Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 minutes ago, tonyspanos said:

Ωραίο άρθρο αλλά το διάβασες και σκέφτηκες καθόλου το σενάριο χρήσης του?

Άλλο το να κάνεις administration σε zombie λογαριασμούς και άλλο αυτό.

τί με νοιάζει να κάνω χρήση του;

το νοημα που δεν κατάλαβες είναι από πότε τραβάει η συγκεκριμένη ρύθμιση στο group policies, και είναι από τα Vista

και ότι σου λένε ότι αυτή σχετίζεται με το πρόβλημα

Επεξ/σία από KoreanW
  • Απαντ. 90
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, QuitLife είπε

Δεν εχουμε telemetry και λοιπες σαβουρες/spyware, γιατι τα εχουμε ακυρωσει (με O&O και με Comodo Firewall)

μάλιστα. τώρα τσέκαρε το log file απο το router σου. υπάρχουν hard-coded ip διευθύνσεις που αλλάζουν με κάθε update.

αυτό που "ακυρώνετε" εσείς είναι τα απλά

watson.telemetry.microsoft.com ,  *.telemetrry.micosoft.com.nsatc.net, *data.microsoft.com, telemetry.appex.bing.net, ssw.live.com.

• Like 1
Δημοσ.
52 minutes ago, yiannis1991 said:

Με αυτό που συνέβη, φαίνεται ότι πάρα πολύς κόσμος δεν έχει την στοιχειώδη γνώση να κάνει backup των αρχείων που χρειάζεται ή απλά να τα έχει σε κάποιον εξωτερικό σκληρό. Δεν είναι ανάγκη να συμβεί κάτι ανάλογο με αυτό που έγινε με το windows update, αρκεί να χτυπήσει ο σκληρός, να βγει off ένα τροφοδοτικό και να πάρει μαζί του τον σκληρό, κτλ. Αυτά μπορούν να συμβούν είτε έχεις windows, mac, linux,... Δεν κρατάμε ΠΟΤΕ σημαντικά αρχεία ή γενικά αρχεία που τα θέλουμε στον ίδιο δίσκο με το λειτουργικό, ΠΟΤΕ.. Οι εξωτερικοί δίσκοι πλέον είναι πανθφηνοι..

ειδικα στον C κιολας! Για ακριβως τετοιους λογους!

Δημοσ.
21 minutes ago, coffeex said:

Backup μπορεί να παίρνει κάποιος 1 φορά την εβδομάδα ή 1 φορά τον μήνα πες ότι του "σκάει" ο δίσκος λίγο καιρό πριν το backup ή έχει ένα περιστατικό με ransomware και χάνει αρχεία  τότε τι θα λέμε;

Ότι πρέπει να κάνουμε Backup κάθε μέρα! 🙂 Με schedule  εννοείται. 

Η Microsoft έκανε βλακεία με το Update που έβγαλε και οι χρήστες βλακεία που δεν κάνουν Backup.
Άλλο να εμπιστεύεσαι τη Microsoft (που δεν θα 'πρεπε αφού δεν μπορεί/οφείλει να σε αποζημιώσει) και άλλο να εμπιστεύεσαι τον δίσκο σου, το τροφοδοτικό σου, το MB σου, τη ΔΕΗ και όποιον άλλον εμπλέκεται στη λειτουργία τού Η/Υ σου.
Είναι διαφορετικό το "ποιος φταίει" και διαφορετικό το "πώς θα προστατευτείς". 

Δεν είμαι ειδικός αλλά θέλω να δω πώς θα κάνουν recovery τα αρχεία από SSD με TRIM.

• Like 3
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, coffeex είπε

Δεν είναι δικαιολογία αυτό  πχ και εγώ manual την έβαλα αλλά δεν έχασα αρχεία, αλλά λέω MS είναι αυτή και ότι μου ήταν αναγκαίο το είχα κρατήσει σε εξωτερικό backup.

Οι περισσότεροι χρήστες λένε Microsoft είναι και την εμπιστεύομαι, οπότε δεν έχω λόγο να φοβάμαι για κάτι. 

Backup μπορεί να παίρνει κάποιος 1 φορά την εβδομάδα ή 1 φορά τον μήνα πες ότι του "σκάει" ο δίσκος λίγο καιρό πριν το backup ή έχει ένα περιστατικό με ransomware και χάνει αρχεία  τότε τι θα λέμε;

Ε τότε είναι άτυχος. Αλλά τουλάχιστον έχασε αρχεία μια βδομάδας όχι τα πάντα..

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, tuxpower είπε

μάλιστα. τώρα τσέκαρε το log file απο το router σου. υπάρχουν hard-coded ip διευθύνσεις που αλλάζουν με κάθε update.

αυτό που "ακυρώνετε" εσείς είναι τα απλά

watson.telemetry.microsoft.com ,  *.telemetrry.micosoft.com.nsatc.net, *data.microsoft.com, telemetry.appex.bing.net, ssw.live.com.

Ναι φιλε μου ετσι ειναι, ακυρωνουμε οτι μπορουμε. Τι αλλο να κανουμε. Απο το να τους προσκαλουμε κιολας, κανουμε οτι μπορουμε.

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, lgre_p είπε

Γιατί απλά δεν κάνουν restore από το windows.old;

Υπάρχει και εκεί πρόβλημα;

Λες εκεινο που με το που τελειωνει η αναβαθμιση το τρωει η μαρμαγκα γιατι ειναι πολλα τα giga Αρη.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, QuitLife είπε

Δεν φταιει η Microsoft αλλα οι χρηστες που κανουν ΚΑΘΕ ειδους αναβαθμιση χωρις ενα πληρες mirror (Macrium Reflect Free).

Προφανως οι ιδιοι χρηστες δεν γνωριζουν καν την εννοια Backup.

Έχεις μπερδέψει το update με το format ή μου φαίνεται.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, BlueBlood7 είπε

Έχεις μπερδέψει το update με το format ή μου φαίνεται.

Δεν εχω μπερδεψει τιποτα εδω και 10ετιες. Δεν ξερω τι εννοεις με το format.

Δημοσ.

η Microsoft σας κανει δωρο ενα πακετο χαρτομαντηλα για να σκουπιζετε τα δακρυα σας επισης το τηλεφωνικο μας κεντρο θα σας βοηθαει στο τι συνδιασμο σε χριστοπαναγιες και καντιλια μπορειτε να κανετε τηλεφωνηστε μας τωρα

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...