Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ως noobas με προγραμματισμο ξεκινησα να διαβαζω python λογο σχολης,ειμαι στα εντελως πρωτα βηματα μου,εχω ενα προβλημα χρησιμοποιω το atom ως editor (δεν ξερω αν ειναι το ιδανικο αυτο μου αρεσε πιο πολυ στο ματι) γραφω τον εξης κωδικα :

name = input('δώσε το όνομα σου: ')
δώσε το όνομα σου: κώστας
ΑΜ = input('δώσε τον αριθμό μητρώου σου: ')
δώσε τον αριθμό μητρώου σου :00000000000
print ('είσαι ο', name, 'και ο αριθμός μητρώου σου είναι:', AM)

στην αρχη μου εβγαζε ερρορσ οτι δεν ειναι σε utf-8 κατι τετοιο αλλα ηταν απο μονο ρυθμισμενο σε utf-8 βρηκα λυση η οποια ειναι να βαλω στην αρχη του κωδικα αυτο:# -*- coding: utf-8 -*- ολα καλα μεχρι εδω,τρεχω το προγραμμα και μου βγαζει συντακτικο λαθος στην δευτερη γραμμη που ειναι το λαθος;;

υ.γ:το atom ειναι καλο εχετε να προτινεται καποιο αλλο ;(μου την δινει οτι πρεπει να αποθηκευσω πρωτα σε .py το αρχειο για να μου τα βγαζει χρωματιστα :P )

υ.γ2:ως λογισμικο χρησιμοποιω linux ειχε προεγκατεστημενη την 2.7 εκδοση της python εβαλα την 3.6 αλλα δεν ξερω οταν τρεχω το προγραμμα σε ποια εκδοση το τρεχει δεν το εχω ψαξει ακομα αυτο επηρεαζει καπου αυτο;

Ευχαριστω.

Δημοσ.

Καλή αρχή με τον προγραμματισμό

Καλύτερα να χρησιμοποιήσεις τον IDLE αφού τώρα ξεκινάς γιατί έχει το καλό ότι με F5 τρέχει αμέσως το πρόγραμμα σου. 

Όσον αφορά τον κώδικα σου ο σωστός είναι έτσι

name = input('δώσε το όνομα σου: ')
AM = input('δώσε τον αριθμό μητρώου σου: ')
print ('είσαι ο', name, 'και ο αριθμός μητρώου σου είναι:', AM)

Το λάθος που έκανες ήταν που είχες το ΑΜ με ελληνικούς χαρακτήρες ενώ το όρισμα ήταν με αγγλικούς. O παραπάνω κώδικας τρέχει σε 3.6, αν θες να τρέξει σε 2.7 αλλάζεις το input σε raw_input.

Δημοσ.

pycharm επισης ,δεν ειναι τοσο απλο οπωγς το atom h ο idle  της python  ,αλλα αξιζει,μεσω σχολης μπορεις με το φοιτητικο μεηλ σου να κατεβασεις τσαμπα προιοντα απο την  jetbrains

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...