hammerd Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) και εξηγουμαι... οταν κανω δεξι κλικ και ιδιοτητες σε εναν δισκο, για να δω ποσο χωρο εχει ελευθερο, μου βγαζει μεγεθος διαφορετικο απο οτι αν παω και κανω π.χ. select all στα αρχεια του δισκου και πατησω δεξι κλικ ιδιοτητες για να δω το ιδιο πραγμα απο εκει...! Εχει κανεις το ιδιο προβλημα και πως το ελυσε ? Επισυναπτω screenshot για να καταλαβετε καλυτερα το προβλημα. Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2018 από hammerd
dhmak Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στον δίσκο υπάρχουνε και κρυφά αρχεία, μπορείς να τα εμφανίσεις από τις επιλογές της εξερεύνησης των windows Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2018 από dhmak
hammerd Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 τα εχω εμφανισει...και με αυτα μεσα το βγαζει αυτο... ειδα κατι στο google, οτι εχουν θεμα τα 10αρια με τα πολυ μεγαλα long file names και οτι αν τα κανεις rename, σου δειχνει σωστα μετα τους χωρους και τα μεγεθη. στα 7αρια δεν ειχα ποτε τετοιο θεμα παντως , σιγουρα ειναι μακακια των windows 10...
micos000 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, hammerd είπε οτι εχουν θεμα τα 10αρια με τα πολυ μεγαλα long file names Δεν το έχουν μόνο τα 10άρια αυτό το θέμα αλλά όλα τα windows. Ίσα-ίσα, σύμφωνα με την microsoft.. Αναφορά σε κείμενο Starting in Windows 10, version 1607, MAX_PATH limitations have been removed from common Win32 file and directory functions. However, you must opt-in to the new behavior. A registry key allows you to enable or disable the new long path behavior. To enable long path behavior set the registry key at HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\FileSystem LongPathsEnabled (Type: REG_DWORD). The key's value will be cached by the system (per process) after the first call to an affected Win32 file or directory function (list follows). The registry key will not be reloaded during the lifetime of the process. In order for all apps on the system to recognize the value of the key, a reboot might be required because some processes may have started before the key was set. The registry key can also be controlled via Group Policy at Computer Configuration > Administrative Templates > System > Filesystem > Enable NTFS long paths Όσο για την διαφορά μεγέθους, αυτό μάλλον οφείλεται στο ότι δεν έχεις πρόσβαση σε κάποιους φακέλους του συστήματος π.χ. στον φάκελο C:\windows\prefetch για να δεις το μέγεθος τους. Ο συγκεκριμένος φάκελος είναι αρκετά μεγάλος αλλά εμφανίζεται σαν 0 Kb Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2018 από micos000
hammerd Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 αυτα περι max path τα εκανα απο το gpedit.msc...καμια αλλαγη... τωρα να κανω και εκει που λεει αλλαγη στον prefetch για να μου τον δειχνει ?
micos000 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Όχι δε θα κάνεις κάτι τέτοιο γιατί αν πάρεις την κυριότητα μπορεί μετά να δημιουργήσεις πρόβλημα στο σύστημα. Γιατί όμως κόλλησες με το μέγεθος; Αυτό που δείχνει στις ιδιότητες του C είναι το σωστό, αν έχεις αμφιβολίες κάνε έναν έλεγχο και επιδιόρθωση από τα εργαλεία στον c.
hammerd Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 αν δεν ειχα μεγαλες διαφορες του τυπου 300gb+ δεν θα ανοιγα καν το θεμα , έλεγχο και επιδιόρθωση εκανα δεν εχει να κανει, δεν αλλαζει κατι, πρεπει μαλλον να εχει θεμα με τα long filenames, κραζουν και αλλοι στο internet απο παλαιοτερες εκδοσεις των 10... thanx παντως... απο οτι καταλαβα εχουμε δρομο ακομα για την λυση του προβληματος...
micos000 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Είναι πολλά που δεν φαίνονται στα windwos και είμαι 99% σίγουρος ότι δεν φταίνε τα long paths. Κάνε δεξί κλικ στον c και πήγαινε ιδιότητες και πάτα στην εκκαθάριση δίσκου. Περίμενε να ολοκληρώσει και πάτα στην εκκαθάριση αρχείων συστήματος. Θα ξανασκανάρει και όταν τελειώσει πήγαινε στην καρτέλα Περισσότερες επιλογές και πάτα να καθαρίσει τα σκιώδη αντίγραφα. Μετά επέστρεψε στην 1η καρτέλα και δες τι μπορείς να καθαρίσεις και από εκεί που πιάνει πολύ χώρο, όπως η επαναφορά συστήματος, error logs, windows update κτλ. Έναν έλεγχο που έκανα στο δικό μου σύστημα με 150άρι δίσκο είχα μια διαφορά 30gb από τις ιδιότητες δίσκου μέχρι την καταμέτρηση. 1 ώρα πριν, hammerd είπε αν δεν ειχα μεγαλες διαφορες του τυπου 300gb+ δεν θα ανοιγα καν το θεμα Στην αρχή ανέφερες για 9gb διαφορά στον c (από τα screenshots). Τα 300gb+ αυτά που είναι; Αν είναι σε δίσκο με αρχεία τότε μπορεί και να έχεις θέμα με long paths αν και κάτι τέτοιο συνήθως συμβαίνει όταν τραβάς backup από nas ή linux όπου δεν υφίσταται το πρόβλημα με τα long paths. Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2018 από micos000
micos000 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Λοιπόν, update... Κατέβασα το windirstat και το treesize free και τα έτρεξα με δεξί κλικ->Εκτέλεση ως διαχειριστής και μου έβγαλαν το μέγεθος των αρχείων σωστά (3) και μάλιστα περισσότερα από τις ιδιότητες (1) και σίγουρα πολύ περισσότερα από την καταμέτρηση (2)..
hammerd Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 ωραια ! θα τα δοκιμασω και γω ! τουλαχιστον να ξερουμε τι χωρο πιανουν πραγματικα στο δισκο απο καπου και ασε τα χειροτερα windows στην ιστορια να λενε οτι θελουν. ααααααχ 7αρια... καπου εχω στο γραφειο ενα pc με 7αρια, λιγο σουλουπωμα θελει και ειναι παλι ετοιμο μαχιμο
micos000 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Και στα 7άρια το ίδιο συνέβαινε, τουλάχιστον όσον αφορά τα long file names.
hammerd Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 εκει θυμαμαι το μονο που σου πεταγε ηταν οταν εκανες αντιγραφη ενος τετοιου φακελου σε αλλο δισκο οτι αλλαξε το ονομα του για να μπορεσω να το μεταφερω , την χωρητικοτητα την εβγαζε μια χαρα... Θα φτιαξω ενα pc που εχω με 7αρια και θα κανω δοκιμες να δω τι παιζει. Το θεμα μου ειναι οτι εχω πολλους δισκους και πρεπει να ξερω το πραγματικο αδειο χωρο που εχουν ετσι ωστε πριν παω στον επομενο να εχει γεμισει ο προηγουμενος.
micos000 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Με το windirstat μπορείς να έχεις μια ολοκληρωμένη εικόνα της κατανομής του χώρου στον δίσκο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα