Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα! Εχω ενα θεμα με τον οτε συγκεκριμενα! Εκανα αιτηση για φοιτητικο ιντερνετ στο κεντρο Αθηνας απο τις 9/9. Σημερα ηρθε ο εξοπλισμος και μου ειπαν οτι θα ερθουν για ενεροποιηση στις 26/10. Αν ειναι δυνατον. Σχεδον 2 μηνες μετα. Και ο λογος ηταν οτι δεν ειχαν διαθεσιμη γραμμη λεει για το ιντερνετ(ηταν πιασμενα ολα? δεν ξερω πως λειτουργει..).

Παλαιοτερα ενας τεχνικος που ειχε ερθει για την ενεργποιηση γραμμης μου ειχε πει οτι μπορουσα να το κανω και μονος μου! 

Και η ερωτηση μου κυριοι ειναι αν μπορει καποιος να με καθοδηγησει τι να κανω? 2 μηνες χωρις ιντερνετ παει πολυ!! 

Ευχαριστω πολυ!

Δημοσ.

Αν είχες κάνει αντιστοιχη αιτηση σε wind/voda θα σου ελεγα οτι μαλλον σου λενε αερολογίες. Επειδή όμως είναι οτε, αυτά που σου λενε ευσταθούν. 

Θα μπορουσες να το κάνεις μονο σου ΑΝ ειχες ενεργή γραμμή, αλλά για να παιρνεις τετοια ημερομηνία ... πάλι καλα να λες. 

Αυτό που μπορεις να κάνεις εσύ ειναι να συνδέσεις το router στη γραμμή και αμα δεις οτι αναψει το λαμπάκι DSL να τηλεφωνήσεις στο 13888 να σε βοηθήσουν να περάσεις κωδικους και ρυθμίσεις. 

Δημοσ.

Προφανώς υπάρχει έλλειψη ακραίου δικτύου, με απλά λόγια ελεύθερο ζεύγος από την καμπίνα μέχρι την οικοδομή, οπότε στην περίπτωση αυτή τρέχει η αίτηση για 2 μήνες και μετά πρέπει να ανανεωθεί για άλλο τόσο διάστημα και αυτό μέχρι να ελευθερωθεί κάποιο ζεύγος. Είναι σχετικά συχνό φαινόμενο σε πυκνοκατοικημένες περιοχές όπου δεν έχει γίνει επέκταση-αναβάθμιση του χάλκινου δικτύου για πολλά χρόνια.

Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλον λόγο που να παίρνει τόσο καιρό η ενεργοποίηση μιας σύνδεσης, άσε που αυτό σου ανέφεραν όπως έγραψες.

Δημοσ.

Ναι βρηκαν αυτο το ζευγος μου ειπαν. Το θεμα ειναι το τι θα κανει ο τεχνικος οταν ερθει με εκεινο το μηχανηματακι για να ενεργοποιηθει.

Δημοσ.

Την δουλειά του θα  κάνει. Θα συνδέσει το ζεύγος που έρχεται από την καμπίνα με το αντίστοιχο του διαμερίσματος, ελέγχοντας ότι η σύνδεση (στον κατανεμητή) λειτουργεί σωστά.

Δημοσ.

εσυ το μονο πραγμα που μπορεις να κανεις ειναι να περιμενεις,αν δεν υπαρχει διαθεσιμη γραμμη που συμβαινει αυτο σ εορισμενες περιοχες δεν μπορεις να κανεις κατι απο μονος σου.

Δημοσ.

ρε παιδια. ελεος. ειπαμε υπαρχει πλεον γραμμη. απλα ο τεχνικος μπορει να ερθει στις 26! το ερωτημα ειναι αν μπορω εγω να το συνδεσω καπως για να μην περιμενω 1 μηνα. δεν με ενδιαφερουν τα υπολοιπα

Δημοσ.

Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις (όπως έγραψε ο isay στο 2ο μόλις μήνυμα) το modem/router στη γραμμή και να περιμένεις πότε θα ενεργοποιηθεί η υπηρεσία.

Το ότι το διαμέρισμα έχει ζεύγος συνδεδεμένο στον κατανεμητή της οικοδομής και από εκεί υπάρχει συνέχεια μέχρι την καμπίνα και στο αστικό κέντρο, δεν σημαίνει ότι σε αυτή την γραμμή έχει δοθεί υπηρεσία. Δεν γίνεται αυτόματα πατώντας ένα κουμπί και υπάρχουν διάφορες εργασίες που γίνονται. Και τον Θεό μπάρμπα να έχεις, πρέπει να περιμένεις τις εργασίες των τεχνικών του ΟΤΕ.

Δημοσ.

μας λες ελεος και απο πανω , η συνδεση δεν ειναι ενας διακοπτης που απλα τον ανοιγεις και τον κλινεις,ολο αυτο θελει μια διαδικασια και μια γραφειοκρατια ,και αναλογα σε πιο σταδιο ειναι. αν εισια στο τελικο σταδιο βαλε το ρουτερ μονο σου

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά! Για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα ρωτάω εδώ αφού για ενεργοποίηση γραμμής πρόκειται. Είμαι με forthnet και έκανα αίτηση για μεταφορά στον ΟΤΕ και μου είπαν ότι θέλει 14 μέρες. Σαν πολύ δεν είναι; Το λέω γιατί έχω διαβάσει σε διάφορα forum για μερικές μόνο μέρες αναμονής, πχ 3-4 μέρες..

Δημοσ.

Σύμφωνα με τον νέο κανονισμό, το αίτημα φορητότητας παραμένει σε αναμονή για 14 μέρες και την 15η προωθείται στον παλιό πάροχο οπότε ξεκινούν οι διαδικασίες. Σε αυτό το διάστημα έχεις δυνατότητα να υπαναχώρησης.

Υπάρχει βέβαια και η δυνατότητα στην αίτηση να ζητήσεις από τον νέο πάροχο να στείλει άμεσα το αίτημα φορητότητας, αλλά τώρα έχεις δικαίωμα υπαναχώρησης εντός των 14 ημερών και πριν την ενεργοποίηση της σύνδεσης σε αυτόν.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, jkoukos είπε

Σύμφωνα με τον νέο κανονισμό, το αίτημα φορητότητας παραμένει σε αναμονή για 14 μέρες και την 15η προωθείται στον παλιό πάροχο οπότε ξεκινούν οι διαδικασίες. Σε αυτό το διάστημα έχεις δυνατότητα να υπαναχώρησης.

Υπάρχει βέβαια και η δυνατότητα στην αίτηση να ζητήσεις από τον νέο πάροχο να στείλει άμεσα το αίτημα φορητότητας, αλλά τώρα έχεις δικαίωμα υπαναχώρησης εντός των 14 ημερών και πριν την ενεργοποίηση της σύνδεσης σε αυτόν.

Γίνεται και σήμερα ας πούμε να τους πάρω και να τους πω να το προωθήσουν άμεσα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 10/10/2018 στις 1:40 ΜΜ, jkoukos είπε

Δεν γνωρίζω, αλλά δεν έχεις να χάσεις κάτι με το να πάρεις τηλέφωνο.

Πήρα τηλέφωνο τελικά και δεν είχε ιδέα η τηλεφωνήτρια για τον κανονισμό :P. Απλά μου είπε ότι σε 6-10 εργάσιμες από την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης θα επικοινωνήσουν μαζί μου για ραντεβού να μου φέρουν το modem και όλα τα σχετικά.

Επίσης, ξέρουμε από όταν με κόψουν από την forthnet πόσο χρόνο θέλει (στο περίπου, αν έχει κάποιος προηγούμενη εμπειρία) να γίνει η σύνδεση στον ΟΤΕ;

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, yiannis1991 είπε

Επίσης, ξέρουμε από όταν με κόψουν από την forthnet πόσο χρόνο θέλει (στο περίπου, αν έχει κάποιος προηγούμενη εμπειρία) να γίνει η σύνδεση στον ΟΤΕ; 

Η μεταφορά σε άλλο πάροχο γίνεται σχεδόν άμεσα, άντε να μην έχεις γραμμή για λίγες ώρες...σπάνιο και αυτό.

Ειδικά αν μιλάμε για οτε σε αυτά είναι σίφουνες...στο να φύγεις από οτε γίνονται σαλιγκάρια...

Επεξ/σία από chsam

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...