Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα έχω ένα ερώτημα με τον ssd.Εβαλα τον δίσκο σε νέο σύστημα  στις 8 Σεπτέμβρη και πέρασα τα windows 10.εβαλα και πρόγραμματα μαζί και το hdiscsentinel.Ενα μήνα μετά  μου δείχνει υγεία 99% στην τελευταία έκδοση του hds.ςχω πέρασει το crystaldiscinfo και λέει υγεία καλή και με το toshiba utility μου δείχνει υγεία 98%.Ποιο να πιστέψω είναι αξιόπιστα τα διαγνωστικά υγείας και ειδικά το  hds  σε ssd;Είχα  και σε προηγούμενο pc ssd intenso αλλά η υγεία του πήγε στο 99% σε3 μήνες αναλόγως τα whrites και ακόμα σε αυτό το σημείο ειναι .Το νέο σύστημα το λειτουργω λίγες ώρες.Ειναι τόσο ευαίσθητοι οι ssd;Τον hhd τον έχω χρόνια και είναι οκ.Δεν ξέρω τι να πιστέψω πλέον.Δηλ και έναν καλό samsung να έβαζα το ίδιο θα γινόταν με την υγεία του;Γίνεται να ξαναπάει η υγεία στο 100%;

Δημοσ.

Οι ssd κατασκευαστικα είναι λιγότερο ευαίσθητοι από τους hdd (αν ρίξεις έναν hdd στο πάτωμα μπορεί να χαλάσει τελείως ενώ ο ssd κατά 99% δε θα πάθει τίποτα)

Τώρα αν μιλάμε για μια φυσιολογική χρήση οι ssd μπορεί να μην κρατήσουν τόσο όσο οι hdd. Βέβαια αυτό εξαρτάται απο τη χωρητικότητα και απο τα μοντέλα. Πχ οι περισσότεροι ssd της intel και Samsung είναι σκυλιά και δύσκολα πέφτει η υγεία/απόδοσή τους. Επίσης αν πάρεις δύο ssd του ίδιου μοντέλου αλλά διαφορετικής χωρητικότητας (πχ 120gb και 240gb) ο δεύτερος μάλλον θα είναι πιο γερός. 

Δυστυχώς δεν υπάρχει τρόπος να ανεβάσεις την υγεία ενός δίσκου :P . Γενικά μέχρι 90%υγεία είναι πολύ καλά. Αλλά αν αρχίσουν να βγαίνουν bad sectors κτλπ καλό είναι να αρχίσεις να κάνεις backup που και που. 

Δημοσ.

ΣΕ θεμα παρομοιο για ssd καποιος αναφερει οτι με φορματ μπορει να ξαναωεβει η υγεια του δισκου στο 100%.και παλι δεν ειναι σιγουρο.ρωτησα και τεχνικο για το θεμα και μου εiπε πως οι toshiba ssd ειναι για τα σκουπιδια πλεον δεν αξιζουν.και συν οτι μπορει να φταιει και τα watt του τροφοδοτικου επειδη ειναι 450w corsair vs και να το ζοριζει.ακομα ειμαι χωρις καρτα γραφικων ,μονο με τα γραφικα του επεξεργαστη και εχω και εναν hdd επανω.τι να σου πω μπορει να φταιει και αυτο?Αν εβαζα δηλ και μια  1030 η 1050 απλη τι θα γινοταν συμφωνα με τα λεγομενα του θα τον επαιρνα στο χερι τον ssd?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...