eidikos33 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Καλησπερα σε ολους η φιλη μου εχει υπολοιπο αδειας 14 ημερες και στην εταιρια που εργαζεται της ειπαν να παρει αδειες και ακουσε οτι αμα δεν τις παρει ο εργοδοτης δεν ειναι υποχρεωμενος να τις πληρωσει? Κανονικα δεν ισχυει οτι αμα δεν τις παρεις θα τις πληρωθεις στο τελος του ετους? Στην ουσια με αυτο τον τροπο θα παρει σχεδον ενα ακομα μισθο...Τι λετε?
bilios40 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Πρεπει να παρει την αδεια γιατι δεν πληρωνεται<και στο διμοσιο παιζει πλεον αυτο>... νομικα δεν γνωριζω τι γινεται .... 1
HALF EVIL Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 34 λεπτά πριν, eidikos33 είπε Καλησπερα σε ολους η φιλη μου εχει υπολοιπο αδειας 14 ημερες και στην εταιρια που εργαζεται της ειπαν να παρει αδειες και ακουσε οτι αμα δεν τις παρει ο εργοδοτης δεν ειναι υποχρεωμενος να τις πληρωσει? Κανονικα δεν ισχυει οτι αμα δεν τις παρεις θα τις πληρωθεις στο τελος του ετους? Στην ουσια με αυτο τον τροπο θα παρει σχεδον ενα ακομα μισθο...Τι λετε? Λέμε ότι ο εργαζόμενος οφείλει να εξαντλήσει την ετήσια κανονική του άδεια ( το καλοκαίρι δικαιούται 2 συνεχόμενες εβδομάδες) και ο εργοδότης αντίστοιχα οφείλει να δώσει την κανονική άδεια εντός του έτους, ειδάλλως αντιμετωπίζει νομικές κυρώσεις. Επισήμως πληρωμή υπολοίπου άδειας , ξέχνα το. Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2018 από HALF EVIL 1
paylidis Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Ισχύει πρέπει να τις πάρει κανονικά. Εάν ήθελε να τος πληρωθεί θα έπρεπε να υπάρχει σχετικό αίτημα από τον εργοδότη να της τις πληρώσει... και στο δημόσιο πλέον, παρόλο που μεταφέρονται από έτος σε έτος, σε αναγκάζουν κάποια στιγμή να τις πάρεις
kallair Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) λαθος ποστ. Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2018 από kallair
zebras84 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Την άδεια συνήθως στην πληρώνει αν τη ζητήσεις και δεν μπορεί να στην δώσει λόγω ανωτέρας βίας (φόρτου εργασίας, έλλειψη προσωπικού κλπ) αλλά και πάλι κατόπιν συνεννόησης. Αν εσύ την κρατάς για αργότερα, δεν έχει καμία υποχρέωση να στην πληρώσει με το ζόρι. Όπως λες κι εσύ της είπαν να πάρει άδεια και αυτή λέει όχι οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να της δώσουν και χρήματα γι'αυτο. Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2018 από zebras84 Αναδιατύπωση 1
poulinos Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 16 hours ago, eidikos33 said: Καλησπερα σε ολους η φιλη μου εχει υπολοιπο αδειας 14 ημερες και στην εταιρια που εργαζεται της ειπαν να παρει αδειες και ακουσε οτι αμα δεν τις παρει ο εργοδοτης δεν ειναι υποχρεωμενος να τις πληρωσει? Κανονικα δεν ισχυει οτι αμα δεν τις παρεις θα τις πληρωθεις στο τελος του ετους? Στην ουσια με αυτο τον τροπο θα παρει σχεδον ενα ακομα μισθο...Τι λετε? αλλο δεν δινει ο εργοδοτης αδεια στον υπαλλήλο οποτε δεχετε να πληρωσει οσες μερες δεν πηρε και αλλο δεν παιρνω αδεια επειδη θελω τα λεφτα.προφορικα και μονο προφορικα μπορει να περασει τις αδειες στον επομενο χρονο.πρακτικα θα εχει δηλωσει οτι την πηρε βεβαια για να μην υπαρχει προβλημα και να ειναι νομιμος ο εργοδοτης.πολλες φορες εχει γινει αυτο.αυτο βέβαια αμα υπαρχει καλο κλιμα αναμεσα σε αφεντικο και αυτην.αλλιως θα την παρει υποχρεωτικα οποτε ας ξεκινησει να την παρει απο τωρα οποτε θελει.14 μερες ειναι 3 βδομαδες εργασιμες σχεδον.οποιοδηποτε αφεντικο /εταιρεια δυσκολα θα πληρωσει αδεια που ειναι διπλα λεφτα.οποτε αυτο που μαλλον τις ειπε ειναι οτι παρε την αδεια διοτι λεφτα δεν θα δεις.και καλυτερα να την παρει οποτε θελει αυτη παρα να της πει ο εργοδοτης οτι θα την παρεις ολη τον δεκεμβριο για να κλεισει το υπολοιπο αδειας.το εχω δει να γινεται και αυτο.αν την διωξουν η παραιτηθει ναι τοτε θα τις πληρωθει. οποτε αυτο που γραφεις δεν ειναι ξεκαθαρο της ειπαν να παρει αδειες και ακουσε οτι αμα δεν τις παρει ο εργοδοτης δεν ειναι υποχρεωμενος να τις πληρωσει? ΙΣΧΥΕΙ οτι ο εργοδοτης θα στις πληρωσει αν δεν μπορει να σου δωσει αδεια λογω φορτου εργασιας και συμφωνησεις και εσυ ή οτι αν μπορεις να παρεις αδεια θα την παρεις κατα καποιο τροπο υποχρεωτικα διοτι δεν σκοπευουν να σε αφησουν να την κρατησεις για να την πληρωθεις.
Πανος999 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Ολοσωστοι οι προηγουμενοι.. Η αδεια ειναι για να ξεκουραζεται ο εργαζομενος κ οχι για να μαζευει λεφτα.. Δικαιουται να τις πληρωθει, μονο αν ζητησει αδεια κ δεν της δωσει ο εργοδοτης..Μετα,ειναι στο χερι της αν θα τη διεκδικησει ή αν θα επιλεξει να την πληρωθει..
AntiCambeR Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Παραιτήθηκα τον Αύγουστο απο εργοδότη που ήμουν περίπου 4.5 μήνες. 1)Αναλογούν 2 ημέρες άδειας για κάθε μήνα=8 ημέρες;Επίσης το ίδιο ισχύει και για το επίδομα άδειας,είναι όσο και η άδεια δηλαδή +8 ημέρες; 2)Η πρόσληψη έγινε πριν τον Μαιο του 2018,οπότε δικαιούμαι ολόκληρο δώρο Χριστουγέννων; 3)Ο εργοδότης έχει περιθώριο να καταθέσει τα χρήματα άδειας, επιδόματος αδείας και Χριστουγέννων μέχρι τέλος του 2018; Μου έχει ήδη εξοφλήσει το μηνιάτικο Αυγούστου με 1+ μήνα καθυστέρηση όπως και όταν πληρωνόμουν 1 μήνα αργότερα.
Πανος999 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Για να μη σου λεω πραγματα που δεν ισχυουν, θα σου πω οτι για την ακριβεια δεν ειναι 2 μερες το μηνα.. Ειναι 1,8.. Δεν ξερω ομως τι γινεται με την παραιτηση.. Μηπως δηλαδη δεν δικαιουσαι αυτα τα λεφτα.. Το δωρο Χριστουγεννων ειναι αναλογικο.. Θα παρεις δωρο για 3 μηνες,οχι ολοκληρο.. Κ μπαινει τα Χριστουγεννα, οχι τωρα που εφυγες..
AntiCambeR Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 1 ώρα πριν, Πανος999 είπε Για να μη σου λεω πραγματα που δεν ισχυουν, θα σου πω οτι για την ακριβεια δεν ειναι 2 μερες το μηνα.. Ειναι 1,8.. Δεν ξερω ομως τι γινεται με την παραιτηση.. Μηπως δηλαδη δεν δικαιουσαι αυτα τα λεφτα.. Το δωρο Χριστουγεννων ειναι αναλογικο.. Θα παρεις δωρο για 3 μηνες,οχι ολοκληρο.. Κ μπαινει τα Χριστουγεννα, οχι τωρα που εφυγες.. Απ'ότι μου γνωρίζω δικαιούμαι ολόκληρο δώρο γιατί η πρόσληψη έγινε πριν τον Μάιο και έχει περιθώριο να καταβληθεί έως το τέλος του έτους. Σχετικά με το επίδομα άδειας διάβασα οτι πρέπει να καταβληθεί οταν δοθεί η άδεια την οποία εγώ δεν πήρα. Με το που παραιτήθηκα υπέγραψα σε άλλον εργοδότη και δεν ξέρω αν θα πάρω αναλογία δώρου.Ο τωρινός εργοδότης θα μου δώσει οτι δικαιούμαι,για αυτό είμαι σίγουρος.
sheik Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Να κάνω και γω μια "περίεργη" ερώτηση. Είμαι στον ίδιο εργοδότη 7 χρόνια και τον Γενάρη του 2020 λογικά αν όλα πάνε καλά θα αποχωρησω οικειοθελως γιατί βρήκα άλλη δουλειά. Ισχύει ότι θα δικαιουμαι αποζημίωση ολόκληρης της άδειας (22μερες) παρόλο που θα είναι αρχές του έτους και παρόλο που αποχωρω οικειοθελως;
bromiaris Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, sheik είπε Να κάνω και γω μια "περίεργη" ερώτηση. Είμαι στον ίδιο εργοδότη 7 χρόνια και τον Γενάρη του 2020 λογικά αν όλα πάνε καλά θα αποχωρησω οικειοθελως γιατί βρήκα άλλη δουλειά. Ισχύει ότι θα δικαιουμαι αποζημίωση ολόκληρης της άδειας (22μερες) παρόλο που θα είναι αρχές του έτους και παρόλο που αποχωρω οικειοθελως; Είσαι λίγο Πονηρούλης (για να μην πω Λαμόγιο του ελέους) ή μου φαίνεται…;;;
sheik Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Στη νέα δουλειά θα με χρειαστούν αν όλα πάνε καλά από τα μέσα του μήνα και μετά. Εγώ γιατί να φύγω και να χάσω 2 βδομάδες + μεροκαματα; Επίσης ΑΝ αυτό που ρώτησα ισχύει βάση νόμου γιατί να μην το ξέρω; Έχεις κάτι να απαντήσεις σχετικά με αυτό που ρώτησα εκτός από το να προσβάλεις; 1
Moderators Inuyasha Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Moderators Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Στις 10/10/2018 στις 6:35 ΠΜ, AntiCambeR είπε Απ'ότι μου γνωρίζω δικαιούμαι ολόκληρο δώρο γιατί η πρόσληψη έγινε πριν τον Μάιο και έχει περιθώριο να καταβληθεί έως το τέλος του έτους. Σχετικά με το επίδομα άδειας διάβασα οτι πρέπει να καταβληθεί οταν δοθεί η άδεια την οποία εγώ δεν πήρα. Με το που παραιτήθηκα υπέγραψα σε άλλον εργοδότη και δεν ξέρω αν θα πάρω αναλογία δώρου.Ο τωρινός εργοδότης θα μου δώσει οτι δικαιούμαι,για αυτό είμαι σίγουρος. Ολόκληρο δώρο θα επερνες αν δούλευες από Πάσχα έως Χριστούγεννα σερί, τώρα όπως είπαν πιο πάνω περνεις αναλογικά με τους μήνες που δούλεψες μετα τον Απρίλιο (αν θυμάμαι καλά)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα