Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, dimtsef είπε

οτι να νε λες γιατι εισαι κολλημενος..μαλλον δεν γνωριζεις απο υπιλογιστες και για αυτο σταματαω να σου απανταω :)

Χαχαχαχαχα δουλευω στην αγορα της χοντρικης υπολογιστων 10 χρονια και ειμαι και τεχνικος οποτε οσον αφορα το hardware τουλαχιστον και το αντικειμενο ξερω και την αγορα σιγουρα καλυτερα απο το 95% του φορουμ,για software και προγραμματισμο δεν ξερω πολλα οποτε δεν σχολιαζω (σε αντιθεση οπως φαινεται με αυτο που κανεις εσυ),εχω αλλαξει 4 pc και τα 3 ηταν  ιντελ οπως και αυτη την στιγμη αυτο που εχω ειναι ιντελ 4ης γενιας αλλα ιντελ οποτε κολλημενο δεν νομιζω οτι μπορεις να με πεις αλλα μολις αλλαξω pc φυσικα και θα παω σε ryzen γιατι ειναι καλυτερο value,και ο λογος που δεν απαντας ειναι οτι δεν μπορεις να απαντησεις σε αυτο που σου ειπα,ειναι καθαρα νουμερα και δεν λενε ψεματα και οσον αφορα τις τιμες και οσον αφορα τις επιδοσεις,αλλος ειναι ο κολλημενος που κανει τα στραβα ματια

• Απαντ. 168
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μιλάμε για fail όχι αστεία. Ο 6600Κ μου ακόμα καλά κρατεί για 1440p/60fps. Αναμονή αρχές - μέσα 2019 για την AMD και βλέπουμε.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Dr_73 είπε

Ο 2700Χ δεν συγκρίνεται με 8700Κ , ούτε φυσικά με τον επερχόμενο 9900Κ. Μόνο με τον 8600Κ , τον οποίο δεν φτάνει καν .

Σύστημα με 2700Χ όμως βγαίνει ακριβότερο από αντίστοιχο με 8600Κ. Οπότε τα  περί τιμής πάνε βόλτα ...

στα 5.2 !!!! βλεπω το cpu usage και γελώ !!!!!!!!!!! χααχαχαχαχαχχαχαχα , ποσα lanes 40?not!!!! μηπως 16  μην την φόρτωσετε  πολύ .

• Thanks 1
Δημοσ.

τα 5.2 είναι ρεαλιστικά για 24/7 χρήση; (ειλικρινής απορία, δεν τους έχω δουλέψει τους πιο καινούριους Intel) 

βλέπω καλή θερμοκρασία βέβαια.. 

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, odin81982 είπε

Χαχαχαχαχα δουλευω στην αγορα της χοντρικης υπολογιστων 10 χρονια και ειμαι και τεχνικος οποτε οσον αφορα το hardware τουλαχιστον και το αντικειμενο ξερω και την αγορα σιγουρα καλυτερα απο το 95% του φορουμ,για software και προγραμματισμο δεν ξερω πολλα οποτε δεν σχολιαζω (σε αντιθεση οπως φαινεται με αυτο που κανεις εσυ),εχω αλλαξει 4 pc και τα 3 ηταν  ιντελ οπως και αυτη την στιγμη αυτο που εχω ειναι ιντελ 4ης γενιας αλλα ιντελ οποτε κολλημενο δεν νομιζω οτι μπορεις να με πεις αλλα μολις αλλαξω pc φυσικα και θα παω σε ryzen γιατι ειναι καλυτερο value,και ο λογος που δεν απαντας ειναι οτι δεν μπορεις να απαντησεις σε αυτο που σου ειπα,ειναι καθαρα νουμερα και δεν λενε ψεματα και οσον αφορα τις τιμες και οσον αφορα τις επιδοσεις,αλλος ειναι ο κολλημενος που κανει τα στραβα ματια

ακριβως μια απ τα ιδια. 10 χρονια τωρα ιντελ και πρασσινους, στο επομενο πισι θα παω φουλ ΑΜΔ. 

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, odin81982 είπε

Χαχαχαχαχα δουλευω στην αγορα της χοντρικης υπολογιστων 10 χρονια και ειμαι και τεχνικος οποτε οσον αφορα το hardware τουλαχιστον και το αντικειμενο ξερω και την αγορα σιγουρα καλυτερα απο το 95% του φορουμ

Οπότε για πες μας ποσοστά πωλήσεων που βλέπεις !!!!!!!! Είναι 1/10 ;;;;;;;;;; (amd/intel) .

Εννοείται την εποχή των fx δεν ήταν ούτε 1/50 

(άσχετα αν εδώ μέσα υπάρχουν άτομα με χιλιάδες posts που πρότειναν fx έναντι haswel κτλ , γονείς 14χρονων προ 4ετίας που είχαν πάρει συμβουλές από εδώ μέσα για να ψωνίσουν , ακόμη τους καταριούνται , που πέταξαν τα λεφτά τους). 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ΔΝΤ (ΔΕΝ ΝΟΜΊΖΩ ΤΑΚΗ) .ΣΕ Καποια ειναι ιδιοι σε καποια μια ο ενας νικαει μια ο αλλος τσεκαρετο υπαρχουν πολλα τεστ ακομα και  φετινα (cinebench 7zip κτλπ)

οσο αναφορα τα ποσοστα πώλησεων  εχουν γινει πολλα δεν τα εχεισ μαθει μαλιστα υπαρχουν και δικαστικες αποφασεις δεν  το ξερεις;

γιατι τετοιο μένος; 

Επεξ/σία από artshadows
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Dr_73 είπε

Οπότε για πες μας ποσοστά πωλήσεων που βλέπεις !!!!!!!! Είναι 1/10 ;;;;;;;;;; (amd/intel) .

Εννοείται την εποχή των fx δεν ήταν ούτε 1/50 

(άσχετα αν εδώ μέσα υπάρχουν άτομα με χιλιάδες posts που πρότειναν fx έναντι haswel κτλ , γονείς 14χρονων προ 4ετίας που είχαν πάρει συμβουλές από εδώ μέσα για να ψωνίσουν , ακόμη τους καταριούνται , που πέταξαν τα λεφτά τους). 

Κοιτα να σου πω,η αγορα εχει αρχισει και τουμπαρει τα τελευταια 2 χρονια,στην λιανικη τουλαχιστον γιατι σε επιπεδο business η amd  ειναι σαν να μην υπαρχει οπως και στα λαπτοπ προς το παρον,αυτη την στιγμη με τον ερχομο και της δευτερης γενιας ryzen και με τις πολυ καλες APU που βγαλανε και γενικα με την μανια που επικρατει για περισσοτερους πυρηνες (που πλεον ειναι και αποδοτικοι απο την μερια της AMD) το ποσοστο έχει παει κοντα στο 30% της αγορας,πραγμα που συμβαινει και παγκοσμιως βασικα ,η amd εχει μπει πολυ στην αγορα των home computers και επειδη η συντριπτικη πλειοψηφεια των χρηστων συμπεριλαμβανομενων και αυτων που λεμε gamers δεν αγοραζουν pc των 2000+ ευρω για να χωραει και 1080ti(2080ti πλεον) και απειρη ραμ και τρελος επεξεργαστης και ολα τα τριγυρω σε ενα τετοιο pc και με γνωμονα επισης οτι ολο και περισσοτερα παιχνιδια βγαινουν που εκμεταλλευονται τους πολλους πυρηνες ο κοσμος εχει αρχισει και στριβει.

Αν σε αυτα προσθεσεις και την αμεση και ευθεια παραδοχη της ιντελ πριν απο καμια βδομαδα οτι την μεσαια κατηγορια θα την αφησει καπως οσον αφορα την διαθεσιμοτητα των προιοντων(γιάυτο εχει φτασει ο 8400 στα 240 ευρω,ειναι το ιδιο που εγινε με τις καρτες γραφικων εδω και 2 χρονια,ελλειψη ισον αυξηση στις τιμες) να ξερεις οτι το ποσοστο της αγορας στην mid προς high κατηγορια θα αυξηθει κι αλλο υπερ της amd σε φαση που μπορει να παρει και ελαφρυ προβαδισμα σε αυτη την κατηγορια αν δεν αλλαξει κατι η ιντελ στο μελλον.

Τους FX μην τους συζητας,ειχα και τετοιον και ξερω,δεν ειναι αχρηστοι ακομα αλλα ποτε δεν πλησιασαν καν τις προσδοκιες που ειχαν δημιουργησει,η amd εκανε πατατα τοτε αλλα δειχνει να μαθαινει απο τις μαλακιες της!!!

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, tsibosp είπε

Μιλάμε για fail όχι αστεία. Ο 6600Κ μου ακόμα καλά κρατεί για 1440p/60fps. Αναμονή αρχές - μέσα 2019 για την AMD και βλέπουμε.

ειπες την σωστη λεξη αδερφε

fail intel και για μενα και η nvidia μια απο τα ιδια

μαλλον απευθυνονται πλέον μονο σε πλουσιους 

ειναι ευκαιρια της amd να αρπαξει την μεσαια κατηγορια κ στις καρτες κ στους cpu s  (σχεση αποδοσης τιμης παντα -ναι τις απολυτες επιδοσεις τις εχουν ιντελ κ nvidia αλλα και τις τιμες τις πηγαν 2χ!!!!!)

ps. οι περισσοτεροι μου υπολογιστες ηταν παντα ιντελ

εχω κ 2ο συστημα 1155 ακομα 4/8 ι7  αλλα στην μεσαια κατηγορια η amd ειναι πλεον πολυ πιο ελκυστικη και με την σειρα 3 το 2019 θα γείρει υπερ της ειναι η αποψη μου

Επεξ/σία από hondakkias31
  • Like 1
Δημοσ.

Εαν παιξουν σε τιμη κατω των 500 πραγμα δυσκολο εως απιθανο θα σκοτωνει !!! Ηδη εχουμε παραγγειλει ζ390 και αναμενουμε !!! 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, hondakkias31 είπε

ειπες την σωστη λεξη αδερφε

fail intel και για μενα και η nvidia μια απο τα ιδια

μαλλον απευθυνονται πλέον μονο σε πλουσιους 

ειναι ευκαιρια της amd να αρπαξει την μεσαια κατηγορια κ στις καρτες κ στους cpu s  (σχεση αποδοσης τιμης παντα -ναι τις απολυτες επιδοσεις τις εχουν ιντελ κ nvidia αλλα και τις τιμες τις πηγαν 2χ!!!!!)

ps. οι περισσοτεροι μου υπολογιστες ηταν παντα ιντελ

εχω κ 2ο συστημα 1155 ακομα 4/8 ι7  αλλα στην μεσαια κατηγορια η amd ειναι πλεον πολυ πιο ελκυστικη και με την σειρα 3 το 2019 θα γείρει υπερ της ειναι η αποψη μου

στις gpu λίγο πέρα βρέχει βέβαια, αλλά μέχρι να ξαναχρειαστώ ελπίζω να έχουν καμιά καλή πρόταση

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, malakudi είπε

Πάμε πάλι να το ξαναπούμε. Ο ΜΟΝΟΣ λόγος που έχετε δυνατότητα να αγοράσετε Intel 8 core / 16 thread CPU κάτω από 1500 $, είναι η AMD και ο Ryzen. Η Intel μας κορόιδευε από τον 2700Κ και μέχρι τον 7700Κ δίνοντάς μας λίγο λίγο αυτό που μπορούσε αν ήθελε να το δώσει άμεσα. Επί 6 χρόνια βλέπαμε κάθε χρόνο την ίδια ιστορία: 4 πυρήνες/8 threads στην top cpu, 4 πυρήνες/4 threads στην μεσαία CPU. Και ήρθε η AMD να φέρει ανταγωνισμό και ξαφνικά έχουμε τώρα Intel με 8 πυρήνες / 16 threads! Wow! Και ενώ μας κορόιδευε τόσο καιρό, θέλετε να πάτε να της ξαναδώσετε τα λεφτά σας; Δώστε τα στην AMD για να πάρει το μάθημά της η Intel και να στηρίξετε τον ανταγωνισμό. Διαφορετικά, αν η AMD αποτύχει, θα μείνετε για άλλη μια δεκαετία με 8 πυρήνες.

Προσωπικά αγόρασα τον Απρίλη του 2017 τον Ryzen 1700X μετά από πολλά χρόνια με τον 2600Κ και πριν λίγες μέρες αποφάσισα να δώσω κι άλλα χρήματα στην AMD αναβαθμίζοντας σε Ryzen 2700X. Ναι είναι μικρή η διαφορά σε επιδόσεις, ναι είναι χειρότερος από τον 9900Κ αλλά ήθελα να  επιβραβεύσω την AMD με τα χρήματά μου. Και με την ίδια μητρική πιθανότατα θα μπορώ σε 10-12 μήνες από τώρα να βάλω 12 core / 24 thread ή 16 core / 32 thread, οπότε τότε ο 9900Κ θα πάει για βρούβες.

Δεν είχε βγάλει τίποτα η AMD για 5 χρόνια, οπότε η Intel δεν χρειαζόταν να βγάλει και αυτή με τη σειρά της κάτι καινοτόμο. Το Software πλέον έχει μείνει έτσι και αλλιώς πίσω.

7 ώρες πριν, dimitridegrecia είπε

Ρε μάγκες, για δώστε τα φώτα σας, λόγω δουλειάς δουλεύω σουίτα Adobe (Premiere, Photoshop, Lightroom, Illustrator) και ArcGIS, και μου είπανε οτι έχω budget κοντά στα 2000 να φτιάξω ένα PC για να δουλεύω, να δοκιμάσω σε Ryzen ή να μείνω με i7; O tech support μας μου πε δαγκωτό i7 (που έχω και τώρα απλά είναι ο 7800) αλλά με NVidia GT240 που μου πρήζει τα ούμπαλα στο rendering. Δεν μου λένε κάτι τα benchmark σε games, τα θεωρώ λίγο παπάτζες, θέλω σε real world καταστάσεις να ξέρω τι παίζει. Αν είμαι off-topic να διαγραφεί! 

Να δεις μετρήσεις στα προγράμματα που δουλεύεις και ν' αποφασίσεις. Να σιγουρευτείς ότι δουλεύεις την έκδοση των προγραμμάτων που μετράνε και οι Reviewers. Νομίζω ότι η Adobe είναι Intel Friendly ωστόσο.

6 ώρες πριν, MTX είπε

Μόνος σου το είπες φίλε μου , έβγαλες σχεδόν εφτά χρόνια με τον 2600 και μέσα σε ένα χρόνο θέλεις άλλον amd , δεν με ενδιαφέρουν τα νούμερα τους στους πυρήνες , και το κινητό μου έχει 16 πυρήνες , εγώ είμαι ρεαλιστής βλέπω στη πράξη τη μπορεί να κάνει ο κάθε επεξεργαστής , όταν ο κορυφαίος της amd στα παιχνίδια δίνει τα ίδια fps με τον κορυφαίο i5 της ιντελ και μάλιστα στον i5 έχεις και λιγότερα fps drops , τότε σωστά η intel έχει το gaming tag , οποίος θέλει workstation από την άλλη θα είναι χαζός να πάει σε intel 

Ναι έχει Gaming tag επειδή τα περισσότερα παιχνίδια και προγράμματα γράφονται πρώτα για Intel λόγω μερίδιου αγοράς. Το θέμα είναι αν η διαφορά υπέρ της Intel αξίζει τα παραπάνω χρήματα.

5 ώρες πριν, duffyduck είπε

Φιλε malakudi, απλα καποιοι εχουν τις "παρωπιδες" του οπαδου. Εμεις δεν τις εχουμε. Και Intel θα παρω και AMD, οποιος κανει για την δουλεια που τον θελω, στην καλυτερη αποδοση προς τιμη ή value for money. Οποιος εχει χρηματα για πεταμα ας ειναι οπαδος.

Υ.Γ.: Ειχα και επεξεργαστες Intel και AMD στο παρελθον. Τωρα εχω i7-4790K (μεταχειρισμενο cpu - αναβαθμιση απο i5), ενω πριν ειχα Phenom II 955 BE και πριν Athlon 64 X2. 

Οπως πριν ειχα NVIDIA gpu και τωρα AMD. Για μενα μετρα το vfm και αυτο που θα παρω να μου κανει την δουλεια. Τα οπαδιλικια ειναι για ........

Πολύ επιφανειακή προσέγγιση. Το minimum Framerate αλλά και τα 1% & 0.1% Lows μας δίνουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα.
Όπως είπα και πιο πριν, το θέμα είναι αν αξίζει αυτή η διαφορά.

3 ώρες πριν, busellatos είπε

Τεφαρικι 430 ευρω ο 8700Κ .    120 ευρω διαφορα αυτην την στιγμη Ελληνικη αγοραμε   +  μητρικη  Χ370+.    Καλα ασε benchmark σε linux   δεν φτάνει καν . ☢️

ANETA.png

275€ και 100€ μητρική. Καλύτερο Value o AMD Ryzen 2700X. ;)

Οι τιμές δεν είναι αυτές βέβαια, αλλά και πάλι είναι αρκετά πιο φθηνός ο AMD.

Επεξ/σία από Heatspreader
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

the grapes are sour 

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Αυτά τα ΘΑ , δεν τα έχετε βαρεθεί ;;;;

Περισσότερους πυρήνες έχει εδώ και πάνω από 5 χρόνια η amd . Που κάθονταν ήσυχοι με μηδέν έργο . Θα αξιοποιούνταν οι πολλοί πυρήνες των fx. Πήγαν για σκραπ και δεν αξιοποιήθηκαν. Ένας διπύρηνος i3 6100 είχε για πλάκα όλους τους 8πύρηνους fx . 

Τώρα θα αξιοποιηθούν οι περισσότεροι πυρήνες των ryzen . Αλλά για την ώρα ο 6c/6t 8600K αποδίδει πολύ καλύτερα από τον 8c/16t 2700x.

Αν αποδώσουν στο μέλλον καλύτερα οι περισσότεροι πυρήνες της amd, ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ amd και ας πάει στα τσακίδια η intel , να κλείσει ή να φτιάχνει μπρίκια. 

Κανείς δεν πετάει τα λεφτά του για χειρότερο προϊόν. 

Αλλά αυτά είναι ευχολόγια . 

Σε όλα τα fora, ΟΛΟΙ ΛΙΒΑΝΙΖΟΥΝ ΤΗΝ amd  , με φονταμενταλισμό και πάλι δεν παίρνει ούτε 10% της αγοράς. Όλοι παίρνουν intel που την βρίζουν οι πάντες. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...