Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γιαυτο τους παραδεχομαι, γιατι βγαινουν και λενε "ειμαστε μαλακες, θα επανορθωσουμε".

Κατα τα αλλα, ευτυχως που εχουμε telemetry και machine learning και αλλες τετοιες αηδιες για να μην τα σκατωνει το λειτουργικο.

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, azuli είπε

Χωρις να θελω να δικαιολογησω βεβαια την microsoft αλλα δε νομιζω εμπειρος χρηστης να κραταει τα αρχεια του στο my documents/pictures/music/κλπ

Αν εχω καταλαβει καλα μονο οτι αρχεια αραζουν σε αυτους τους default φακελους εχουν προβλημα.

Προσωπικα 20+ χρονια που χρησιμοποιω windows δεν αφησα ποτε αρχειο εκει περα.

Με αυτό που συνέβη, φαίνεται ότι πάρα πολύς κόσμος δεν έχει την στοιχειώδη γνώση να κάνει backup των αρχείων που χρειάζεται ή απλά να τα έχει σε κάποιον εξωτερικό σκληρό. Δεν είναι ανάγκη να συμβεί κάτι ανάλογο με αυτό που έγινε με το windows update, αρκεί να χτυπήσει ο σκληρός, να βγει off ένα τροφοδοτικό και να πάρει μαζί του τον σκληρό, κτλ. Αυτά μπορούν να συμβούν είτε έχεις windows, mac, linux,... Δεν κρατάμε ΠΟΤΕ σημαντικά αρχεία ή γενικά αρχεία που τα θέλουμε στον ίδιο δίσκο με το λειτουργικό, ΠΟΤΕ.. Οι εξωτερικοί δίσκοι πλέον είναι πανθφηνοι..

Δημοσ.

Δεν φταιει η Microsoft αλλα οι χρηστες που κανουν ΚΑΘΕ ειδους αναβαθμιση χωρις ενα πληρες mirror (Macrium Reflect Free).

Προφανως οι ιδιοι χρηστες δεν γνωριζουν καν την εννοια Backup.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, QuitLife είπε

Δεν φταιει η Microsoft αλλα οι χρηστες που κανουν ΚΑΘΕ ειδους αναβαθμιση χωρις ενα πληρες mirror (Macrium Reflect Free).

Προφανως οι ιδιοι χρηστες δεν γνωριζουν καν την εννοια Backup.

Φταίνε οι χρήστες για την βλακεία που έκανε η Microsoft με το update ;; 

• Like 12
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, jim_p είπε

Γιαυτο τους παραδεχομαι, γιατι βγαινουν και λενε "ειμαστε μαλακες, θα επανορθωσουμε".

Κατα τα αλλα, ευτυχως που εχουμε telemetry και machine learning και αλλες τετοιες αηδιες για να μην τα σκατωνει το λειτουργικο.

Δεν εχουμε telemetry και λοιπες σαβουρες/spyware, γιατι τα εχουμε ακυρωσει (με O&O και με Comodo Firewall)

1 λεπτό πριν, coffeex είπε

Βεβαια, γιατι shit happens. Και οσοι ΒΙΑΣΤΗΚΑΝ manually να την βαλουν, ας εκαναν ενα backup πρωτα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, coffeex είπε

Ναι, τα σκάτωσε η Microsoft με αυτό το update. Το backup είναι άλλο θέμα όμως. Μπορεί να χτυπήσει ο δίσκος σου για παράδειγμα και να τα χάσεις όλα. Δεν φταίει πάντα το λειτουργικό και οι αναβαθμίσεις. Πάντα πρέπει να κάνουμε backup.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Ναι, τα σκάτωσε η Microsoft με αυτό το update. Το backup είναι άλλο όμως. Μπορεί να χτυπήσει ο δίσκος σου για παράδειγμα και να τα χάσεις όλα. Δεν φταίει πάντα το λειτουργικό και οι αναβαθμίσεις. Πάντα πρέπει να κάνουμε backup.

Βασικα δεν πρεπει να κανουμε Backup αλλα Image Mirror του δισκου με το λειτουργικο (και ISO file Boot απο CD ή USB) και Backup των αλλων δισκων.

Και ειναι τοσο απλο. Macrium Reflect Free (για Home & Business).

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, gregory22 είπε

ενα  update σας έβαλαν να κάνετε βρε...

Δεν υπαρχει φιλε μου γενικα Update που να φτιαχνει 10 πραγματα και να μην χαλαει 1-2. Ετσι παει το εργο. Μας αρεσει η οχι. Παντου. Σε όλα. Απο τα Windows εως το Wordpress. Τι να κανουμε ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, QuitLife είπε

Δεν εχουμε telemetry και λοιπες σαβουρες/spyware, γιατι τα εχουμε ακυρωσει (με O&O και με Comodo Firewall)

Βεβαια, γιατι shit happens. Και οσοι ΒΙΑΣΤΗΚΑΝ manually να την βαλουν, ας εκαναν ενα backup πρωτα.

Δεν είναι δικαιολογία αυτό  πχ και εγώ manual την έβαλα αλλά δεν έχασα αρχεία, αλλά λέω MS είναι αυτή και ότι μου ήταν αναγκαίο το είχα κρατήσει σε εξωτερικό backup.

Οι περισσότεροι χρήστες λένε Microsoft είναι και την εμπιστεύομαι, οπότε δεν έχω λόγο να φοβάμαι για κάτι. 

13 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Ναι, τα σκάτωσε η Microsoft με αυτό το update. Το backup είναι άλλο θέμα όμως. Μπορεί να χτυπήσει ο δίσκος σου για παράδειγμα και να τα χάσεις όλα. Δεν φταίει πάντα το λειτουργικό και οι αναβαθμίσεις. Πάντα πρέπει να κάνουμε backup.

Backup μπορεί να παίρνει κάποιος 1 φορά την εβδομάδα ή 1 φορά τον μήνα πες ότι του "σκάει" ο δίσκος λίγο καιρό πριν το backup ή έχει ένα περιστατικό με ransomware και χάνει αρχεία  τότε τι θα λέμε;

Επεξ/σία από coffeex
  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, QuitLife είπε

Δεν υπαρχει φιλε μου γενικα Update που να φτιαχνει 10 πραγματα και να μην χαλαει 1-2. Ετσι παει το εργο. Μας αρεσει η οχι. Παντου. Σε όλα. Απο τα Windows εως το Wordpress. Τι να κανουμε ;

Ναι δέξου την μοίρα που σου προδιέγραψε η κάθε πολυεθνική..

Γίνε και εσύ ένας beta tester.. ΜΠΟΡΕΙΣ.!

• Like 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, KoreanW είπε

Ωραίο άρθρο αλλά το διάβασες και σκέφτηκες καθόλου το σενάριο χρήσης του?

Άλλο το να κάνεις administration σε zombie λογαριασμούς και άλλο αυτό.

• Like 1
Δημοσ.

Εδω βγάζει update η cisco και τρέμουν καρδιές αν θα παίξει το reduduncy και παίζονται καριέρες κάθε βράδυ ... τι μου λέτε τωρα για τα windows 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...