Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Μέχρι στιγμής χρησιμοποιώ για αποθήκευση έναν 500αρι σκληρό HDD της Seagate. Αύριο έρχεται ο Samsung Evo 860 250gb. Καταρχάς θα κάνω clean install τα Win10 στον SSD.
Οι ερωτήσεις είναι οι εξής:

1. Θα πρέπει να κάνω πάλι Flash το BIOS της μητρικής;
  2. Θα πρέπει να κάνω install πάλι τα AMD all in 1 driver? Τα Realtek high definition audio driver, Realtek Lan driver, ASRock RGB LED κτλ;

Επίσης, τον 500αρι κατά την πρώτο άνοιγμα του pc, που δεν θα έχουν περαστεί τα Win10 ακόμα, δεν θα τον συνδέσω για να κάνω σωστά το install στον SSD.
Αν τον βάλω μετά, και έχω εννοείται σαν 2ο τον 500αρι που θα εχει τα Windows μεσα ακόμα από πριν, θα υπάρξει πρόβλημα; Για να πάω στο Disck Management να τον κάνω Format.
Ή μπορώ και κάτα το Install των Windows να πατήσω πάνω του και να κάνω Delete? και μετά επιλέγω τον SSD και προχωράω.;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1.Όχι

2.Ναι

Τον μηχανικό δεν χρειάζεται να τον αποσυνδέσεις. Από το βιος θα επιλέξεις να μπουτάρει από το cd των windows και κατά την εγκατάσταση θα επιλέξεις τον ssd. Αν θέλεις κάνεις και φορμάτ τον μηχανικό κατά την εγκατάσταση. Σημαντικό επίσης είναι στο βιος να επιλέξεις AHCI πριν γίνει εγκατάσταση στον ssd.

Επεξ/σία από antbyron
Δημοσ.

και επισης θελω να κάνω update το bios στη νεότερη έκδοση..θα το κάνω όμως μετά τα windows και όλα αυτά..με usb πάλι

Δημοσ.

Ναι δεν υπάρχει πρόβλημα, όποτε θέλεις κάνεις bios update. Γιατί όμως θέλεις να κάνεις; Θα κερδίσεις κάτι; Η μητρική σου υποστηρίζει dual bios;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εχω το 3.10 απο περυσι τον οκτοβρη..έχουν βγει καμια 5αρια καινουρια απο οτι ειδα..ειναι stable το συστημα μου τωρα κ παλι...να μην κανω λες?

Επεξ/σία από Levs
Δημοσ.

Αν το bios update υποστηρίζει λειτουργίες που τις θες ή που διορθώνουν σημαντικά πράγματα, κάνε.

Καλοδούλευτος ο ssd. Θα δεις διαφορά.

Δημοσ.

Μεσα στο στικάκι, που εχω τα αρχεια των windows, πειραζει που εχω και ενα φακελο που εχει βιντεο,φωτο μεσα; θα κανω δουλεια κ αας ειναι κ αυτα μεσα;

Δημοσ.

βγάλε τον μηχανικο πριν κανεις εγκατάσταση τα 10αρια, υπάρχει περίπτωση να περάσει τον bootloader εκει πέρα και μετά αν χτυπήσει ο δισκος θα θες repair του λειτουργικού γιατι δεν θα ξέρει απο που να εκκινήσει.

φαντάζομαι θα φτιάξεις uefi boot stick με GPT για να εκμεταλλευτείς τα πάντα (μιας και δεν έχει αναφερθει)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...