα παιχνίδια, σε ρεαλιστικά σενάρια, δηλαδή είτε κάρτες normal (1070/ RTX 580) σε 1080p είτε κάρτες τέρατα (1080 ti/2080 κτλ) σε 1440p/4K, οι διαφορές του 2700X από τον 8700Κ είναι ελάχιστες. Καθίστε εσείς να τεστάρετε στα 1080 medium settings με 2080 ti για να δείτε διαφορά 30% (που ούτε καν αυτό δεν υπάρχει).

Σε ρεαλιστικά σενάρια, όπως λες, για αυτούς που κοιτάνε το σήμερα και μόνο, πας κατευθείαν σε i5 8400 ή 8600Κ και είσαι κομπλέ. 

Ο 2700X και ο 9900Κ/9700Κ είναι περιττοί, παρά μόνο αν κοιτάς στο μέλλον ή έχεις ιδιαίτερα υψηλές απαιτήσεις στο παρόν. Δηλαδή, gaming+streaming για τον 2700X ή 144 Hz gaming+streaming με τον 9900K.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, MTX είπε

με έκανες και γέλασα βραδιάτικα, το έκανα λέει για να στηρίξω την AMD , ρε ψιλέ χέστηκα εγώ να στηρίξω είτε την AMD είτε την Intel , εγώ θέλω να κάνω τι δουλειά μου όσο πιο πολύ μπορώ , θα φτιάξω ένα pc κάθε 4-5 χρονια τούμπανο και τέλος , αποκεί και πέρα δεν με ενδιαφέρει τι θα βγει στο ενδιάμεσο , και αυτό που λέω δεν μπορεί να μου το προσφέρει η AMD σε καμια περίπτωση , ήδη ο 2700x δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τον 4790k που έχω τώρα , όσο για τι μικρή διαφορα στην απόδοση από τον κορυφαίο τις μιας γενιάς στην άλλη που σου βγάζει η intel και το θεωρείς απάτη επειδή δεν ξεπερνάει ούτε το 10% , δεν σου είπε κανένας να κανεις κάθε χρόνο αναβάθμιση , πρέπει να είναι κανεις χαζός για να το κάνει αυτό , όταν περάσουνε 4-5 γενιές και αυτό το 10% γίνει 40-50% τότε ίσος αξίζει να το κανεις και μονο , 

δεν ξανά περνώ AMD ούτε να μου τον χαρίσουνε , τα έζησα στον προσωπικό μου pc με τον FX8370 τα έζησα στο net καφέ μου , έχω αρκετή εμπειρία πλέον για να ξέρω τι μου γίνετε , καθίστε και πληρώσετε την AMD μην μας τα σκοτίζεται με το να λέτε στους άλλους να αγοράσουνε και αυτοί , σας έχει και ίδιο socket έτοιμο να μην χρειαστεί να αλλάξετε μητρική για την επομενη γενιά , μονο επεξεργαστή θα αλλάξετε σε ένα χρόνο είναι το μονο σίγουρο , και μόλις τον πάρετε πάλι χειρότερος θα είναι από intel δυο γενιές πίσω , και θα σκυλιάζετε που ένας εξαπυρινος intel παίζει καλύτερα από έναν με 16 πυρήνες amd , και μετά θα λέτε φταίνε η προγραμματιστές το κάνουνε επίτηδες για να χτυπήσουνε την AMD , και άλλες τέτοιες παπαριές που ακούω , εγώ ένα ξέρω οποιος ασχολείται με gaming και στώς εκατό εδώ μέσα οι 95 αυτό κάνετε ,  άσχετα που μας βγήκατε τώρα όλοι με τι πιπίλα σχεδιαστές και επαγγελματίες και τάχα μου για αυτό πήγατε σε AMD λόγο εργασίας γιατί δεν σας φτάνουνε 6 πυρήνες θέλετε 35 , κάνετε δύσκολες δουλειές φαίνεται  , ο συνδυασμός είναι ένας για gaming , intel cpu και nvidia gpu  , αυτή είναι η πραγματικότητα που δεν μπορείτε να χωνέψετε  ΤΈΛΟΣ,, τώρα για debate πείτε ότι θέλετε ελευθερα τα ακούω βερεσέ 

*40 pc έχω στο μαγαζί έχω κάνει όλους τους πιθανούς συνδυασμούς και με τις δυο εταιρίες , δεν έχω παρωπίδες και άλλες τέτοιες μπούρδες που λένε μερικοί , έχω δει πολλά και από κατανάλωση και από βλάβες και από επίδοσης , πλέον μπορώ να πω ότι κάτι ξέρω από πρώτο χέρι δεν περιμένω να δω τα fake benchmark του internet , που ποτε τα περνούνε από τι μια ποτε από την άλλη εταιρία

Καλά που γέλασες και δεν χαλάστηκες φίλε μου, χεχε.

Που να γινόνταν και το αντίθετο δηλαδή ε;

Δημοσ.
Στις 9/10/2018 στις 4:22 ΜΜ, Dr_73 είπε

6 πυρήνες στα 3,6GHz ; Ρεζίλι . Η επεξεργαστάρα ο FX-9370 έχει 8 πυρήνες στα 4,4GHz . 

Μιλάς σοβαρά?μόνο αυτό πες μου.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, MTX είπε

Δεν έχεις εμπειρία από Ryzen, είχες εμπειρία από FX8370 και βγάζεις συμπεράσματα για Ryzen. Ότι να 'ναι. Ο 4790Κ στα 4200 all core turbo αποκλείεται να είναι καλύτερος από Ryzen 2700X, παρά μόνο αν τον έχεις κλοκάρει κοντά στα 5 GHz. Βασικά δε θα είναι καλύτερος ούτε από 2600X, μιας και στα παιχνίδια δε παίζουν ρόλο οι παραπάνω πυρήνες του 2700Χ σε σχέση με τον 2600Χ. Δες κι εδώ ένα συγκριτικό https://www.youtube.com/watch?v=DG__UazShVo

Επίσης, χρήση Η/Υ δεν είναι μόνο παιχνίδια. Αν εσένα επειδή έχεις net cafe σε ενδιαφέρουν μόνο τα παιχνίδια, ΟΚ, αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, malakudi είπε

Δεν έχεις εμπειρία από Ryzen, είχες εμπειρία από FX8370 και βγάζεις συμπεράσματα για Ryzen. Ότι να 'ναι. Ο 4790Κ στα 4200 all core turbo αποκλείεται να είναι καλύτερος από Ryzen 2700X, παρά μόνο αν τον έχεις κλοκάρει κοντά στα 5 GHz. Βασικά δε θα είναι καλύτερος ούτε από 2600X, μιας και στα παιχνίδια δε παίζουν ρόλο οι παραπάνω πυρήνες του 2700Χ σε σχέση με τον 2600Χ. Δες κι εδώ ένα συγκριτικό https://www.youtube.com/watch?v=DG__UazShVo

Επίσης, χρήση Η/Υ δεν είναι μόνο παιχνίδια. Αν εσένα επειδή έχεις net cafe σε ενδιαφέρουν μόνο τα παιχνίδια, ΟΚ, αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

δυστυχως οσοι ειχαμε fx 8350 για games  ορκιστηκαμε να μην παρουμε ποτε ξανα amd 

ποτε μην λες ποτε (οντως πρεπει να δοκιμασεις πρωτα κατι πριν κρινεις )ο 2700Χ ειναι ενας πολυ καλος επεξεργαστης κ στην καλυτερη τιμη αυτη την στιγμη για αυτα που προσφερει ειναι πολυ καλος σε ολα φιλε ο καλυτερος vfm all around για μενα που ειχα ορκιστει κ γω οχι ξανα amd και περασα ολους τους ι7 απο τον 2600 εως τον 7700κ

Επεξ/σία από hondakkias31
  • Like 1
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, hondakkias31 είπε

δυστυχως οσοι ειχαμε fx 8350 για games  ορκιστηκαμε να μην παρουμε ποτε ξανα amd 

Ναι ε; 
Εγώ πάντως από FX 8320 @ 4.4GHz διαφορές στα παιχνίδια δεν είδα. Υπήρξαν μερικές εξαιρέσεις όπως το LoL και το Need for Speed. Από εκεί και πέρα τίποτα σπουδαίο.

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Heatspreader είπε

Ναι ε; 
Εγώ πάντως από FX 8320 @ 4.4GHz διαφορές στα παιχνίδια δεν είδα. Υπήρξαν μερικές εξαιρέσεις όπως το LoL και το Need for Speed. Από εκεί και πέρα τίποτα σπουδαίο.

ειχες ιντελ να τους συγκρινεις πχ εναν 4790 ή 6700?

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, hondakkias31 είπε

ειχες ιντελ να τους συγκρινεις πχ εναν 4790 ή 6700?

Όχι δεν είχα. Δεν είπα ότι οι Intel που αναφέρεις δεν είναι καλύτεροι, είπα ότι δεν υπάρχει τόσο αξιοσημείωτη διαφορά όσο θέλετε να λέτε.
Αυτό. :)

Δημοσ.
Στις 9/10/2018 στις 4:22 ΜΜ, Dr_73 είπε

6 πυρήνες στα 3,6GHz ; Ρεζίλι . Η επεξεργαστάρα ο FX-9370 έχει 8 πυρήνες στα 4,4GHz . 

Έχει και pentium 4 στα 3.8ghz  .....είναι πιο αποδοτικος  ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...