Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

και εξηγουμαι...

οταν κανω δεξι κλικ και ιδιοτητες σε εναν δισκο, για να δω ποσο χωρο εχει

ελευθερο, μου βγαζει μεγεθος διαφορετικο απο οτι αν παω και κανω π.χ.

select all στα αρχεια του δισκου και πατησω δεξι κλικ ιδιοτητες για να δω

το ιδιο πραγμα απο εκει...!

Εχει κανεις το ιδιο προβλημα και πως το ελυσε ?

Επισυναπτω screenshot για να καταλαβετε καλυτερα το προβλημα.

filesize.jpg

Επεξ/σία από hammerd
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στον δίσκο υπάρχουνε και κρυφά αρχεία, μπορείς να τα εμφανίσεις από τις επιλογές της εξερεύνησης των windows

Επεξ/σία από dhmak
Δημοσ.

τα εχω εμφανισει...και με αυτα μεσα το βγαζει αυτο...

ειδα κατι στο google, οτι εχουν θεμα τα 10αρια με τα πολυ μεγαλα long file names και οτι αν τα κανεις rename,

σου δειχνει σωστα μετα τους χωρους και τα μεγεθη.

στα 7αρια δεν ειχα ποτε τετοιο θεμα παντως , σιγουρα ειναι μακακια των windows 10...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, hammerd είπε

οτι εχουν θεμα τα 10αρια με τα πολυ μεγαλα long file names

Δεν το έχουν μόνο τα 10άρια αυτό το θέμα αλλά όλα τα windows. Ίσα-ίσα, σύμφωνα με την microsoft..

Αναφορά σε κείμενο

Starting in Windows 10, version 1607, MAX_PATH limitations have been removed from common Win32 file and directory functions. However, you must opt-in to the new behavior.

A registry key allows you to enable or disable the new long path behavior. To enable long path behavior set the registry key at HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\FileSystem LongPathsEnabled (Type: REG_DWORD). The key's value will be cached by the system (per process) after the first call to an affected Win32 file or directory function (list follows). The registry key will not be reloaded during the lifetime of the process. In order for all apps on the system to recognize the value of the key, a reboot might be required because some processes may have started before the key was set.

The registry key can also be controlled via Group Policy at Computer Configuration > Administrative Templates > System > Filesystem > Enable NTFS long paths

Όσο για την διαφορά μεγέθους, αυτό μάλλον οφείλεται στο ότι δεν έχεις πρόσβαση σε κάποιους φακέλους του συστήματος π.χ. στον φάκελο C:\windows\prefetch για να δεις το μέγεθος τους.

9mc5rt.jpg

Ο συγκεκριμένος φάκελος είναι αρκετά μεγάλος αλλά εμφανίζεται σαν 0 Kb

vLhAXd.jpg

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ.

αυτα περι max path τα εκανα απο το gpedit.msc...καμια αλλαγη...

τωρα να κανω και εκει που λεει αλλαγη στον prefetch για να μου τον δειχνει ?

Δημοσ.

Όχι δε θα κάνεις κάτι τέτοιο γιατί αν πάρεις την κυριότητα μπορεί μετά να δημιουργήσεις πρόβλημα στο σύστημα. Γιατί όμως κόλλησες με το μέγεθος; Αυτό που δείχνει στις ιδιότητες του C είναι το σωστό, αν έχεις αμφιβολίες κάνε έναν έλεγχο και επιδιόρθωση από τα εργαλεία στον c.

Δημοσ.

αν δεν ειχα μεγαλες διαφορες του τυπου 300gb+ δεν θα ανοιγα καν το θεμα , έλεγχο και επιδιόρθωση εκανα δεν εχει να κανει,

δεν αλλαζει κατι, πρεπει μαλλον να εχει θεμα με τα long filenames, κραζουν και αλλοι στο internet απο παλαιοτερες εκδοσεις των 10...

thanx παντως...

απο οτι καταλαβα εχουμε δρομο ακομα για την λυση του προβληματος...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι πολλά που δεν φαίνονται στα windwos και είμαι 99% σίγουρος ότι δεν φταίνε τα long paths.

Κάνε δεξί κλικ στον c και πήγαινε ιδιότητες και πάτα στην εκκαθάριση δίσκου. Περίμενε να ολοκληρώσει και πάτα στην εκκαθάριση αρχείων συστήματος. Θα ξανασκανάρει και όταν τελειώσει πήγαινε στην καρτέλα Περισσότερες επιλογές και πάτα να καθαρίσει τα σκιώδη αντίγραφα. Μετά επέστρεψε στην 1η καρτέλα και δες τι μπορείς να καθαρίσεις και από εκεί που πιάνει πολύ χώρο, όπως η επαναφορά συστήματος, error logs, windows update κτλ.
Έναν έλεγχο που έκανα στο δικό μου σύστημα με 150άρι δίσκο είχα μια διαφορά 30gb από τις ιδιότητες δίσκου μέχρι την καταμέτρηση.

1 ώρα πριν, hammerd είπε

αν δεν ειχα μεγαλες διαφορες του τυπου 300gb+ δεν θα ανοιγα καν το θεμα

Στην αρχή ανέφερες για 9gb διαφορά στον c (από τα screenshots). Τα 300gb+ αυτά που είναι; Αν είναι σε δίσκο με αρχεία τότε μπορεί και να έχεις θέμα με long paths αν και κάτι τέτοιο συνήθως συμβαίνει όταν τραβάς backup από nas ή linux όπου δεν υφίσταται το πρόβλημα με τα long paths.

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ.

Λοιπόν, update...
Κατέβασα το windirstat και το treesize free και τα έτρεξα με δεξί κλικ->Εκτέλεση ως διαχειριστής και μου έβγαλαν το μέγεθος των αρχείων σωστά (3) και μάλιστα περισσότερα από τις ιδιότητες (1) και σίγουρα πολύ περισσότερα από την καταμέτρηση (2)..

7aefWK.jpg

Δημοσ.

ωραια ! θα τα δοκιμασω και γω !

τουλαχιστον να ξερουμε τι χωρο πιανουν πραγματικα στο δισκο απο καπου και ασε τα χειροτερα windows στην ιστορια να λενε οτι θελουν.

ααααααχ 7αρια... καπου εχω στο γραφειο ενα pc με 7αρια, λιγο σουλουπωμα θελει και ειναι παλι ετοιμο μαχιμο :P

Δημοσ.

εκει θυμαμαι το μονο που σου πεταγε ηταν οταν εκανες αντιγραφη ενος τετοιου φακελου σε αλλο δισκο

οτι αλλαξε το ονομα του για να μπορεσω να το μεταφερω , την χωρητικοτητα την εβγαζε μια χαρα...

Θα φτιαξω ενα pc που εχω με 7αρια και θα κανω δοκιμες να δω τι παιζει.

Το θεμα μου ειναι οτι εχω πολλους δισκους και πρεπει να ξερω το πραγματικο αδειο χωρο που εχουν

ετσι ωστε πριν παω στον επομενο να εχει γεμισει ο προηγουμενος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...