Dynabyte Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Τι λες τωρα ρε pirmen, εδω τους έκανε να μοιαζουν με FX... Οσο τουμπανος και να ναι ο 9900, το μαρκετινγκ της ιντελ επαιξε πολύ αδικα, και δυστυχως επειδή έχει το Performance crown δεν θα ασχοληθουν πολλοί χρήστες με τα biased αποτελέσματα... Το 10% θα παρουσιαστει σαν 45% και δεν θα ανοιξει ρουθούνι. Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2018 από Dynabyte
fsbmaniac Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 2500K 16Gb ram από το 2011 μαζί με evo pro ssd 512 Gb και πραγματικά δεν κάνει κιχ ουτε σε βίντεο ουτε στο browsing σε 4K σε οτι θες ... οκ gaming δεν κανω ουτε τρέχω κάτι τρελό πέρα από κάποια virtual pcs ... Ολα ανοίγουν ΤΕΖΑ ... Αν δεν παίζεις παιχνίδια δεν υπαρχει λόγος να αναβαθμίσεις πλέον 4
Arkin Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 4 ώρες πριν, Apoll είπε Η Intel παρουσίασε ότι είναι 50% γιατί στο τεστ ο 2700Χ δούλευε με 4 core. Είχαν κλείσει τα υπόλοιπα. https://www.principledtechnologies.com/Intel/PC_gaming_processor_study_interim_1018.pdf To PDF είναι από την εταιρία πως έκανε τα Τεστ. Ο 2700X δούλευε ως quad core, με τις μνήμες τελείως στοκ και την στοκ ψύκτρα. Αντίθετα στους Intel είχαν ανοίξει το XMP και είχαν κάνει overclock τα timings, και χρησιμοποιούσαν custom cooler.
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Στο site της Intel αναφερεται οτι οι παραπανω επεξεργαστες υποστηριζουν 16 pci lanes και socket 1151
Ouranium Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 3 ώρες πριν, pirmen56 είπε Αυτά συμβαίνουν με 2080Ti σε 1080p και μας δίνουν μια μικρή γεύση από το μέλλον του 8700Κ και του 9900Κ. Στο 1% min που είναι το σπουδαιότερο. Με στοκ ρολόγια και μνήμες(2666 για ίντελ και 2933 για AMD) για όλα τα μοντέλα. Γιατί κανένας δεν αγοράζει κορυφαία intel cpu προκειμένου να βγάλει σέρνοντας μια-δυο χρονιές. Μιλάμε για ορίζοντα πενταετίας και βάλε. https://www.computerbase.de/2018-09/ryzen-7-2700x-core-i7-8700k-geforce-rtx-2080-ti/#diagramm-performancerating-frametimes υγ: 1. Το HW unboxed έχει μονίμως ως εισαγωγικό βίντεο στο κανάλι του gaming σύγκριση ανάμεσα σε 2600X και intel 7800X. Παραπλανώντας τον κόσμο για το value for money της AMD, γιατί ο 7800X έχει σκόπιμα μικρή level 3 cache πράγμα που τον χαντακώνει στα games. Είναι 100% προσανατολισμένος σε productivity. Από αυτό καταλαβαίνει κανείς πολλά για τις συμπάθειες του καναλιού. Άσχετα πάντως με τις δοκιμές του hw unboxed που διαψεύδουν τα της intel, το computerbase.de δέιχνει συντριπτική υπεροχή του intel arch όταν δεν υπάρχει καθόλου GPU bottleneck. 2. Στις paid δοκιμές για λογαριασμό της intel διαβάζουμε ότι απενεργοποιήθηκε το overclocking enhancement στους ryzen. Δεν ξέρω κατά πόσο παίζει ρόλο και αν το HW unboxed έκανε το ίδιο. Αδελφέ συγγνώμη έχεις δει ότι σε αυτό που ανέβασες 2700χ+1080ti υπερέχει 2% από 2700χ+2080ti. Το ποστάρεις κιόλας θεωρώντας το αξιοπιστο και ότι όλα είναι μέλι γάλα. Ήμαρτον που λέει και ο Γεωργίου. 1
jmirko15 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 1 ώρα πριν, Ouranium είπε Αδελφέ συγγνώμη έχεις δει ότι σε αυτό που ανέβασες 2700χ+1080ti υπερέχει 2% από 2700χ+2080ti. Το ποστάρεις κιόλας θεωρώντας το αξιοπιστο και ότι όλα είναι μέλι γάλα. Ήμαρτον που λέει και ο Γεωργίου. Ότι υπάρχουν ακόμα άτομα που διαβάζουν αυτά που postάρει 4
MTX Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 βλέπω πολύ μισος από την κόκκινη ομάδα και δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο , άμα δεν σας αρέσουνε μην τους αγοράσετε , εγώ βλέπω σε real test τον i5-9600k σε gaming να παίζει καλύτερα η ισάξια από τον κορυφαίο τις ομάδας σας 2700x , και μάλιστα δείχνει πολύ καλός για τα λεφτά του , αν όντως θα κάνει μέχρι 250 ευρώ , δεν χρειάζεται καν να πας σε μεγαλύτερο cpu , είναι σαν i7 προηγουμενης γενιάς
Xzidique Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 6 ώρες πριν, amveria είπε Σε παρακαλώ πολύ τι "ξεμπόστιασμα" είναι αυτό που κάνεις στην μία και μοναδική μας εταιρία; Την εταιρία μας, στης οποίας το όνομα πίνουμε νερό, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Αυτήν που προσπαθούμε με νύχια και με δόντια να στήσουμε... ότι μπορεί ο καθείς μας ώστε να πατήσει πάνω μας και να δώσουμε ώθηση στις πωλήσεις της. Για αυτούς και ίσως και περισσότερους λόγους σε παρακαλώ να διαγράψεις το μήνυμά σου, να ζητήσεις συγνώμη από εμάς τους υποστηρικτές της και να προσπαθήσεις να μην επαναλάβεις στο εξής τέτοιες αναρτήσεις που με την αλήθεια τους φέρνουν σε δύσκολη θέση την εταιρία μας. Τον Ryzen 1700 δεν έχεις εσύ; 😛
Delos96 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Με FX 9590 είμαι ακόμα..χειμώνας έρχεται 😉 1
afterhours Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 1 ώρα πριν, Delos96 είπε Με FX 9590 είμαι ακόμα..χειμώνας έρχεται 😉 Kαι εγω ξεμεινα με την σομπα την αγαπημενη-- FX8320.... Και πολυ το καθυστερησα μου φαινεται να παω σε Ryzen 1700X/2700Χ αλλα δυσκολο συναισθηματικα να αποχωριστω την θερμαστρα 😀 1
Heatspreader Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Καταλαβαίνω πως ο κόσμος είτε δεν ασχολείται καιρό με το άθλημα, είτε ξεχνάει γρήγορα. Αρκετοί κατηγορείτε εταιρίες για λάθος πράγματα. Φωνάζετε για πουλημένα Benchmarks. Όταν σας φωνάζαμε με τους AMD FX, δεν μας πιστεύατε. Σας βάζαμε μετρήσεις παιχνιδιών από άγνωστα - έγκυρα ωστόσο Review Sites και τα προσπερνούσατε. Είχατε κάνει εικόνισμα της Intel. Όταν λέγαμε για θερμοκρασίες δεν μας πιστεύατε. Θεωρούσατε πως είναι πιο ζεστά τα AMD Chips. Σαφώς και τα Intel ήταν και είναι καλύτερα Chips. Πόσο κοστίζουν όμως; Υπάρχει και το «κόστος» στην συνάρτηση. Εμένα το Soldered με προβληματίζει πάντως. Μας έλεγε ψέματα η Intel ότι τόσα χρόνια δεν τα κάνει Soldered επειδή ραγίζουν τα Dies; Κάποιοι από εδώ λέγατε πως έχετε δει AMD FX να χαλάει από ραγισμένο Die. Το ανοίξατε και το είδατε; Τώρα που είναι Soldered θα σπάνε δηλαδή και απλά η Intel μας έκανε την χάρη για να σταματήσουμε την γκρίνια; Τι ισχύει τελικά; Προσωπικά δεν ξέρω, τείνω να πιστέψω όμως πως το Soldered είναι μία λύση ανάγκης για να αυξήσει επιδόσεις κερδίζοντας θερμοκρασίες. Επαναλαμβάνω, δεν ξέρω, αλλά τείνω να πιστέψω. Μου θυμίζει την Apple που βάζει πράγματα στα προϊόντα της 2-3 χρόνια μετά και τα παρουσιάζει ως καινοτομία. Βέβαια η Intel κατηγορήθηκε αδίκως πως αλλάζει τα Socket σαν τα πουκάμισα, χωρίς να υπάρχει συμβατότητα. Κάτι που δεν ισχύει. Όποιος έχει Z370 έχει επιλογή αναβάθμισης. Όπως είχε και τα προηγούμενα χρόνια βεβαίως. Πώς βγήκε τέτοια βρώμα και όλοι είχαμε φρικάρει ότι δεν θα παίρνει τα νέα CPUs δεν το καταλαβαίνω. Φωνάζετε επειδή οι επιδόσεις (τις οποίες δεν έχουμε δει ακόμα) δεν είναι τόσο αυξημένες σε σχέση με τους 8xxx. Πώς να είναι; Πότε ήταν; Θα είναι λίγο βελτιωμένες ως οφείλουν να είναι μιας και πρόκειται για ένα νέο προϊόν. Πάντα έτσι ήταν στα PC τα πράγματα. Το καλό με όλη αυτήν την ιστορία είναι πως τα AMD θα είναι ακόμα πιο φθηνά και όποιος δεν έχει 144+Hz monitor δεν υπάρχει αντικειμενικός λόγος να πάει σε Intel για παιχνίδια. (Όσον αφορά επίσης τα κενά ασφαλείας, δεν θα έχουν ξεπεραστεί τελείως... Δεν λύνονται τόσο εύκολα τέτοια θέματα, αν δεν υπάρξει σημαντική αλλαγή στην αρχιτεκτονική. Όχι πως έχει σημασία, απλά μην πιστεύουμε ότι μας λένε) 2
busellatos Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 9900K 10% βελτιωση 500€+ . Γιαυτο ακριβηναν οι 8700Κ τον τελευταιο καιρο;; Για να κανουμε την συγκριση οτι τα 550€+ ειναι λογικα για 10% απο τα 440€ του 8700Κ ..... Κα(η)μενη Intel τσιμπα ενα Amd 2700X και τα overclock και τα 10% βαλτα στον κουβα σου . Ετσι για την κοροιδια αναδρομικα. 2 1
malakudi Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Πάμε πάλι να το ξαναπούμε. Ο ΜΟΝΟΣ λόγος που έχετε δυνατότητα να αγοράσετε Intel 8 core / 16 thread CPU κάτω από 1500 $, είναι η AMD και ο Ryzen. Η Intel μας κορόιδευε από τον 2700Κ και μέχρι τον 7700Κ δίνοντάς μας λίγο λίγο αυτό που μπορούσε αν ήθελε να το δώσει άμεσα. Επί 6 χρόνια βλέπαμε κάθε χρόνο την ίδια ιστορία: 4 πυρήνες/8 threads στην top cpu, 4 πυρήνες/4 threads στην μεσαία CPU. Και ήρθε η AMD να φέρει ανταγωνισμό και ξαφνικά έχουμε τώρα Intel με 8 πυρήνες / 16 threads! Wow! Και ενώ μας κορόιδευε τόσο καιρό, θέλετε να πάτε να της ξαναδώσετε τα λεφτά σας; Δώστε τα στην AMD για να πάρει το μάθημά της η Intel και να στηρίξετε τον ανταγωνισμό. Διαφορετικά, αν η AMD αποτύχει, θα μείνετε για άλλη μια δεκαετία με 8 πυρήνες. Προσωπικά αγόρασα τον Απρίλη του 2017 τον Ryzen 1700X μετά από πολλά χρόνια με τον 2600Κ και πριν λίγες μέρες αποφάσισα να δώσω κι άλλα χρήματα στην AMD αναβαθμίζοντας σε Ryzen 2700X. Ναι είναι μικρή η διαφορά σε επιδόσεις, ναι είναι χειρότερος από τον 9900Κ αλλά ήθελα να επιβραβεύσω την AMD με τα χρήματά μου. Και με την ίδια μητρική πιθανότατα θα μπορώ σε 10-12 μήνες από τώρα να βάλω 12 core / 24 thread ή 16 core / 32 thread, οπότε τότε ο 9900Κ θα πάει για βρούβες. 13 4
logistoulis Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, MTX είπε βλέπω πολύ μισος από την κόκκινη ομάδα και δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο , άμα δεν σας αρέσουνε μην τους αγοράσετε , εγώ βλέπω σε real test τον i5-9600k σε gaming να παίζει καλύτερα η ισάξια από τον κορυφαίο τις ομάδας σας 2700x , και μάλιστα δείχνει πολύ καλός για τα λεφτά του , αν όντως θα κάνει μέχρι 250 ευρώ , δεν χρειάζεται καν να πας σε μεγαλύτερο cpu , είναι σαν i7 προηγουμενης γενιάς εγώ φίλε από την άλλη ξέρεις τι βλέπω; ότι το 2010 αγόρασα έναν i5 στα 200€ που ήταν φοβερό vfm για τα λεφτά του και μου έβγαλε μια 5ετια ανετότατα και το 2015 που ο αυτός i5 άρχισε να αγκομαχά αγόρασα έναν i5 στα 260€ που δεν ήταν καθόλου φοβερό vfm και ήδη έχει αρχίσει να αγκομαχά (η εναλλακτική για να πάω σε παραπάνω πυρήνες όπως όφειλα για δω σοβαρότατες διαφορές κόστιζε δυσανάλογα πολλά λεφτά και για cpu, αλλά και για chipset/mobo ) και όλο αυτό επειδή δεν υπήρχε ανταγωνισμός, μας φλώμωνε η intel σε πανάκριβους 4πυρηνους ή τολμούσε να πουλάει ακόμα και διπύρηνους και μας έλεγαν τα fanboys ότι δεν υπάρχει ανάγκη για κάτι παραπάνω ε λοιπόν την επόμενη φορά σίγουρα δεν θα ξαναψωνίσω από αυτούς και ας αποφάσισαν να βγάλουν κανονικούς επεξεργαστές, γιατί όταν ζητούσα 6core ι5 χρόνια πίσω όπως όφειλε να συμβει, ήμουν υπερβολικός δεν πρόκειται με την τσέπη που να υποστηρίξω μια εταιρεία που με την πρώτη ευκαιρία μου πιάνει τον κώλο και ας χάσω στα φανταστικά benchmark, έχω gpu amd τόσα χρόνια και βλέπω στην πράξη τι ισχύει και τι όχι ξανά και ξανά... προς το παρόν όμως κάθομαι και βράζω στο ζουμί μου γιατί ο i5 δεν έχει βγάλει τα λεφτά που μου ζήτησε η intel για να πάρω ούτε ένα 50%, ενώ τα προηγούμενα χρόνια από cpu σε cpu οι διαφορές ήταν δραματικές και δεν είχαμε και τις βλακείες με τα Κ ή τα μη Κ Επεξ/σία 10 Οκτωβρίου 2018 από logistoulis 5
revos Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Στην Ελλαδα ποτε ερχεται; Σε ΗΠΑ και σε μερικες χωρες της ΕΕ μπορεις ηδη να προπαραγγειλεις. Στην Ελλαδα ουτε καν εμφανιζεται σε καποιο site.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα