apokatso Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλημερα συμφορουμιτες, πριν 2 χρονια εφτιαξα μια powerline συνδεση σπιτι μου με το συγκεκριμενο συστημα. https://www.skroutz.gr/s/3297344/Devolo-dLAN-500-WiFi-Starter-Kit.html το οποιο δουλευει αψογα μεχρι στιγμης και απο αποψη αξιοπιστιας συνδεσης αλλα και ταχυτητας. Θα ηθελα να επεκτηνω και αλλο το δικτυο και η λογικη θα ελεγε να βαλω ακομα μια πριζα https://www.skroutz.gr/s/3297130/Devolo-dLAN-500-WiFi.html και να τελειωνω. Αλλα η τεχνολογια εχει εξελιχθει και το συστημα που εχω σε λιγα χρονια θα ειναι αργο.Ετσι σκεφτηκα να βαλω το νεοτερο μοντελο https://www.skroutz.gr/s/8204995/Devolo-dLAN-550-WiFi.html το οποιο εχει ιδια ταχυτητα μεσω καλωδιου 500 αλλα 300 αντι 150 που εχει το τωρινο μου με wifi. 1)Θα μπορουσε να συνχρονισει με την μαμα του που ειναι πιο παλιο μοντελο? 2)Ειναι μηπως πιο αποδοτικο για futureproofing να αλλαξω την μαμα με το καινουριο μοντελο https://www.skroutz.gr/s/15005507/Devolo-dLAN-1000-mini.html και αυτο που θα μου περισσεψει να το βαλω με ενα access point να μου δινει wifi? Αυτο θα μου περισσευει https://www.skroutz.gr/s/3297117/Devolo-dLAN-500-duo.html και δινει μονο λαν 500mb. Ετσι θα παιρνω τα μαξιμουμ σε ταχυτητες αν βαλω ενα καλο access point που να υποστηριζει 500mb+ με wifi. Σας ευχαριστω εκ των πρωτερων για τις απαντησεις σας. Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2018 από apokatso
poulinos Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 On 08/10/2018 at 12:48, apokatso said: Καλημερα συμφορουμιτες, πριν 2 χρονια εφτιαξα μια powerline συνδεση σπιτι μου με το συγκεκριμενο συστημα. https://www.skroutz.gr/s/3297344/Devolo-dLAN-500-WiFi-Starter-Kit.html το οποιο δουλευει αψογα μεχρι στιγμης και απο αποψη αξιοπιστιας συνδεσης αλλα και ταχυτητας. Θα ηθελα να επεκτηνω και αλλο το δικτυο και η λογικη θα ελεγε να βαλω ακομα μια πριζα https://www.skroutz.gr/s/3297130/Devolo-dLAN-500-WiFi.html και να τελειωνω. Αλλα η τεχνολογια εχει εξελιχθει και το συστημα που εχω σε λιγα χρονια θα ειναι αργο.Ετσι σκεφτηκα να βαλω το νεοτερο μοντελο https://www.skroutz.gr/s/8204995/Devolo-dLAN-550-WiFi.html το οποιο εχει ιδια ταχυτητα μεσω καλωδιου 500 αλλα 300 αντι 150 που εχει το τωρινο μου με wifi. 1)Θα μπορουσε να συνχρονισει με την μαμα του που ειναι πιο παλιο μοντελο? 2)Ειναι μηπως πιο αποδοτικο για futureproofing να αλλαξω την μαμα με το καινουριο μοντελο https://www.skroutz.gr/s/15005507/Devolo-dLAN-1000-mini.html και αυτο που θα μου περισσεψει να το βαλω με ενα access point να μου δινει wifi? Αυτο θα μου περισσευει https://www.skroutz.gr/s/3297117/Devolo-dLAN-500-duo.html και δινει μονο λαν 500mb. Ετσι θα παιρνω τα μαξιμουμ σε ταχυτητες αν βαλω ενα καλο access point που να υποστηριζει 500mb+ με wifi. Σας ευχαριστω εκ των πρωτερων για τις απαντησεις σας. συνηθως τα καινουρια Powerline ειναι backward compatible με τα παλια.τυπικα καλο ειναι σε ολα να κανεις Firmware update.απλα αν μπορουν να μπουν πχ 10 devolo 1000αρια ή 5 devolo 500 τοτε αν βαλεις μισα και μισα ο μεγιστος αριθμος θα ειναι ο μικροτερος δηλαδη τα 5. επισης στα powerline δεν υπαρχει κυριο Powerline ή δευτερευον.ολα είναι "ιδια".ναι αν βαλεις powerline με wifi στα 300 θα πιασεις 300 ασχετα οτι το αλλο ειναι 150.ολα αυτα βεβαια αν μπορει στην πραξη το Powerline να τα πετυχει. δεν υπαρχει λογος να αλλαξεις τα παλια με πιο νεα Powerlines εκτος αν δεν σε καλυπτει η ταχυτητα που συγχρονιζουν μεταξυ τους και θες να πας σε κατι καλυτερο. επισης τα πιο καλα μοντελα 1000αρια και πανω ειναι αρκετα ακριβα.καποια ειναι και Dual band βεβαια αλλα ολα ειναι θεμα τι αναγκες εχεις. αλλα ναι δεν θα σου κανει κανενα θεμα αν βαλεις το νεοτερο μοντελο και οχι το παλιο.επισης και 1000αρια Powerlines να πας ή 2000mbps δεν σημαινει οτι θα παιξουν τοσο. Μπορει πχ να συγχρονισουν μεταξυ τους στα 200mbps λογω καλωδιωσης οποτε θα εχεις την ιδια ταχυτητα ή μπορεί ΛΙΓΟ καλύτερη απο αυτη που θα ειχες με ενα 500αρι. 1
apokatso Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι το bottleneck sta powerlines είναι κυρίως η καλωδίωση και όχι ο εξοπλισμός . Με λίγα λόγια τα καινουρια ( 1000αρια + ) είναι πιο πολύ για τα μάτια του κόσμου και δεν θα δεις τις φοβερές διάφορες από τα 500αρια με ένα συμβατικό δικτύο καλωδίωσης. 😅
poulinos Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 On 09/10/2018 at 06:44, apokatso said: Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι το bottleneck sta powerlines είναι κυρίως η καλωδίωση και όχι ο εξοπλισμός . Με λίγα λόγια τα καινουρια ( 1000αρια + ) είναι πιο πολύ για τα μάτια του κόσμου και δεν θα δεις τις φοβερές διάφορες από τα 500αρια με ένα συμβατικό δικτύο καλωδίωσης. 😅 ναι το bottleneck ειναι και η καλωδιωση αλλα και το Hardware μετα του Powerline.το ποσο μεγαλη διαφορα θα δεις αναμεσα σε ενα 500 και σε ενα 1000 εξαρτατε απο διαφορα. αν μπορεις να πετυχεις καλο Link ναι μπορεις να δεις σχετικα μεγαλη διαφορα.αν το link σου ειναι χαλια τοτε και η διαφορα στο link μπορει να ειναι μικρη.συνηθως με τα 1000αρια συγκριτικα με τα 500 θα κερδισεις λιγο*****(εξηγω πιο κατω για τα αστερακια) γιατι δυσκολα θα πετυχεις 500-600 mbit link αν πας 2-3 δωματια μακρυα. πχ σε εμενα ακομα και με 2200mbit powerlines οταν παω στο τελευταιο δωματιο το link παιζει 200-300.οποτε ειτε εβαλα 1200 ειτε εβαλα 2200 ειτε εβαλα 500αρια σχεδον με ολα ειχα πανω κατω την ιδια ταχυτητα LINK οταν τα δοκιμαζα στην μεγιστη αποσταση μεσα στο σπιτι μου .*****Τα αστερακια τα εβαλα πιο πανω για ενα λογο. Ναι μεν η διαφορα μεταξυ 1000 και 500 μπορει να μην ειναι μεγαλη αλλα αυτο αν μιλαμε οτι και τα 2 powerlines που δοκιμαζουμε ειναι gigabit. Πολλα ομως 500aria και 600αρια powerlines ειναι fast ethernet δηλαδη 100mbit οποτε εκει δεν σε περιοριζει το link τοσο αλλα σε περιοριζει το hardware οτι δεν εχει gigabit port.οποτε εκει η διαφορα μπορει να ειναι μεγαλη.γιατι το ενα μπορει να κανει Link 500mbit και να παιξεις πχ 500mbit λογω gigabit ethernet ενω το δευτερο να κανει Link 500mbit αλλα να παιξεις 100mbit λογω fast ethernet βεβαια εξαρτατε την χρηση που το θελει καποιος.αν καποιος θελει απλα να εχει ιντερνετ ή να κανει streaming ή να δωσει Internet σε iptv τα Powerlines ειναι μια χαρα ακομα και τα 500αρια..αν ομως καποιος θελει να μεταφερει 50 giga αρχεια εκει αμα το Link ειναι πχ στα 300mbit ε ναι δεν θα εχεις τρελη ταχυτητα. εχω πετυχει και link αναμεσα στα powerlines στα 700 Mbit αλλα ηταν στο ιδιο δωματιο.οταν αλλαζα δωματιο επεφτε η ταχυτητα σε 300-200 αναλογως. και δυσκολο καποιος να εχει τα powerlines στο ιδιο δωματιο.συνηθως τα παιρνεις για αλλο δωματιο. σε ολα τα Review που εχω κανει στα powerlines devolo,fritz,tp link γραφω καθε φορα στα ποσα mbit εκαναν Link στο ιδιο δωματιο,σε διαφορετικο δωματιο και στην μεγιστη αποσταση.ειναι ενδεικτικα τα νουμερα διοτι καποιος μπορει να εχει πιο μεγαλο σπιτι η τριφασικο ρευμα αλλα απλα τα αναφερω σαν ενα μετρο συγκρισης.απλα προσοχη στα 500αρια powerlines γιατι πολλα απο αυτα μπορει ναι μεν να κανουν Link στα 300Mbit αλλα εχουν πανω ethernet 100mbit οποτε το bottleneck θα ειναι η 100αρα ethernet(βλεπε review tp link 4010p kit). επισης κατα καποιο τροπο ισχυει οτι μπορει να εχεις powerlines 500aria και να κλειδωσουν 350 αλλα αμα βαλεις powerlines 1000 Να εχεις παραπανω απο 350.εξαρτατε αν χρησιμοποιουν και την γειωση και διαφορα αλλα οπως οτι ειναι Homeplugav2 αντι για homeplugav. οποιος θελει max ταχυτητα ριχνει Utp βαζει και ενα ap αν θελει wifi και γλυτωνει και λεφτα γιατι τα καλα Plc με wifi ειναι 100+ ειδικα σε καλες μαρκες Devolo,fritz. πχ Fritz 1240e που εινα 1200αρι Powerline Συνδέθηκαν τα 2 PLC: Στο ίδιο δωμάτιο: Link 796mbits send/731 mbits receive. Σε διαφορετικό δωμάτιο: Link 171mbits send/337 mbits receive. Σε διαφορετικά δωμάτια με την μέγιστη απόσταση: Link 133mbits/113mbits. tp link 4010 Που ειναι av500 Συνδέθηκαν τα δύο PLC μέσα στο ίδιο δωμάτιο, σε απόσταση μερικών μέτρων και το Link ήταν 429Mbits. Δοκιμάσαμε απο περιέργεια να το συνδέσουμε πάνω σε ένα APC SURGE PERFORMANCE πολύπριζο ασφαλείας και η ταχύτητα ήταν 152mbps. Συνδέθηκαν σε δύο διαφορετικά δωμάτια και το Link ήταν 232Mbits. Συνδέθηκαν σε δύο διαφορετικά δωμάτια, τα οποία ήταν στην μέγιστη απόσταση μεταξύ τους. Το Link κλείδωσε χαμηλότερα, στα 213mbits. σε καποιες περιπτωσεις επαιξε λιγο καλυτερα το av500 1
apokatso Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 ευχαριστω για την αναλυση καταλαβα μεσες ακρες τι παιζει τωρα... Μιας που ανεφερες για την μεγιστη αποσταση... υπαρχει τροπος να μεγαλωσω την μεγιστη αποσταση ? πΧ θελω να στειλω το ιντερνετ 3 οροφους κατω (ιδιο ρευμα εφερα ηλεκρολογο και τα εχει βαλει και στην ιδια φαση) αλλα δεν συνχονιζει μεχρι εκει. Μπορω πχ να βαλω κατι σαν αναμεταδωτη στον ενδιαμεσο οροφο για να φτασει το σημα μεχρι κατω ?
poulinos Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 20 hours ago, apokatso said: ευχαριστω για την αναλυση καταλαβα μεσες ακρες τι παιζει τωρα... Μιας που ανεφερες για την μεγιστη αποσταση... υπαρχει τροπος να μεγαλωσω την μεγιστη αποσταση ? πΧ θελω να στειλω το ιντερνετ 3 οροφους κατω (ιδιο ρευμα εφερα ηλεκρολογο και τα εχει βαλει και στην ιδια φαση) αλλα δεν συνχονιζει μεχρι εκει. Μπορω πχ να βαλω κατι σαν αναμεταδωτη στον ενδιαμεσο οροφο για να φτασει το σημα μεχρι κατω ? δεν εχω πετυχει ποτε κατι τετοιο σε στυλ αναμεταδοτη.αυτο που δεν ξερω και μου δημιουργηθηκε τωρα η απορια ειναι πραγματι αν εχεις μια αποσταση 200 μετρα και δεν πιανει το ενα το αλλο και βαλεις ενδιαμεσα στα 100 μετρα ενα τοτε τι γινεται.θα παιξουν επειδη βλεπουν και τα 2 Powerlines στις ακρες το Powerline στην μεση οποτε και κανουν link ή δεν παιζουν?δεν το ειχα σκεφτει ποτε και δεν ξερω την απαντηση. στα tp link παντως οταν ανοιγεις το Utility και εχεις 3 powerlines τα δειχνει οτι και τα 2 κανουν link με το powerline που ειναι συνδεδεμενο στο router.δεν ξερω αν αυτο αντικατοπτριζει την αληθεια ή απλα το δειχνει ετσι. παντως αν γινοταν αυτο λογικα θα το ανεφεραν και ολο και κατι θα ειχε ακουσει το αυτι μας.αλλα δεν το εχω ακουσει ποτε. για 3 οροφους κατω ναι ειναι μεγαλο ζορι.καλωδιο θα ηταν οτι καλυτερο. αν λεω αν η τηλεφωνικη σου γραμμη δεν ειναι με ραζιμ αλλα ειναι με καλωδιο ethernet τοτε θα μπορουσες να κανεις πατεντα και να στειλεις ιντερνετ σε αλλο διαμερισμα.ακομα και ενιαιος να ειναι ο χωρος παλι αν υπαρχουν Utp καλωδια πισω απο τα τηλεφωνικα πριζακια αντι για ραζιμ μπορεις να χρησιμοποιησεις τα 2 ζευγαρια και να μεταφερεις ethernet. αν εχεις ραζιμ και εισαι απο τις σπανιες περιπτωσεις που οι ηλεκτρολογοι περναγαν 2 η περισσοτερα ζευγαρια απο πριζακι σε πριζακι και εκει θεωρητικα μπορει να γινει πατεντα. απλα πρεπει να πιανουν τα χερια σου, 1
apokatso Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 ευχαριστω . μαλλον ετσι με πατεντα θα το κανω. αυτο με τον αναμαεταδοτη με μπερδεψε καθως στο 3.05 λεει να κανεις pair απο το ηδη απομακρυσμενο devolo kai οχι απο το αρχικο... δεν ξερω τωρα τι γινεται....
poulinos Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 On 24/10/2018 at 12:14, apokatso said: ευχαριστω . μαλλον ετσι με πατεντα θα το κανω. αυτο με τον αναμαεταδοτη με μπερδεψε καθως στο 3.05 λεει να κανεις pair απο το ηδη απομακρυσμενο devolo kai οχι απο το αρχικο... δεν ξερω τωρα τι γινεται.... νομιζω οτι απο οποιο και να παρεις pair δεν εχεις θεμα. τωρα μια φορα εχω δοκιμασει powerlines με 3 συσκευες οποτε δεν μπορω να το απαντησω ουτε αν μπορεις σε μικροτερη αποσταση να βαλεις ενα powerline με σκοπο μετα να πας πιο μακρυα ουτε αν ειναι υποχρεωτικο να κανεις pair με το απομακρυσμενο ή αν αλλαζει κατι με ποιο κανεις pair.λογικα πιστευω οτι δεν πρεπει να αλλαζει κατι με ποιο θα κανεις pair αφου αυτα που ειναι ηδη pair εχουν το ιδιο κλειδι.επισης το powerline δεν μπορει να καταλαβει ποιο ειναι πιο κοντα στο αλλο αφου απλα βλεπει καλωδια ρευματος που κανεις δεν ξερει πως πανε.αν τωρα καθε ενα που κανει pair το βαζει σε μια σειρα και περιμενει το επομενο να γινει Pair με το αμεσως προηγουμενο που εκανες pair δεν το ξερω αλλα το θεωρω δυσκολο.δεν εχω πετυχει ποτε κατι να αναφερεται ουτε οτι μπορεις να βαλεις ενα πιο κοντα για να φτασεις πιο μακρυα ουτε οτι το 3ο powerline πρεπει να κανει pair με το δευτερο αντι για το πρωτο. αλλωστε δε σε υποχρεωνει κανεις οτι το μη wifi powerline θα ειναι αυτο στο router.το καθε plc μπορει να αναλαβει οποιονδηποτε ρολο θες εσυ. γενικως εχω και εγω καποιες αποριες αλλα δεν εχω προλαβει να τις κανω δοκιμες.πιο πολυ ειναι αυτο με το pairing.με ποιο πρεπει να γινει με ποια σειρα πρεπει να γινει κτλ. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα