Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
16 ώρες πριν, azuli είπε

Χωρις να θελω να δικαιολογησω βεβαια την microsoft αλλα δε νομιζω εμπειρος χρηστης να κραταει τα αρχεια του στο my documents/pictures/music/κλπ

Αν εχω καταλαβει καλα μονο οτι αρχεια αραζουν σε αυτους τους default φακελους εχουν προβλημα.

Προσωπικα 20+ χρονια που χρησιμοποιω windows δεν αφησα ποτε αρχειο εκει περα.

Δυστυχώς οι περισσότεροι "απλοί" χρήστες σώζουν στον προκαθορισμένο φάκελο, στο δίσκο εκκίνησης (ακόμα κι εάν σπανίως έχουν δεύτερο δίσκο). Θέλουν τον υπολογιστή "να κάνουν τη δουλειά τους" και το PC τους δεν είναι "φετίχ" σαν κάτι... άρρωστους όπως εμείς εδώ ☺️

• Like 1
Δημοσ.

Αναρωτιέμαι αν αυτό είχε γίνει  στην αναβάθμιση του Mojave πόσα posts θα είχε αυτό το θέμα.........

η απάντηση δικιά σας 

• Like 2
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, CyanBlue είπε

Δυστυχώς οι περισσότεροι "απλοί" χρήστες σώζουν στον προκαθορισμένο φάκελο, στο δίσκο εκκίνησης (ακόμα κι εάν σπανίως έχουν δεύτερο δίσκο). Θέλουν τον υπολογιστή "να κάνουν τη δουλειά τους" και το PC τους δεν είναι "φετίχ" σαν κάτι... άρρωστους όπως εμείς εδώ ☺️

εχεις ενα δικιο..!  εδω μεσα νομιζουμε οτι ολος ο πλανητης ασχολειται με τα "ενδοτερα" των υπολογιστων...!!  εδω δεν ξερουν ουτε τι επεξεργαστη φοραει το μηχανημα τους, θα ξερουν να κανουν και Back up σε εξωτερικο δισκο ή ακομα χειροτερα ...clone disk Back Up...?  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, geostratis είπε

Tελικά κανείς δεν βλέπω να αναρωτιέται το ουσιαστικότερο:  ΓΙΑΤΙ να κανουμε αναβάθμιση? Αυτήν εδώ, αλλά και την κάθε αναβάθμιση ...  Υπάρχει λόγος, κάτι που δεν δουλεύει, κολλάνε τα προγράμματα, δεν μας αρέσουν τα εικονίδια ?  

άμα εισαι web user facebook youtube ή για δουλειες γραφειου κτλπ εισαι μια χαρα,αλλά αμα παιζεις καινουργια παιχνιδια στο τελος δεν την γλυτωνεις την αναβαθμιση γιατι καποια θελουν  συγκεκριμένο windows version + π.χ. 1703+ 

Επεξ/σία από Psaris
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, kurkosdr είπε

Όπου "τανζανιές" διάβαζε "βγαινω έξω από τον περιφραγμένο κήπο (walled garden) των επισήμων repositories". Αν αυτό είναι το τίμημα της σταθερότητας στις rolling release, δηλαδή να περιορίζομαι ως χρήστης στα repos, να λείπει... Οσον αφορά το Debian, το έχω στο Odroid μου και ξέρω από πρώτο χέρι τα χάλια και του Debian και των repos του... 

Η Microsoft είχε ένα διαμάντι στα χέρια της μέχρι τα Windows 8.1, ένα λειτουργικό που έπαιρνε καινούριες εφαρμογές και security patches χωρίς να υποχρεώνει τον χρήστη σε "rolling releases" ή/και migration upgrades, και το πέταξε για το ανουσιουργημα που λέγεται Windows 10... Αυτό είναι το κλου της υπόθεσης.

Μια χαρά είναι τα επίσημα repos.

Τα χάλια του Debian... ;    Odroid, open+android... γελάνε οι πέτρες.το hardware δεν είναι open.

Linux is not windows.

Αν είσαι gamer βάλε κάνε "διαμάντι" windows 8.1...

Επεξ/σία από tuxpower
Δημοσ.
23 ώρες πριν, jack124 είπε

Εγώ δεν είχα πρόβλημα σε 1 Desktop και 3 Laptop

Και τι θες να πεις με αυτό; Είναι σαν να λες εμένα το note μου δεν Ανάτιναχτικε ή εμένα το αλεξίπτωτο το μου αυτής της συγκεκριμένης εταιρείας άνοιξε κανονικά ή σαν να λες εμένα το αμάξι μου δεν πήρε φωτιά ο κινητήρας όπως πήρε σε πολλούς άλλους του ίδιου μοντέλου ...

23 ώρες πριν, azuli είπε

Χωρις να θελω να δικαιολογησω βεβαια την microsoft αλλα δε νομιζω εμπειρος χρηστης να κραταει τα αρχεια του στο my documents/pictures/music/κλπ

Αν εχω καταλαβει καλα μονο οτι αρχεια αραζουν σε αυτους τους default φακελους εχουν προβλημα.

Προσωπικα 20+ χρονια που χρησιμοποιω windows δεν αφησα ποτε αρχειο εκει περα.

Και όμως αυτό κάνεις

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, gdimitris είπε

Και τι θες να πεις με αυτό; Είναι σαν να λες εμένα το note μου δεν Ανάτιναχτικε ή εμένα το αλεξίπτωτο το μου αυτής της συγκεκριμένης εταιρείας άνοιξε κανονικά ή σαν να λες εμένα το αμάξι μου δεν πήρε φωτιά ο κινητήρας όπως πήρε σε πολλούς άλλους του ίδιου μοντέλου ...

Εννοείται αναγνωρίζω το πρόβλημα απλά έγραψα ότι εμένα δεν είχε θέμα , δεν το διατύπωσα σωστά μάλλον .. Επίσης το πρόβλημα με τα αρχεία ξεκίνησε πριν 3 μήνες δυστυχώς από τους insiders που δοκίμαζαν εκδόσεις του 1809 αλλά ήταν τόσο λίγοι αυτοί που το αντιμετώπισαν που δεν έγινε γνωστό στο Feedback hub και δεν το έμαθε ποτέ η Microsoft(έτσι πιστεύω δηλαδή γιατί μπορεί να υπήρχε και να το ήξερε) Δεν την υποστηρίζω έπρεπε να βλέπει όλα τα σχόλια .. Από όσους αναβάθμισαν πάντως μόνο το 3% έχασαν τα αρχεία τους 

Δημοσ.
11 ώρες πριν, dim_mnia είπε

Ενημερώσεις ασφαλείας

Είδες τι έγινε πρόσφατα με την Ρωσίδα κατάσκοπο που πιάσανε στην Νέα Υόρκη?  Με λίγο κούνημα του USB port της, αποσπούσε όλα τα μυστικά από γερουσιαστές, πράκτορες και κυβερνητικούς αξιωματούχους. Κι ας τρέχουν 10000 εταιρείες ασφαλείας και 100 εκατομμύρια πληροφορικάριοι να μπαλώσουν τρύπες και να βγάλουν "ενημερώσεις". Η ανθρώπινη αδυναμία είναι αυτή που "σπάει", όσους κωδικούς και να βάλεις.  Και να μη κάνεις καμμία ενημέρωση, απο αλλού θα την βρείς...  Μόνος σου θα δώσεις τον κωδικό όταν την πατήσεις ... Η θα ξεχάσεις κάπου το "χαρτάκι", ή θα τον δώσεις από το τηλέφωνο για να γίνει η δουλειά όταν λείπεις στα Κουφονήσια, ή αν είσαι τυχερός θα στον κλέψει η Ρωσίδα,  ή..., ή..., ή ...(φυσικά δεν εννοώ εσενα προσωπικά).

Από την άλλη, κάνοντας ασυλλόγιστες αχρείαστες "ενημερώσεις" στα τυφλά, δεν ξέρω τι γλυτώνεις από τα παραπάνω, αλλά για μπελάδες πας γυρεύοντας!

Τώρα, αν είναι και κανένας εδώ μέσα που να του "μπήκανε" στον υπολογιστή επειδή ξέχασε να κάνει ενημέρωση στο λειτουργικό, ας μας το πεί τουλάχιστο!

8 ώρες πριν, Psaris είπε

άμα εισαι web user facebook youtube ή για δουλειες γραφειου κτλπ εισαι μια χαρα,αλλά αμα παιζεις καινουργια παιχνιδια στο τελος δεν την γλυτωνεις την αναβαθμιση γιατι καποια θελουν  συγκεκριμένο windows version + π.χ. 1703+ 

Εδώ θα συμφωνήσω, αλλά τότε ο κύριος στο διπλανό μου γραφείο μάλλον με παιχνίδια την βγάζει στη δουλειά, κι όλο κάνει αναβαθμίσεις καθε μήνα?

Και καλά αυτός, ο θειός μου που διαβάζει ειδήσεις και κουτσομπολιά? Αυτός γιατί καιγεται?

Στο λέω και το πιστεύω, υπάρχει κάποιο βαθύτερο σύνδρομο!  Ελάχιστοι εχουν πραγματική ανάγκη αναβάθμισης, και σίγουρα όχι στον υπολογιστή τους!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, tuxpower είπε

Μια χαρά είναι τα επίσημα repos.

Τα χάλια του Debian... ;    Odroid, open+android... γελάνε οι πέτρες.το hardware δεν είναι open.

Linux is not windows.

Αν είσαι gamer βάλε κάνε "διαμάντι" windows 8.1...

Φίλε και μόνο που πρέπει να περιμένω τον καθε repo maintainer να κάνει repackage το VLC για να το έχω επίσημα από τα repos είναι αρκετό να με ξενερώσει. Θέλω να μπαίνω videolan org και να κατεβάζω τον installer μόλις βγει η έκδοση.

ΥΓ: Όντως στα Windows 8.1 έχω πολύ καλές επιδόσεις στα γραφικά... αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

Επεξ/σία από kurkosdr
Δημοσ.

Τοτε το λινουξ, οποιαδηποτε διανομη γενικα, οχι μονο το debian, δεν ειναι για σενα. Οτι opensource βγαινει απο upstream σε πηγαιο κωδικα (πχ tar.gz) απαιτει μια διαδικασια για να γινει πακετο (rpm, deb κλπ) για την καθε διανομη μιας και πρεπει να χτιστει με τις οποιες libraries εχει η διανομη εκεινη τη στιγμη, επειδη η ιδια library χρησιμοποιειται οπουδηποτε ειναι δυνατον
Πχ, οταν πας να παιξεις ενα h264 encoded mp4, η ιδια library θα χρησιμοποιηθει απο τον mplayer, τον mpv, τον vlc, τον ff, τον chromium κλπ. Αυτο ειναι ενα απο τα fundamental χαρακτηριστικα του λινουξ για να κρατιεται φρεσκο, το να μην σερνει η καθε εφαρμογη οποια lib της καπνισει, και το "τιμημα" αν θες για ενα σταθερο λειτουργικο.
Αν εσυ, για τον οποιοδηποτε λογο, θεωρεις οτι μπορεις να κανεις καλυτερη δουλεια απο τον maintainer της καθε διανομης και να χτισεις την εφαρμογη που επειγεσαι να εχεις, μπορεις να το κανεις. Αλλα αν χαλασει κατι, ειναι αποκλειστικα δικη σου ευθυνη 

Και για το debian συγκεκριμενα, υπαρχει απολυτη διαυγεια στο θεμα της πακετοποιησης. Μπορεις να δεις (και να κατεβασεις αν θες) τον πηγαιο κωδικα του καθε πακετου και τα patches που περαστηκανε σε αυτον, να δεις ποση ωρα πηρε να χτιστει (= να γινει απο πηγαιος κωδικας > deb πακετο), τα logs του χτισιματος ωστε να ξερεις τι προβλημα εβγαλε εφοσον δεν χτιστηκε, ακομα και σε ποιο συστημα χτιστηκε!

Τελος, μην συγκρινεις sbc σαν τα pi και τα odroid με ενα κανονικο συστημα. Η πλατφορμα arm απλα δεν μπορει να συναγωνιστει την x86 για καθημερινες εργασιες.

Δημοσ.

Μολις τωρα ΞΑΝΑ (?) κατεβαζει αυτοματα το 1809 update ....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...