Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους

Πρώτα από όλα να σας πω ότι είμαι γνώστης δικτύων (όχι τρελά πράγματα, τα βασικά) και δεν είμαι γνώστης security κ.τ.λ.

Αυτό που θέλω να κάνω και θέλω να με βοηθήσετε (αν μπορείτε βέβαια) είναι το εξής. Έχω μία Ktec IP security camera, την οποία την είχα συνδεδεμένη παλιά σε ένα καταγραφικό στο μαγαζί μου. Θέλω τώρα αυτή την κάμερα να την τοποθετήσω στο σπίτι μου είτε μέσω router ή κατευθείαν σε pc.

Αυτό που έχω κάνει μέχρι στιγμής από μόνος μου (είναι μια τρύπα στο νερό!)  είναι να καταφέρω να βρω ποια είναι η IP της κάμερας κι αυτό όχι από πρόγραμμα (διότι προσπάθησα και έτσι), απλά βρήκα ότι το είχα σημειώσει κάπου κάποτε! Η IP της κάμερας λοιπόν είναι 192.168.1.10, user:admin, password: κενό. Δεν μπορώ πρώτα από όλα να της αλλάξω IP, απλά δεν ξέρω πως! Το οικιακό μου δίκτυο έχει default gateway του modem-router 192.168.2.1. Όποτε από το router δεν μπορώ να την βρω. Προσπάθησα να την συνδέσω απευθείας με το PC και να την βρω από διάφορα προγράμματα που βρήκα μέσω ίντερνετ, αλλά πάλι τζιφός.

Αν βοηθάει κάπως, κάποια στιγμή που τη είχα στο μαγαζί και είχε χαλάσει το καταγραφικό, έμπαινα και την έβλεπα μέσω VLC media player: Open Network Stream και πληκτρολογούσα το εξής: rtsp://192.168.1.10/user=admin_password=tljwpbo6_channel=1_stream=0.sdp?real_stream.

Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει;

IMG_20181008_003448.jpg

Δημοσ.

Θα συνδέσεις την κάμερα στον υπολογιστή, στον οποίον πρέπει να αλλάξεις την διεύθυνση που έχει ώστε να είναι στο ίδιο υποδίκτυο με την κάμερα.

Θα του ορίσεις λοιπόν διεύθυνση 192.169.1.10, μάσκα 255.255.255.0 και θα συνδεθείς. Μέσα στην κάμερα αλλάζεις την διεύθυνσή της και την βάζεις να παίρνει αυτόματα μέσω DHCP του router. Αφού τελειώσεις γυρίζεις πάλι την ρύθμιση του υπολογιστή στις αρχικές τιμές.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν κάτι κατάφερα μόνος μου μέχρι στιγμής, αλλά πάλι πήγαν όλα κατά δι...λου. Το έκανα αυτό που μου είπες jkoukos, πριν δω τη δημοσίευση σου και κατάφερα να μπω στις ρυθμίσεις της κάμερας.

Τι έχω κάνει μέχρι τώρα και που βρίσκομαι: 

1. Άλλαξα IP στο PC και μπήκα στις ρυθμίσεις της κάμερας και της άλλαξα την IP έτσι ώστε να την βλέπω μέσω router.

2. Την σύνδεσα στο router και δούλεψε κανονικά μέσω web browser.

3. Έφτιαξα hostname στο dyndns μέσω του λογαριασμού ενός φίλου.

4. Ξαναμπήκα στο modem για να κάνω port forwarding.

5. Ξαναμπαίνω στις ρυθμίσεις της κάμερας για να της αλλάξω την πόρτα από 80 σε 88, γιατί αυτήν είχα κάνει forwarding από το modem. Και τα έκανα όλα επανεκκίνηση

Και τώρα δεν μπορώ να μπω με τίποτα μέσα στην κάμερα ούτε μέσω router, ούτε κατευθείαν από το PC.

Και εκτός αυτού η θύρα που έκανα forwarding δεν μου ανοίγει. Το βλέπω από το ***.yougetsignal.c*m

Επεξ/σία από vasilisp7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν δούλεψε η κάμερα μέσω router. Μπορώ να την δω τοπικά από Internet explorer. Μάλλον είχε φάει κάποιο κόλλημα προηγουμένως κάτι από τα 2 (κάμερα ή modem-router).

Τώρα προσπαθώ να την δω απομακρυσμένα από Internet explorer, κάνει login αλλά δεν έχω εικόνα. Για την ακρίβεια, πατάω το play και βλέπω μία μια μαυρίλα και μία μια πρασινιλα! Παρατήρησα επίσης ότι δεν είναι ίδιο version ο Internet explorer στα 2 διαφορετικά pc που προσπαθώ να μπω. Μπορεί να παίζει κι αυτό ρόλο, απλά τώρα δεν μπορώ να την η τσεκάρω τοπικά γιατί βρίσκομαι αλλού.

Ξέρεις κάποιο πρόγραμμα για windows που μπορώ να βάλω για να την βλέπω ή/και κάποιο android app για σύνδεση από κινητό;

(jkoukos σ' ευχαριστώ πολύ για την μέχρι τώρα βοήθεια σου)

1 ώρα πριν, jkoukos είπε

Ρύθμισες να έχει σταθερή ΙΡ ή αυτόματα μέσω του DHCP;

Μήπως η ΙΡ που έδωσες την έχει δώσει και ο DHCP σε άλλη συσκευή;

Στατική IP της έχω δώσει. Μάλλον αυτό που  είπες θα έγινε, θα είχε δώσει εκείνη τη στιγμή ο DHCP σε κάποια άλλη συσκευή την IP της.

Επεξ/σία από vasilisp7
Δημοσ.

Πρέπει να φτιάξεις λογαριασμό dns (no-ip)για να την βλέπεις από μακριά, αλλιώς άλλη λύση αν έχει δυνατότητα ο ρούτερ να σύνδεεσε μέσω open VPN στον ρούτερ και εκεί να βάζεις  την στατική ip που έχεις και στο σπίτι. Μια καλή εφαρμογή είναι το tinycam . Μέσα από τον ρούτερ να δεσμεύσεις την ip για την συγκεκριμένη κάμερα μέσω DHCP reservation.

Δημοσ.

Παίδες ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Τα βρήκα και δούλεψαν όλα! Θα κάτσω μια μέρα μόλις βρω χρόνο να γράψω αναλυτικά τα βήματα που έκανα.

Δημοσ.

Καλησπέρα σας!

Λοιπόν θα σας πω τι ακριβώς έκανα, σε περίπτωση που χρειαστεί κάποιος άλλος βοήθεια κάποια στιγμή με τη συγκεκριμένη κάμερα ή κάτι παρεμφερή.

Η κάμερα είναι (μάλλον) η KTEC AHD D720VW. Το PC (laptop) που έκανα τις δοκιμές έτρεχε Windows 7 (το γράφω γιατί παίζει ρόλο η έκδοση του Internet Explorer που έκανα login στην σελίδα της κάμερας)

• Αρχικά θυμόμουν ποια IP είχε η κάμερα παλιότερα. Οπότε σύνδεσα απευθείας με καλώδιο δικτύου την κάμερα με το PC και άλλαξα την IP του PC έτσι ώστε να είναι στο ίδιο υποδίκτυο.
  • Άνοιξα τον Internet Explorer (δυστυχώς τα plugin που χρειάζεται η κάμερα για να δουλέψει δεν "παίζουν" σε κανέναν άλλο browser, ούτε σε μεταγενέστερο Internet Explorer από την έκδοση που τρέχει στα Windows 7), έγραψα την IP της κάμερας http://192.168.1.10/Login.htm και έτσι κατάφερα να μπω στις ρυθμίσεις της κάμερας για να της αλλάξω IP και επίσης (σημαντικό!) να δω σε ποιες ports "έπαιζε".
  • Ύστερα μπήκα στις ρυθμίσεις του router για να κάνω Port Forward τις πόρτες που δούλευε η κάμερα και επίσης να απενεργοποιήσω τον DHCP Server για την θύρα που θα συνέδεα την κάμερα (επίσης πολύ σημαντικό, γιατί την πρώτη φορά που δεν το έκανα αυτό ο DHCP έδινε την IP της κάμερας σε άλλη συσκευή από μόνος του).
  • Έκανα τεστ μέσω του Internet Explorer για να δω αν δούλευε σωστά τοπικά η κάμερα και όλα πήγαν καλά!
  • Μετά ήρθε η ώρα της απομακρυσμένης σύνδεσης! Εκεί ζορίστηκα λίγο!!!
    Αρχικά έφτιαξα hostname στο https://dyn.com/dns μέσω του λογαριασμού ενός φίλου.
  • Έπειτα πήγα στις ρυθμίσεις του modem/router στο Πεδίο DDNS και έβαλα τα απαραίτητα στοιχεία που είχα πάρει από το https://dyn.com/dns/ (Username, password και Hostname). ΠΡΟΣΟΧΗ δεν χρειάζοταν να τα βάλω αυτά τα στοιχεία στις ρυθμίσεις της κάμερας!!!
  • Μετά προσπάθησα απομακρυσμένα από Internet Explorer και από άλλους browser και συνειδητοποίησα το πρόβλημα που υπήρχε με τα plugins και την σελίδα της κάμερας. Οπότε άρχισα να ψάχνω για mobile app (android συγκεκριμένα), αλλά όποιο και να δοκίμασα δεν δούλευε με τίποτα (πρέπει να δοκίμασα πάνω από 15 διαφορετικά apps)! Τότε πήρα τηλέφωνο το κατάστημα από το οποίο είχα προμηθευτεί την κάμερα και τους ζήτησα (πολύ ευγενικά) να μου πουν με ποιο app δούλευε η κάμερα. To app λοιπόν είναι το vMEye Super.
  • Άνοιξα το app, πήγα στο Device List και πρόσθεσα την κάμερα και με τις τοπικές ρυθμίσεις αλλά και με τις απομακρυσμένες. (IP/Hostname, username, password, port).
    Αλλά για κάποιο ανεξήγητο (για εμένα) λόγο η κάμερα μέσω του app δεν ήθελα να δουλέψει με τίποτα στην 88 πόρτα. Τότε μου ήρθε "επιφοίτηση" ότι όταν την είχα στο μαγαζί την δούλευα στην 11111 πόρτα. Οπότε πήγα ξανά στις ρυθμίσεις του modem/router, έκανα port forwarding την 11111 και πήγα και στις ρυθμίσεις της κάμερας και την έβαλα να δουλεύει στην 11111 πόρτα.

Εν τέλη παίδες δούλεψαν όλα και σήμερα την εγκατέστησα κιόλας στο σπίτι. Το μόνο αρνητικό είναι ότι δεν καταγράφει (διότι δεν είναι συνδεδεμένη σε κάποιο καταγραφικό), αλλά μέσω του app μπορώ να πατάω record και να μου αποθηκεύει τα video στο κινητό μου. Επίσης δεν κατάφερα να την "δω" απομακρυσμένα από PC/browser και την βλέπω μόνο μέσω του app. (Θα ψάξω βέβαια να βρω το πρόγραμμα που είχα και την έβλεπα όταν την είχα στο μαγαζί)

Δημοσ.

Λοιπόν βρήκα και πρόγραμμα και οδηγίες για την κάμερα (να 'ναι καλά ο Googlης!!!)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...