logokrimenos Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Καλησπέρα, αγόρασα το συγκεκριμένο πριν μερικές μέρεε και θέλω να κάνω αναβάθμιση με σκληρό και μνήμη. Θα ήθελα επειδή δεν γνωρίζω ΚΑΘΟΛΟΥ να μου προτείνετε έναν σκληρό και μια ram. Σκέφτομαι αν βρω κάτι αξιόλογο να πάω στα 500gb και για RAM πιστεύω για την ώρα θα είμαι εντάξει με μια έξτρα 4άρα και να παιζω στα 8gb. Budget έχω μέχρι 100 - 120€ και για τα δύο. Αν δεν υπάρχει κάτι σε αυτή την τιμή ας κατέβω στα 250gb σκληρό. Ούτως ή άλλως θα κάνω ελαφριά χρήση της μνήμης καθώς μουσικές ταινίες και φωτογραφίες θα τις βάλω στον hdd. Επισυνάπτω μια φώτο με τα χαρακτηριστικά της ram. (μην κοροϊδεύετε που τράβηξα φωτο την οθόνη, δεν είχα την δυνατότητα να κάνω το ποστ απο το laptop)
mphxths Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Aπο το σκρινσοτ το μονο που καταλαβαινουμε ειναι οτι αυτην την στιγμη εχει πανω μια 4αρα ddr4 / 2400MHz. To skroutz ξερεις που βρισκεται δεν επεκτεινομαι αλλο στο θεμα μνημη. Απο δισκο δεν ξερω τι εχει πανω και τι θυρες εχει το φορητο.Θες να αντικαταστησεις τον υπαρχον δισκο (τι δισκο εχει τωρα?πληροφοριες ?) και να βαλεις ιδιου τυπου αλλα περισσοτερη χωρητικοτητα ? Ή μιλαμε για 2η υποδοχη και 2ο δισκο?Δες και εδω λιγο σελ 68-69.Στις σελιδες αυτες ειναι το πινακακι των parts που παιρνει το μοντελο σου...αναφερεται σε m2 pcie δισκο...δεν ξερω αν εχει 2η υποδοχη και τι ειδους..γιατι οκ το λεει το manual εκει , αλλα καλο θα ηταν με καποιον τροπο να το διαπιστωσουμε στα σιγουρα..και αν εχει λοιπον 2η υποδοχη συμφερει να βαλεις εκει δισκο και να εχεις 2 δισκους στο μηχανημα...
logokrimenos Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 32 λεπτά πριν, mphxths είπε Aπο το σκρινσοτ το μονο που καταλαβαινουμε ειναι οτι αυτην την στιγμη εχει πανω μια 4αρα ddr4 / 2400MHz. To skroutz ξερεις που βρισκεται δεν επεκτεινομαι αλλο στο θεμα μνημη. Απο δισκο δεν ξερω τι εχει πανω και τι θυρες εχει το φορητο.Θες να αντικαταστησεις τον υπαρχον δισκο (τι δισκο εχει τωρα?πληροφοριες ?) και να βαλεις ιδιου τυπου αλλα περισσοτερη χωρητικοτητα ? Ή μιλαμε για 2η υποδοχη και 2ο δισκο?Δες και εδω λιγο σελ 68-69.Στις σελιδες αυτες ειναι το πινακακι των parts που παιρνει το μοντελο σου...αναφερεται σε m2 pcie δισκο...δεν ξερω αν εχει 2η υποδοχη και τι ειδους..γιατι οκ το λεει το manual εκει , αλλα καλο θα ηταν με καποιον τροπο να το διαπιστωσουμε στα σιγουρα..και αν εχει λοιπον 2η υποδοχη συμφερει να βαλεις εκει δισκο και να εχεις 2 δισκους στο μηχανημα... Για την RAM τι αλλες πληροφορίες χρειαζόμαστε και κυρίως ΠΩΣ μπορώ να τις βρω. Για τον δίσκο θα βάλω όπως γράφω και στο αρχικό έναν έξτρα στην θύρα Μ2, βγαίνει και μοντέλο ίδιο με έξτρα ssd όπως θέλω να το κάνω εγώ αλλά δεν πρόλαβα την προσφορά. Μετά βγήκε αυτό και το τσίμπησα σε πάρα πολύ καλή τιμή 378 χωρίς ΦΠΑ, οπότε με μια προσθήκη 100-120€ θα έχω πιστεύω ενα αρκετά αξιόπιστο και γρήγορο μηχάνημα.
mphxths Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, logokrimenos είπε Για την RAM τι αλλες πληροφορίες χρειαζόμαστε και κυρίως ΠΩΣ μπορώ να τις βρω. Για τον δίσκο θα βάλω όπως γράφω και στο αρχικό έναν έξτρα στην θύρα Μ2, βγαίνει και μοντέλο ίδιο με έξτρα ssd όπως θέλω να το κάνω εγώ αλλά δεν πρόλαβα την προσφορά. Μετά βγήκε αυτό και το τσίμπησα σε πάρα πολύ καλή τιμή 378 χωρίς ΦΠΑ, οπότε με μια προσθήκη 100-120€ θα έχω πιστεύω ενα αρκετά αξιόπιστο και γρήγορο μηχάνημα. Κοιτα οπως ειπα απο το σκρινσοτ 99.9999999999% η μνημη που χει τωρα πανω ειναι 4gb ddr4 sodimm/2400MHz .Στο manual που σου λινκαρα αναφερεται και σε 2666αρες μνημες..αλλα δεν νομιζω να χει νοημα να πας εκει..2400αρες ραμ και θα σαι κομπλε... Ξεκινα εκμαθηση "google" και "skroutz" και χωρις κοπο θα βρεθεις εδω. Οσο για τον δισκο , το manual μιλαει για m.2 2280 pcie. Αν οντως ισχυει αυτο τοτε θα χεις δισκο που θα πηγαινει φετες..αλλα παιζει ναναι και ακριβοι τετοιοι δισκοι.Δες εδω.Αμα ξεφυγεις στα gb ξεφευγεις και στα ευρω. Γενικως υπαρχουν m.2 pcie slots , m.2 sata slots και m.2 combo slots (pcie/sata). Αν εχεις το 3ο παιρνεις εναν m.2 sata για να σου βγει πιο φθηνα , θα χεις ομως ταχυτητες sata. Aν το slot ειναι αποκλειστικα m.2 pcie αναγκαστικα πας στους δισκους που λινκαρα με τις αναλογες τιμες... Παντα παιζει και περιπτωση εξωτερικου για την αγορα ολων των παραπανω (ram/δισκο) .Ισως βρεις καλυτερες τιμες... Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2018 από mphxths
logokrimenos Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 2 λεπτά πριν, mphxths είπε Κοιτα οπως ειπα απο το σκρινσοτ 99.9999999999% η μνημη που χει τωρα πανω ειναι 4gb ddr4 sodimm/2400MHz .Στο manual που σου λινκαρα αναφερεται και σε 2666αρες μνημες..αλλα δεν νομιζω να χει νοημα να πας εκει..2400αρες ραμ και θα σαι κομπλε... Ξεκινα εκμαθηση "google" και "skroutz" και χωρις κοπο θα βρεθεις εδω. Οσο για τον δισκο , το manual μιλαει για m.2 2280 pcie. Αν οντως ισχυει αυτο τοτε θα χεις δισκο που θα πηγαινει φετες..αλλα παιζει ναναι και ακριβοι τετοιοι δισκοι.Δες εδω.Αμα ξεφυγεις στα gb ξεφευγεις και στα ευρω. Γενικως υπαρχουν m.2 pcie slots , m.2 sata slots και m.2 combo slots (pcie/sata). Αν εχεις το 3ο παιρνεις εναν m.2 sata για να σου βγει πιο φθηνα , θα χεις ομως ταχυτητες sata. Aν το slot ειναι αποκλειστικα m.2 pcie αναγκαστικα πας στους δισκους που λινκαρα με τις αναλογες τιμες... Παντα παιζει και περιπτωση εξωτερικου για την αγορα ολων των παραπανω (ram/δισκο) .Ισως βρεις καλυτερες τιμες... Ευχαριστώ πολύ για βοήθεια, για ram ξέρω να ψάξω απλά θέλω να βεβαιωθώ ΤΙ πρέπει να κοιτάξω απο θέμα χαρακτηριστικών. Αποτι βλέπω εδώ https://psref.lenovo.com/syspool/Sys/PDF/Lenovo Laptops/ideapad 330S (15_) AMD/ideapad_330S_15AMD_Platform_Specifications.pdf λέει για M.2 SSD / PCIe NVMe, PCIe 3.0 x 4, 32Gb/s (for Ryzen 5 / 7 APU model) εγώ έχω το Ryzen 5, οπότε ερχόμαστε στην περίπτωση που αναφέρεις παω σε αυτούς που λίνκαρες? Να κάνω την μικρή υπέρβαση και να πάω σε αυτόν https://www.skroutz.gr/s/13876336/Samsung-860-Evo-M-2-500GB.html?
mphxths Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Αυτος που λινκαρες ειναι sata3...δες στο λινκ μου και κοιτα αυτους που αναφερονται ως "pci express" στο "πρωτοκολλο επικοινωνιας"...
logokrimenos Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Λέω να κάνω την συγκεκριμένη επιλογή https://t-support.gr/el/SAMSUNG/Samsung-970-Evo-NVMe-M-2-250GB-p1172318.html https://t-support.gr/el/Kingston/Kingston-ValueRAM-4GB-DDR4-2400MHz-KVR24S17S6-4-p1171586.html Αξίζει λέτε τα περίπου 130€?
mphxths Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Τι εννοεις αν αξιζει?αν αξιζουν τα λεφτα τους?προφανως ναι... Σαν αναβαθμιση..προφανως..αν εισαι τωρα με μηχανικο δισκο..και πας σε m.2 nvme θα νομιζεις οτι βρεθηκες σε αλλη διασταση...οι nvme πανε φεεεετες... Με 8γιγα ραμ , θα παρει λιγο αερα το μηχανημα...ειναι αυτονοητο το κερδος απο τις αναβαθμισεις αυτες.... 1
logokrimenos Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 17 λεπτά πριν, mphxths είπε Τι εννοεις αν αξιζει?αν αξιζουν τα λεφτα τους?προφανως ναι... Σαν αναβαθμιση..προφανως..αν εισαι τωρα με μηχανικο δισκο..και πας σε m.2 nvme θα νομιζεις οτι βρεθηκες σε αλλη διασταση...οι nvme πανε φεεεετες... Με 8γιγα ραμ , θα παρει λιγο αερα το μηχανημα...ειναι αυτονοητο το κερδος απο τις αναβαθμισεις αυτες.... Θα πάω με αυτά και αργότερα αλλάζω την ram και βάζω μια 8άρα να δω αν θα δουλέψει
Romanzo Criminale Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Μαν σήμερα το εστησα το μηχανάκι με αυτά που γράφεις από πάνω. 2,2 λεπτά η εγκατάσταση windows με χρονόμετρο. Πάει τάπα γενικά. Σε benchmark έπιασα 3.2gb read και 1.5 write. Το μόνο θέμα που έχω, άσχετο, αλλά να μου το επιβεβαιώσεις είναι το κωλο ανεμιστηηρακι που δουλεύει συνέχεια. Και μιλάμε για καθαρή εγκατάσταση Μην πάρεις Kingston. Σου απάντησα και στο πμ, πάρε με κάτω από 30 την crucial. 110 κάτι μου πήγε δίσκος και μνήμη. Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου 2018 από Romanzo Criminale
Green Dragon Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Καλησπέρα παιδιά! Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από το laptop. Το μόνο που του πρόσθεσα είναι ένα dimm DDR4 Crucial 4gb και με τον μαμά SSD πραγματικά πετάει. Μου κάνει εντύπωση αυτό που λες για το ανεμιστηράκι που το ακούς συνέχεια.....Εγώ πάλι καθόλου. Βέβαια εξαρτάται από τα προγράμματα που χρησιμοποιεί ο καθένας και γενικά τη χρήση. Επίσης από την οξύτητα της ακοής του....χαχαχα. Εγώ δεν φημίζομαι πάντως για την ακοή μου....😄😄 Το μόνο που με έχει χαλάσει πολύ είναι ότι την μνήμη την αγόρασα πριν 20 μέρες στην καλύτερη τιμή που βρήκα στη αγορά 35,80 και σήμερα την βλέπω στα 21 κάτι....😪😪
mphxths Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 26 λεπτά πριν, Green Dragon είπε Το μόνο που με έχει χαλάσει πολύ είναι ότι την μνήμη την αγόρασα πριν 20 μέρες στην καλύτερη τιμή που βρήκα στη αγορά 35,80 και σήμερα την βλέπω στα 21 κάτι Καλωσηρθες στο κλαμπ.Οποτε αγοραζω κατι , μεσα σε 15-20 μερες πεφτει η τιμη του.Αφου σκεφτομαι να βαλω αγγελια του στυλ "πειτε μου ποιο προιον θελετε να του ριξω την τιμη !!"
Green Dragon Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Στις 11/10/2018 στις 1:56 ΠΜ, Romanzo Criminale είπε ........... Το μόνο θέμα που έχω, άσχετο, αλλά να μου το επιβεβαιώσεις είναι το κωλο ανεμιστηηρακι που δουλεύει συνέχεια. Και μιλάμε για καθαρή εγκατάσταση ...... Φαντάζομαι ότι έχεις περάσει το καινούργιο bios. Βελτιώνει την θερμική συμπεριφορά του συστήματος και συνεπώς τη λειτουργία του ανεμιστήρα.
Romanzo Criminale Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 54 λεπτά πριν, Green Dragon είπε Φαντάζομαι ότι έχεις περάσει το καινούργιο bios. Βελτιώνει την θερμική συμπεριφορά του συστήματος και συνεπώς τη λειτουργία του ανεμιστήρα. Ναι ρε, όλα τα έκανα, μου λένε να τους το πάω πίσω, αλλά πραγματικά δεν παίζει. Δεν έχω θέμα με θερμοκρασίες, απλά ο έλεγχος του ανεμιστήρα είναι γτπ τελείως. Anyway, είμαι πολύ ευχαριστημένος με το λάπτοπ. Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2018 από Romanzo Criminale 1
logokrimenos Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 Και εγώ κούμπωσα την ram και τον ssd πριν μερικές μέρες. Άργησαν ΠΑΡΑ πολύ να έρθουν απο εκεί που τα παρήγγειλα. Με αυτά τα 2 το λάπτοπ απογειώθηκε εντελώς!!! Για την ώρα είμαι αρκετά ευχαριστημένος, το μόνο που έχω παρατηρήσει και μου την έδωσε λίγο είναι οτι στον chrome όταν έχω ανοιχτές καρτέλες μαζί με youtube για μουσική, όταν πάει να αλλάξει τραγούδι καμια φορά κολλάει και μαυρίζει η οθόνη στιγμιαία. Λογικά φταίει ο chrome η κανας flash player δεν ξέρω. Κατα τα άλλα είναι πολύ πένα και για τα 480€ που μου βγήκε τελική τιμή με την προσθήκη ssd και ram.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα