Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 168
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ρε μάγκες, για δώστε τα φώτα σας, λόγω δουλειάς δουλεύω σουίτα Adobe (Premiere, Photoshop, Lightroom, Illustrator) και ArcGIS, και μου είπανε οτι έχω budget κοντά στα 2000 να φτιάξω ένα PC για να δουλεύω, να δοκιμάσω σε Ryzen ή να μείνω με i7; O tech support μας μου πε δαγκωτό i7 (που έχω και τώρα απλά είναι ο 7800) αλλά με NVidia GT240 που μου πρήζει τα ούμπαλα στο rendering. Δεν μου λένε κάτι τα benchmark σε games, τα θεωρώ λίγο παπάτζες, θέλω σε real world καταστάσεις να ξέρω τι παίζει. Αν είμαι off-topic να διαγραφεί! 

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, dimitridegrecia είπε

Δεν μου λένε κάτι τα benchmark σε games, τα θεωρώ λίγο παπάτζες, θέλω σε real world καταστάσεις να ξέρω τι παίζει. Αν είμαι off-topic να διαγραφεί! 

δεν είναι παπάτζες, είναι άλλη χρήση από αυτή που σε ενδιαφέρει

προφανώς θα ψάξεις επιδόσεις για αυτά που σε ενδιαφέρουν, όχι τι κάνει γενικά το κάθε chip 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, busellatos είπε

9900K 10% βελτιωση 500€+ . Γιαυτο ακριβηναν οι 8700Κ τον τελευταιο καιρο;; Για να κανουμε την συγκριση οτι  τα 550€+ ειναι λογικα για 10%  απο τα 440€ του 8700Κ .....  

Κα(η)μενη Intel τσιμπα ενα Amd 2700X και τα overclock  και τα 10% βαλτα στον κουβα σου .  Ετσι για την κοροιδια αναδρομικα.

Ο 2700Χ δεν συγκρίνεται με 8700Κ , ούτε φυσικά με τον επερχόμενο 9900Κ. Μόνο με τον 8600Κ , τον οποίο δεν φτάνει καν .

Σύστημα με 2700Χ όμως βγαίνει ακριβότερο από αντίστοιχο με 8600Κ. Οπότε τα  περί τιμής πάνε βόλτα ...

• Sad 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Dr_73 είπε

Ο 2700Χ δεν συγκρίνεται με 8700Κ , ούτε φυσικά με τον επερχόμενο 9900Κ. Μόνο με τον 8600Κ , τον οποίο δεν φτάνει καν .

φοβερές οι συγκρίσεις σε αναλύση 15ετιας και σε fps στα οποία δεν καταλαβαίνει κανείς διαφορά έτσι κι αλλιώς , είναι γνωστό άλλωστε ότι όποιος πάρει cpu πάνω από 200€ δεν έχει ένα 100αρικο να πάρει έστω ένα full hd μόνιτορ 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, malakudi είπε

Πάμε πάλι να το ξαναπούμε. Ο ΜΟΝΟΣ λόγος που έχετε δυνατότητα να αγοράσετε Intel 8 core / 16 thread CPU κάτω από 1500 $, είναι η AMD και ο Ryzen. Η Intel μας κορόιδευε από τον 2700Κ και μέχρι τον 7700Κ δίνοντάς μας λίγο λίγο αυτό που μπορούσε αν ήθελε να το δώσει άμεσα. Επί 6 χρόνια βλέπαμε κάθε χρόνο την ίδια ιστορία: 4 πυρήνες/8 threads στην top cpu, 4 πυρήνες/4 threads στην μεσαία CPU. Και ήρθε η AMD να φέρει ανταγωνισμό και ξαφνικά έχουμε τώρα Intel με 8 πυρήνες / 16 threads! Wow! Και ενώ μας κορόιδευε τόσο καιρό, θέλετε να πάτε να της ξαναδώσετε τα λεφτά σας; Δώστε τα στην AMD για να πάρει το μάθημά της η Intel και να στηρίξετε τον ανταγωνισμό. Διαφορετικά, αν η AMD αποτύχει, θα μείνετε για άλλη μια δεκαετία με 8 πυρήνες.

Προσωπικά αγόρασα τον Απρίλη του 2017 τον Ryzen 1700X μετά από πολλά χρόνια με τον 2600Κ και πριν λίγες μέρες αποφάσισα να δώσω κι άλλα χρήματα στην AMD αναβαθμίζοντας σε Ryzen 2700X. Ναι είναι μικρή η διαφορά σε επιδόσεις, ναι είναι χειρότερος από τον 9900Κ αλλά ήθελα να  επιβραβεύσω την AMD με τα χρήματά μου. Και με την ίδια μητρική πιθανότατα θα μπορώ σε 10-12 μήνες από τώρα να βάλω 12 core / 24 thread ή 16 core / 32 thread, οπότε τότε ο 9900Κ θα πάει για βρούβες.

Μόνος σου το είπες φίλε μου , έβγαλες σχεδόν εφτά χρόνια με τον 2600 και μέσα σε ένα χρόνο θέλεις άλλον amd , δεν με ενδιαφέρουν τα νούμερα τους στους πυρήνες , και το κινητό μου έχει 16 πυρήνες , εγώ είμαι ρεαλιστής βλέπω στη πράξη τη μπορεί να κάνει ο κάθε επεξεργαστής , όταν ο κορυφαίος της amd στα παιχνίδια δίνει τα ίδια fps με τον κορυφαίο i5 της ιντελ και μάλιστα στον i5 έχεις και λιγότερα fps drops , τότε σωστά η intel έχει το gaming tag , οποίος θέλει workstation από την άλλη θα είναι χαζός να πάει σε intel 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, dimitridegrecia είπε

Ρε μάγκες, για δώστε τα φώτα σας, λόγω δουλειάς δουλεύω σουίτα Adobe (Premiere, Photoshop, Lightroom, Illustrator) και ArcGIS, και μου είπανε οτι έχω budget κοντά στα 2000 να φτιάξω ένα PC για να δουλεύω, να δοκιμάσω σε Ryzen ή να μείνω με i7; O tech support μας μου πε δαγκωτό i7 (που έχω και τώρα απλά είναι ο 7800) αλλά με NVidia GT240 που μου πρήζει τα ούμπαλα στο rendering. Δεν μου λένε κάτι τα benchmark σε games, τα θεωρώ λίγο παπάτζες, θέλω σε real world καταστάσεις να ξέρω τι παίζει. Αν είμαι off-topic να διαγραφεί! 

Ξεκινα απο το να δωσεις ποδι την αρχαιολογια καρτα γιατι πολυ αμφιβαλλω οτι θα την χρησιμοποιουν κιολας τα προγραμματα που αναφερεις και οτι υποστηριζει τελευταιους codecs. Δες τουλαχιστον καποια 1050. Τωρα να δωσεις x299 συστημα για να πας σε 1151, εγω δεν θα το εκανα, με τα 2000 που εχεις budget αγοραζεις 7920x/extra ram/nvme 500gb-1tb/1050-1060.

Δημοσ.

Το δωματιο μου ειναι το μοναδικο στο σπιτι που εχει θερμανση ..ομως ειναι δυσκολος ο αποχωρισμος η αληθεια ειναι! 😂

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, MTX είπε

Μόνος σου το είπες φίλε μου , έβγαλες σχεδόν εφτά χρόνια με τον 2600 και μέσα σε ένα χρόνο θέλεις άλλον amd , δεν με ενδιαφέρουν τα νούμερα τους στους πυρήνες , και το κινητό μου έχει 16 πυρήνες , εγώ είμαι ρεαλιστής βλέπω στη πράξη τη μπορεί να κάνει ο κάθε επεξεργαστής , όταν ο κορυφαίος της amd στα παιχνίδια δίνει τα ίδια fps με τον κορυφαίο i5 της ιντελ και μάλιστα στον i5 έχεις και λιγότερα fps drops , τότε σωστά η intel έχει το gaming tag , οποίος θέλει workstation από την άλλη θα είναι χαζός να πάει σε intel 

Αυτό κατάλαβες εσύ; Ότι είχα ανάγκη παραπάνω ισχύ και γι' αυτό άλλαξα τον 1700X με 2700Χ; Όχι, το έκανα για να στηρίξω την AMD και φυσικά αφού βρήκα να δώσω μεταχειρισμένο τον 1700Χ, γιατί να μη το κάνω; Δεν αναβάθμιζα από 2600Κ γιατί η βελτίωση που θα έπαιρνα σε αυτά που κάνω ήταν της τάξης του 30% με ίδιους πυρήνες. Και πήρα AMD και πήγα +130% σε σχέση με τον 2600K. Δε παίζουμε όλοι μπλίκι μπλίκι ξέρεις, κάνουμε και δουλειές με τους Η/Υ. Όταν μου έριξε το full build ενός project ο Ryzen από τα 10 λεπτά στα 4, αυτά τα 6 λεπτά είναι κέρδος.

Όσο για τα παιχνίδια, σε ρεαλιστικά σενάρια, δηλαδή είτε κάρτες normal (1070/ RTX 580) σε 1080p είτε κάρτες τέρατα (1080 ti/2080 κτλ) σε 1440p/4K, οι διαφορές του 2700X από τον 8700Κ είναι ελάχιστες. Καθίστε εσείς να τεστάρετε στα 1080 medium settings με 2080 ti για να δείτε διαφορά 30% (που ούτε καν αυτό δεν υπάρχει).

Επεξ/σία από malakudi
  • Like 4
  • Thanks 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φιλε malakudi, απλα καποιοι εχουν τις "παρωπιδες" του οπαδου. Εμεις δεν τις εχουμε. Και Intel θα παρω και AMD, οποιος κανει για την δουλεια που τον θελω, στην καλυτερη αποδοση προς τιμη ή value for money. Οποιος εχει χρηματα για πεταμα ας ειναι οπαδος.

Υ.Γ.: Ειχα και επεξεργαστες Intel και AMD στο παρελθον. Τωρα εχω i7-4790K (μεταχειρισμενο cpu - αναβαθμιση απο i5), ενω πριν ειχα Phenom II 955 BE και πριν Athlon 64 X2. 

Οπως πριν ειχα NVIDIA gpu και τωρα AMD. Για μενα μετρα το vfm και αυτο που θα παρω να μου κανει την δουλεια. Τα οπαδιλικια ειναι για ........

Επεξ/σία από duffyduck
  • Like 4
Δημοσ.
16 ώρες πριν, dimtsef είπε

οτι να ναι λες 180 ευρω τον 8400 4ghz autoboost 120 ευρω h370 μητρικη και μνημη cas13 ! ουτε με κυαλια ο  αμδ με πανακριβες paired αναγκαστικα μνημες και cas στο θεο ! δεν παιζω games την σουιτα της adobe δουλευω, βρες μου review η συγκριτικο που ο G2400 που βγαινει και πιο ακριβο σαν συστημα  λογω μνημων κανει καλυτερα τη δουλεια αυτη. none !

Εσυ λες οτι να'ναι επειδη καποια στιγμη επεσε η τιμη του 8400 στα 185 ευρω και προλαβες και πηρες,αυτη την στιγμη όμως έχει 240 https://www.skroutz.gr/s/12979210/Intel-Core-i5-8400-Box.html ο 8400,και 165 ο R5 2600 (οποιος παει ανετα 4GHZ),με την διαφορα αναμεσα τους αγοραζω μια καλη Β450 μητρικη και με αλλα 70 ευρω 8 γιγα μνημη στα 2666(που ανετα πανε 3200 με xmp profile ) και πεταω με 12 threads με συνολικα 315 ευρω,εσυ τωρα θες 240 cpu +80-90 Η370 motherboard  και αλλα 70 μνημες σύνολο 390 για χειροτερη αποδοση σε εργασια λογω των μισων threads και ιδια η χειροτερη αποδοση σε games (αν του βαλεις σοβαρη καρτα γραφικων)και αν το προβλημα σου ειναι οτι ο ryzen δεν εχει igpu για την δικια σου την δουλεια που δεν παιζεις games τραβα και παρε μια GT730 2GB μεταχειρη με 25 ευρω και θα μπορεις να παιξεις και κανενα ελαφρυ παιχνιδακι εκτος απο την καλυτερη αποδοση στην δουλεια. με 60 ευρω λιγοτερο κοστος.

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, odin81982 είπε

Εσυ λες οτι να'ναι επειδη καποια στιγμη επεσε η τιμη του 8400 στα 185 ευρω και προλαβες και πηρες,αυτη την στιγμη όμως έχει 240 https://www.skroutz.gr/s/12979210/Intel-Core-i5-8400-Box.html ο 8400,και 165 ο R5 2600 (οποιος παει ανετα 4GHZ),με την διαφορα αναμεσα τους αγοραζω μια καλη Β450 μητρικη και με αλλα 70 ευρω 8 γιγα μνημη στα 2666(που ανετα πανε 3200 με xmp profile ) και πεταω με 12 threads με συνολικα 315 ευρω,εσυ τωρα θες 240 cpu +80-90 Η370 motherboard  και αλλα 70 μνημες σύνολο 390 για χειροτερη αποδοση σε εργασια λογω των μισων threads και ιδια η χειροτερη αποδοση σε games (αν του βαλεις σοβαρη καρτα γραφικων)και αν το προβλημα σου ειναι οτι ο ryzen δεν εχει igpu για την δικια σου την δουλεια που δεν παιζεις games τραβα και παρε μια GT730 2GB μεταχειρη με 25 ευρω και θα μπορεις να παιξεις και κανενα ελαφρυ παιχνιδακι εκτος απο την καλυτερη αποδοση στην δουλεια. με 60 ευρω λιγοτερο κοστος.

οτι να νε λες γιατι εισαι κολλημενος..μαλλον δεν γνωριζεις απο υπιλογιστες και για αυτο σταματαω να σου απανταω :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, dimitridegrecia είπε

Δες εδώ https://www.pugetsystems.com/all_articles.php 

Εγώ για παρόμοια χρήση θα πάω σε Ryzen και θα αναβαθμίσω CPU next year (άμα μπορείς να περιμένεις ακόμα καλύτερα..).

Επεξ/σία από jmirko15
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Dr_73 είπε

Σύστημα με 2700Χ όμως βγαίνει ακριβότερο από αντίστοιχο με 8600Κ. Οπότε τα  περί τιμής πάνε βόλτα ...

Τεφαρικι 430 ευρω ο 8700Κ .    120 ευρω διαφορα αυτην την στιγμη Ελληνικη αγοραμε   +  μητρικη  Χ370+.    Καλα ασε benchmark σε linux   δεν φτάνει καν . ☢️

ANETA.png

Επεξ/σία από busellatos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...